KAVIM Autoprevoz, Čačak

Autor Alex, Kolovoz 27, 2008, 17:32:34

arsenal

Merkavim Apollo gbr 558 u Tivtu.






Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

actros

#17
njihov Sanos u Trogiru 1978 godine:


*Izvor:www.panorama360.hr

Osoblje

Odličan Neobus u Rijeci, kog smo dobili na naš FB:



*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

smogovci.bbb2

http://www.autobusi.net/volvo-plasirao-3000-hibrida/

Volvo hibridi uskoro u Srbiji


Kako je za Autobusi.NET ekskluzivno potvrdio Nenad Lužanin, direktor Volvo Buses Serbia, KAVIM Autoprevoz Čačak će uskoro dobiti prve hibridne Volvo autobuse.

Isporukom, koja će se najverovatnije izvršiti u narednim nedeljama, Čačak će postati prvi grad u Srbiji koji će u redovnom saobraćaju eksploatisati hibridne autobuse, a drugi, posle Beograda, koji će u eksploataciji imati vozila koja ne koriste isključivo motor sa unutrašnjim sagorevanjem.

Nakon što je 2012. godine iz proizvodne game potpuno izbacio dizel gradske autobuse, Volvo je početkom 2017. godine obeležio svojevrsni jubilej na polju ekološki čistih vozila. Samo u 2016. godini isporučeno je 533 hibridnih autobusa. U brojku od 3000 vozila, Volvo ubraja sve autobuse koji nisu pogonjeni isključivo na dizel. Skoro polovina, tačnije 1425 vozila, prevozi putnike na kopnu Velike Britanije, a drugi veliki potrošači hibrida su Kolumbija, Švedska, Španija i Nemačka. U poslednjih nekoliko godina raste potražnja u istočnoj Evropi, tačnije u Poljskoj i Estoniji, gde je do sada isporučeno 100 vozila. Na ovoj mapi će se uskoro naći i Srbija.

Volvo trenutno u ponudi ima tri tipa ovih vozila: hibridne, električne hibridne i potpuno električne. Hibridni poseduju dizel agregat zapremine pet litara, a on se isključuje zaustavljanjem na stajalište ili semafor, pa se ponovo uključuje nakon kretanja iz mesta. Ovi autobusi su potpuno autonomni jer se baterije pune isključivo kočenjem i prazne se kretanjem iz mesta. Električni hibridi poseduju superkondenzatore, ali takođe imaju dizel motor koji, po potrebi, radi kao generator struje. Ova vozila se, osim kočenjem, pune i na terminusima putem pantografa koji se spušta na krov autobusa. Na isti način se pune i potpuno električni autobusi, koji, kako im ime kaže, uopšte nemaju dizel motor i kreću se bešumno. Kako Volvo tvrdi, hibridni autobusi su efikasniji za 40, električni hibridi za 60 a potpuno električni za 80 posto od autobusa koji radi na dizel.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

shef

Novi styling za KAVIM Autoprevoz Čačak, Volvo je austrijskog porijekla
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Zvonkomen

#21
http://www.autoprevoz-cacak.rs/sr

Posle drugog svetskog rata "Autoprevoz"Čačak se postepeno proširivao i svoju delatnost razvijao u drumskom saobraćaju, remontu, trgovini, ugostiteljstvu i turizmu. Poseban procvat ,,Autoprevoz" doživljava 1976/77. god. , jer su upravo te godine vezane za ulazak u novu etapu ekonomskog razvoja, a ,,Autoprevoz" prerasta u složenu organizaciju udruženog rada sa više od 40 OOUR-a. "Autoprevoz" se pretvara u giganta, pa statistika iz 70-ih godina XX veka kaže da se svaki Jugosloven tri puta vozio čačanskim autobusima.U aprilu 2007 godine većine akcija firme Autoprevoza postaje firma Kavim group transportacion iz Izraela.Autoprevoz Cacak drzi linije u Ivanjici,Pozezi,Cacku,pored Autoprevoza Kavim je kupio firme Pegaz Ivanjica gde je kasnije je preimeovan u Autoprevoz Čačak,Jedinstvo Vranje,Sandzaktrans Novi Pazar,Zeko tours Kraljevo,Autoprevoz Raska.

Zvonkomen

Vozni park Autoprevoza Čačka izvor fotografija su razni sajtovi fotografija..






Zvonkomen

Nedavno je Autoprevoz dobio pojacanje sa 10 hibridnih gradskih autobusa..

Zvonkomen