Bogdan bus, Široki Brijeg

Autor erobuss, Ožujak 31, 2008, 18:38:10

ist

Odete na kolodvor, svaki dan su dolje i potražite vozača

mate


Paško

Sad dolaze ovim Traficom
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#33
Članak s početka godine, a na fotografijama se vidi i druga stara Setrica: https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/mostar/godinama-sve-isto-stari-autobusi-na-vratima-vrtica-prometna-i-ekoloska-prijetnja-180270/

Citat:GODINAMA SVE ISTO Stari autobusi na vratima vrtića prometna i ekološka prijetnja
K. Perić/Hercegovina.info 14.01.2020. 13:55

Žitelji mostarskog naselja Bijeli brijeg svakodnevno, odvozeći i preuzimajući djecu iz vrtića Sunce prolaze kraj starih napuštenih autobusa. Sam prilaz vrtiću, kao i njegovo dvorište, nisu ni blizu onakvi kakvi bi mogli biti. Prije desetak godina u ovom dijelu naselja problem je bilo smeće, a nakon što je ono sklonjeno valjalo bi da se sklone i autobusi.

Slali more dopisa

Ravnateljica JU Dječji vrtići Mostar Danijela Kegelj u izjavi za Hercegovina info kaže da su po pitanju autobusa uputili more dopisa, no ništa se nije pomaknulo s mjesta. Dodaju da su u dvorištu pokušavali zasaditi živu ogradu, no i ona je uginula te da je ovo jako specifično naselje, nažalost ne po dobrom.

Dodaje da imaju vrtiće po cijelom gradu, a da su upravo ovdje česte devastacije vrtićkog eksterijera te su čak imali slučaj da su im pojedinci palili ulazna-plastična vrata!?

Kada su u pitanju autobusi, Kegelj kaže da je na teren izlazila inspekcija te je, koliko ona zna, naređeno da se autobusi sklone, no ništa se nije dogodilo, premda su novinari već ranije o ovome pisali. Kontaktirali smo i gradsku inspekciju, gdje nam je šef Hilmo Đidelija kazao da će nas izvijestiti što se radilo po ovom pitanju i gdje se stalo, kao i Mjesnu zajednicu. Tu saznajemo da bi ova ulica, po prostornom planu trebala biti široka više od osam metara, a trenutačno je situacija takva da ubrzo neće moći ni bicikl proći.

Ostvarili smo kontakt i s vlasnikom autobusa. Upitan imaju li namjeru sklanjati autobuse, koji smetaju svim prolaznicima, a prvenstveno roditeljima vrtićke djece, kaže nam da će to ubrzo biti slučaj. Ističe da su imali razloga zbog kojih ih već nisu sklonili, no da je to sada već pri kraju, te će autobuse izmjestiti.

Nova zgrada

Za napomenuti je da je ovo naselje jako skučeno. Žitelji svakodnevno muče muku s parkingom, mjesta u vrtiću već manjka, a nema ni igrališta za djecu. Situaciju će svakako opteretiti i činjenica da se u naselje uskoro doseljava cijela zgrada ljudi, jer se u blizini izgradila šesterokatnica, koja će nakon pisanja našeg portala ipak biti kraća za jedan kat.

Bijeli brijeg je jedno od najljepše pozicioniranih mostarskih naselja. Svega pet minuta vam treba do Sveučilišta, ili pak Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, a ispod njega je i stadion, a za pet minuta ste pješice u središtu grada. Međutim, život u ovom naselju nije ni blizu onome kakav bi mogao biti, što revoltira stanare, osobito mlade obitelji.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!