Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

gorgoroth

Kada će ostatak od 32 autobusa, zna li se išta o tome, pisalo je do 2020

smogovci.bbb2

Citat: man313  u Prosinac 31, 2018, 23:20:51
Da, stara generacija Lion's Cityja je u pitanju.
Stara generacija je jeftinija ili je upitno uzeti novu zbog tzv. "dječjih bolesti" ili nešto treće ??? buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

kico101

Najvjerojatnije je ( osim cijene ) i rok isporuke poduži.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

man323

Nova se generacija još ne može naručiti. Prema MAN-u će se moći početi naručivati u ovom kvartalu.

MAN truck bus

No neki gradovi ih svejedno imaju.


"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

man323

Jesi li se slučajno zapitao, zašto ta dva primjerka imaju M-AN xxx tablice, a ne tablice za Regensburg ili Nürnberg, gdje zapravo voze?
Ovdje se radi o testnim modelima, koji se testiraju u kooperaciji s MAN-om, kako bi kupci mogli isprobati vozila i eventualno kritizirati neke točke, kako bi ih MAN mogao ukloniti prije nego li počne serijska proizvodnja. MVG München je također dobio jedan autobus na testiranje. Ovo nisu serijski autobusi!
Tako da, ubuduće se raspitaj prije nego objavljivaš neke polu-istinite informacije.

MAN truck bus

Kolega MAN313 gdje sam ja rekao da su ti autobusi serijski?
Ja sam rekao da ih neki gradovi imaju nisam rekao da ih imaju serijski.
Kako je polu-istinita informacija da ih ti gradovi imaju? Nisam precizirao imaju li ih testno ili serijski.

Smanjti tenzije i uzet si pivkan.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

meni (a i hrvatskom jezicnom portalu) imati znaci posjedovati nesto. dok god su ti autobusi poslani u te gradove u svrhu testiranja, oni ih nemaju, nego su ih dobili na testiranje.

MAN truck bus

Kada si već spomenuo HJP...
HJP također navodi da imati znači raspolagati nečime, pa tako ti gradovi raspolažu tim autobusima s ciljem testiranja.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

da, uz apstraktne imenice (vidi primjere). bus je konkretna imenica.

jakov5

Citat: citaro  u Siječanj 09, 2019, 23:27:22
meni (a i hrvatskom jezicnom portalu) imati znaci posjedovati nesto. dok god su ti autobusi poslani u te gradove u svrhu testiranja, oni ih nemaju, nego su ih dobili na testiranje.

I to je u svoj raspravi najbitnije!
Neka se vi kad ste polovično u krivu hvatate za gramatiku.
Dakle ti gradovi imaju buseve na raspolaganju, ti busevi su trenutno u tim gradovima na redovnoj gradskoj liniji i voze, nebitno u koju svrhu.
Dobili su ih na testiranje, ali ih nemaju umnik2
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

man323

Citat: man313  u Siječanj 02, 2019, 14:04:27
Nova se generacija još ne može naručiti. Prema MAN-u će se moći početi naručivati u ovom kvartalu.

Moram demantirati samog sebe, jer sam doznao da će proizvodnja novog City-a tek krenuti 01.09. ove godine, dok se prve isporuke očekuju tokom veljače iduće godine.

mivano

http://torpedo.media/sutra-se-potpisuju-ugovori-za-nabavku-22-nova-autobusa-za-autotrolej-vrijedni-485-milijuna-kuna/?fbclid=IwAR11p0lv09VoFr2hsu-odsWSoh6B_69wfPHP2e1iodGBw_mUwY7h2UNERxM

"Sutra se potpisuju ugovori za nabavku 22 nova autobusa za Autotrolej vrijedni 48,5 milijuna kuna
Davor Žic   

Sutra se potpisuju ugovori za nabavku 22 nova autobusa za Autotrolej vrijedni 48,5 milijuna kuna
Ukupna vrijednost projekta iznosi 48,5 milijuna kuna, od toga bespovratna sredstva iznose 38 milijuna kuna što čini čak 98,15 posto ukupno prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva potječu iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Rijeka – Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš potpisat će sutra s izvršnim direktorom za gospodarski program, ujedno i direktorom društva Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o. Mariom Fabekom i sa direktorom tvrtke Autobus d.o.o Zagreb Robertom Vrhovskim ugovore za nabavku novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej.

Potpisat će se tri ugovora – Ugovor između Grada Rijeke i Autotroleja o uređenju međusobnih prava i obveza te ugovori između Autotroleja i tvrtki Autobus d.o.o Zagreb te Auto Hrvatska za nabavku ukupno 22 nova autobusa.

U sklopu projekta ,,No regret" iz Kohezijskog fonda EU, osigurano je 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava i za nabavku 22 nova dizel autobusa. Sva vozila koja se nabavljaju zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova. Projekt je financiran u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 48,5 milijuna kuna, od toga bespovratna sredstva iznose 38 milijuna kuna što čini čak 98,15 posto ukupno prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva potječu iz Kohezijskog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske."

gorgoroth

Potpisani ugovori za nabavku 22 nova autobusa sredstvima iz EU fondova





Grad Rijeka, Komunalno društvo Autotrolej te dobavljači, tvrtke Autobus i Auto Hrvatska, potpisali su ugovore za nabavu ukupno 22 nova dizel autobusa sredstvima iz EU fondova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 48.504.687,50 kn, od toga bespovratna sredstva 38.000.000,00 kn što čini čak 98,15% ukupno prihvatljivih troškova. Bespovratna sredstva osigurana su u sklopu projekta ,,No regret" iz Kohezijskog fonda EU, a u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020. Preostala sredstva potrebna za kupnju autobusa osigurat će Republika Hrvatska (oko 9,7 milijuna kuna) i Autotrolej (713.750,00 kuna).

Riječ je 4 zglobna, gradska niskopodna autobusa, 9 solo gradsko-prigradskih niskopodnih autobusa koji će se zbog svojih zadovoljavajućih tehničko-eksploatacijskih i ekonomsko-organizacijskih karakteristika koristiti i u gradu i u prigradu, te 9 solo prigradskih autobusa. Sva vozila koja se nabavljaju zadovoljavaju stroge standarde EURO 6 norme ispušnih plinova, a njihova se isporuka očekuje u posljednjem kvartalu ove godine.

Ugovore su potpisali gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš, te direktor Kontuš s izvršnim direktorom za gospodarski program Auto Hrvatske, ujedno i direktorom društva Auto Hrvatska Prodajno servisni centri d.o.o. Mariom Fabekom i s direktorom tvrtke Autobus d.o.o Zagreb Robertom Vrhovskim.

Zahvalivši se dugogodišnjim dobavljačima na suradnji i u ovom projektu, riječki gradonačelnik Obersnel istaknuo je kako će nabavkom 22 autobusa tijekom ove godine te planiranih 32 autobusa tijekom iduće godine osuvremeniti i pomladiti vozni park Autotroleja, čime će se stvoriti uvjeti za pružanje kvalitetnije usluge građanima, korisnicima javnog gradskog prijevoza.

Direktor Autotroleja Kontuš naglasio je kako će nabavka novih autobusa omogućiti da se zamjeni dio postojećeg voznog parka, koji zbog zastarjelosti uzrokuje povećane troškove održavanja.

U ime Auto Hrvatske, dobavljača 13 vozila marke MAN, direktor Fabek je izrazio zadovoljstvo suradnjom u projektu te uvjerenje kako će obnova voznog parka značajno pridonijeti unapređenju i podizanju kvalitete javnog gradskog prijevoza u Rijeci, a građanima i vozačima poželio sigurnu i ugodnu vožnju.

Preostalih devet autobusa su marke IVECO. U ime dobavljača, tvrtke Autobus, direktor Vrhovski izrazio je zadovoljstvo što imaju priliku sudjelovati u modernizaciji voznog parka Autotroleja i biti dio tima koji radi na poboljšanju usluge javnog gradskog prijevoza u Rijeci.

Događaju su prisustvovali i pročelnica Odjela za komunalni sustav Grada Rijeke Irena Miličević te Bogdan Tihava, glavni izvršni direktor Poslovne grupe Auto Hrvatska, Zvonko Gabud, direktor prodaje autobusa društva Man Importer Hrvatska d.o.o. i  Goran Brozović, pomoćnik direktora i voditelj postprodaje u istoj tvrtci.
Nabavlja se 4 zglobna te 18 solo autobusa

Prva grupa od devet vozila su gradsko/prigradski niskopodni solo autobusi koji kao pogonsko gorivo koriste dizel gorivo. Riječ je o vozilima MAN Lion's City A21, vanjske dužine 11.980 mm, sa 36 putničkih sjedala i 80 putničkih mjesta. Emisijski razred: Euro 6, snaga motora: 235 kw, a sustav video nadzora  sastoji se od 4 kamere za nadzor putničkog prostora i 1 kamere za nadzor vožnje unatrag te video snimača i monitora.

Druga grupa od četiri vozila su gradski niskopodni zglobni autobusi koji kao pogonsko gorivo koriste dizel gorivo. Riječ je o vozilima MAN Lion's City G A23, vanjske dužine 17.980 mm, sa 40 putničkih sjedala i 144 putnička mjesta. Emisijski razred: Euro 6, snaga motora: 265 kw, a sustav video nadzora sastoji se od 5 kamera za nadzor putničkog prostora i 1 kamere za nadzor vožnje unatrag te video snimača i monitora.

Treća grupa vozila odnosi se na devet prigradskih solo autobusa koji kao pogonsko gorivo koriste dizel gorivo. Vozila su Iveco Crossway Line 12M, vanjske dužine 12.097 mm, sa 49 putničkih sjedala i 74 putnička mjesta. Emisijski razred: Euro 6, Snaga motora: 265 kw, a sustav video nadzora sastoji se od 4 kamere za nadzor putničkog prostora i 1 kamere za nadzor vožnje unatrag te video snimača i monitora.

Uskoro nabavka još 32 autobusa

Nadalje, također sredstvima EU fondova odnosno kroz Urbanu aglomeraciju Rijeka koju uz Rijeku čini još devet okolnih gradova i općina, nabavit će se još 32 nova autobusa, a riječ je o 7 zglobnih, gradskih, dizel vozila, 10 dizel minibuseva, te još 15 solo vozila, od čega će 10 solo vozila biti pogonjena na stlačeni prirodni plin (SPP), a 5 solo vozila bit će dizel.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 63.7 milijuna kuna (bez PDV-a), s tim da će 85 % sredstava niti osigurano bespovratno putem Kohezijskog fonda EU, a 15% sredstava osigurati će KD Autotrolej.

Treba reći i da je Autotrolej posljednjih godina nabavio čak 40 novih autobusa na stlačeni prirodni plin vrijednih gotovo 74 milijuna kuna.

a navedenim vozilima smanjena je emisija CO2 u atmosferu za oko 1.400 tona na godišnjoj razini, a time su ostvareni ciljevi iz Povelje gradonačelnika, vezane uz smanjenje emisije stakleničkih plinova.

Grad Rijeka

http://www.fiuman.hr/potpisani-ugovori-za-nabavku-22-nova-autobusa-sredstvima-iz-eu-fondova/

man323

Kad bi ovi autobusi trebali stići u Rijeku?