NIBUS nesreca

Autor mesinovic, Veljača 23, 2010, 00:00:11

mesinovic

Preuzeto iz www.avaz.ba
Autobus "Niš expresa" u kojem je bio mladić
Foto: M. AndrićU Kremnima kod Mokre Gore, oko 20 kilometara udaljenog od granice BiH, jučer je poginuo Duško Raković (22) iz Uvca kod Rudog, kada se autobus "Niš expresa" kojim je putovao iznenada prevrnuo. Nesretni mladić u trenutku nesreće ispao je kroz prozor, nakon čega ga je prignječio autobus.

Još troje putnika lakše je povrijeđeno u ovom udesu, koji se dogodio jučer oko tri sata ujutro, na krivini kod vojne kasarne u Kremnima. U autobusu koji je saobraćao na liniji Niš - Sarajevo pored vozača i konduktera nalazila su se samo četiri putnika.

Policija iz Užica u saopćenju je navela da su povrijeđeni putnici na vrijeme prebačeni u užičku bolnicu, ali za Duška nije bilo spasa.

Tragično nastradali Duško Raković bio je student Policijske akademije u Beogradu.  Njegovi roditelji Radovan i Stanika su na vijest o pogibiji sina jedinca doživjeli šok i odmah su prebačeni u bolnicu u Priboj na Limu. Kako se nezvanično saznaje, do nesreće je došlo usljed klizavog kolovoza zbog velikog snijega koji je preksinoć napadao na obroncima planine Tare.

Istražni sudija Osnovnog suda u Užicu izašao je lice mjesta zajedno s javnim tužiocem kako bi utvrdili tačan uzrok ove saobraćajne nesreće.



elvis

Ako se ne varam ovaj NIBUS spada u midi klasu,i nije bas davno proizveden

mate

Po slikama s autobusi.net foruma, cini se da je ovaj midi Nibus dosta dobro podino prevrtanje
evo link gdje se vidi slika tog prevrnutog busa

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/177694/Mladic-nastradao-u-prevrnutom-autobusu-