Vozila za prijevoz osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju

Autor lav0607, Srpanj 19, 2013, 08:24:45

lav0607

Pozz svima!
Vidim da nemate temu o invalidskom prijevozu ZET-a pa evo ako je ko voljan šaljite slike od kombija koji život znače onima koji nisu tako sretni kao mi pa da mogu hodat.
Mislim da bi,ruku na srce,i tim vozačima i djelatnicima trebali dat pažnju pa  da ih uvrstimo ovdje.
Samo za informaciju,lin 106 vr 1 gbr 220,vr 2 gbr 203.
Veliki pozdrav svima na forumu,poseban pozdrav deckima iz Podsuseda!
Never drive faster than your guardian angel can fly!

plavi ZET-ov bus volim

Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

conecto

Pričalo se dosta o nabavci novih kombija, u tim pričama spominje se Citroen, a sad imam neku dojavu da je na radiju objavljeno da ih sveprisutni na Remizi pušta u promet.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

Westin

Citat:
Nova vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Gradonačelnik Milan Bandić predao je jutros ZET-u na korištenje pet novih kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio gotovo 1,6 milijuna kuna.


Naglasivši da se više nikad neće dogoditi da nedostaje ovakvih specijaliziranih vozila, zagrebački gradonačelnik najavio je za veljaču nabavku nova tri kombi vozila, koji će biti korišteni u istu svrhu. Također, gradonačelnik Bandić objasnio je da će se četiri kombija koristiti za prijevoz osoba s invaliditetom, dok će jedno vozilo stalno biti na raspolaganju djeci s teškoćama u razvoju.


Predstavnice udruga invalida zahvalile su gradonačelniku na razumijevanju koje je, tijekom svih godina na čelu grada, pokazao za probleme osoba s invaliditetom te istaknule da je Zagreb primjer koji bi svi hrvatski gradovi trebali slijediti.


Godišnje je evidentirano ukupno preko 1000 korisnika koji su najmanje jednom koristili ovu uslugu, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s teškoćama u razvoju u vrtiće, škole i na fakultete, na rehabilitacije i terapije, te isto toliko odraslih osoba s invaliditetom. Prijevoz se dogovara na temelju osobnog poziva, a financira ga Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je u tu svrhu za 2014. godinu osigurao 7 milijuna kuna.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=59986







conecto

"Grad Zagreb je primjer koji bi svi ostali hrvatski gradovi trebali slijediti".
Samo ti "ostali gradovi" baš i nemaju 7 milijuna godišnje za takav sport.
A i mnogi ZG-invalidi (pardon, osobe s invaliditetom) bi mogli koristiti redovni JGP pošto kod većine novih niskopodnih autobusa rampe na drugim vratima nikad nisu ni podignute. A kod revolucionarnih tramvaja nisu ni ugrađene (u biti obični poklopac od kućnog šahta).
Iako većina njih, pa ni vozača autobusa ni ne znaju da postoje. A čuj mene, možda bi trebalo produljiti i vozna vremena na linijama za takove akrobacije.
Ipak je komotnije kad ti kombi dođe pred kućni prag na račun Grada, zna se 365...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Kod tramvaja bi se moglo prilagoditi sva stajališta visini poda što i nije tako jako komplicirana stvar tako da ni nema toliko veze ako tramvaji nemaju rampe (ipak su autobusna stajališta u pravilu kaotičnija i ima ih svuda u zavojima, raskrižjima, bez pločnika itd., a nije uvijek ni lako pogoditi da bus dođe uz rubnik ni kad je stajalište relativno uredno), no nitko se nije potrudio srediti pa su tako npr. i ispred uprave ZET-a sva tramvajska stajališta na terminalu Ljubljanica preniska i preudaljena, i zdravi ljudi se mogu tamo polomiti.

MAN19464

U neka ugibališta bus nemože uči zbog parkiranih auta, pa rampa gubi znaćaj, tada invalida treba unjeti u bus.

421

Već tjedan dana Citroeni voze po gradu-dajte ulovite kojeg!
Saby, što se čeka ???
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

maxkuki

Vidio sam ih dvaput ali nikako da ih uslikam i evo večeras mi se posrećilo,slike su malo lošije kvalitete ali su prve od predstavljanja :)



sokre


tramvajac 92


conecto

50xx su za prijevoz odraslih, a 60xx za prijevoz djece s posebnim potrebama, oni imaju puno više sjedala unutra jer je manje korisnika koji koriste kolica.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

Samo mi sudite pošteno !