Linije - razno

Autor MILCHO, Siječanj 09, 2010, 01:34:01

The_Dubster

kakav sukob cts i grasa ??? znam da cts ima liniju sarajevo-sutjeska svaki radni dan u 16.00, a ima jedna i linija koja je ilijaš-kamenica, ali ne znam polazak...

a jel isplaćen onaj zaostatak od đačkih i penzionerskih karti, koji je sporan pa se još ne ostvaruje ideja o studentskim kartama ???

MILCHO

DNEVNI AVAZ - Autor: S. S
Ilijaš ostao bez dvije trećine GRAS-ovih linija

Nova odluka Ministarstva saobraćaja KS o reduciranju autobuskih linija GRAS-a izazvala je burne reakcije stanovnika Ilijaša, jer je očito da je time najviše pogođena ova općina. Od 17 linija, koliko ih je do sada dnevno saobraćalo iz ulice Sutjeska prema Ilijašu i okolnim naseljima, ovom odlukom ostalo je samo šest radnim danima i četiri vikendom i praznicima. Naselja Crna Rijeka i Popovići potpuno su ostala bez gradskog saobraćaja.

Danas će predstavnici općine Ilijaš ići na razgovore kod kantonalnog ministra saobraćaja Mihajla Krmpotića. Ako ti razgovori ne urode plodom, Crnoriječani će blokirati komunikaciju prema Olovu. Proteste najavljuju i stanovnici Ilijaša, koji će se okupiti ispred zgrade Općine u nastojanju da utječu na nadležno ministarstvo da promijeni odluku.

- Već odavno nas Ilijašane kantonalne vlasti na razne načine prave građanima drugog reda, posebno kada je u pitanju gradski saobraćaj, jer su punih 14 godina u tom pogledu stanovnici Ilijaša u podređenom položaju u odnosu na ostale građane KS - kaže općinski vijećnik Mirsad Osmanović.




MILCHO

#17
Ukidaju se linije:

29 Sutjeska - Kamenica (Alternativa Centrotrans: Sarajevo - Kamenica)
93 Ilijaš - Popovići  (Alternativa Centrotrans: 226 Ilijaš - Popovići
a reducira se linija 22 Sutjeska - Ilijaš - Lješevo

Ovim su najviše pogođene osobe koje rade ili se školuju u gradu. Umjesto što su plaćali jednu mjesečnu kartu, sad će morati da se snalaze kako znaju i umiju.

The_Dubster


aaaaa

Ovo je pokazateklj da centrotrans polahko preuzima rentabilne linije od GRAS-a. Preuzeli su liniju gdje je procenat naplate bio skoro 100%,  ja predvidjam da ce sljedeca na udaru biti "komercijala" 31e....

MILCHO

Što se tiče linija za Ilijaš, kako stvari stoje ukinuta je samo linija 93 za Popoviće, Linija 29 je vraćena u funkciju

aaaaa

Citat: MILCHO  u Siječanj 28, 2010, 15:41:37
Što se tiče linija za Ilijaš, kako stvari stoje ukinuta je samo linija 93 za Popoviće, Linija 29 je vraćena u funkciju

Ma to ti je klasicno kupovanje vremena. Nista drugo. Kao navodno Općina Ilijaš će raspisati tender za prevoz putnika na podrucju općine Ilijaš. To vam je isto da raspišu tender ko ce vodom snabdijevati Ilijaš KJKP "ViK" Sarajevo ili neka privatna firma. Plan je da ove linije preuzme Centrotrans i to je jedina istina.

MILCHO


MILCHO

Zbog izvođenja radova asfaltiranja zatvorena  je ulica Safeta Hadžića, od Raskrsnice sa ulicom Ante Babića Do raskrsnice sa ulicama Olimpijska/Ive andrića. Zbog ove izmjene neće voziti linije 103, 107 i 42. Na dionici Dobrinja-Olimpijska-Mojmilo, vozi autobusm, a trolejbusi prema Trgu Austrije i Jezeru sa Mojmila. Nisam vidio šta vozi za Otoku, ali vjerovatno su ubacili trolejbus od Mojmila, pošto su autobusi koji voze 42 prebačeni na liniju Dobrinja-Mojmilo.

MILCHO

Od danas na liniji Dobrinja-Otoka umjesto autobusa br 42 vozi trolejbus br. 108

SARI

Citat: MILCHO  u Svibanj 25, 2010, 16:00:49
Od danas na liniji Dobrinja-Otoka umjesto autobusa br 42 vozi trolejbus br. 108

Odlično... ono motanje iznad kasarne, a pogotovo penjanje busom, pa još i zimi, a odmah stanica iza... užas....

kilometar

Zbog skolskog raspusta i godisnjih odmora, odnosno smanjenog priliva putnika, od 14.juna do 30. augusta javni gradski prijevoz u Kantonu Sarajevo odvijat ce se po ljetnom rezimu voznje.
Novi red voznje i obavjestenje za reducirane linije bit ce postavljene na polaznim terminalima.

MILCHO

O B A V J E Š T E N J E
Obavještavaju se korisnici prevoza da će se od dana 31.1.2011. godine, prevoz na planinu Bjelašnica obavljati vikendom i to sa polascima iz ulice Franje Račkog u 9,00 sati, sa Ilidže u 9,20 sati i povratkom sa Bjelašnice u 15,30 sati.
___________________________________________________________________________

Informacija o poboljšanju prevoza na liniji Vogošća - Tihovići, sa sastanka od 22.12.2010.g.

Na sastanku održanog 22.12.2010.godine, na kojem su prisustvovali Rukovodilac Minibuskog saobraćaja, Šef saobraćajne operative, Šef bezbjednosti saobraćaja, Zamjenik šefa autobuskog saobraćaja, Šef Odjeljenja redova vožnje, a povodom poboljšanja prevoza na liniji Vogošća – Tihovići zaključeno je sljedeće:
Nakon zimskog raspusta od 31.01.2011.godine na navedenoj liniji prevoz će se vršiti po postojećem redu vožnje minibusom većeg kapaciteta.
Zbog večeg priliva đaka u vršnom opterećenju u vožnji u 7,30 sa Balgovca linija će biti pojačana autobusom sa linije Sutjeska – Kamenica, i u vožnji u 12,45 sa Blagovca minibusom sa linije Vogošća – Gora.

KJKP GRAS Sarajevo - www.gras.ba

MILCHO


MILCHO

Redovi vožnje objavljeni 03.02.2011:
http://www.gras.ba/bs/index.php?option=com_content&view=section&id=14&Itemid=96
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O B A V J E Š T E NJ E
Zbog obilježavanja 17-te godišnjice stradanja građana Sarajeva na pijaci Markale, dana 5.2.2011. godine u vremenu od 12,00 – 12,30 sati, doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza i to:
- autobuska linija broj 31e Vijećnica – Dobrinja biće preusmjerena na Trg Austrije, trasom
Most Skenderija – Trg Austrije,
- tramvajski saobraćaj u navedenom periodu saobraćaće preko linije broj 4 Željeznička
stanica – Ilidža.

KJKP GRAS Sarajevo