ELECTA Nevo - električna vozila

Autor Osoblje, Ožujak 25, 2014, 12:04:36

Osoblje

Nije riječ o autobusu niti o automobilu već o električnom četverociklu na čiju smo premjeru bili pozvani prošli tjedan, no nismo bili pa smo dobili par slika i ukratko o vozilu  :)

Citat:Hrvatska premijera nove marke električnih vozila ELECTA, modela NEVO održana je 17.3.2014. u Zagrebu.
Prezentacija električnog vozila NEVO protekla je uz iznimno velik odaziv svih relevantnih medija iz cijele Hrvatske, stručne javnosti te brojnih predstavnika samograditelja električnih vozila, gostiju i dragih prijatelja ovog projekta Tene Majetić, Zlatana Zuhrića – Zuhre i Sare Renar koja nas je zabavila svojim impresivnim unplugged nastupom...
Tvrtka ELECTA SOL d.o.o. se predstavila sa dva električna vozila marke ELECTA koje se moglo voziti u njihovom ambijentu, gradskoj gužvi Radničke ulice. Svi zainteresirani novinari imali su priliku upoznati se sa karakteristikama, osjetiti mogućnosti i prednosti vožnje kroz grad u modelima NEVO.
Idejni začetnik ovog perspektivnog projekta Natko Janković, kratko je upoznao prisutne novinare sa idejom vodiljom izbora premijernog modela. Tražen je pristupačan i jedostavan model gradskog električnog mikro vozila na četiri kotača. Razvijen je sa kineskim i talijanskim partnerima, uz subvenciju Republike Kine. Plod jednogodišnjeg razvoja je prilagođen hrvatskim prilikama i tržištu (veći kočioni diskovi, plastični krov, limitirana brzina na 70km/h, bolje ubrzanje), a proizvodi se u Kini za hrvatsko tržište pod markom ELECTA.
Nevo je primamljivog izgleda i ne odaje izgledom svoje egzotično porijeklo. Vožnja ovog električnog četverocikla (L7 kategorija vozila) sa 10kW snage jednim elektromotorom, plijeni svojim neočekivanim ubrzanjem (kao auto sa 75KS) I direktnim upravljanjem. NEVO nije usporediv sa električnim automobilima N1 kategorije, jer je višestruko pristupačnije cijene. Prodaje se po nešto manje od 99.000 kn sa baterijama, ne morate ih dodatno 'iznajmljivati'. Osam olovnih gel hermetski zatvorenih baterija ima vijek trajanja za prijeđenih 40.000 km i više, nakon 50.000 km kapacitet baterija postupno pada te možete početi razmišljati o izmjeni baterija.
Mladi menadžer Stjepan Marinović skrenuo je pažnju i na ostale prednosti:
1.   NEVO, naš dvosjed, registrirate kao 'zatvoreni četverocikl' kategorija vozila L7, te ga smiju voziti vozači već sa položenim A1 kategorijom, a od 2011.g je dozvoljeno upravljati i sa B kategorijom. 
2.   Bitno je daleko niža cijena godišnjeg održavanja, osiguranje (468kn), cestarine (186kn) i tehnički pregled(180kn) ukupno oko 750kn.
3.    NEVO je svojom veličinom jednostavniji i praktičniji u vožnji po gradu i okolici, ima radijus okreta samo 5,5 m, a mjenjač je isključivo za vožnju naprijed, nazad i stajanje, nema brzina! Papučice su kočnica i gas.
4.   Dopune i punjenja se mogu vršiti koristeči bilo koju kućnu utičnicu do 16A, ne trebaju posebne postaje za punjenje. Punjenje punog kapaciteta baterija 7-8 sati noću kod kuće stoji manje od 7 kn ili 0,07 kn za prijeđeni 1 km!
5.   Pristupačna cijena zamjenskih baterija (1700kn s PDV-om x 8 =13 600 kn set od 8 akomulatora), sada , a za tri do četiri godine za tu cijenu ćemo vjerojatno nuditi daleko bolje Lithium-ionske, obzirom kako cijene baterija na tržištu padaju.
6.   Komponente koje se koriste u proizvodnji NEVO-a su prokušane i jednostavne, proizvođač u Kini je do sada izradio i prodao preko 11.000 ovih vozila sa konvencionalnim motorima i elektromotorom, koja su na cestama Kine, SAD-a, Brazila, Italije, Francuske, Španjolske, Švedske, Njemačke, Belgije, Nizozemske, Bugarske, Grčke....
7.   Električno vozilo NEVO je tehnički jednostavniji od automobila s konvencionalnim motorima, ima samo 184 rezervnih dijelova, zahtjeva manje održavanja (promjena 1 litre ulja u prijenosu za 62 kn svakih 3000 km), nema toliko mehaničkih dijelova koji se mogu pokvariti ili se moraju zamjeniti radi dotrajalosti...
8.   U serijskoj opremi su el. podizači stakla, svjetla za maglu, aluminijski naplatci, stražnji spojler, grijanje, daljinsko centralno zaključavanje, zatamnjena stakla, treće stop svjetlo, servo upravljač, radio CD/MP3/USB player. Uz doplatu, moguće je naručiti NEVO sa klimom 6000 kn i LiFePo4 baterijama oko 42000kn.
Dostupne su boje crvena, žuta, bijela, crna, plava, zelena, srebrna i champagne. Garancija je 2 godine na karoseriju i kontroler, te 1 godina na akumulatore i elektro-pogon. Promotivna cijena je za prvih 10 kupaca 11.000 eura do registracije, a inače je cijena oko 13.000. Više informacija na www.electasol.hr. Kvalitetna postprodajna usluga našeg iskusnog osoblja, pristupačni rezervni dijelovi i servis, je garancija podrške koju tvrtka ELECTA SOL d.o.o. nudi kupcima NEVO-a, a uskoro ćemo Vas upoznati i sa novim modelima EV-ja koji će biti u našoj ponudi.












*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

Servis


COVIK

Kliko li je struje potrošija da se dokotrlja do Splita  buljo

...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Pozega

Evo ga na predstavljanju u ZG na Jelačić placu u društvu s Rimčevim Greypom





uglavnom, ekipa na štandu  veli da je auto projektiran i dizajniran u HR ali da se proizvodi u Kini