Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

tramvajac 92

Nego, zašto je Opatija uopće u posebnom tarifnom sustavu?

shef

Opatija je desetljećima imala svoj sustav linija, budući je u Voloskom bila odvojena garaža (tada OOUR PP Opatija), gdje su bili stacionirani autobusi linije broj 32 i sve sa višim brojevima. Te linije osim 32 nisu išle u Rijeku a i sami autobusi vrlo rijetko (u slučaju limarskih radova ili generalnih popravaka).
Inače postoji i mini podsustav iz Lovrana za linije 32A i 36
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Jesu li novi disponirani na linije? Pita me kolegica s posla.

NP-549

Kad nebi bilo opatijskog podsustava,  kako biste naplatili kartu za trasu Opatija - Matulji - Veprinac ?

tramvajac 92

Pod pretpostavkom da je Opatija 3. zona i idem trasom kao linija 34, Pavlovac bi bio prekid zone, jer je taj na granici 2. i 3. zone., i to pretstavlja najveći problem, jer je pitanje kako to organizirati, a da se ne ošteti putnika. U Bregima prijelaz iz 3. u 4. zonu.

Ne znam kako točno sustav kod vas funkcionia, ali onda bi putnici za Brege i dalje plaćali 2 zone (po mojoj logici), a oni do tamo jednu.




Čelični

Tramvajac 92, ako sam dobro shvatio za opatijski podsustav moraš gledati zone označene bojama i  brojeve zona u kvadratićima ne u krugovima. Kako ti je napisao shef jedina linija koja iz opatijskog podsustava vodi od i do Rijeke i ima polazište iz Rijeke je linija 32 i kojoj su zone označene krugovima jer na liniji 32 zona 1. počinje u Rijeci. Kako ti piše u legendi krugovi su broj zone na području Rijeke dok kvadratići broj zone na području Opatije. Ostale linije s većim brojevima od 32 pa tako i 34 imaju polazište iz Opatije i za njih važi opatijski podsustav za koje je početna zona 1. u Opatiji. Pavlovac je tako za linije iz riječkog sustava kraj (prekid) zone 2. dakle linije manjih brojeva  od 32 označeno krugovima , a za opatijski podsustav tako i liniju 34 kraj (prekid) zone 1 (plava boja) broj 1 u kvadratiću. Matulji su po riječkom sustavu zona 3. dakle ako do njih putuješ linijama riječkog sustava (manji brojevi od 32) kojima je u  Rijeci polazište zone 1. Dok su Matulji po opatijskom podsustavu uz zoni 2. znači svim linijama s većim brojem od 32 pa tako i 34 (žuta boja). Bregi su kraj (prekid) zone 2. opatijskog podsustava linije 34 na karti područje žute boje onačeno brojem 2 u kvadratu. Veprinac i Učka na liniji 34 su na karti označeni sivom bojom i kvadratnim brojem zone 3. kako ti piše i u legendi i oni su na liniji 34 zona 3. u opatijskom podsustavu. Dakle zona 1. opatijskog podsustava je označena plavom bojom, zona 2. žutom bojom,  zona 3. sivom bojom.
Inače za mjesečne karte s Autotroleja na njihovim web stranicama stoji: Prilikom kupovine mjesečne karte korisnik se opredjeljuje za riječki sustav ili opatijski podsustav. Korisnicima koji se opredijele za opatijski podsustav, na karticu se upisuje slovo ,,O" koje definira korištenje podsustava ali i dijela korištenja zone/a riječkog sustava ovisno o kupljenom mjesečnom pravu, ali maksimalno do granica prve tarifne zone Grada Rijeke.
Kako je s pojedinačnim kartama nisam upućen.
Pošto sam iznio dosta podataka ako sam nešto falio neka neko objavi korekciju.

NP-549

Riječke lnije 22, 23, 30 te 18 i 32 maju po 7 zona na validatoru jer na djelovima trase ih koriste i putnici rijeckog i opatijskog podsustava. Izabereš sam gdje oćeš putovat.  Možeš se u Permanima validirat za Opatiju iako taj bus ide u Rijeku,  al je u Matuljima veza. Tamo samo potvrdiš validaciju al ti više ne skida novac nego te samo broji kao putnika

Čelični

#1087
Citat: NP-549  u Rujan 14, 2019, 07:27:37
Riječke lnije 22, 23, 30 te 18 i 32 maju po 7 zona na validatoru jer na djelovima trase ih koriste i putnici rijeckog i opatijskog podsustava. Izabereš sam gdje oćeš putovat.  Možeš se u Permanima validirat za Opatiju iako taj bus ide u Rijeku,  al je u Matuljima veza. Tamo samo potvrdiš validaciju al ti više ne skida novac nego te samo broji kao putnika
NP-549 kako ako za navedenu rutu hoćeš plaćati pojedinačnim kartama ("cvikalicama") odnosno koju zonu zatražiti kod vozača ako kod njega kupuješ kartu za rutu koju si gore naveo  ili npr. ako putuješ iz Rijeke do npr. do Veprinca vezom preko Matulja. ? Dakle ako koristiš i riječki i opatijski podsustav. Da li moraš imati dvije karte ili je to izvedivo jednom jedinstvenom pojedinačnom kartom ? To me baš zanima, stoga unaprijed hvala !

NP-549

#1088
I vozač ima na svom računalu biranje dal će opatijske ili riječke zone.

A što se tiče duplih cvikalica s kioska,  tu moraš sam znat koliko zona ti treba. Uvijek je za Opatiju jedna manje nego do Rijeke jer su prijelazi zona na istim stanicama

Čelični

#1089
Puno hvala na brzom odgovoru NP-549 !  ;)

Bocko

Kupio sam kartu prije nego što je došla subvencija, danas sam došao po razliku (može se do 20.)
Nevjerojatno ali istinito, danas izgubio dva sata dok sam došao do grada, čekao i došao na red. Pa još pola sata na šalteru.
I znate što?
Šefice nije bilo u smjeni pa bi trebao doći sutra.
Nevjerojatno ali istinito.
Poslao sam mail glasnogovornici pa me baš zanima odgovor.

Boki651

Ima li netko vozne redove gradskih linija prije nego je na snagu stupio ljetni vozni red? Ako ima, može me kontaktirati u inbox. 

Bocko

Ispod svakog voznog reda imaš "vrijedio od 6mj" i taj je prije važio

NP-549

#1093
Čovjek lijepo pita ima li netko VR koji je važio PRIJE ljetnog, a ti mu pokazuješ link za ljetni.   Očito mu treba isto školski od proljeća, a ne smanjeni bez škole

Boki651

Tako je, meni treba školski vozni red prije ljetnog što je bio na gradskim linijama, a ne ljetni vozni red.