Nesreće i oštećenja Prometovih autobusa

Autor maky, Studeni 30, 2007, 22:18:57

Lion's Driver

Stvarate komediju gdje joj nije mjesto. Bolje šuti mt nego gluposti valjat. Zna li se šta je poslje bilo. Kako su ova dva policijota? Koliko je bus razbijen?

RegioBus

#526
Koliko znan policajci su prevezeni u bolnicu sad kakvo im je točno stanje ja osobno ne znam, a autobus ne izgleda puno oštećen izvanka al zavisi sve jel mu se od udarca kojim slučajem šasija iskrivila ili nešto takvo.

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

smogovci.bbb2

http://www.index.hr/vijesti/clanak/detalji-nesrece-u-splitu-policajac-koji-se-zabio-u-autobus-na-operaciji-nema-tragova-kocenja/1017632.aspx

"U SUDARU s Prometovim autobusom u Hercegovačkoj ulici rano jutros teško je stradao 40-godišnji policajac koji je upravljao policijskim vozilom. Ima lom zdjelice i rebara i završio je na operacijskom stolu. Trenutno se nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja splitskog KBC-a. Njegov kolega, policijski vježbenik, s manje od godinu dana staža u službi, nije ozlijeđen, ali je u stanju šoka.
Prema prvim procjenama, policijsko vozilo zabilo se u autobus brzinom ne manjom od 90 kilometara na sat. Prvi udarac bio je na vozačevoj strani. Vozilo se u sudaru deformiralo pa su vatrogasci morali rezati krov kako bi izvukli vozača iz automobila.


Nema tragova kočenja

Policajci Prve policijske postaje hitali su na Pujanke po dojavi o nekakvoj provali. Bilo je 5 sati, promet nikakav. Križanju prethodi dugi ravni pravac koji je potpuno nepregledan s desne strane zbog visokog zida. S te strane se nalazi i Prometova garaža.
Autobus na liniji broj 37 vozio je do kolodvora odakle je trebao krenuti na prvu vožnju tog dana. Nesreća se dogodila kada je zglobni autobus izašao većim dijelom na Hercegovačku. Na mjestu nesreće nisu pronađeni tragovi kočenja.

Auto pod rotacijom mora stati na crveno svjetlo

Križanje ima semafor, policijski automobil, sve i ako je bio pod rotacijom, morao se zaustaviti na crveno svjetlo. Ispitat će se je li rotacija uopće bila upaljena i je li možda u doba nesreće na semaforu još bilo žuto treptavo svjetlo.
Kako smo doznali od direktora Prometa Tomislava Vojnovića, šteta na autobusu nije prevelika. Autobus je nakon nesreće bio i dalje u voznom stanju i vlastitim se pogonom vratio u garažu. Policijsko vozilo potpuno je uništeno.
Kako je u nesreći teške ozljede zadobio samo vozač policijskog automobila, sve i u slučaju da se utvrdi njegova odgovornost za sudar, može odgovarati samo prekršajno."
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

josipgrgin

Nitko nije poginija autobus ce se popravit i nastavit karijeru po Kastelima jedino je policija ostala bez auta ali sigurno oni imaju jos auta tako da se moze reci da je sve dobro zavrsilo

Paško

#530
Neki idioti kamenjem su jučer navečer razbili dva prozora na C2 koji je vozio na 17ki. Pretpostavljam da se radi o #312. Vatreno krštenje. >:(
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Dalmatinski anonimus

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/528117/novo-divljastvo-na-splitskim-ulicama-kamenovan-prometov-autobus-samom-srecom-nitko-nije-ozlijeen

Novo divljaštvo na splitskim ulicama - niti dva dana nakon što je počeo voziti Splitom, kamenovan je jedan od rabljenih autobusa koje je "Promet" nabavio putem leasinga na pet godina.

Barbarstvo u kojem su popucala dva stakla dogodilo se u srijedu navečer oko 21 sat na liniji broj 17, i to na stanici kod zgrade Fregate.

Navodno je bilo više počinitelja. Srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen, a šteta na vozilu se tek mora procijeniti.

Na teren je odmah nakon što se to dogodilo, izašla policija čiji su djelatnici napravili zapisnik.


XDonald

Bože sačuvaj.
Nadan se da nece stavit false staklo tu , kao na vecini troosovinaca i nekim zglobnim Citarima i Classicima, sta je bas uocljivo i izgleda ajme.

elez

Dobio sam info da je sinoc stradala 60ka (nezz gbr) na mertojaku kod Mcdonalds
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

RegioBus

Čujem da je #308 imao sudar kraj Autohrvatske prije nekih 2 sata.

josipgrgin


josipgrgin

Jel se g.b.210 popravio? Znam da je na izlasku iz garaze ima sudar kad je policijski auto udario u njega

Paško

Ne znam što se točno dogodilo, ali znam da #317 stoji u garaži s napuknutim staklom kraj prvih vrata i poprilčno isfrižanim limom između vrata i kotača. Navodno je nekom autobusu popustila ručna na Žnjanu pa se zabio u njega.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

roko

Naletio sam na ovu sliku na jednom instagram profilu i mislim da je to to.

LukaST

#539
Zna li se  jeli puno ostecen i da li se popravit ?