Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Bocko

http://web.archive.org/web/20180423140856/https://www.autotrolej.hr/linije/
pa kopiraj url direktno u adresnu traku npr
https://www.autotrolej.hr/att/wp-content/uploads/2018/04/lin-2-vazi-od-09-04-2018.pdf

btw dobio odgovor za svoj problem, tjeraju me da opet dođem i čekam red, ne žele mi vratiti novce preko ecc-a

Boki651

Nekih voznih redova uopće nema na to linku, a uopće nije indeksirana 2019. godina

Bocko

Morati ćeš se igrati s archiveom, i nabadanjem
https://www.autotrolej.hr/att/wp-content/uploads/2018/04/
tako su folderi poredani, možda samo mijenjaš ime kod pdfa i dobiješ drugug liniju

Boki651

Uspio sam iskemijati nešto, hvala. Uglavnom, izašla je priča "navodno službeni odgovor Autotroleja" da se vozni red nije uopće prorijedio 9.9. pa me to zainteresiralo da napravim analizu, jer sam se osobno uvjerio da na 7a ima manje polazaka, pa sam htio usporediti s ostalim linijama. Nakon svega mogu jedino zaključiti da je netko bio pijan kad je to izvalio, jer sam dobio preko 50 polazaka manje radnim danom u gradu od 9.9., a primjerice nisam imao pojma da je šestica s prošlim školskim voznim redom imala više polazaka subotom, nego radnim danom.
Čim sklepam tablicu koju dovršavam ću ju objaviti, da li će biti ove noći ili sutra, još ću vidjeti, ali će biti objavljena u drugoj temi.

Čelični

Bravo Boki651 da si uspio. Jedva čekam vidjet tablicu koja pobija krive navode Autotroleja.  thumbs

Boki651

Čelični, tablica ti je u temi Rad Autotroleja, kao i nekakav moj prijedlog kako bih dobio uštedu reorganizacijom linija, a bez da režem polaske. Naravno, svi prijedlozi dobro došli.

mivano

http://www.fiuman.hr/rijeka-plus-tuzi-portal-fiuman-i-pozivaju-se-na-konvenciju-o-ljudskim-pravima/?fbclid=IwAR1jycbse081zsmbQyu06pPXLwx4Aqi1X_yP26WV_Wy1jW7oDkqkgt14vSc

"Rijeka plus tuži portal Fiuman i pozivaju se na Konvenciju o ljudskim pravima"
19.09.2019.
Autor Zoran Zdelar

Portal Fiuman u proteklim mjesecima u više je navrata upozoravao na stanje u gradskoj tvrtki Rijeka plus, koja s obzirom na iznimno širok raspon djelatnost praktički svakodnevno utječe na kvalitetu života svakog stanovnika Rijeke i okolice. Tu su brojne neobične odluke o kupnji iznimno skupe opreme za tržnicu, između ostalog od tvrtke Euromodul čiji je jedan od osnivača bliski rođak pročelnice Irene Miličević, a ne treba ni spominjati gotovo svakodnevne prizore pokvarenih autobusa na riječkim cestama, što je nedavno rezultiralo čak i ozljedama jedne djevojke nakon eksplozije gume. Mnogi zbog toga upozoravaju da se vozila očito ne servisiraju na način kao što bi to trebalo kako bi sigurnost putnika bila na najvećoj mogućoj razini. Ne zaboravimo nedavni slučaj kad je autobus skoro sletio u provaliju, ali srećom zaustavila ga je postavljena ograda, kao i slučaj iz Bezjaka. Brojne zapaljene autobuse nema smisla ni navoditi.

U jednom od članaka prenijeli smo i dopis Rijeke plusa potpisan od strane direktora Željka Smojvera upućenog komunalnom društvu Čistoća u kojem ih obavještava da nisu u stanju ispuniti sve njihove zahtjeve za održavanjem vozila te traži promjenu njihovog zahtjeva za ponudom tako da se određene stavke uklone.

Pravi demanti tih činjenica nikad nije stigao, kako bi i mogao kad smo priložili skenirani dokument kojeg je Smojver osobno potpisao, ali zbog svih navedenih objava direktor Rijeke plusa smatra da iznosimo "neistinite, neutemeljene i neosnovane tvrdnje" te da smo zbog toga počinili "neimovinsku štetu povredom prava osobnosti i to, kumulativno, pravo na tjelesno zdravlje, pravo na duševno zdravlje, pravo na ugled, čast i zadovoljstvo, pravo na dobro ime, pravo na osobnost i pravo na vlastitu sliku odnosno lik".

Sve to navodi se u tužbi koju je Rijeka plus putem odvjetničkog društva Grubišić & Lović & Lalić iz Zagreba podnio protiv portala Fiuman te traže naknadu štete u iznosu od 20 tisuća kuna, a pritom se pozivaju na Konvenciju o zaštiti ljudskih prava i temeljnih sloboda.

Praksa tvrtke Rijeka plusa prema svima koji se "usude" otvoreno pisati već je poprilično poznata, nije ovo njihova prva tužba protiv medija kako bi na taj način očito pokušali izvršiti pritisak i spriječiti objave novih članaka u kojima se upozorava na stanje u toj gradskoj tvrtki. Ne zaboravimo i kako su dulje od godinu dana od javnosti "skrivali" brojne službene zapisnike i dokumente koje su tek nakon našeg upozorenja objavili, a reagirao je i inspektor Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske koji im je poslao upozorenje i naputak.

Portal Fiuman će i dalje nastaviti upozoravati na slične slučajeve, a i ovim putem pozivamo sve koji žele upozoriti na sporne odluke i djelovanja bilo koje gradske tvrtke ili ustanove da nam se jave e-mailom na info@fiuman.hr, a njihov identitet bit će potpuno zaštićen."

mivano

#1102
https://www.rijekadanas.com/autobus-se-nasukao-na-cesti-sarsoni-pogled/?fbclid=IwAR1fyLK52_UhNtXJ3B2_kxffBfMpbhPknUVAHy5HJJ-Knvd4L2x3H-s8zFY

"Autobus se 'nasukao' na cesti Saršoni – Pogled
By sp - September 21, 2019

Autobus Autotroleja harmonika zaglavio je na cesti Saršoni – Pogled i blokirao prometnicu. Najvjerojatnije je da se vozač pokušao okrenuti na mjestu na kojem to baš nije najzgodnije – zaglavio."

mivano

http://www.fiuman.hr/sindikat-svi-ali-bas-svi-radnici-u-rijeka-plusu-su-nezadovoljni/?fbclid=IwAR2D3WZIgS0pXT3kufGG_HVjyNCsU-BPpo2mVQSj-EPrvEcqAumZtC7B78M

"Sindikat: Svi, ali baš svi radnici u Rijeka plusu su nezadovoljni

Objavljeno prije 6 sati na 22.09.2019.Autor Fiuman.hr
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Direktor Rijeka plusa Željko Smojver već mjesecima uvjerava javnost da je stanje u toj ključnoj gradskog tvrtki potpuno u redu i kako ne postoji nikakvi problemi, odnosno nezadovoljstvo radnika. No, demantira ga pismo koje je čelnik jednog od regionalnih sindikata (podatci poznati redakciji) ovog ljeta uputio svojim članovim i najbližim suradnicima u kojima traži njihovu potporu za potpisivanje pisma kojim se zapravo pruža potpora direktoru te prozivaju mediji koji otvoreno pišu o stanju u Rijeka plusu.

Pismo koje je sindikalist uputio svojim članovima prenosimo u cijelosti, a posebno ističemo dio u kojem jedan od čelnih sindikalista ističe kako je situacija za radnike loša te da su svi oni nezadovoljni:

"Sukladno događanjima koji se dešavaju ovih dana u svezi potpisivanja peticija radnika protiv ,,blaćenja" Rijeka plusa od strane medija i političkih stranaka primite na znanje kako slijedi:

Jučer sam tijekom cijelog dana bio na ,,vrućoj" liniji s predsjednikom Sindikat Primorsko goranskih komunalaca, Alenom Bartulcem koji tvrdi da ova peticija nije rezultat pritisaka i traženja poslodavca da se tako nešto učini, već traženja i zamolbe ,,nekih" radnika da se zaštite svi radnici Rijeka plusa od političkih prepucavanja na uštrb radnika. Navodno mišljenje anonimne skupine ili samo jednog radnika Rijeka plusa nije stav većine radnika Rijeka plusa. Sjećate se kako je pred neko vrijeme politička stranka Most nezavisnih lista putem medija (Novog lista) tražila sastanak s direktorom Smojverom na način da su se slikali ispred ulaza u Autotrolej, pri čemu su nenajavljeni htjeli posjetiti servisne radione Rijeka plusa u garaži Autotroleja na Školjiću. Također, u jednom od brojnih novinarskih tekstova o Rijeka plusu izašao je tekst kojim se pisalo da u Rijeka plusu rade nestručni mehaničari sa slikom našeg člana sindikata koji je vrhunski stručnjak u svom poslu.

Odmah na početku dužan sam Vam jasno i glasno reći da situacija u Rijeka plusu po pitanju radnih prava, uvjeta rada, plaća, odnosno odnosa radnika i Vaših neposredno nadređenih nije dobra. Dapače, loša je. Tu se ne bi trebali lagati, a ja to stalno ponavljam pri svakom susretu ili sastanku s Vašim nadređenim (direktoru i rukovoditeljem). Iako moj rad i inicijativu Vi možda i ne vidite i ne osjetite kako treba, no to je doista tako. Ovom prilikom Vas molim da ako imate bilo kakvih prijedloga kako neki sindikalni ili radnički problem riješiti da mi se javite. Također, javite mi se s bilo kojim problemom jer ukoliko ne znam za problem, ne mogu ga ni početi rješavati. Naš Sindikat ima iznimno jaku pravnu podršku tako da niti jedan problem nije nerješiv ako ga na vrijeme istaknete.

Nekoliko riječi o peticiji i daljnjim aktivnostima. Jučer u 22:00 sata, predsjednik Primorsko goranskih komunalca pročitao mi je tekst protestnog pisma koji bi trebali potpisati svi Sindikati i koji bi poslali u Novi list već jučer da nisam ja i naš Sindikat problem. Naime, sve se to po mom mišljenju prebrzo dešava, iako oni tvrde da ,,neki" radnici to forsiraju. Protestno pismo nemam u elektronskom obliku niti ću ga imati (!!!), pa Vam ga i ne mogu poslati. I to mi je malo čudno, ali eto Alen Bartulac, njihov predsjednik kaže da ga nikome ne želi dati jer bi začas završio tamo gdje ne treba. Pročitao mi je protestno pismo u kojem se doista ne brani poslodavac, već se štite svi radnici Rijeka plusa, pri čemu se napadaju i političke strane koje na uštrb radnika Rijeka plusa skupljaju jeftine političke poene. Samo po sebi, protestno pismo je korektno napisano. Od mene se traži da kao Vaš sindikalni predstavnik također stavim potpis i pečat na protestno pismo, što ja ne želim ukoliko mi Vi za to ne date suglasnost. Protestno pismo potpisat će se ili su već potpisali Sindikat Primorsko goranskih komunalaca, Sindikat vozača koji djeluje u Autotroleju, Udruga vozača i mehaničara te naš Sindikat (?????) ukoliko Vi to želite. Privitak protestnom pismu bili bi potpisi svih ili većine radnika Rijeka plusa. Dakle, u dopisu nema niti jedne riječi, što je i u redu, o poslodavcu koji i nije baš najbolji poslodavac jer su svi, ali baš svi radnici nezadovoljni.

Molio bi Vas za Vaše očitovanje po ovoj temi, odnosno dozvoljavate li mi ili ne potpisivanje protestnog pisma. Ukoliko smatrate da nije ,,pametno" potpisati protestno pismo, dužan sam Vas upoznati da ćemo biti jedini sindikat koji ne podržava radnike Rijeka plusa jer je navedeno pismo potpisano upravo da bi se zaštitili radnici od neodgovornih političara i medija.  Pritom, posebno naglašavam da sam vidio peticiju koja je jučer počela kružiti i na njoj su se već neki naši članovi potpisali.

Volio bi, odnosno molio bi Vas da se svi očitujete po navedenom kako ne bi napravio nešto što će izazvati revolt i napuštanje članova iz našeg Sindikata", navodi se u pismu koje su dobili radnici Rijeka plusa koji su članovi jednog od regionalnih sindikata."

Čelični

#1104
Citat: Boki651  u Rujan 05, 2019, 23:08:57
Cijene jedinstvenih karata su ti ove od Troleja, znači možeš cvikalicom na vlak. Samo ne znam kako to sa zonama funkcionira.
Navod Boki-a 651 je vjerovali ili ne poptuno ispravan !  :) Danas sam se s prijateljem s željezničkog foruma vozio prigradskim vlakom od Željezničkog kolodvora Rijeka do Željezničkog kolodvora(postaje) Opatija-Matulji (s međustajalištem Krnjevo) mjesečnom umirovljeničkom pokaznom kartom za zonu 1. koju je kondukter u vlaku validirao. Krenuli smo iz Rijeke u 11.10. sati za Matulje. Povratak iz Matulja za Rijeku je bio u 12.14. sati.
Pitao sam konduktera da li se može do Matulja i s pojedinačnom kartom za zonu 1. (cvikalicom) na što je potvrdno odgovorio.
Napomenuo bih da tih polazaka nema subotom, nedjeljom i blagdanima.
Po informacijama konduktera u smjeru istoka može se s Autotrolejovim karatama za zonu 1., ali samo do Željezničkog kolodvora Sušak - Pećine.
Ukoliko netko sumnja na ovo što sam naveo može me kontaktirati na vrijeme PP ili  na e-mail pa ako sam tada slobodan (ako nisam, lako se dogovorimo kada sam slobodan), možemo zajedno do Matulja rado ću mu činiti društvo, pa će se uvjeriti da sam u pravu.Tko hoće može isprobati i solo. Jedino što ćemo morati u Matuljima čekati povratak za Rijeku kako sam i gore naveo.

trolej_trola

Pozdrav,
molio bih za pomoć !!!
Dali netko ima informaciju na kojem peronu koja linija staje na terminalu Delta.
Unaprijed zahvaljujem :)

NP-549

Istok:  13-14-12-10a-10-29-27-25-26-P-P
Zapad:  11/18/18b/19/20/21/22-30/23-P

Čelični

https://www.fiuman.hr/objavljena-mobilna-aplikacija-za-javni-prijevoz-citybus-rijeka/
Objavljena mobilna aplikacija za javni prijevoz CityBus Rijeka
Riječanima i njihovim gostima je od danas dostupna nova besplatna Android aplikacija CityBus Rijeka. Korištenjem dostupnih podataka putem portala otvorenih podatka Grada Rijeke došli smo na ideju da nakon razvoja mobilne aplikacije za Grad Zadar implementiraju isto i za Rijeku. Ova aplikacija čini jedinstveni vodič kroz javni prijevoz na području cijele Primorsko-goranske županije.​ T​renutno se može besplatno preuzeti putem Google Play trgovine. Najvažnije funkcionalnosti su sljedeće:

● Prikaz označenih autobusnih stajališta na području Primorsko-goranske županije
● Prikaz autobusnih stajališta s informacijom o udaljenosti korisnika od istog uz prikaz sljedeće 3 autobusne linije koje dolaze na isto
● Prikaz ruta svih gradskih i prigradskih autobusnih linija prijevoznika Autotrolej
● Pregled voznog reda svih gradskih, prigradskih i noćnih autobusnih linija prijevoznika Autotrolej prema željenom datumu uz prikaz svih prolaznih stajališta sa procijenjenim vremenima dolaska
● Pregled svih gradskih, prigradskih i noćnih autobusnih linija prijevoznika Autotrolej s pripadajućim stajalištima
● Prikaz važnijih označenih taxi stajališta u gradu Rijeci
● Prikaz parking zona u gradu Rijeci sa informacijama o vremenu naplate
● Prikaz informacija o slobodnim mjestima na zatvorenim parkiralištima
● Prikaz najnovijih informacija vezanih uz javni gradski prijevoz na području Primorsko-goranske županije
● Prikaz lokacija za kupovinu autobusnih karata sa informacijama o radnom vremenu
● Višejezičnost – hrvatski, engleski, talijanski, njemački i mađarski jezik

"Ideja za aplikaciju CityBus Zadar nastala je na Google I/O Extended Hackathonu održanom sredinom svibnja 2017. godine u Zadru u organizaciji tvrtke Impaddo. Cijeli projekt se razvijao uz podršku partnera – Impaddo, Liburnija, Inovativni Zadar, TZ grada Zadra. Nakon više od dvije godine koliko je aplikacija bila aktivna na području Zadarske županije te je na obje platforme dosegla gotovo 10.000 preuzimanja, izostala je ključna podrška lokalnih institucija za daljnji iskorak. Zbog toga smo donijeli odluku da postojeći sustav pokušamo prenijeti u druge gradove unutar Republike Hrvatske. S obzirom na dostupnost podataka, odlučili smo se za Rijeku, iako je na području grada i županije razvijeno već nekoliko sličnih aplikacija. Želja za daljnjim razvojem i napretkom cijelog sustava je prisutna od samog početka, te smo iz tog razloga i izašli van lokalnih granica. Sama aplikacija je zamišljena kao vodič kroz javni prijevoz za građane i turiste na području cijele Primorsko-goranske županije", ističu autori aplikacije

Ukoliko aplikacija bude dobro prihvaćena na području Primorsko-goranske županije, u planu je razvoj i mobilne aplikacije za iOS mobilne uređaje. Također, kroz nekoliko tjedana postojeća verzija za Anroid mobilne uređaje doživjeti će nadogradnju u vidu navigacije korištenjem javnog prijevoza, uz opciju kombinacije različitih vrsta istog.

"Podaci o rutama i označenim stajalištima preuzeti su s portala otvorenih podataka Grada Rijeke te će se isti nadopunjavati i mijenjati ukoliko se uoče nedostaci na istima. Želja nam je ovu aplikaciju implementirati i u drugim gradovima na području Republike Hrvatske te raditi na daljnjim unapređenjima za koje se pruži prilika. Također, cilj nam je potaknuti i druge dionike na tržištu da se aktivno uključe u razvoj i implementaciju sličnih riješenja", dodali su iz tvrtke Impaddo.

Boki651

To nije ništa, sve dok ne vidim autobus u realnom vremenu. Ova predviđanja ne drže vodu.

Čelični

#1109
Slažem se u potpunosti s tobom Boki651. Kako god izađe nova aplikacija nedostaje joj baš to, prikaz autobusa u realnom vremenu, već predviđenom što već imamo odavno i na stajališnim panoima i starim aplikacijama. Na to ćemo nažalost izgleda još morati pričekati.