Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

RV

#600
Lik ladno, svjesno ili nesvjesno, demolira autobus i sidne na vozačevo misto i pravi se šofer? ... Odakle je doša ovaj? Nebi se iznenadija da je stvarno iz Reto Centra.. Majmun... Nevjerojatno, neću više komentirat

Citaro04

Ovaj autobus će neko dulje vrijeme biti izvan uporabe. (Dio članka iz 24h). Mislim da je nepotrebno komentirati. Nego jel imao vozač kartu ili se švercao? Ipak ga je vandal zatražio da pokaže...

man323

Šteta Citara, kojemu je polomljeno 7 stakala. Najveći je problem, što će nova stakla biti namontirana fušarski na način da brtve oko stakala neće biti lijepo izvedene....

josipgrgin

Izgleda da je doticni gospodin ima viska energije i negdi je tribalo tu energiju potrosit , a posto je naletija bus onda najlakse ispalit se na bus.Nazalost stradao je Prometovac ali nasrecu putnici i vozac su ok , cak je napadac bio uredan prema vozacu , jedino sto su putnici i vozac dozivili neugode

man323

Čitaš li ti što pišeš?! Kakav višak energije, čovjek očigledno nije bio pri svijesti što čini.

josipgrgin

Kad je neko pod utjecajem droge ili nekih drugih opojnih droga dobije nekakvu energiju da i sam nije svjestan sto cini  jer sam to jednom vidio u jednom nocnom klubu kad je lik konzumira svakakve ludosti i poslije vanka demolira jedan auto , nasrecu auto je bio zapusten.

axxor

Nastradalo je, čini mi se, više od "samo 7 stakala"

Video gdje otvara haubu motora i jaši po njoj

Video gdje na silu zatvara vrata


josipgrgin


netko

Puno je bilo komentara zašto je vozač stao tj. zašto nije nastavio voziti nego je "dozvolio" da ovaj razbija bus.
Ima i tu "nešto" po meni.
Ako su ga auti obilazili, mogao je i vozač nakon isčupanog brisača pozvati policiju radi štete i barem pokušat udaljiti autobus. ;) ;)
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

josipgrgin

Aj vi krenite vozit bus a manijak udara po sofer sajbi oce li staklo ozljedit vas , pa ako vozac i krene pa ga zgazi kakvi je nas zakon opet bi sofer bija kriv a sofer je zva policiju koliko se vidi iz video snimke

XDonald

#610
Jadni vozaci koji pod stresom moraju ujutro ic na smjenu. Mogu se samo nadat da nece naletit na ovakvo nesto. Upravo ovi prvi jutarnji i kasni vecernji polasci su rizicni zbog ovakvih situacija. A cim je zavrsio tamo di i je to je ili sitna kazna ili bez nje ...

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/vozac-autobusa-hrvoje-uvodic-o-napadu-na-bus-o-solinu---550649.html

Ispovijest vozača kojeg je napao pomahnitali mladić: "On kao da nije bio na ovom svijetu. Mogao me ubiti i ozlijediti"


Na području Solina došlo je do novog napada na autobus i vozača splitskog gradskog prijevoznika. Oko šest ujutro napadač je zaustavio autobus i počeo razbijati stakla. U autobusu je bio vozač i desetak putnika, ali nitko nije ozlijeđen.

Napadač je u Solinu zaustavio autobus, slomio brisač i zatim počeo razbijati stakla. Vozač, koji je u busu bio s desetak putnika, odmah je pozvao policiju i otvorio vrata kako bi putnici mogli izaći.

"On je uspio ući u autobus i sjesti na moje mjesto. Međutim, uspio sam ga izbaciti. On kao da nije bio na ovom svijetu. U jednom trenutku me pitao imam li ja kartu, da se ne mogu voziti bez karte", rekao je vozač Hrvoje Uvodić.

Dodao je da mu u ponedjeljak neće biti ugodno doći na posao.

"Sigurno nije ugodno započeti radni dan sa stresom, očekujući novu situaciju. Sve je dobro dok se ne dogodi nešto gore. Mogao me i ubiti i ozlijediti", rekao je.

Kada je stigla policija, napadač je počeo bježati, ali je ubrzo uhvaćen i odvezen u bolnicu.

"Zbog težine kliničke slike do daljnjeg je zadržan na promatranju. Inače, radi se o pacijentu koji nikada nije psihijatrijski liječen, bar ne u našoj ustanovi", rekao je specijalist psihijatar Anđelko Beg.

Vozači će zbog napada tražiti promjenu zakona
Ovo nije prvi napad na vozača autobusa. Sindikat vozača trdi da je u godini dana evidentirano više od 30 napada, od fizičkih i verbalnih do oštećenja imovine. Zbog toga traže uvođenje strožih zakona.

"Ne tražimo da se to zove napad na službenu osobu, može se zvati i drugačije. Kako je zakon proširen na medicinsko osoblje, da se može proširiti i na vozače. Ja zaista više ne znam što bi se trebalo dogoditi da se nešto pokrene", rekao je Hrvoje Mlikota, dopredsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika.

Predstavnici Sindikata će se sastati s upravom splitskog prijevoznika Promet te će od Vlade zahtijevati da se zakon promijeni.

josipgrgin

I direktor Prometa gospodin Delic je izjavio da ce nesto poduzet da se zastite vozaci i putnici.....Zivi bili pa vidili.

elez

#612
Citat: netko  u Veljača 24, 2019, 21:08:02
Puno je bilo komentara zašto je vozač stao tj. zašto nije nastavio voziti nego je "dozvolio" da ovaj razbija bus.
Ima i tu "nešto" po meni.
Ako su ga auti obilazili, mogao je i vozač nakon isčupanog brisača pozvati policiju radi štete i barem pokušat udaljiti autobus. ;) ;)
Pa on je i zva policiju, a iskreno ako je vozac imalo covik onda će stat, mislija je povest idiota al eto iz dobre namjere dode zlo. Po nekom pravilu ili zakonu se oštećeni bus ne smi pomaknit ili san u krivu?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

podgora

Eto prvi direktor koji se javio odma nakon napada,pa ćemo vidit sta će poduzest.

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

RV

U svemu ovome mi nije jasna jedna stvar i to moran reć: zašto svi ljudi pa i šofer stoje, gledaju i puštaju ga da isčupa tablice sa autobusa, otvori haubu, drži vrata, čupa šipke, i gledaju ga u facu dok to sve radi, umisto da ga neko prokine nogon kakve god posljedice bile, jasno se vidi da je u alkoholiziranom stanju ili slično.. Razumim, ovo su većinom bili starci ali moga je bar šofer ili neko treći nešto poduzet.. Sve u svemu, ne ponovilo se i nemojte me krivo svatit, razumim šta govorim i znam da se tu moglo nešto nekako poduzet, bar u ova 2 zadnja videa...