HITNO - Spasimo slike neaktivnih forumasa uploadane preko Photobucketa

Autor peron24, Lipanj 30, 2017, 16:57:08

peron24

Proteklih nekoliko dana Photobucket je krenuo blokirati sve accounte buduci da taj servis vise nece biti besplatan. Sada poput lopova u krim filmovima traze otkupninu za aktiviranje accounta koja nije nimalo prihvatljiva. Nekim kolegama (Mate i Sniff) accounti su blokirani prije par dana, meni i Tomeku danas a kroz naredne dane bit ce i svima ostalima. Tako postoji velika opasnost da ovaj forum zauvijek izgubi bezbroj vrijednih slika. Ja svih svojih 1700 slika imam spremljeno na compu, starom fotoaparatu, USB stickovima, memorijskim karticama i sl. tako da nista nije trajno izgubljeno. Najveci su problem slike autora koji nisu aktivni i ne prate forum. Neke od tih slika imaju veliku povijesnu vrijednost jer se radi o autobusima koji su do sada vec rashodovani. Stoga bi bilo dobro da HITNO krenemo downloadati slike koje jos nisu blokirane. Barem bi bilo dobro da spasimo one najkvalitetnije ili one sa retro autobusima kojih vise nema. Za nekoliko dana vjerovatno ce svi accounti biti blokirani i ako krenemo odmah u akciju kasnije ce se isplatiti. Pod hitno bi trebalo downloadati slike autora Srdjan iz Dubrovnika. One su iz 2008 nema ih puno ali su fenomenalne. Ja sam nazalost sljedecih dana na putu a sutra ujutro cu pokusati spasiti puno slika od Stipe iz Sibenika i Kube iz Like. Nadam se da do sutra nece nestati. Comp mi danas nije dostupan pa pisem sa mobitela. Bilo bi dobro da se dogovorimo oko downloada starih slika tako da ih spasimo sto vise. Ja cu se fokusirati na Sibenik i Zadar. Neka ostali clanovi pokusaju spasiti slike od prijevoznika sa preostalih tema.

Dreamwalker

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

Ja ZET. Većinu ih imam poskidane od prije. Nalaze se na mom hard disku.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

sniff

Ja sve kaj stignem večeras, meni omiljeniji Samoborček, Čazma, ap vž i dr. međugradski prijevoznici, makar imam 500tinjak starijih. Ajmo svi, u što većem broju

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk


sniff


Dreamwalker

Riješeno od A-Đ mali privatni prijevoznici.

EDIT: I Srđo je spašen :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Paško

Nažalost, došao je i taj dan kad moramo Photobucket poslati u povijest. Bojao sam se toga, ali i nadao se da se neće dogoditi. Valjalo bi napomenuti da su i već blokirane slike još uvijek tu. Dakle, one su na istom mjestu, samo su blokirane, odnosno zabranjen je hotlinking. Inače koristim Mozillu (Chrome mi je blokiran zbog jednog buga i ne mogu ga koristit), a na Exploreru mi je otvorilo čak i blokiranu sliku kad sam samo kopirao njen URL izbjegavajući forum. Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Pokušat ću spremiti neke teme pod Wayback Machine upravo.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Auf...ajme....evo ja cu kad popodne stignem kuci pokusat pohvatat AP Imotski (one starije autobuse koje vise necemo sigurno imat) i slike Croatia bus... ne garantiram ljudi moji nista jer vozim kamion do 13:00 pa kombijem putujem u IM...  :'(

peron24

Akcija spašavanja se nastavlja. Spremio sam većinu starih slika od ATP Šibenik i Liburnije, te malih šibenskih privatnika od članova Stipe, Kuba, Navi i Tovar. Neka kolege svaki put napišu dokle su došli sa downloadom. Zanima me da li aktivni članovi imaju sačuvane originale svojih starih fotografija na kompu ili memorijskim karticama fotoaparata? Sad je najvažnije na skupimo slike starih autobusa kao i slike iz rashoda. Što se više potrudimo kasnije će nam se isplatiti.

lussin

Ja sam izvukao dio Autotransa no situacija je teška. Što se tiče mojih slika imam samo mlađe od 3/2014

Dreamwalker

Ja sam riješio slike neaktivnih članova u malim prijevoznicima A-Đ i sve Srđanove slike koje je objavio na kompletnom forumu. Tokom popodneva ću riješavati E-K koliko će mi vrijeme dozvolit.

Spremao sam slike samo neaktivnog članstva. Svoje slike imam sve tako da to ne treba skidat
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

mate

Moje ne morate nista spremati sve svoje od 2008. pa na dalje imam na laptopu...

Paško

Ni moje se ne trebaju skidati. Kao što sam napisao, slike nisu nestale niti su izbrisane, ali moguće je da se i to dogodi, posebno za neaktivne profile. Mate, to da ih imaš na laptopu je kao da ih nemaš. Laptop ti se može pokvariti sutra i onda si bez ičega, trebaš slike imat spremljene na DVD-u ili USB-u. Spremio sam većinu Krpanovih slika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Tomek

Moje stare možete skidati jer iako ih imam, imam ih posvuda spremljene tako da će to biti problem sve naći..

sniff

@Mate, jel' od tvojih uopće išta i ostalo vidljivo ?

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk