VDL Bus & Coach

Autor Urbino LE, Siječanj 19, 2014, 00:14:45

Avtomontaža

Gledao sam sad VDL-ovu stranicu i od turističkih modela u ponudi je samo Futura i to u dvije verzije: niska(FMD) i visoka(FHD). Katna još nije dostupna.

Avtomontaža

#16
Katna Futura se tek sad pojavila na tržištu. Dostupna je u dvije dužine: 13m i 14.1m.

smogovci.bbb2

IZVOR: http://www.autobusi.net/nova-generacija-vdl-future/

Nova generacija VDL Future
Kompanija VDL Bus & Coach pokreće novu generaciju VDL Futura, opemljenu sa novim pogonom. Pri tome VDL preduzima sledeći korak ka poboljšanju ekonomičnosti potrošnje goriva i smanjenju troškova održavanja. Za novi pogon kompanija VDL Bus & Coach se još jednom opredelila za kvalitetne, proverene komponente DAF i ZF.

Kombinacija novih DAF MX motora sa ZF menjačima je tiša, ekonomičnija i doprinosi doprinosi daljem smanjenju ukupnih troškova vlasništva. Futura singl deker varijante su opremljene sa DAF MX-11 motorom, dostupnim sa različitim nivoom snage. Motor je povezan sa standardnim ZF Traxon automatskim menjačem, a potpuno automatski ZF Ecolife je dostupan kao opcija. Model Futura dabl deker je napravljen standardno sa MX-13 motorom u kombinaciji sa ZF Traxon menjačem. Nova opcija za ovu varijantu je kombinacija DAF MX-11 motora i potpuno automatskog ZF Ecolife menjača. Ova kombinacija je idealna za linijski prevoz i regionalni transport, kao i za pružanje međugradskog prevoza.
Pogon nove generacije ima pozitivan uticaj na troškove popravke i održavanja. Između ostalog, intervali održavanja MX-11 i MX-13 motora su povećani na 100.000 kilometara. Za prelaženje visoke godišnje kilometraže postoji mogućnost zamene ulja čak i na 200.000 kilometara. Položaj motorkskog prostora u skladu sa većom efikasnošću i samim tim boljom pristupačnošću. Ovo čini servisiranje još lakšim i bržim.

Manja masa
Novi izgled motorskog prostora obezbedio je značajnu uštedu u masi. Putem ciljnih merenja VDL je uspeo da dostigne smanjenje težine za 100 kilograma. Sistem za naknadni tretman izduvnih gasova, koji je sada oko 50 kilograma lakši i zauzima 40% manje zapremine, značajan je doprinos u ovom pogledu. Za model VDL Futura FDD2 ovaj sistem je poboljšao dostupnost prtljažnog prostora. Menjač ZF Traxon je takođe 20 kilograma lakši od svog prethodnika. Ukupna ušteda mase je postignuta iza zadnje osovine. To dovodi do efikasnije preraspodele težine, boljeg upravljanja u saobraćaju i većem kapacitetu putnika.

Održivost
Euro 6 DAF motori poznati su niskim emisijama. Poboljšana potrošnja goriva dodatno smanjuje emisiju ugljen-dioksida po pređenom kilometru i doprinosi boljoj životnoj okolini. Unapređen sistem za naknadni tretman izduvnih gasova od DAF motora postiže radnu temperaturu brže i efikasnije. Ovo takođe povećava efikasnost i dalju redukciju emisije azot-oksida u poređenju sa prethodnom generacijom motora. VDL Futura sa novom generacijom DAF motora je takođe pogodan za vožnju na HVO (Hidrotretirano biljno ulje). U poređenju sa ,,redovnim" dizelom, smanjuje emisiju ugljen-dioksida i do 80%.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

VanhoolTX


tomo


Marko NS

Firga trans na liniji iz Svajcarske :)
VDL BOVA FUTURA.