Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Neo

je zakon

shef

Na Fb-u JVP Zaprešić ima fotografija, makar iskreno ne preporučujem  :'(
Ovo je bila brzina preko svake mjere, Jeep Compass baš i nije neka igračkica...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Portos

https://www.blic.rs/vesti/hronika/stravicna-nesreca-kod-nisa-voz-udario-autobus-i-prepolovio-ga-u-jezivom-udesu/cvvvktr

Citat:STRAVIČNA NESREĆA KOD NIŠA Voz udario autobus i prepolovio ga, u jezivom udesu najmanje TROJE POGINULIH (FOTO)

Stravičan udes dogodio se oko 7.30 sati jutros u selu Donje Međurovo kod Niša kada je voz udario autobus! U užasnoj nesreći je, prema prvim informacijama, poginulo najmanje troje ljudi, dok je povređeno više osoba.

Kako saznajemo prizor na licu mesta je stravičan, autobus je prepolovljen.

Strahuje se da među povređenima ima i dece jer je u pitanju autobus koji saobraća od Novog Sela do škole u Bunju i svakog jutra u njemu ima dosta đaka.

Ekipe Hitne pomoći, policija i vatrogasci su na licu mesta.

Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, prema prvim informacijama desetak povređenih prevezeno je u Klinički centar Niš. U bolnici su svi u pripravnosti i sve sale su pripremljene za povređene koji sve vreme pristižu.

Voz koji je udario autobus saobraća na liniji Niš-Prokuplje. Od siline udarca zadnji deo voza skliznuo je sa šina.

Reporter "Blica" sa lica mesta javlja da Hitna pomoć neprestano odlazi i dolazi na lice mesta.

Uskoro opširnije...

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

lussin

Niš Ekspresov Citaro. Teško za gledati

tamlover

https://www.24sata.hr/news/nesreca-kod-sabomora-bus-se-prevrnuo-a-vozac-je-ozlije-en-608832

Citat:Iz zagrebačke policije kazali su da je vozač (26) autobusa nešto prije 10 sati sletio s ceste. Zahvatio je desnu stranu kolnika u Smerovišću blizu Samobora i onda propao u jarak, prevrnuo se, stakla su mu popucala, rekao je čitatelj. U autobusu nije bilo putnika, a vozač je lakše ozlijeđen. Zbrinuli su ga liječnici u Samoboru.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.24sata.hr/news/bus-se-zabio-u-kucu-u-akovu-vozac-je-zelio-izbjeci-ralicu-610649
Bio pun vojnika: Bus se sudario s kamionom pa se zabio u kuću
Bus pun vojske nakon sudara s posipačem skliznuo je s ceste prekrivene novim slojem snijega i udario u kuću koja se nalazi nasuprot skretanju za Mihanovićevu


Jutros oko 7 sati, u Đakovu, u Pavićevoj ulici, kod skretanja za Mihanovićevu, sudarili su se autobus koji je prevozio Hrvatsku vojsku i kamion-posipač solju.
Prve informacije govorile su da se autobus sudario s ralicom, ali ispostavilo se da je riječ o kamionu komunalnog poduzeća.
Autobus je udario u kut kuće, a naletio je i na dva automobila parkirana ispred. Prometovao je iz smjera Vinkovaca, a posipač u kojem su bila dva djelatnika komunalnog poduzeća Univerzal išao je u suprotnom smjeru. Na posipaču su također nastala oštećenja.

- Bilo je između 7 i 8 sati. Autobus se vozio po Pavićevoj ulici iz smjera Vinkovaca, te je na cesti naišao na ralicu gradske čistoće. Pokušali su se mimoići, no kako je cesta još bila neočišćena, s oko 5 cm snijega, autobus je proklizao i pogodio zid privatne kuće - kazao je čitatelj 24sata.

Policije je dojavu o nesreći policija je dobila u 7,29 sati. Ozlijeđenih nije bilo, pa nije bilo potrebe za Hitnom pomoći. Vojska je odmah prevezena dalje.

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Okolica Banja Luke Bočac Tours
Mercedes 815 minibus imao sudar frontalku sa malim autom / troje ozlijeđenih /
Samo mi sudite pošteno !

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

lussin

Niš-Ekspres, opet stravično
http://www.novilist.hr/novilist_public/Vijesti/Crna-kronika/Stravican-sudar-autobusa-i-kamiona-u-Srbiji-Ziva-je-gorjela-nisam-je-uspio-izvuci
Citat:KURŠUMLIJA Četiri su osobe poginule u stavičnom sudaru autobusa i kamiona što se jutros dogodio u Srbiji, na putu Kuršumlija-Prokuplje. Prema izvješću srbijanskog MUP-a u sudaru, koji se dogodio kod mjesta Barlovo, u općini Kuršumlija teško je povrijeđeno šest osoba.
RTS je na svom Twitteru objavio fotografiju vozila u plamenu. Blic javlja da su u sudaru sudjelovali autobus Niš ekspresa i kamion s prikolicom. Autobus se kretao prema Prokuplju i u jednom trenutku prešao na suprotnu stranu ceste te direktno udario u kamion.
Autobus je u potpunosti izgorio, a u njemu su ostala tri pougljenjena tijela, dvije putnice i vozača. U nesreći je poginuo i vozač kamiona
- Živa je gorjela i tražila da joj pomognem, ali nikako je nisam uspijevao izvući jer je bila prikliještena sjedištima i do pola je gorjela.
Otrčao sam do kuće po kantu vode kako bih pokušao smanjiti vatru i ući u autobus. Pokušavao sam pomoći, ali nisam mogao.
Izvukli smo pet, šest ozlijeđenih iz autobusa. Svi su bili u teškom stanju, gorjeli su, krvarili i bili u šoku, ispričao je mještanin.
Očevici kažu da su scene na cesti užasne, a vatrogasci su uspjeli ugasiti oba vozila koja su se zapalila.

Citaro04

#1284
Črnja Tours sa Setrom se zabio u kombi
Kaos na istoku Zagreba: Jedan ozlijeđeni u lančanom sudaru

Najmanje jedan čovjek je ozlijeđen u lančanom sudaru više vozila na Slavonskoj aveniji na istoku Zagreba u utorak oko 9.30 sati. Prema prvim podacima koje je navela policija, najprije je autobus udario u automobil ...

Bio sam u autobusu. Izlazio sam iz Zagreba na istok. Naišli smo na lančani sudar u smjeru središta Zagreba, rekao nam je jedan od čitatelja koji je u utorak ujutro snimio lančani sudar na Slavonskoj aveniji na istoku Zagreba. Gužve su ogromne. Policija nam je potvrdila da je najmanje jedna osoba ozlijeđena, ali se zasad ne zna težina ozljeda. Prvu su dojavu dobili u 9.40. - Autobus je udario u auto, a to je prouzročilo lančani sudar više vozila - rekli su nam u zagrebačkoj policiji. Najmanje sedam vozila se sudarilo. Uskoro opširnije.

https://m.24sata.hr/news/kaos-na-istoku-zagreba-jedan-ozlije-eni-u-lancanom-sudaru-628167
Edit: dodana još jedna fotografija nesreće


lussin

Arriva Autotrans 1377
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Jedan-poginuli-u-sudaru-s-busom-Arrive-na-magistrali-izmedu-Bakra-i-Bakarca.-Promet-uspostavljen
Citat:RIJEKA Jedna je osoba poginula u sudaru osobnog vozila i autobusa Arrive, do kojeg je došlo jutros oko 6 sati na državnoj cesti 8 - Jadranska magistrala, između Bakra i Bakarca.
Promet je bio u prekidu i odvijao se zaobilaznim cestama. Ponovo je ponovo uspostavljen oko 9.30 sati, nakon što je sanirano mjesto nesreće.
Očevid je u tijeku.

gorgoroth

Šta mislite, hoće li se ovo moći popraviti

FitzTN


Zadarsko dite

Pravo pitanje glasi isplati li se ili ne popravljati.
Ta odluka ovisi i o stanju samog autobusa, ne samo o ovom ostecenju.



Osoblje

Teška prometna nesreća na autocesti A3 u kojoj je sudjelovala Setra S 517 HD iz BiH. Nažalost, jedna je osoba smrtno stradala :(

https://www.24sata.hr/news/teska-nesreca-kod-okucana-sudarili-se-autobus-i-kamion-632574

Citat:Jedan čovjek poginuo je u stravičnom sudaru s autobusom u nedjelju oko 12.35 sati na autocesti A3, između čvorova Okučani i Novska, potvrdili su nam iz PU sisačko-moslavačke.

Iz policije kažu kako je ozlijeđeno više ljudi, no još ne znaju o kakvim se ozljedama radi. Dodaju da je stigla Hitna pomoć koja obrađuje ozlijeđene.

- Izgleda strašno kaotično, stigli su policija i Hitna pomoć koji su pomagali ljudima - rekao nam je čitatelj koji je poslao fotografije s mjesta nereće.
*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*