Linije - razno 2019.

Autor Portos, Siječanj 02, 2019, 12:12:40

vrba

Jeli misliš displeje na autobusima ili stanicama jer su već od prije par mjeseci ažurirali natpis?

garfield

Linija 225 od danas vozi preko Trnave!

Jutros idem njom, kad pred Resnički gaj vozač obavještava na razglas o preusmjerenju. I skreće desno, te vozi kroz Trnavu i kraj City Centra One lijevo na Slavonsku, pa na Servisnu i za Resnik, te nazad za Kozari Bok.

To je izvedeno bez ikakve prethodne najave na ZET stranici, kaže vozač da ni oni nisu bili obaviješteni! (u međuvremenu tokom dana je osvanula obavijest, tako bi se trebalo voziti do 24.7.)
Razlog novog preusmjerenja je nastavak radova na Čulinečkoj, sad je zatvoreno i sjeverno od Slavonske.

U povratku linija vozi iz Kozari Boka normalno do Resnika, vraća se do Diokija, izlazi na Slavonsku no ovaj put ide lijevo, Slavonskom do City Centra One, pa desno i kroz Trnavu do Resničkog gaja, gdje skreće lijevo na redovnu trasu za Sesvete.

MAN truck bus

Mogli su komotno napraviti novi vozni red te napraviti da se vrijeme polaska čeka u Resniku, a ne ovako bespotrebno se vrtjeti gore - dole trošiti gorivo, raditi prazne kilometre te bacati vrijeme uzalud.
Primjerice: Sesvete - Trnava - Kozari bok - Resnik (čekanje polaska) - Kozari bok - Trnava - Sesvete.
Trenutno to izgleda ovako: Sesvete - Trnava - Resnik - Kozari bok - Resnik - Trnava - Sesvete. S trenutnim voznim vremenom mogućnost ostvarenja voznog reda bez enormnih kašnjenja bit će praktički ne moguć. th-down
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro04

Grad Zagreb osigurao je besplatan autobusni prijevoz posjetitelja glazbenog festivala "INmusic" koji se održava na Jarunu. Kružna linija ZET-a, s početnim stajalištem kod Ulice hrvatskog sokola, od 17 sati prometuje oko jarunskog jezera. Autobusi će u prometu biti sve do završetka glavnog koncerta, odnosno dok za to bude potrebe.

www.zet.hr

tramvajac 92

Da nam ne promakne... Terminal Reljkovićeva se privremeno ukida, minibusevi voze sa Zapadnog kolodvora i ne staju nigdje do iza bolnice u Vinogradskoj (logika, a prolaze pored tramvajskog stajališta u Austrijskoj), dok je 146 skraćena do Črnomerca, od kuda polazi 5 min kasnije, sa perona 5 za Špansko i Malešnicu.

Kokošinjci iz Vinogradske idu na Ilicu, pa skreću u Slovensku i ravno dolje do Zapadnog. Sa Zapadnog idu trasom kao ln. 1, samo što skreću lijevo na Ilicu i onda prva desno u Vinogradsku.

Link do obavjesti: http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/radovi-u-reljkovicevoj-ulici-skrecu-linije-139-141-146-i-148/7017

smogovci.bbb2

#95
I inače je puno za pješačiti starijim putnicima tih linija do Reljkovićeve kad dolaze tramvajem iz smjera istoka. A tek sad do Zap. kol.😥
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

marin

A jesu specijalci, i naravno obavijesti na Črnomercu na stajalištu od 146 nema, ženska (s pravom) galamila na prometnika, doduše na krivu osobu, ali čekala je sat vremena autobus di inače staje, skroz na drugoj strani iza 109 busa, mogli su pametnjakovići barem ako već nema obavijesti poslat bus di staje inače, a ne na peron od 136 koji je još k tome zauzet svakih 15 minuta i baš su se poklapali stalno danas....organizacija i pol. I ma 146 se danas 5-6 autobusa izmjenilo, vidio sam 142, 46, 31, neki solaš još itd.
I btw, 45 opet se pregrijao pa je zamjenjen sa 77 koji je uz 1.384.xxx km izvanredan i hladi da je frižider u busu, linija 123.

Čelični

Malo mi se čini nelogičnim na noćnoj autobusnoj liniji 212 (Dubec - Sesvete) što radnim danom ima jako malo polazaka u odnosu na druge noćne linije i što ne prometuje kvartovima Luka i Selčina koji su dosta urbanizirani (imamo nekoliko nebodera na navedenim kvartovima),već direktno ide u centar Sesveta.

Ivan

#98
Meni bi bilo logičnije da noćni ide i u N. Jelkovec pa onda drugi krak kroz centar prema Kraljevcu dokud stigne (možda bar do Kobiljaka), jer otkad su tramvaji prorijeđeni ima u 50+ minuta vremena za to noću.

No naravno da nitko ne misli tako da su polasci ostali isti kao kad su tramvaji vozili svake 34 minute i uopće se ne podudaraju s tramvajima, kog briga, to je ZET.

I činjenica da Grad Zagreb ne može osigurati svakodnevnu liniju za Sesvete koje recimo imaju tri puta više stanovnika od Zaprešića koji si je to sredio je malo sramotna.

Čelični

Hvala Ivane na odgovoru i dodatnom pojašnjenju. Slažem se potpuno s tvojim razmišljanjima.

Volzhanin

Noćne linije treba ukinuti...85% putnika čine beskućnici, naplata karata 0...a noćni 212 radnim danom vozi 0 - 4 putnika...postoji taksi i neka taksi vozi 0 - 24....

tramvajac 92

Ako će se većina linija produžiti da vozi do cca 2, može. Između 2 i 5 ionako nikog nema. Pojedini kolege se ne budu složili, ali s vožnjama do cca 2, grad bi bio skoro potpuno pokriven.

Recimo, spoj 115 i 116, taman bi jednom u satu mogao voziti (trasom linije 115 do kraja, kroz rotor desno u ul. Jankomir, trasom ln. 146, i onda desno u Samoborsku, trasom ln. 119).. i tako još mnoge linije.

421

#102
U čije ti ime zboriš?
U ime kolega-jamačno NE, putnika,"putnika", socijale, politike, beskućnika...
Radiš do 2:00, a prvi polasci su u 3:40, tko bi vozio ljude na posal? Opiši mi bar jedan pozitivni efekt tvoje želje!
@Ivan
"možda bar do Kobiljaka" - a di bi se okreć´o?

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Čelični

#103
Citat:
Citat: tramvajac 92  u Srpanj 27, 2019, 16:01:32
Ako će se većina linija produžiti da vozi do cca 2, može. Između 2 i 5 ionako nikog nema. Pojedini kolege se ne budu složili, ali s vožnjama do cca 2, grad bi bio skoro potpuno pokriven.

Recimo, spoj 115 i 116, taman bi jednom u satu mogao voziti (trasom linije 115 do kraja, kroz rotor desno u ul. Jankomir, trasom ln. 146, i onda desno u Samoborsku, trasom ln. 119).. i tako još mnoge linije.

Do 1982. su prometovale tri noćne tramvajske linije u Zagrebu,  po sjećanju iz knjige "Tramvaj u Zagrebu 1891. - 2011." ali samo do 1 , 1.30 ili 2 iza ponoći. To su bile linije: 25 Črnomerec - Dubrava, 27 Žitnjak - Kvaternikov trg , i linija 30 Ljubljanica - Mihaljevac.
Da li je tada bilo i autobusnih noćnih linija možda zna netko od "vremešnijih" članova foruma. Ali takav sistem bi mogao biti za današnje noćne tramvajske i autobusne linije radnim danom, a vikendom zašto ne cijelu noć u Zagrebu. Kako u Rijeci noćne linije voze samo vikendom cijelu noć (radnim danom ne voze nikako),a pošto je Rijeka manji grad od Zagreba i nije glavni grad RH bilo bi apsurdno da Rijeka ima i to besplatne autobusne noćne linije a Zagreb nema noćne linije i (tramvajske i autobusne) vikendom.

STIB

Citat:Zbog izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda na križanju Zagrebačke ceste i Ulice Ljudevita Posavskog, od srijede 31. srpnja u 8 sati, do ponedjeljka 5. kolovoza, autobusna linija 279 (Dubec – Novi Jelkovec) neće prometovati.
Putnicima preporučujemo da umjesto privremeno ukinute linije 279, koriste autobusnu liniju 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec).

http://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/radovi-u-sesvetama-uvjetuju-izmjene-na-linijama-277-279-282-i-284/7039

Jasno mi je da se neka linija povremeno mora ukinuti zbog radova, ali u ovom slučaju (a nije jedini) je problem što se ovakva obavijest pojavila tek danas, dakle samo dan prije nego se linija ukida.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU