Snježna kraljica

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 21:58:45

driverzg27

Citat: STIB  u Siječanj 06, 2019, 11:41:59
Ne treba baš sve odmah kritizirati.
Ovi su čisti jer su upravo izašli iz garaže. Po ovakvom vremenu (kad su kolnici mokri i puni soli) već nakon prvog kruga više ne budu takvi.

Zagrebački autobusi i tramvaji su što se tiče vanjskog izgleda sasvim pristojno čisti.
O unutrašnjosti se može raspravljati, ali kao što je netko malo prije napisao, to najviše ovisi o putnicima.

STIB sasvim pristojno cisti???? ok ima ih par  i to kaj kazes vrijeme je kakvo je...ali ipak bi se ekipa ZET-a mogla potrudit malo bolje...ponavljam ne zelim ikom ista uzrokovat krivo sa slikom...ali mislim da se ekipa iz APD moze potrudit i bolje...citari zglobnjaci su ko off roaderi....ko da se ne ciste od Bozica....unutra ajde ok kako je je....ali da moze bolje zasigurno moze
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

MAN truck bus

Mene zanima bi li Vi kolega driverzg27 kao šofer uspjeli u periodu 00:00 do 3:00 provesti 200 autobusa kroz servis, naročit gorivo i provest kroz sve kroz četke?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Shole

Nit svi busevi voze do ponoći, nit svi izlaze van u 3:00, a bogami i parkirača sigurno ima 5,6. Tako da vremenski se stigne barem pola oprat.
Prepostavljam da će problem bit u niskim temperaturama ili su četke u kvaru (kao naše u Rijeci).

MAN truck bus

Parkirači dolaze tek u 22:00, a četke su dosta spore, a većina vozila izlazi oko 4 no u 3 bi trebali bit na parkingu da vozač može doći i pregledati vozilo i pripremiti za vožnju.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

smogovci.bbb2

Citat: Shole  u Siječanj 06, 2019, 13:34:31Prepostavljam da će problem bit u niskim temperaturama ili su četke u kvaru (kao naše u Rijeci).
Kako su ih sad oprali a nije bilo ništa ni toplije/hladnije nego prethodnih noći. Kad se treba dodvoriti Milanu, može se. Kad treba oprati putnicima e onda slijede opravdanja zašto se nemože
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Naše ne rade neki mjesec dana a povremeno se neki bus opere sa miniwashem koji inače služi za pranje motora i donjeg postroja na rampi

tramvajac 92

Koji je izgovor za davanje prljavih autobusa (iz vana) na drugi dio dvorkatne?

smogovci.bbb2

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

driverzg27

308ica u dolasku na Mihaljevac...Popodnevni obilazak i nije donio neka prevelika iznenađenja...sve Cityi,stari Mercedes je odmarao uz bijeli kombi...sve standard dok je na 233 bio Citaro 6 X X ...Sve u svemu organizacija odlična po mom mišljenju,iako ne znam zašto nisu dali priliku Ivecima da se dokažu ali eto... To je jedina zamjerka,imaš novi bus,daj ga testiraj svugdje..Ali badave...

Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Citaro04


driverzg27

malo još s Mihaljevca...Koliko znam D-5 je odmarala cijelo vrijeme
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

tram4

#207
Citat: Volzhanin  u Siječanj 06, 2019, 11:12:41
Nego što su putnici nego gamad? Novi City G iznutra izgrafitiran u roku 2 mjeseca...kao što sam,već spomenuo neplaćanje karte je svima kao dobar dan...a "dobar dan" je svima nepoznanica

Inače samo čitam ovaj forum ne sudjelujem jer ne pratim autobuse toliko temeljito kao tramvaje ali naravno da znam kako sustav funkcionira te ga svakodnevno koristim. No ovo moram komentirati zato jer se ovdje radi o izrazito isključivom i primitivnom komentaru.
Dakle, generaliziranjem se ništa ne postiže. Ima i putnika koji su kako kažeš "gamad" ali i vozača. Ovo da putnici ne znaju pozdraviti je također generaliziranje problema jer ja primjerice svaki put, naglašavam svaki pozdravim vozača, pola ih odzdravi pola ne, pa ipak ne tvrdim da su vozači gamad.

Busevi su realno prljavi i nedovoljno održavani. Isto tako je činjenica da vi vozači slijepo branite svoju firmu iako razumijem zašto to činite kad činite ali ne podržavam. A kad vam nedostaje argumenta onda pribjegavate prečesto takvim prizemnim komentarima. Samo kompletno subjektivna osoba može podržavati da je bus u javnom prijevozu napola opran što je stvarno činjenica, pola zadnjeg kraja je često prljavo zglobovi i felge se ne peru. Radi se dakle u održavanju preko volje i bez adekvatne kontrole obavljenog posla, tramvaji su mila majka prema busevima. A ovo glancanje buseva uoči Svih svetih i skijanja na Sljemenu je baš pokazatlj licemjerja gdje se za veliku feštu šefovima i na televiziji može sve prikazati onako kako bi i trebalo biti a nije dok kad mačke odu miševi naravno kolo vode i više nije bitno u kakvom je stanju bus. Glavno da vozi. A onda direktorica šalje svima čestitke i hvalospjeve da je ZET odradio posao kako treba. Svaka čast, zašto se pekarima ne čestita svaki dan što peku kruh? E takav način razmišljanja i rada je krajnje neprofesionalan i nedopustiv.
Neplaćanje karte nije opravdanje, ZET tj. grad si sam kriv što među ostalim glupostima nema stalnu politiku naplate prijevoza, te je navikao putnike na šverc.

A ovakvi komentari o gamadi koji još dolaze od ZETovaca samo pojačavaju moj argument kad ja kažem da prečesto vozači nisu svjesni da su u javnom prostoru na korist putnika a ne sebi i svojoj nemaloj plači za SSS, da njihova kabina nisu njihova 4 zida a da vozila nisu njihova osobna u kojima se mogu ponašati kako im se prohtije.

jakov5

Citat: tram4  u Siječanj 07, 2019, 11:20:34
Inače samo čitam ovaj forum ne sudjelujem jer ne pratim autobuse toliko temeljito kao tramvaje ali naravno da znam kako sustav funkcionira te ga svakodnevno koristim. No ovo moram komentirati zato jer se ovdje radi o izrazito isključivom i primitivnom komentaru.
1) Dakle, generaliziranjem se ništa ne postiže. Ima i putnika koji su kako kažeš "gamad" ali i vozača. Ovo da putnici ne znaju pozdraviti je također generaliziranje problema jer ja primjerice svaki put, naglašavam svaki pozdravim vozača, pola ih odzdravi pola ne, pa ipak ne tvrdim da su vozači gamad.

5) Busevi su realno prljavi i nedovoljno održavani.

2) Isto tako je činjenica da vi vozači slijepo branite svoju firmu iako razumijem zašto to činite kad činite ali ne podržavam. A kad vam nedostaje argumenta onda pribjegavate prečesto takvim prizemnim komentarima.

3) Samo kompletno subjektivna osoba može podržavati da je bus u javnom prijevozu napola opran što je stvarno činjenica, pola zadnjeg kraja je često prljavo zglobovi i felge se ne peru. Radi se dakle u održavanju preko volje i bez adekvatne kontrole obavljenog posla, tramvaji su mila majka prema busevima.
4) A ovo glancanje buseva uoči Svih svetih i skijanja na Sljemenu je baš pokazatlj licemjerja gdje se za veliku feštu šefovima i na televiziji može sve prikazati onako kako bi i trebalo biti a nije dok kad mačke odu miševi naravno kolo vode i više nije bitno u kakvom je stanju bus. Glavno da vozi. A onda direktorica šalje svima čestitke i hvalospjeve da je ZET odradio posao kako treba. Svaka čast, zašto se pekarima ne čestita svaki dan što peku kruh? E takav način razmišljanja i rada je krajnje neprofesionalan i nedopustiv.

5) Neplaćanje karte nije opravdanje, ZET tj. grad si sam kriv što među ostalim glupostima nema stalnu politiku naplate prijevoza, te je navikao putnike na šverc.

6) A ovakvi komentari o gamadi koji još dolaze od ZETovaca samo pojačavaju moj argument kad ja kažem da prečesto vozači nisu svjesni da su u javnom prostoru na korist putnika a ne sebi i svojoj nemaloj plači za SSS, da njihova kabina nisu njihova 4 zida a da vozila nisu njihova osobna u kojima se mogu ponašati kako im se prohtije.

1) Sigurno nije mislio da su gamad zato što ne pozdravljaju, to je najmanji problem. Vozio sam se ljetos u gbr.-u 35 na 118, u zadnjem redu friški grafiti 110 BOTINEC, a zaudaralo je po alkoholnim pićima
    što će reći da su se dobro "zabavljali" u busu prethodnu noć. Isto tako danas gbr. 85 u zadnjem redu s lijeve strane napisano nekakvom crnom bojom 31.10.2018. Kome je taj datum bio toliko bitan da
    85 nastrada tko će ga znati...
2) Ne znam gdje kolega brani cijelu firmu, jedno je braniti stajalište/poziciju vozača/čistača/mehaničara, a drugo "uredskih zaposlenika", direktora itd.
3) Apsolutna je istina da su busevi napola neoprani, a kolega je naveo u drugoj temi da manjka kadra za održavanje buseva.
4) Općenito se svugdje u Hrvatskoj dodvorava jačima/većima...
5) istina
6) Lički medvjedi se u svojoj vozačkoj kabini mogu ponašati kako im se prohtije, ostalima ne dao Bog da nešto zgriješe - odmah prijava, odmah dernjava dije grijanje
    (koje ne radi, zbog neodržavanja - manjak kadra - sav teret pada na vozače), a da ne spominjem da sam doživio kako vozač pozdravlja putnika,a on krene psovat...)
Slike u punoj rezoluciji možete vidjeti kombinacijom desni klik miša+otvaranje u novom prozoru

Citaro04

Neću ulazit u raspravu o odrzavanju ZET autobusa, jer baš toliko ne znam o autobusima ZET-a, ali u ovaj post sam samo htjeo napomenuti kako grafit nije nečiji potpis ili datum i sl. Grafit možete naći na zgradama, kao i po vlakovima.