Kvarovi i nesreće autobusa

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:39:30

TAM

Riknula aabenraa, ali naravno kao uvijek smeće poprave za pola sata.  >hammer<
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

Jedan od Volva B10R (onaj bez zavjesa) na relaciji Srima-Tribunj se pokvario u 19:34 na Vodičkom kolodvoru (u pravcu za Tribunj),šta je točno bilo ne znam,motor je radio ali čulo se neko zujanje i nije bus mogao više voziti pa je vozač zvao ove iz Šibenika.

Teutonic

#62
Jutros oko 7:15 se pokvario MAN EL 262 (ŠI-594 FE) u Sovlju.
To je ostavilo srednjoškolce da čekaju oko uru vremena za drugi bus (MAN SU 313)u 7:55,taj bus je bio prekrcan osnovnoškolcima,srednjoškolcima,penzionerima,radnicima...
Jučer je bus došao tek u 7:40,a prekjučer u 7:30.

Mislim da je vrijeme da se nas nekolilo iz Vodica uputi u gradsko poglavarstvo da riješimo ovaj problem.

TAM

#63
Jutros riknulo Krikino smeće i naravno smeće uvijek poprave brzo i naravno nama ga uvale  ::|
Dani ponosa i slave!
    

sibencan

Ovaj bus nije smeće! Kod Krke je bio u fantastičnom stanju. Ljeto s sam se vozio u njemu i bio je odličan.
1997 - 2017

TAM

#65
Da taj autobus nije smeće onda ga nama ne bi sigurno uvalili jer smo mi svi iz Primoštena toliko šugavi da ne zaslužujem nikakav bolji autobus nego svo ono smeće koje oni imaju u voznom parku uvaljuju nama eto tako samo da imamo nekakav prijevoz.  >hammer< glavauzid
Dani ponosa i slave!
    

Teutonic

#66
Da bar mene vozi taj bus,radije to nego eurobus ili abenra.
Osim toga,tebi koji si u njemačkoj večinu godine je zanimljivo vozit se sa takvim busevima zato jer ih tamo nemate,a mi koji plačamo pokaz a većinu vremena stojimo u busu nama je za plakat.

sibencan

#67
Evo slika od 'Krkinog smeća'. Za svoje godine se odlično drže!





(i da, ovo su slike dok su bile u ČZT)

@Teutonic, nije ni nama uvijek lako ;)

(nije bus ali tramvaj)

Izvinite zbog OT-a
1997 - 2017

Avtomontaža

Danas ŠI 975 FL kihnuo na pijaci oko 11h. Iza njega je bio parkiran Mecin kombi :(

TAM

Jučer se 975-FL zadimio i smrdio je po nafti. Motor mu je isto u banani ne može da povuče, jučer smo dva puta stali na uzbrdici.
Mogao bi on uskoro završiti u plamenu.  :-\
Dani ponosa i slave!
    

NP-549

za prvo može bit kriva fleksibilna cijev goriva ako malo pušta.  Odma počme smrdit nafta pa još kad kaplje na topli motor odma i dimi,  ali dugo je to od zapaljenja.  A što se drugog tiče može bit obični filter zraka koji se zasere ako bus vozi negdje gdje su radovi pa ima prašine. 

Avtomontaža

Citat: NP-549  u Studeni 08, 2014, 18:55:47
za prvo može bit kriva fleksibilna cijev goriva ako malo pušta.  Odma počme smrdit nafta pa još kad kaplje na topli motor odma i dimi,  ali dugo je to od zapaljenja.  A što se drugog tiče može bit obični filter zraka koji se zasere ako bus vozi negdje gdje su radovi pa ima prašine.
Da, ali ovaj bus nije jedini od ATP-a koji unutra smrdi po nafti. Na pola prstiju jedne ruke se mogu nabrojati ispravni busevi u ATP-u koji ne smrde po nafti i kojima rade sve kočnice. Najgore od svega je to što novi busevi nakon samo par mjeseci počnu izgledat kao onaj iz filma "Ko to tamo peva", kvarit se, propadat, smrdit unutra, a farabuti im unište unutrašnjost. Mene isto zanima kad će neka od ovih mečki popepelit. Sve je to normalno kad se loše održavaju i dolaze najčešće iz gradova na ravničarskom terenu, a Šibenik je na bregovitom terenu tako da traži masivnije buseve od Zagreba. Ove mečke koliko sam vidio nisu nikako za uzbrdice, imaju premalo konja isto vrijedi za Aabenre.

NP-549

Mečka  405 je jako sličan autobusu MAN EL.  Vi imate oba modela iz ZET-ča.  Najveća njihova mana su hladnjaci.  Svakih 15 dana obavezno  treba oprat hladnjak motora i intercoolera uz obavezno skidanje lima koji je ispod hladnjaka gdje se zadržava pijesak i lišće s unutrašnje strane.  Ako se to redovito radi bus će vozit bez problema,  ali ako neko smatra da to nije potrebno  (a vjerovatno je tako),  svaki malo veći uspon temp. vode je skoro na 100.  Onda ti upali zbirni kvar pa moraš stat, ili ti oduzme 3/4 gasa pa svejedno moraš stat jer jedva ide i po ravnom.  Neki jarani neće stat i kad je temperatura 100 pa onda izbaci vodu na čep hladnjaka ili popusti neka šelna pa manikot vode odleti.   

Sve u svemu, to su OK autobusi pod uvjetom da se solidno održavaju, pogotovo sad u ovim godinama.  Kad su novi ih uglavnom voze iste ekipe pa paze na njih, a s godinama postanu rezervni pa nitko ne brine o njima, a najmanje održavanje.

TAM

#73
Sve je ovo u redu što si ti napisao, ali se oni toga NE PRIDRŽAVAJU!
Kada crkne bus onda to valjda popravljaju, ali čisto sumnjam.
Ti autobusi dnevnom promjene najmanje tri vozača koji uopće ne mare za te autobuse, već su dovoljno izgreban, udubljeni i zahrđali, a o unutrašnjosti ne treba govoriti i o njihovom mahnitom stavljanju lima umjesto prozora.  ::|
Dani ponosa i slave!
    

peron24

Kod nas je specifično to što su gradske linije zahtjevnije od prigradskih, jer kod gradskih vozila non-stop kruže i motor je upaljen satima. Izmedju linija je pauza od 2-3 minute za iskrcaj-ukrcaj i vozi dalje. Kod prigradskih izmedju dvaju polazaka uglavnom postoji pauza od barem pola sata i to je jako bitno za motor kod starijih buseva. Zato se stariji busevi sa gradskih linija prebacuju na kraće prigradske kao npr. Aabenre ili zadnjih godina Mercedesi O305 dok su još vozili. Sad se pojavio problem što se stare Aabenre i Steyri šalju na preduge i pretrpane linije kao npr. Pirovac ili Rogoznicu. Najgore je što se nemože tražiti nikakvo bolje vozilo jer onda nebi imalo šta vozit na medjugradskima. Danas je Aabenra sa reklamom za Konzum vozila za Šubićevac umjesto 975-FL. Ta linija je najNErentabilnija koja postoji jer na njoj se besplatno vozikaju penzioneri i ako taj dan nema kiše nitko od putnika i ne plaća preskupu kartu. Zanimljive su bile situacije prije dolaska ZET-ovih autobusa kada bi prilikom bilo kakvog kvara autobusa na preostalim linijama ta linija bila žrtvovana jer nema rezervnih vozila pa bi bus umjesto Šubićevca bio poslan negdje drugdje. Kada je sredinom 90-tih pristiglo 37 uvoznih autobusa za gradske i lokalne linije tada su 4 gradska TAM-a prebačeno u rezervu. Malo bi vozili kratke lokalne linije a na ostale bi upadali povremeno kao zamjena. Nikada nisu vozili kompletne dvije smjene.