Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

Split33

Jučer je na Radio Dalmaciji bia intervju s nekim od direktora u Prometa i najavljen je novi sustav e-ticketinga,automati za kupovinu karata na najfrekventijim stanicama, zamjena markica sa beskontaktnim kartama, nove aplikacije gdje će se moć pratit položaj autobusa i sve linije i još je bilo govora o kupnji putem interneta

man323

Vjerojatno će to bit sustav od IVU traffic technologies, jer oni nude takav sustav koji je do kraja završen.

Dalmatinski anonimus

Danas na g.b.185 visio je razbijen desni retrovizor, odvaljena je samo plastika ogledalo je u redu, navodno je vozac udario u reklamni pano kod Brodomerkura. Vozio je čini mi se liniju broj 38

netko

Vozio sam se sinoć nakon dugo vremena u SG 313 (#195) i za oko mi upadne jedan detalj.
Digitalni display kraj prvih vrata koji bi trebao reklamirati nekoliko oglašivača. Međutim ovaj prikazuje stalno tvornički menu i još neka upozorenja i zamolbe. Dont drink and drive, no smoking, welcome, itd....
S obzirom da su stavljani samo u SG 313 i Conectoe koliko ih uopće još ima (ispravnih)?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

To nije dirano godinama. Nekidan sam se vozio u #211 i ostao paf da u njemu još uvijek radi i uredno prikazuje prastare reklame, tko zna kad plaćene.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

RV

Žalosno.. >hammer< Boli njih ona stvar, mišljenje im je ''ajme sad ću ja to razvalit nije mi ćaćino''. Njima najbitnije da su oni svoj bjes pokazali sa uništavanjem tuđe imovine koji su u ovom slučaju naši autobusi. A još gore bi bilo da je doša šofer ih upozorit ili nešto, i on bi tragično završio... Ponavljam, ovaj poremećeni ''Splitski mentalitet'' je velik problem. :(

elez

#427
Citat: RV  u Rujan 30, 2018, 16:14:02
Ponavljam, ovaj poremećeni ''Splitski mentalitet'' je velik problem. :(
Prijatelju loše čitaš, ovo su BBB-ovci napravili... Al  slazem se da i veliki umovi ST-a znaju napravit isto od busa
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

RV

Citat: elez  u Rujan 30, 2018, 18:58:40
Prijatelju loše čitaš, ovo su BBB-ovci napravili...
Znam, mislio sam na njih, a i naše.

Dalmatinski anonimus

Nisu samo BBB-i na na kolodvoru na Sukoišanskoj su stradala dva autobusa. Polazak 37-me u 19:30 nije ni krenio, a autobus su već razorili, a zatim je vozač napustio bus i odbio voziti da bi nakon 20 minuta ušli u drugi autobus te je zatim došla policija koja nas je cijelo vrijeme pratila do Trogira. Autobus nije stajao do solinske širine, ali odma nakon njega je išao čini mi se g.b.169, a ti huligani koji su se iživljavali na autobusu su dica od 13, 14 godina.

RV

Citat: Dalmatinski anonimus  u Rujan 30, 2018, 20:48:09
A ti huligani koji su se iživljavali na autobusu su dica od 13, 14 godina.
To je najžalosnije od svega. Di su im roditelji i šta rade?

Lion's Driver

Nije mi jasno zašto Promet ne odbija ture sa BBBovcima? Vozio sam klince iz Makarske na susret Hajduka i Dinama i šta ćeš nisam znao gdje domaći parkiraju i odem na poligon od autoškole. Policajac kaže pomakni bus pred ulaz na stadion doć će BBB razbit će ga. I stvarno, evo rulje, provokacije se iz harmonika ore, huliganizam već kroz prozore ispada a kreću se ko stoka u brdo. Da sam na mjestu direktora Prometa davno bi to ukinio, a i ostale rizične poslove.

man323

Sve navijačke skupine u Hrvatskoj, pogotovo Torcida i BadBlueBoys se baziraju na huliganizmu, sijanju straha, strepeta i uništavavanju imovine. Ne ću spominjati incident sa vatrogascem koji je završio u bolnici.

Shole

Očito interventna ne radi svoj posao.  Da su u busu po dva pandura na svakim vratima i da pendrekom reagiraju na bilo kakvo razbijanje autobusa onda nebi bilo nikakvih oštećenja.
Govorim o prijevozu gostujućih navijača od mjesta okupljanja (Dugopolje, ili gdje već) do stadiona

STress

Nije to problem od jučer. Još u ona davna doba dok su u "Prometu" bili TAM-ovi 3500AS, bilo je mangupa koji bi utakmice iskoristili za iživljavanje i nerede po busevima. Ali bi onda šofer lipo skrenija do policijske postaje (iliti stanice milicije, kako se to onda zvalo), ili navratija do prve patrole - a bilo ih je, naročito onih pješačkih. Pa bi onda bilo malo degenečenja, noćenja u stanici i evidentiranja. Idući put, ako nisi moga dokazat da si u vrime razbijanja bija na nekom drugom mistu - plati.

Najbolje rješenje za mangupe su imali švicarski policajci, na utakmici Dinama i Grasshopera 1997 - huligane u kavez, povremeno prošetat i one najagresivnije malo poprskat suzavcen. Brzo su shvatili poruku i uglavnom su bili mirni ka bubice. Prije, za vrime i posli utakmice. Šta je reka jedan od wannabe huligana: "Plačeš ko pi**ica, nesposoban za  išta..."