Samozapaljenja

Autor erobuss, Prosinac 17, 2007, 20:52:01

Dreamwalker

Ova je tema postala zabrinjavajuće preaktivna. Danas je izgorio Promet Sinj Neoplan Euroliner ST-5203-I.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/video-foto-na-cesti-kod-klisa-se-zapalio-autobus-evakuirali-su-dvadeset-putnika-buktinja-je-snimljena/9496064/

Citat:U 14.40 sati na staroj kliškoj cesti je planuo autobus, izvijestila je policija.
Radi se o autobusu tvrtke Promet Sinj u kojem je bilo dvadesetak putnika, a u požaru nije bilo ozlijeđenih.

Na teren su izašli vatrogasci iz Klisa, Solina, Vranjica i Dugopolja, cesta je bila zatvorena za promet, a uzroci izbijanja požara na vozilu bit će poznati nakon očevida.

Podsjetimo, prije dva dana na istoj je cesti došlo do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala 56-godišnja vozačica.

Nesretna žena stradala je u sudaru s autobusom nakon što je, kako je utvrđeno policijskim očevidom, svojim automobilom prešla u suprotni trak.

U istoj nesreći sudjelovao je još jedan autobus, a ozlijeđeno je ukupno 14 osoba.

foto: Ante Čizmić/CROPIX/JL
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

EUROBUSZG

Ja sam se vozio sa njim ovo ljeto,kakvo je to bilo smece od busa boze sačuvaj... th-down

gorgoroth

Zapalio se bus pun djece blizu Požege



U subotu oko 8.15 sati zapalio se autobus na vidikovcu Papuk u blizini Požege, potvrdila je policija koja je kazala kako nema ozlijeđenih.

Bus se zapalio oko 8.15 sati. U njemu su bila djeca s voditeljem. Policija i vatrogasci odmah su izašli na teren - rekli su iz policije. - Brat je bio jako prestrašen, odmah me nazvao i poslao mi slike požara. Mama i ja smo se jako zabrinuli, nestrpljivo očekujemo svaki njegov poziv. Sva djeca su panično izašla van iz autobusa, sreća da su brzo uočili kvar, tko zna što bi se inače dogodilo, rekao je za 24sata brat jednog od dječaka čiji se autobus zapalio. Brat dječaka je ispričao kako je u busu bila skupina dječaka iz Virovitice na ministrantski put. Vatrogasci su nam rekli kako se bus zapalio na području između Kutjeva i Orahovice.

https://www.vecernji.hr/vijesti/zapalio-se-bus-pun-djece-blizu-pozege-1359885

Paško

Izgorio je Euroliner Željka Šubića, VT-705-CR
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!


415 ul



Dreamwalker

Još jedan manje. Zabrinjavajuće. Čazmatrans #476

https://www.24sata.hr/news/video-brzo-svi-van-izgorio-skolski-autobus-kod-garesnice-668994

"Vozili smo se i odjedanput osjetili smrad. Vozač je zakočio, otvorio vrata i povikao: 'Brzo, svi van!' Uzeo je aparat za gašenje, ali nije ništa mogao. Autobus je potpuno izgorio. Nitko od mojih prijatelja nije ozlijeđen.

Ispričao nam je to srednjoškolac koji je bio u autobusu Čazmatransa koji je izgorio u utorak na putu prema školi u Velikoj Trnavi kod Garešnice.

Brzom reakcijom vozača spriječena je tragedija jer bus je bio pun srednjoškolaca.

- Čuo sam se sa sinom koji je bio u tom busu. Uhvatila me panika, hvala Bogu da je sve prošlo u redu i da je vozač tako dobro reagirao - rekao nam je otac jednog od srednjoškolaca iz autobusa.

Vatrogasci JVP Garešnica dojavu su dobili u utorak nešto prije 7 sati.

- Na teren su izašla tri vozila s pet vatrogasaca. Deset učenika bilo je u autobusu, svi su na vrijeme izašli. Brzom reakcijom spriječili smo širenje požara na električnu mrežu i kuću u susjedstvu - rekli su nam iz JVP Garešnica.

Prema riječima zapovjednika, Tomislava Kunješića, požar je izbio zbog samozapaljenja i autobus je unatoč brzoj intervenciji izgorio. Djeca su drugim autobusom prevezena u školu."


Vozač autobusa nakon što je zamijetio dim u predjelu motora i izveo učenike započeo je gašenje požara sa protupožarnim aparatima u čemu nije uspio te se potom požar proširio na cijeli autobus."



foto: JVP Garešnica
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

#458
Izvor: https://www.facebook.com/608033405919797/posts/2734882909901492/?app=fbl

Izvor: https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/642036/panika-u-trogiru-na-kolodvoru-se-zapalio-39prometov39-autobus-nema-ozlijeenih
Panika u Trogiru: na kolodvoru se zapalio 'Prometov' autobus, nema ozlijeđenih
Na kolodvoru u Trogiru nešto prije 15 sati zapalio se Prometov autobus, a požar je brzom reakcijom ugašen.
- Vatrogasci su brzo stigli i ugasili požar, a nitko nije ozlijeđen. Riječ je o našem autobusu koji vozi prigradske linije, u ovom slučaju prema mjestima u trogirskom zaleđu. Prema prvim informacijama planulo je na dijelu motora smještenom na stražnjem dijelu vozila, a koji je točno uzrok izbijanja vatre znat ćemo kasnije, rekao nam je Miro Delić, direktor "Prometa".
Kako doznajemo, riječ je o autobusu marka MAN iz 2008. godine.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

lussin

Imamo u njihovoj temi, Lion's Regio je planuo

Man coach2


smogovci.bbb2

https://niskevesti.rs/potpuno-izgoreo-autobus-na-okretnici-u-niskoj-banji-foto-video/
Autobus Nišekspresa potpuno je izgoreo na okretnici u Niškoj Banji, nema povređenih potvrdila je policija Niškim Vestima.
Požar je niškoj Policijskoj upravi prijavljen u 13:40 nakon čega su se ka Niškoj Banji uputila tri vatrogasna vozila sa 6 pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice. Nema povređenih lica a požar je lokalizovan. Trenutno se radi uviđaj radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je nastao požar. O slučaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, rečeno je Niškim Vestima u policiji.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Lion's Driver

Je li to onaj ex BVG #1706  kava

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

lussin