Međunarodne linije - prijevoz unutar Hrvatske

Autor Zg, Ožujak 26, 2016, 14:04:51

tramvajac 92

Jer su povezali 2 linije: Zagreb - Jaska i Jaska - Šibenik. Inače ne bi smjeli voziti liniju. Ista stvar sa Dubrovnikom, samo što ta ide preko Samobora.

zlepur1

Da ne duljimo oko međunarodnog prijevoza putnika u RH ,samo malo pojašnjenje.Uvidom u zakon o cestovnom prijevozu dozvoljen je međunarodni prijevoz putnika na području RH bilo kojem prijevozniku iz EU koji ima dozvolu nadležnog ministarstva , kao i našim prijevoznicima na područjima država članica, s tim da u taj prijevoz mora biti uključen i domaći prijevoznik, primjer Touring koji se registrirao u RH.Isto tako u skladu sa utvrđenim VR i cjenikom za pojedine dionice koje su navedene u dozvoli mogu se ukrcavati putnici i voziti od tačke A do tačke B, s tim da se karte mogu izdavati samo za dionice iz dozvole.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

markohinic5

Meni je užasno glupo ovdje kod nas u Sisku nismo uopće povezani sa Dalmacijom osim za vrijeme sezone od 15.6 do 31.8 kada ima jedan jedini bus,inače preko Siska ide linija Beograd-Zadar (APP vozi) s time da se jedino može u njega ako se ide za Beograd,a ako ide za Zadar ne može,užasno mi je to nemoš nigdje otić!  :'(

Teutonic

Spomenuto je kako se na međunarodnim linijama vrši ukrcaj u hrvatskoj a iskrcaj u drugoj zemlji u jednom smjeru,a u drugom smjeru obrnuto.Sad me zanima šta je sa linijama koje idu Hrvatska-Austrija-Njemačka.Dali se i tu samo u HR vrši ukrcaj a u ove druge dvije samo iskrcaj ili je do dozvola stajanja i ukrcaja kako je netko drugi rekao?

the hicMe

Ako prijevoznik dobije licenicu od strane drzave za ukrcaj/iskrcaj putnika(ovaj slucaj od Austrije) prijevoznik ima pravo da vrsi prijem putnika u Hrvatskoj i Austriji, a iskrcaj u Austriji i Njemackoj

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk