Una-trans Petrinja [SK]

Autor 5AR, Kolovoz 08, 2008, 23:39:33

Grof

Suvlasnik firme uz to što inače vozi hitnu i županičin je "netjak", a u slobodno vrijeme šopingira:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/u-obitelji-zupanice-merzel-nekretnina-za-15-mil-kuna-901659

Citat:Najnovija nekretnina u krugu županičine obitelji četverosobni je stan u novogradnji u zadarskom Diklu, koji je kupljen 2012. za gotovinu. Kao kupac i vlasnik, temeljem ugovora o kupoprodaji s pravom prvokupa, vodi se županičin nećak Dalibor Rožanković, inače vozač Hitne pomoći. Na pitanje kako je moguće da je njezin nećak, koji radi kao vozač Hitne pomoći, kupio stan uz more, odgovorila je: "On je odrasla osoba koja ima 40 godina, a ja nisam njegova odvjetnica. Ne moram odgovarati na insinuacije."

I da se ne zaboravi:

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prijevoznici-marina-lovric-merzel-nam-blokira-posao-628539

Citat:Skupina prijevoznika optužuje Marinu Lovrić Merzel, županicu Sisačko - moslavačke županije za grubo nepoštivanje Zakona o javnoj nabavi radi čega su oni i njihovi djelatnici bez posla, a njihovi autobusi stoje parkirani u dvorištima.

Promijenila ploču

Iako su odabrani na javnom natječaju za vožnju učenika u županiji, djecu i dalje vozi, kažu, povlašteni Čazmatrans, firma u kojoj je županica godinama radila kao direktorica.

Sisačko - moslavačka županija lani u prosincu objavila je natječaj za prijevoz osnovnoškolaca, a u veljači kada su odabrani najbolji ponuđači slavili su Poslovni centar Novi val, firma iz Gline i njihovi podizvoditelji, prijevozničke tvrtke iz Petrinje, Siska, Topuskog s time da je natječaju posao dobila i zagrebačka firma Prijevoz putnika Marić koja se natjecala sa sisačkim Vale - prijevozom.

Županica Marina Lovrić Merzel za vrijeme predizborne kampanje svojim je potpisom ovjerila Odluku o odabiru tvrtki, ali nakon što je dobila izbore promijenila je, tvrde prijevoznici, ploču. Ugovori koji su se sa svima njima trebali potpisati na dvije godine, do danas nisu potpisani, a od početka školske godine djecu i dalje prevozi Čazmatrans Promet čiji je podizvoditelj i firma Unatrans čiji je pak suvlasnik Dalibor Rožanković, nećak županice.

– Županica je prije lokalnih izbora obećavala da će se s nama potpisati ugovore što je i morala prema Zakonu o javnoj nabavi u kojem jasno stoji da prijevoz učenika trebaju obavljati firme koje su bile najpovoljniji ponuditelji. Zašto županica namjerno krši zakon? – pita Kristina Bunjan, vlasnica Poslovnog centra "Novi val". Nakon što su izgubili na natječaju Čazmatrans promet žalio se Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave. Komisija je odbacila njihovu žalbu i potvrdila da su izabrani najbolji, no zbog tehničkih pogrešaka Komisija je od županije zatražila da im dostave originalnu dokumentaciju od ponuđača kao što nalaže Zakon, što su u županiji i učinili.

U međuvremenu Čazmantrans promet je na Rješenje Državne komisije podnio tužbu Upravnom sudu u Zagrebu. Prijevoznicima koji su pobijedili na natječaju Boris Rajković, predstavnik županije odgovorio je da "s njima ne mogu sklopiti ugovor dok postupak na sudu traje" što tvrde na sudu nije točno jer sudski spor ne odgađa sklapanje ugovora. Marina Lovrić Merzel razljutila se po samom spomenu na temu, te rekla da odgovore zatražimo od službenim putem. "Natječaj za prijevoz učenika nije okončan i ne postoje definirani najpovoljniji ponuditelji s kojima bi se trebao potpisati sporazumi. Zbog Upravnog spora natječajnu dokumentaciju morali smo dostaviti Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave", odgovaraju u županiji, dodajući da je Komisija potom dokumentaciju poslala na Upravni sud.

Ne bi na sud

Ivan Lovreković iz županijskog Ureda za prosvjetu kaže da javan natječaj mogu dovršiti ako im Upravni sud dopusti uvid u originalnu dokumentaciju. To su, kaže, i zatražili, ali im sud još nije odgovorio. No, nama je glasnogovornica Upravnog suda Tamara Bogdanović odmah odgovorila da svaki dan u redovno radno vrijeme djelatnici županije slobodno mogu gledati dokumentaciju koliko žele! Kada će to učiniti da bi se natječaj priveo kraju pitali smo Lovrekovića. – Ne znam, puno je to materijala, šta ću sada zbog toga ići na sud – odgovara.

tomekk

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

EuroTrakker

Ako sam dobro vidio i Transliner je dobio male Čazma naljepnice
Pozdrav iz 53nje

EuroTrakker

Citat: EuroTrakker  u Veljača 11, 2014, 22:33:09
Ako sam dobro vidio i Transliner je dobio male Čazma naljepnice

Pozdrav iz 53nje

tramvajac 92

Transliner danas u 11:30 otišao za Topusko preko Siska, Petrinje i Gline.




Vozač je imao košulju Čazmatransa, pa su valjda i oni unutar Čazma grupe?

EuroTrakker

Samo su dva busa kod Čazmatransa u najmu. Ovaj i Tam ex Herc
Pozdrav iz 53nje

mili

tri su uz ova dva i merc o303

tomekk

Neoplan Jetliner, SK 362-GJ danas na A4:

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

tomekk

Ova Jetliner je nekad davno bio u Grand Toursu Varaždin:

Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

Bari

KREPAT MA NE MOLAT !

mate

Ovog malisu mislim da jos nismo imali, danas u Sl.Brodu


Grof

#41
Upravo tako kolega, to je ovaj:


Citat:Kako saznajemo, njen nećak Dalibor Rožanković, sedmoosumnjičeni u velikoj sisačkoj aferi nije gubio vrijeme. Uz dva dosadašnja, u Gračacu je kupio i kreći autobus marke Isuzu, a nakon toga dopremio ga je u bakinu garažu smještenu u Odri. Prema riječima našega izvora, motor iz autobusa izvađen je i poslan na generalku. Kada se provjeri u kojem je stanju motor mladi nećak već ima spremljen poslovni plan- za Čazmatrans će u podnajmu voziti bus Unitransa. Na pomoć u realizaciji poslovnog plana Rožanković računa na pomoć Dragana Marinovića, generalnog direktora Čazmatransa koji je u bliskim odnosima sa sada već bivšom županicom.


cijeli članak


http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/131077-rastrosna-barunica-merzel-haraci-i-iz-zatvora-dok-ne-izade-na-slobodu-necak-sopingira-i-kuje-tajni-plan.html

frukec


netko

Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.