Linije - razno

Autor MILCHO, Siječanj 09, 2010, 01:34:01

MILCHO

Dana 08.02.2011.godine održan je sastanak sa dr.Mustafom Mehanovićem, izvršnim direktorom za upravljanje saobraćajem GRAS-a, saradnikom Salkom Šehovićem i predsjednikom vijeća roditelja «VI Osnovne škole» Hamdijom Šetićem, gdje je utvrđena opravdanost za produženje autobuske linije Ilidža-Otes-Bare.
Navedena autobuska linija bi se kretala od «VI Osnovne škole»-Bojnička- Uglješe Uzelca-Kapelica-Doglodi-Bojnička «VI Osnovne škole», te dalje registrovanom trasom do Ilidže. U blizini raskrsnice ulica Uglješe Uzelca- Doglodi i Doglodi-Bojnička uspstavit će se dva autobuska stajališta.
Produženjem iste omogućio bi se prevoz učenika iz naselja Doglodi, kao i ostalih korisnika naših usluga.
Dogovoreno je da se pokrenu aktivnosti prema Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo za produženje iste.

www.gras.ba

MILCHO

Zbog kvara 10 KV kabla Elektrodistribucije koji napaja elektrovučnu podstanicu Jezero jutros, 18.2.2011. godine nije u funkciji trolejbuski saobraćaj za Jezero. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu i rade na otklanjanju kvara, te molimo korisnike da imaju razumijevanja. Trolejbusi koji saobraćaju za Jezero preusmjereni su na okretnicu Trg Austrije, a s ciljem obezbijeđenja prevoza putnika na relaciji Park – Jezro uključena su dva autobusa.

GRAS

Kvar još uvijek nije popravljen a prije par dana se desio isti problem sa tramvajima.

Zna li neko koji autobusi mjenjaju trole, solo ili zglobni?

MILCHO

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u ul. Butmirska, a na osnovu Rješenja Ministarstva saobraćaja KS, u periodu od 6.6. – 13.6.2011. godine od 08,00 – 16,00 sati, doći će do izmjene u odvijanju JGP-a, i to:  autobuske linije br.32 Ilidža – Butmir i br.32a Ilidža – Kotorac, neće saobraćati.

Ivan

Može li netko napisati kojim ulicama idu trolejbusi u Sarajevu? Prešao sam prije desetak godina većinu mreže ali ne sjećam se više... Pogotovo, koja je točno trasa od Safeta Hadžića do Dobrinje?

MILCHO


MILCHO

Juče je uspostavljena nova linija 38 - Dobrinja-Ilidža

Polasci sa Dobrinje - 6:15, 7:15, 14:00, 15:00, 16:00
Polasci sa Ilidže - 6:45, 7:45, 14:30, 15:30, 16:30

NAW HESS BGT 5-25

S obzirom da inspekcija ništa nije uradila u protekloj godini dana po pitanju nezakonite i samoinicijativno uvedene linije Vijećnica-Hrasnica koju je uveo Centrotrans,GRAS je počeo saobraćati također na pomenutoj liniji.
Preduzeće ima zaštitni znak koji se sastoji iz dvije kružne strelice (plava i žuta) u dva različita pravca kretanja što simbolizira kružni prevoz. Završetak strelice izveden je potezom kista i daje dojam brzine.