Apodos, Split [ST]

Autor Paško, Svibanj 27, 2011, 23:19:06

Paško

Stari MAN danas je sudjelovao u dočeku nekih od Vatrenih u Splitu.
by Zvonimir Barišin
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Bari

Kaže 5ar da Coach spada ovdje
KREPAT MA NE MOLAT !

Osoblje

*Većina fotografija postavljenih s ovog profila djelo su naših pratitelja na Facebooku. Hvala vam svima!*

Majstor

Na kojoj šasiji su ovo Španjolci sklepali ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Baš malo gledam pa ni meni nije jasno.  I čudan neki zadnji prevjes

Paško

Od novosti: osim novih reklama, Temsa Safari ST-387-PJ promijenila je tablice u ST-6640-M. Španjolsko čudo, koje ima tablice ST-9390-M, UNVI je model CIMO Touring GT na šasiji MAN. Budući da je uvezen iz Austrije, lako je moguće da je prije bio u bečkoj podružnici firme Big Bus Tours, koja ima katne autobuse istog proizvođača.
Od starosti: MAN.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Još je jedna novost Indcar Mago ST-9116-N
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Metro


Paško

Unvi u akciji
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/606664/pomozimo-gradu-splitu-da-konacno-progleda-koliko-autobusa-vidite-na-ovoj-fotografiji

Citat:
TVRTKA 'APODOS' VOZI PO SVOM
01.06.2019. | 18:06
Pomozimo gradu Splitu da konačno progleda: koliko autobusa vidite na ovoj fotografiji?

Tvrtka "Apodos", dugogodišnji koncesionar panoramskih turističkih autobusa, pošteno voza Grad Split. Iako im u ugovoru jasno stoji da imaju pravo na samo dva prijevozna sredstva, na Rivi nerijetko možete vidjeti i do pet crvenih buseva na kat s njihovim prepoznatljivim "city tour" obilježjima. Sjate se, vele svjedoci, pogotovo kad se kruzeri usidre. Dekretom nekadašnjeg gradonačelnika Željka Keruma, davne 2011. godine odlučeno je da će po svakom autobusu "Apodos" u proračun godišnje uplaćivati po 6500 kuna, što za oba iznosi 13 tisuća kuna. Usporedbe radi, u gradskom cjeniku naknada za jedan obični karet košta 10 tisuća kuna.


"Apodos" se čak ni ne trudi sakriti da krše odredbe ionako nesvakidašnjeg povoljnog ugovora s Gradom. U reklamnim materijalima oglašavaju da nude ture autobusima koji istovremeno voze tri trase. Splitski komunalni redari nisu se, izgleda, sve ove godine zapitali kako to dva autobusa mogu istovremeno biti na tri mjesta.

Očito nisu ni primijetili da je stvarno stanje panoramskih buseva kraj Turističke palače dvostruko veće od onog na papiru.

Da nismo možda mi pogriješili? Od gradskog Odjela za komunalu pokušali smo doznati postoji li više koncesionara.

Odgovaraju da nitko, osim "Apodosa", nema ugovor s Gradom za panoramske autobuse.

- Djelatnost autobusnog panoramskog turističkog razgledavanja grada dodjeljuje se preko koncesije na rok od 10 godina. Nakon provedenog postupka javnog prikupljanja ponuda rješenjem Gradskog vijeća od 8. srpnja 2011. godine, Grad Split je sklopio ugovor s tvrtkom "Apodos", kojim se dodjeljuje koncesija za rad dva panoramska autobusa točno utvrđenim trasama. Ugovor vrijedi do 8. srpnja 2021. godine - poručuju komunalci. A unutra piše da se u slučaju nepoštivanja odredbi, može raskinuti.

Propisane su i trase kojima moraju voziti: Riva - Bačvice - Arheološki muzej, zatim poljudski stadion - marjanska šuma - Vidilica, Kaštelet - Zvončac - Riva i posebno označena zaustavna stajališta. U ugovoru također stoji da se "koncesionar obvezuje redovno održavati utvrđenu autobusnu liniju".
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Temsa je na poslu od samih početaka
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

mate


Paško

Nemamo baš često slike Temsi s putnicima:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

ST-246-PJ nekidan je sudjelovala u težoj nesreći:

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/620224/teska-prometna-nesreca-u-splitu-u-sudaru-autobusa-i-dva-automobila-ozlijeena-jedna-osoba-jedno-vozilo-potpuno-smrskano-nastao-kaos-na-brzoj-cesti-kolona-seze-sve-do-dugopolja-zakrcene-sve-ceste-oko-solina

Citat:
Teška prometna nesreća u Splitu: u sudaru autobusa i dva automobila ozlijeđena jedna osoba, vozilo potpuno smrskano; Nastao kaos u prometu

Piše G. R.
Foto Joško Ponoš / HANZA MEDIA, čitatelji

Na brzoj cesti, na Ulici Zbora narodne garde u smjeru Splita, u 9 i 50 sati dogodila se prometna nesreća s velikom materijalnom štetom.

Uslijed sudara panoramskog turističkog autobusa i dva osobna automobila jedna osoba je ozlijeđena, a zbog posljedica prometne nesreće promet se odvija otežano jednim kolničkim trakom.

Kako nam javljaju čitatelji kolona seže do Dugopolja i zato preporučujemo vozačima koji iz smjera Dugopolja kreću prema Splitu da se upute starom Kliškom cestom.

Oboružajte se strpljenjem jer su trenutno sve ceste oko Solina zakrčene.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tomo