Okretišta i terminali

Autor tomobrad, Prosinac 01, 2007, 19:34:23

tramvajac 92

Da skratimo, autobusi polaze iz "sektora rupa".

sniff

Čitaju nas sigurno. Baš smo pisali o tome pred par tjedana  rofl  good_boy

tramvajac 92

Svaki tjedan građani zovu BM365 i žale se na taj terminal. Misliš da su krenuli zbog nas?  rofl

smogovci.bbb2

To je privremeno. Nakon tzv. uređenja vraćaju se na terminal
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Ivan

Da slušaju nas ili bilo koji forum koji se bavi infrastrukturom u Zagrebu ne bi ovakvu neadekvatnu podrtinu koja je u statusu "privremeni terminal" od '70-ih samo ponovo asfaltirali ili eventualno sredili poneku nadstrešnicu ili rubnik, a sumnjam da se radi o nečemu drugom ako radovi traju tjedan dana. :P

Uglavnom i za prošle izbore je Bandić reasfaltirao kakve-takve pločnike pošto nema bolju ideju, bajna metoda možda i ovaj put upali. Kako sam spomenuo na željeznicama, prošlih dana su inače asfaltirali komad zapadnog pločnika Savske od ulaza autobusa na terminal do skretanja na Jarunsku (tj. većinom gdje su taksiji), pretpostavljam da isto izigravanje "delanja" očekuje i ostatak terminala.

smogovci.bbb2

Tako nekako. Novi sloj asfalta i zahrđale odbojne ograde zamijent će novima te poneka nova klupa. Glavno da se DELA kad Šef naredi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/default.aspx?id=10368

Završeni radovi na terminalu Savski most

Uređenje terminala Savski most, čiji se završetak očekivao u petak, 14. travnja, završeno je prijevremeno te će sve autobusne linije, kao i tramvajske linije 4 i 7, od srijede, 12. travnja, polaziti sa uobičajenih stajališta i polaznih perona.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

#277
Jedna slika sa obnovljenog Savskog mosta.






smogovci.bbb2

http://www.vecernji.hr/zagreb/preselite-autobuse-na-rubu-smo-zivaca-1211841
PRESELITE AUTOBUSE, NA RUBU SMO ŽIVACA

U vrijeme najveće gužve, kad je cijelo stajalište puno autobusa, zgrada u kojoj živi praktički vibrira pa su joj na nekoliko mjesta, ističe, čak popucali i zidovi. I buka i smog u zraku nesnosni su, zbog čega je Marina Jelić, kaže, već na rubu živaca.

Treba ispitati uvjete

Ona je, naime, među stanovnicima koji žive na početku Heinzelove ulice, kod Kvatrića, gdje se nalazi i okretište te stajalište devet autobusnih linija koje taj trg povezuju s kvartovima na sjeveru, poput Kozjaka, Horvatovca i Jordanovca te s naseljima na jugu poput Petruševca, Kozari putova...

– Ovdje sam cijeli život i znam da svima jako smetaju autobusi. Ne znam kako je moguće da u stambenoj zoni, gdje živi toliko ljudi, ima gotovo jednak broj autobusa kao na velikim terminalima poput Črnomerca, Savskog mosta... – govori Marina Jelić, koja smatra da postoje i bolje lokacije odakle bi autobusi mogli voziti, poput Žitnjaka ili Borongaja, a zbog tog se problema obratila i mjerodavnim službama.

U ZET-u pak kažu da je za takve inicijative nadležno Vijeće gradske četvrti, u ovom slučaju Maksimir. Na njemu je da procijeni je li to u interesu većine te da onda kontaktira Grad i ZET. Mnogim putnicima, naime, odgovara baš stajalište na Kvaternikovu trgu i ne bi im bilo u interesu da se "preseli". Ipak, ako Vijeće gradske četvrti Maksimir procijeni da se treba micati, tada se mora obaviti i komisijski očevid u kojem su, uz njegove, zastupljeni i predstavnici ZET-a, policije i Gradskog ureda za promet.

– Uz to da je u interesu većine građana, treba utvrditi postoje li prometni, tehnički i sigurnosni uvjeti – objašnjavaju u ZET-u.

Prebaciti barem dio

Stanko Gačić, predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, kaže da se još nije razmišljalo o preseljenju stajališta iz Heinzelove, ali postoji realna mogućnost da se barem dio linija premjesti na Borongaj.

– Već postoji plan da se dio linija koje trenutačno imaju stajalište na Sveticama premjesti na Borongaj koji ima sve potrebne prostorne predispozicije. Moguće je stoga onamo prebaciti i nekoliko linija s Kvatrića bude li potrebno – poručuje Gačić.
good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Šta će preseli 216/276 na Žitnjak kad nema čovjek kako doći do Žitnjaka (okretište autobusa ne tramvaja). Ljudi su stvarno specijalci.


Sent from my iPad using Tapatalk
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

sniff

Zagreb je mali grad, takvi problemi će biti sve učestaiji. Veća nevolja su auti u širem centru kojih ima daleko previše. Premještajem linija bi dodatno zbunili ljude i napravili totalan kaos sa njihovim trasama, a i problem je prenapuhan, nakon što pređe Zvonimirovu, bus123 apsolutno nikome ne smeta. Osim ako ne produže tramvajsku prugu i ukinu 9. liniju  good_boy

tramvajac 92

Ne, zapravo. Zagreb je po površini prilično velik grad, zbog Sesveta i Brezovice. E sad, imamo problem što tramvajska mreža stagnira, i općenito prometna rješenja su ista kao pred 25 godina, kad je slika nekih kvartova bila potpuno drukčija.

Svetice i Borongaj? Moglo bi funkcionirati, pod uvjetom da se na sadašnjem terminalu ostane stajalište.

citaro

Autobusni terminal nije tamo od jucer, a ako znas da ti je ispred potencijalnog mjesta preseljenja prometna Heinzelova i jos k tome autobusni terminal, onda se ne selis tamo ako znas da ne podnosis buku.


marin

Citat: sniff  u Prosinac 04, 2017, 21:43:55
Zagreb je mali grad, takvi problemi će biti sve učestaiji. Veća nevolja su auti u širem centru kojih ima daleko previše. Premještajem linija bi dodatno zbunili ljude i napravili totalan kaos sa njihovim trasama, a i problem je prenapuhan, nakon što pređe Zvonimirovu, bus123 apsolutno nikome ne smeta. Osim ako ne produže tramvajsku prugu i ukinu 9. liniju  good_boy
Zagreb je velik 641 km^2 što ga čini većim, pazi, od Pariza, Praga, Beča, Budimpešte...ima ih i još. Izvor, google karte. Inače, Zagreb nema veliki centar pa se zato čini malim nego ima puno izvan i oko centra, ima ogromnu planinu Medvednicu koja je skoro cijela u Zagrebu, Brezovica nije niti uvrštena u tu površinu, nije niti Lučko, niti Sesvete...Tako da koliki bi bio. Tko se vozio po Medvednici može reći kolko je Zg velik, od Čučerja, Markuševca...skroz do Vrapča i dalje Podsuseda. Dok recimo većini se Beč čini ogroman naspram Zagreba, a nije jer ima veći centar, ali je i dalje manji.

Ivan

#284
Kad bi postojalo željezničko stajalište Heinzelova / Istočni kol., koje je i u GUP-u, onda bi 201, 202 i 204 bilo logično produžiti do njega, a da postoji tramvaj za Petruševec onda bi bilo logično da se tamo preuredi 217 i okreće 290. Za 215 (kao i 118) mislim da bi bilo dobro da ako bude sredstava da vozi dalje Zelenim valom koji nije pokriven JGP-om osim na maloj trasi, a što dalje s 216/276 i 237, to je kompleksnije no mislim da u slučaju postojanja tramvaja na Heinzelovoj trebaju obje najvjerojatnije na Glk, pa tada 107 i 222 definitivno preurediti.

No s Miletom niti će biti tramvaja niti razvoja željeznice, tako da za terminal Kt nema alternative, a kome smeta neka se odseli, nije terminal tamo od jučer jbmu, nekretnine imaju sigurno dobru vrijednost i mogu se lako odseliti u susjedne mirnije kvartove kojih itekako ima. Ne podnosim te gotovane koji misle da se svijet treba vrtiti oko njih, kao ni one na Savskoj-Vodnikovoj koji su kao jučer shvatili da im je tramvajsko raskrižje staro 70+ godina pod prozorom. Većina ih uopće živi puno kraće život nego otkad je promet uređn kako je više-manje, ako ga ne podnose imali su svakako šansu da promijene mjesto boravka i prodaju ili iznajme stan onima kojima treba dobra i dinamična lokacija a podnose buku. No svaki bedak bi i ovce i novce.