Mercedes Benz O'405 N2 i Mercedes Benz O'405 GN 2- "Kockice"

Autor MAN truck bus, Ožujak 27, 2016, 19:49:14

Dreamwalker

I upravo ga je taj sudar i spasio jer, ako se dobro sjećam, dobar dio prednjeg dijela je nanovo rađen. :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

leonardo123

Malo detalja...
gbr.516 4/2017

leonardo123

gbr.517 i gbr.523 4/2018

Turbocity

ex ZET, still running in Sibenik (summer 2018) :)

smogovci.bbb2

#244
Izvor: fb grupa Zakaj volim Zagreb
Vidim kockice još nisu završile kod Pripuza good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

driverzg27

Citat: MAN truck bus  u Travanj 17, 2019, 10:47:37
Ne može im niko ništa, jače su od sudbine... good_boy

https://m.24sata.hr/amp/show/dok-mu-traju-procesi-on-pjeva-ne-moze-nam-nitko-nista-544394

nedavno sam prico s legom jednim ne smijem imenovat,kaze da je jako malo ih ostalo ali gbr 506 i 508 su po meni najbolje bile...iako je usred ljeta bila besplatna sauna unutra i vozaci su dolazili s rucnicima i dalje na 107-222 su te iste kockice carovale...ubraznje,zvuk,udobnost.....po meni bolje od Citara koj ije trom pri startu iako je udoban....kako kome pase....ali nijedan bus nece moc dostojanstveno zamjenit kockice :)
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Ivan

Lega rek'o... :P Pola foruma rekla-kazala pa čak i "osobni" dojmovi.
Valjda su dojmovi iz obrnutog svemira gdje je je Citaro lošije starta i loše zvuči, čak i kad nisu ispravni Citarovi motori daju dojam snage (osim ako je "pravi" i "muški" zvuk koji se traži kao roj pčela u limenoj kanti kod kockice a nježne startne performanse koje se traže bliže plinjari), a kockica je odjednom neudobnija kao da Citaro ne razvaljuje čim nije savršeno namješten, ne znam što je kod njih bilo neudobno osim kad je bilo vruće.
A sad dostojna zamjena, pa i nisu ostavili takav velebni dojam performansi a pogotovo ne izdržljivosti što se mene tiče, Citaro je barem jednako dobar jer unatoč mušicama šasije su očito uspjele izgurati do iste dobi pa sad slično otpadaju u požarima, tako da je ostatak od problematične serije 2003. već dosegao dob u kojoj su solo kockice iz 1999. rashodovane, a o MAN-ovima koji su im vršnjaci bolje da i ne pričam.
(na moje iznenađenje jer poslije prvih 12-ak godina nisam imao dojam da će tako brzo i osjetno propasti, do negdje 2010. sam imao dojam da nisu nimalo iza MAN-ova)

Dreamwalker

Što još neću pročitat na ovom forumu, majko mila  ::|

Nit su bile udobne, pogotovo ljeti, nit su bile pouzdane. Prva je rashodovana 2013. godine (sa samo 15 godina na leđima), druga 2014. zbog trule šasije. Imale su hrpu sitnih samozapaljenja, pogotovo serija 510 - 515,... Što se tiče kilometraže, pretpostavljam da su ih MAN NG 313 koji su 2004. godište stigli po kilometraži, svi Citari G će ih stić za 2-3 godine. Ako zanemarimo samozapaljenje 535, kompletna serija Citara G iz 2006. i 2009. pokazala se kao jako jako dobra. Puno bolja od kockica.
Vozi još 12/20 MAN-ova NG 312 koji su istog godišta i čini mi se da u zadnje vrijeme često deru jače linije. Zvuk NG 312 je puno "brutalniji" nego kod kockica tako da i taj argument pada u vodu.

Stvarno se po ovom podforumu gnoji samo da se nekaj napiše.  ::|
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

marin

Zvuk imaju neusporedivo bolji od MAN-ovi kocki, pogotovo kad im je auspuh izbušen. Mercedes je, ruku na srce, imao bolje starije motore. One V8 da ne pričam.
Nije sigurno gnojenje teme ako netko napiše svoje mišljenje. Moje mišljenje je također da su MB kocke udobne, ja ne znam u čem si se to vozio al bile su preudobne.
Citaro G jedinica upitno koliko će još izdržat, to trese lupa nabija, neodržavanje nikakvo, ali dobro takvo je bilo i sa kockama. Ne znam po čemu bi mogao reć da su bolji Citari 1 od kockica.

Tomek

Sa svime se mogu složiti i ne složiti, al zvuk MAN-ova NG 312 je meni osobno daleko naj zvuk svih ZET-ovi autobusa ikad.

marin

Pa onda nisi čuo zvuk MB kocki sa zbušenom spuljom, brodska strojarnica  :)

MAN truck bus

#252
Više niti jedna kockica nema registracijske pločice. Počupano je dosta toga s njih tako da to označava njihov konačni kraj. Jedino je 512 koliko toliko kompletna što znači da će ona vrlo vjerojatno zamijeniti 710.
Ostaju nam samo kocke 441 i 443, no samo je 441 svakodnevno u prometu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

zg2005


MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"