Iveco Urbanway

Autor MAN truck bus, Kolovoz 05, 2017, 17:49:43

smogovci.bbb2

Može li netko potvrditi da vozač ima mogućnost otvaranja samo jednog krila vrata na prvim vratima autobusa hi
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MAN truck bus

Ima,doživio sam to prvi dan u prometu sa 402. Bila je i moja slika na forumu,pogledaj.Na tabli idu opcije DEV,Auto i onda ta opcija za zaključat desno krilo. byeg
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

C2

#32
Ono što sam još zaboravio napisati je to da mi je drago što nema one pregrade (vratašca koja usmjeravaju putnike dalje od prvih vrata) iza prvih vrata koja po meni samo smeta u drugim tipovima autobusa i s vremenom se potrgaju. I ono što sam primjetio da vrata od sada imaju žute ručice za zaključavanje/otključavanje s unutarnje strane kao što ima Citaro i Lion's City, dok Citelis ima samo utor za ključ.

Ivan

Citat: C2  u Kolovoz 10, 2017, 21:39:20
Samo je pitanje dokle će klima dobro radit, jer u protivnom će bus biti sauna zbog malog broja prozora.
Da, skoro sam zaboravio, izgleda da su ih uzeli bez poklopaca kojima upravlja vozač elektronički, a nisu uzeli ni prednje s produžnim štangama kakve imaju Citelisi, što znači da je pogotovo prednji poklopac skoro nemoguće otvoriti za nekog tko nije visok 2 m (još više zatvoriti, valjda vozač treba imati kuku ili motiku sa sobom?), tako da je stvarno loše uređen ako klima krepa. Ne znam koji je k bio onome tko ih je tako naručio još s ne-serijskim prozorom koji ne prati oblik staklene površine, ali samo dva, otkud nekom takva ideja... Kao da sad odjednom misle postati najuzorniji održavatelj klime dok na barem pola autobusa ne radi kako treba do kraja srpnja?

Netko je uglavnom očajno radio svoj posao, i naravno to nema veze s Ivecom, i pokazni prototipovi su ih imali više, i skoro svi kupuju i njihove gradske autobuse i one drugih proizvođača s barem još 2 prozora, a u Ivecu su ih još i povećali u odnosu na one koje su prije stavljali na Citelis (očito su shvatili da su premali) tako da je jednostavno trebalo kupiti krilca na svim prozorima na koja može ići, kako je ZET i radio od '97, zašto je netko sad odjednom tako pametan da je zaključio da ne treba... ::|

Dreamwalker

Jel zna tko pouzdano (možda Majstor) kako je dogovoreno održavanje novih buseva? Jel outsourcing ili ZET/ARZ? Ako je outsourcing, onda mislim da nema straha od pokvarene klime.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Ivan

#35
Citat: C2  u Kolovoz 10, 2017, 21:39:20
Djeluje mi prostranije od Citelisa. I mislim da su srednja vrata udaljenija od prvih u odnosu na Citelis.
To je samo dojam, Citelis ima više mjesta za stajanje između 1. i 2. vrata a više sjedala iza 2., i ima još sjedalo kod 1. vrata koje je ovdje zauzeo tank. No ukupno nema velike razlike.
Srednja vrata jesu sigurno udaljenija od prvih za jedan red sjedala kao i kod solo Citara ali zato su bliža 3. vratima tako da je bus jednako velik, dok je Citelis imao ravnomjernu udaljenost 1-2-3 kao i Lion's City i mislim da je to bilo bolje, ovakva "prostranost" između 1. i 2. nije dobra stvar jer je onda pritisak putnika na ionako najčešće korištena 2. vrata još i veći i premalo se koriste 3., no dobro, nije ni nešto jako različito.


Citat: Dreamwalker  u Kolovoz 11, 2017, 09:19:52
Jel zna tko pouzdano (možda Majstor) kako je dogovoreno održavanje novih buseva? Jel outsourcing ili ZET/ARZ? Ako je outsourcing, onda mislim da nema straha od pokvarene klime.
Pa sad su pod leasingom, ali nitko ne garantira da će naručiti novi ugovor o outsourcingu održavanja kad istekne.
Tako da se ja ipak bojim...

Shole

Zašto se bojite kad se pokazalo da su i dandanas klime odlične na poprilično problematičnim Citelisima. Čak bi mogao reć da je to najbolja točka tog busa, i da je u tome bolji i od MAN-a i Mečke.  Što se tiče upravljanja krovnim poklopcima, možda su ipak strujni ali su dugmići prebačeni negdje drugdje. Kod nas su to one strelice koje se nalaze na praznom dijelu table, iznad tastature mjenjača.  Na Citelisu su skroz lijevo sa strane.  Za prozore se u potpunosti slažem s navodima.  Treba uvijek uzimat najveći mogući prozor koji je u ponudi, naravno sa mogućnošću zaključavanja.

MAN truck bus

Da,električni su i gumbiči se nalaze, pored ATRONa i tahografa. Nebi vjerovali,da na 793 nema niti jednog kvara. Tako kaže dijagnostika vozila i motora. Jedino što se klima ugasi nakon 15 minuta. ::|
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

822DoDo

gbr 405 3. vrata: prvih 5 dana sve 5, otvaranje i zatvaranje normalno, jedno krilo se malo kasnije krene zatvarat pa se lijepo poklopi...jucer uzas..jako zapinju vrata i uz skripanje se zatvore..jedno krilo se zatvori pa tek onda krene drugo uz skripanje...i jaki crni trag po podu ostavlja...jel bi to isto netko trebao/mogao naštelat?
Das Beste oder nichts. MB

Ivan

Skoro sve nove serije gradskih autobusa imaju nekakve probleme s vratima dok se ne razrade, skoro da ih se može očekivati... :)
Pa sigurno ga se može i treba srediti na račun leasinga, kako to već ide.

podgora

Jeli zagrebački imaju radija kao riječki

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

C2

Klime na Ivecu su dobre zato što njihovo održavanje spada u paket održavanja u Iveco servisu, dok je za ostale marke zadužen ZET koji ima problema s uređajima za punjenje. Naprosto Iveco ima dobro organiziran servis po tom pitanju.

Ivan

Svejedno, nije samo u tome stvar, meni je Webasto Aerosphere klima i kad je ispravna najgora a nažalost ima ju većina Mercedesa i vjerojatno svi MAN-ovi, ili hladi preslabo ili prejako ili ventilatori bijesno nabijaju zrak s propuhom u glavu, tako da i kad je ispravna neugodna je u velikoj većini slučajeva...
I Konvekta klima na Conectu mi je neizmjerno bolja (kad radi).

MAN truck bus

Citat: podgora  u Kolovoz 11, 2017, 12:40:20
Jeli zagrebački imaju radija kao riječki

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk


Nemaju.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

C2

I ono što sam primjetio da vozač ne može nigdje vidjeti temperaturu u vozilu. Jedan putnik ga je pitao za temperaturu dok su komentirali novi bus, pa je rekao da ne može vidjeti.