ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

Avtomontaža

Autotransport je danas napravio novi biser za anale. Ponovno su reducirali polaske na gradskim linijama, a najveća idiotarija je ukidanje polaska za Brodaricu u 8.00 koji je inače bio jedan od najfrekventnijih na toj liniji glavauzid

zlepur1

Mislim da neće još dugo glumiti da mogu kako oce, upravo je objavljena vijest da je grad Šibenik nabavija 11 autobusa za komunalni javni prijevoz i planiraju izmjenu postojecih linija, dodavanje novih ruta i  češće povezivanje s gradom mjesta koja nisu obuhvacena gradskim linijama.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

peron24

Još jedna godina se konačno privodi kraju a u šibenskom gradskom prijevozu očekivano nema pomaka na bolje. Naprotiv. Gradske linije su maksimalno reducirane tako da se autobusom služi samo onaj tko baš mora ili nije u mogućnosti korisititi taxi usluge.
Budući da je ulica Kralja Zvonimira koja povezuje centar za zapadnim i sjevernim djelovima grada u rekonstrukciji pa je zatvorena za promet, autobusi moraju prometovati obilazno preko Vidika i Ražina. To naravno zahtjeva privremenu reorganizaciju prometa koja nije jednostavna ali nikako nije opravdanje na kolaps u javnom prijevozu. Očito nitko nije u stanju sastaviti adekvatan vozni red i smisliti novu kombinaciju različitih linija koje bi se tada spojile u jednu. Npr. Linije za Šubićevac i Meterize  mogu biti spojene u jednu a usput se njome mogu služiti i stanovnici stambenih blokova na Vidicima jer linija prometuje u blizini njihovog kvarta. Vožnja od pijace do Meteriza bi bila duža i sporija ali bi polasci bili relativno česti. Kako logika i ATP ne idu u istoj rečenici neću dalje duljiti.
U voznom parku je aktivno manje od 40 vozila što naravno nije dovoljno za normalno odvijanje prometa. Broj rashodovanih autobusa je uvijek veći od broja novonabavljenih.
Od friškijih prinova to je bijela Setra S415 GT-HD iz 2013. koja je upotrebljiva i u međugradskom prometu. Međutim plavi Cityliner ŠI-894-HA stoji pokraj radione odjavljen već mjesecima. Druga dva Citylinera su još u prometu, kao i smeđa Setra S415.
Posljednji Eurobus AV120 ŠI-323-CG je proljetos dobio nove tablice međutim trenutno je odjavljen i mislim da je to kraj epohe ovih iznimno izdržljivih i godinama nezamjenjivih autobusa bez kojih međugradske i međunarodne linije u ATP-u ne bi normalno funkcionirale. Nakon ATP-ovih mislim da je jedini AV120 na šibenskom području ostao onaj od Starog Velima (ex. Generalturist).
Trenutno su u fazi rashoda 3 Mercedesa kockice a jedan stoji parkiran i odjavljen. Od Citelisa je zasad samo jedan u rashodu. Citelisi nisu tako žilavi kao njemačka vozila tako da su u 3 godine ATP-a prilično potrošeni.
Aabenre, Steyri i ostala vozila od Varaždinaca su već odavno prešla u povijest.
Od starijih autobusa najizdržljivijim su se pokazale Temse jer su sve tri (dvije Safari i jedna Opalin) još uvijek u prometu nakon 13 i pol godina vožnje. Od veterana tu su Regiji sa više od 10 godina staža u ATP, MAN Lions Classic, sivi Volvo 9900 i Volvo 8700 LE koji je ostao bez reklame za Solaris ali je dobio nove tablice koje završavaju na HS.
Na ispomoći iz ČZT Dalmacije je uvijek nekoliko autobusa. U zadnje vrijeme sam viđao stari Cityliner ZD-381-GL a u garaži sam nekidan vidio i Setru S417 GT HD #828.
Ostatak voznog parka je još uvijek aktivan.

zlepur1

Ne znam di staviti ovaj post pa ga primistite. Danas je definitivno potvrden plan kupnje 11 gradskih niskopodnih autobusa za budući gradski prijevoz
Ministarstvo je odobrilo novce za nabavu i osnivanje komunalnog poduzeća za javni prijevoz putnika na području Šibenika.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

NP-549

Aleluja.  A baš smo pred par dana negdje razgovarali o tome kako to da Šibenik nije u tim eu projektima

zlepur1

Je dobili su ukupno 99 milijuna kuna za cjelokupan projekt, od toga je 87 milijuna nepovratnih sredstava, u šta je uključena i nabavka 11 niskopodnih autobusa za lokalni promet na području grada i okolnih naselja.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

zlepur1

Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

marinnn

Šta je ovo, ide li uopće koji bus za Murter i Tribunj.
Using Tapatalk

zlepur1

Ima toga još , al najbolje je otići na stranicu  šibenikin i pročitati.
Imam dosta godina i pamtim sve promjene ali ovakvo nešto nikad se nije dogodilo u povijesti atp-a. Ne samo da su reducirali gradske , nego su masakrirali i županijske linije.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

zlepur1

Za Murter i Tribunj nema , kao i za večinu ostalih mista.Mislim da je vrime da se županija upita kome daje koncesije i objavi natječaj za novog prijevoznika.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

steyr1985

Citat: zlepur1  u Svibanj 29, 2020, 14:25:02
Za Murter i Tribunj nema , kao i za večinu ostalih mista.Mislim da je vrime da se županija upita kome daje koncesije i objavi natječaj za novog prijevoznika.
Upravo tako raspise natjecaj za  linije i onda ih plati. Sve sta ti autobusi naprave inkasa i prometa u novcu predaju zupaniji. A zupanija neka njima plati naruceni prijevoz po kilometru. Tako se to radi po zapadu

zlepur1

Prometovanje na dan 06.lipnja 2020. godine
Poštovani putnici,



Zbog završnih radova uz Poljanu i zatvaranja dijela Ulice kralja Zvonimira te Ulice Stjepana Radića ( od Doma zdravlja do zgrade suda ) i ograničenja u prometovanju na dan 06.lipnja 2020.g. autobusne linije javnog prijevoza na području Grada Šibenika neće prometovati.



Zahvaljujemo  na razumijevanju.

Koliko volim Autotransport i želim im da uspiju u poslovanju, mislim da je sad napokon Dara prevršila mjeru.Ka da su dosad prometovali tom trasom pa se sad pravdaju i izvlače na radove.Bojim se da sve to polagano ide svome kraju, daj bože da ne pogodim ali nastavi li se ovako to je neizbježno.Ko je kriv? Svi osim vozača i čistačica , dakle u prvom redu prometnici koji nemaju pojma o cestovnom prijevozu putnika ni području djelovanja vlastite firme, sindikati koji ne znaju ili neće zaštititi vlastiu firmu od propadanja i naravno uprava kojoj odgovara ovakvo stanje.

Izvor gornjeg citata: web stranica atp.si.hr
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

zlepur1

Od 7.rujna novi vozni red autotransporta.Da se primjetiti da je manje više kao i prije korone, ali postoji i jedna iznimka.Izgleda da su linije koje voze do Murtera skraćene do Jezera što bi značilo da nije postignut dogovor sa općinom Murter-Kornati. Međutim izgleda da to murterine toliko i ne pogađa obzirom da je Arriva uvela svakodnevno tri povratne linije , znači i nedjeljom sa slijedeim polascima :

Murter-Šibenik u 0705, 1250,1830

Šibenik-Murter u 1100, 1410, 2010
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

ikar

Koliko je to manje polazaka u odnosu kada je Autotransport vozio? Znaš li možda koji Autotransov autobus vozi na toj liniji?