Kako ste zadovoljni pripremom ZET-a za snijeg?

Autor podsusedski lavic, Veljača 11, 2012, 13:17:07

Tomek

Sad sam prošao gradom, vani je kolaps. Ima puno ralica, al šta to vrijedi kad se prima ko ludo i pada i pada.
Inače snijeg je danas počeo padati u 7 ujutro i nije se primao po cestama jako do negdje 18 sati, a tada je temperatura pala malo ispod nule i od tada se prima po cesti ko tijesto..

mate

Znaci moglo bi biti sutra veselo jutro u metropoli...Najavljuju manje snijega, ali posto je sutra ponedjeljak i mnogima prvi radni dan u 2013., moglo bi biti cak i vise problema neg 8.12.12. jos pogotovo ak nastavi ovim ritmom kak do sada pada.

MAN19464


Portos

Na 172 sam vidio 2 MAN NG 313 i 1 MAN NG 312 vozili su prilično redovito. Također pokraj cementare vidio buseve na linijama 123 i 131, ovaj drugi je normalno skrenuo u Prigornicu i produžio prema Bizeku.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

marin

Kako je ovima na savi dole kupinec i td tamo valjda jedankrug naprave u sluzbi.. to je zavoj ja zavoju a u spanskom nema ociscene ceste. Slike kasnije.

conecto

Što se mene tiče 421 gubi okladu. Ovog puta je ekipa super čistila i glavne prometnice su oko 7 h bile crne na istoku grada. Ali onda prije 9 h je snijeg skroz popizdio i u roku pola sata je bilo ponovo kao da uopće nisu čistili.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

plavi ZET-ov bus volim

Evo što neforumaši misle o pripremljenosti ZET-a za snježne uvjete:

http://www.vecernji.hr/zagreb/foto-vjerovali-ili-ne-zagrebu-je-kolaps-citateljica-mrzim-zet-clanak-497299
Citat:Iako je ZET izvijestio da su njihovi kolege iz Zimske službe cijelu noć bili na ulicama kako bi svojim sugrađanima omogućili da prvi dan radnog tjedna prođe bez glavobolje, barem što se tiče dolaska na posao, nije im to pošlo za rukom.
Ceste su donekle očišćene, no tramvajska i autobusna stajališta puna su snijega i bljuzge.
Ja samo mogu reći da mi je drago što sam danas odlučila ostati doma.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

221

Ovo me nasmijalo:  ;D ;D

Citat:– Treba narediti da "330" staje cijelim putem do Zagreba, smatra čitatelj iz Velike Gorice. To će biti spas za studente i zaposlenike, smatra on dodajući kako imaju 10-ak brzih autobusa 330.

conecto

Ali sudeći po donjim komentarima možemo zaključiti da nije samo forumašima pun k.... novinara i njihovih bombastičnih naslova u zazivanju katastrofe.

I dobro je među njima netko primijetio - da kažeš negdje, ili se to negdje napiše a posebno u naslovu da mrziš bilo koju društvenu skupinu (npr. vrlo aktualne homoseksualce ili pripadnike druge vjere ili naroda i sl.) to bi bilo protiv svih civilizacijskih, europskih i ne znam kakvih načela, zapravo nemoguće je da se uopće dogodi u ovom obliku.
Ali ako napišeš "Mrzim ZET!" to je izjava vrijedna istaknutog mjesta u naslovu.
Bolesno! Ta nešto mrzi čim progleda ujutro u krevetu, a najbolje je kad kaže da po ovakvom vremenu njezin dečko koji živi na Knežiji a radi Maksimiru od 9 h nije stigao na posao a krenuo je u 8.10.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Tomek

Ovaj snijeg opet pojačava, sad popodne je najavljena ledena kiša tako da nam stižu samo još veći problemi..
Ugl. javlja prijatelj, Citaro gbr 532 sa sva 4 stoji kod Utrina, očito nejde dalje, i vozaču dosta svega...
Ja sam prošao gradom od Gajnica do Velike GOrice, ceste se čiste, autobusi i tramvaji otežano voze, al stvarno se ništa ne može kad pada ko ludo..

Tomek

A šta reći o ovome? Živio nam grad koji ovako funkcionira, ista priča je i sa ležećim policajcima i sa hrpom drugih poslova koje razne privatne firme ubiru bez legalnih nenamještenih natječaja..
http://www.index.hr/vijesti/clanak/neka-vozila-zimske-sluzbe-zbog-ustede-goriva-voze-s-podignutim-ralicama/657037.aspx
Citat:
Neka vozila zimske službe zbog uštede goriva voze s podignutim ralicama?!
Citat:"PRIMIJEĆENO je da pojedina vozila zimske službe voze podignutih ralica s ciljem uštede na gorivu", tvrde iz Autokluba Siget!

Autoklub Siget o vožnji s podignutim ralicama dobio je dojave od svojih članova iz različitih dijelova Zagreba i prigradskih naselja. "Prema trenutnim dojavama radi se o praksi koju provodi nekoliko privatnih poduzetnika koji su za čišćenje snijega dobili koncesije", tvrdi u priopćenju poslanom medijima Mario Cvitanović, tajnik Autokluba Siget.

"Skandalozno je i nedopustivo da malverzacije na uštedi goriva ugrožavaju prohodnost prometnica i sigurnost građana pa je Autoklub Siget o tome danas obavijestio nadležne gradske institucije i zatražio ih hitnu provjeru i očitovanje", tvrde iz Autokluba Siget, te pozivaju građane na zajedničku akciju kako bi se što prije detektiralo koji koncesionari voze s podignutim ralicama.

Naime, koncesionari su obvezni proći definirane rute i za to podnijeti izvješće, ali ukoliko tu istu rutu voze s podignutom ralicom mogu uštedjeti više od polovice goriva u odnosu na potrošnju kada ralica s punom snagom gura snijeg.

Prijavite koncesionare koji ne rade svoj posao

"U kontaktu smo s nadležnim gradskim institucijama i svjesni smo ozbiljnosti i težine čitave situacije, ali upravo je to razlog da se zimska služba ponaša odgovorno, jer na ovakav način pojedinci ne samo da ne obavljaju svoj posao, već i ugrožavaju sigurnost građana. Autoklub Siget su građani prepoznali kao adresu na kojoj se mogu obratiti za pomoć, a jedna je od naših temeljnih uloga i očuvanje sigurnosti prometa, stoga smo odmah po njihovim dojavama pokrenuli ovu akciju. Svaka čast onima koji svoj posao obavljaju savjesno, no pozivamo građane da se i dalje javljaju s informacijama kako bismo prepoznali one vozače i kooperante koji zaobilaze pravila", izjavio je dr. sc. Damir Škaro, predsjednik Autokluba Siget, te pohvalio napore većine savjesnih vozača zimske službe koji bez obzira na vremenske prilike i doba dana održavaju prometnice.

Autoklub Siget poziva sve svoje članove i građane grada Zagreba i prigradskih naselja da svako vozilo zimske službe koje uoče s podignutom ralicom fotografiraju mobitelom te fotografiju s točnim mjestom i vremenom fotografiranja pošalju na e-mail adresu ralica@aksiget.hr ili postave na Facebook stranicu Autokluba Siget.

Tomek

Da nam ne bi bilo dosadno pred nekih pola sata ui Zagrebu je opet počelo padati kao ludo...

STress

Ne želim dosipavati sol na ranu, ali mi nije jasno da jučer (14. 01. 2013.) gotovo sat vremena nije bilo nijedne vožnje na 134 (od 12.20 do 13.10, nakon toga sam odustao) i više od pola sata na 115 (od 13.15 do 13.50, prešao s Prečkog u Špansko). Vožnje od Španskog prema Ljubljanici su uredno išle, ali natrag ni jednog...  ???

marin

Pa vidis da su busevi zapinjali u snijegu ko ludi. Svako malo neku zapne, npr. na 136 je zapeo 206 u vrapcu u podvoznjaku. Previse je snijega bilo da sve dobro funkcionira, ja sa se I tramvajem jucer vozio pa sam bio sretan sta je doso uopce nakon sat I deset min cekanja. Pruga prema crnomercu je bila zametena jer nije bilo ni t od tramvaja.

221

Budući da još velika većina ljudi ostavlja aute doma na parkingu, na nekim stanicama je bus čekala nevjerojatna količina ljudi. Naravno, to je uzrokovalo da je bilo gotovo nemoguće zatvoriti zadnja dva vrata na Citarima. Pa su onda ljudi, u npr. 558, otvarali sigurnosni ventil i tako zatvarili vrata.