ZET-ova Crna kronika (2)

Autor Shole, Rujan 01, 2014, 15:17:05

NP-549

Citat: Dreamwalker  u Veljača 01, 2019, 13:13:30
Ako je struja u pitanju, tu onda može biti i ZET-ova odgovornost ukoliko se utvrdi da su nestručnom ugradnjom svoje opreme izazvali kvar na instalacijama. To možda može objasniti i činjenicu da na dosta Crosswaya LE nije radila po jedna zadnja lampa. To su moje pretpostavke iako ne moraju biti nimalo točne. No, ukoliko su točne, jamstvo se ne priznaje i tu će ZET biti oštećen.
Ako se pak ispostavi da je Ivecova greška, Iveco kao proizvođač će imati više štete na europskom tržištu nego na našem tržištu. Na našem tržištu će i dalje dobro proći (vidi post kolege conecta u jednoj drugoj temi), dok će se vani ipak zapitati u čemu je problem. Uglavnom, svakome se može dogoditi (gorila je i nova Setra S 515 HD stara nekoliko tjedana) i bit će zanimljivo dalje pratiti stanje.

Ne vjerujem da je ZET sam radio instalacije, prije bi reko da je to rađeno u Resniku.

421

@NP-549 @ Dreamwalker
Demantij 1: "Vozači ga možda upale jedino ujutro prvih pola sata, mnogi ni to."
Kada je ključ u prekidaču paljenja postavljen u položaj I (UKLJUČENO) te vanjskoj temperaturi ≤ od 8°C uz temperaturu rashladne tekućine < od 80°C, dodatni grijač uključuje se automatski što je tvornička postavka. Naravno da se može uključiti i ručno, ali nema potrebe dok postojeći sistem radi.Problem je što velika većina vozačica/vozača to ne zna, a piše u manualu.
Demantij 2: "Ne vjerujem da je ZET sam radio instalacije, prije bi reko da je to rađeno u Resniku."
@ Dreamwalker:" Ako je struja u pitanju, tu onda može biti i ZET-ova odgovornost ukoliko se utvrdi da su nestručnom ugradnjom svoje opreme izazvali kvar na instalacijama"
Nažalost, netočno, jer sam bio nazočan ugradnji od strane APD i APP električara uz blagoslov onih koji su ga trebali dati (vlasnik i ovlašteni servis). Nazvati električare nestručnima, preteška je kvalifikacija, koja btw nema apsolutno nikakve veze s stražnjim  LED pokazivačima smjera jer su izuzetno osjetljivi na vlagu ili ugrađena serija nije prošla završnu kontrolu kako treba. Sličnih problema imali smo s LED prednjim gabaritkama i LED osvjetljavanjem registracijskih pločica na  Citarima prvih 15tak mjeseci korištenja. Ugrađena elektronska oprema nije veliki potrošač struje niti su korišteni premali presjeci kablova koji su mogli utjecati na kvarove postojećih instalacija, stoga se ne slažem s tvojom tezom. Iako postoji mogućnost da će to "biti uzrok".
Svi uređaji ugrađeni u  bus123 bus123 su rad električara u pogonima+ARZ.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

marin

Citat: NP-549  u Veljača 03, 2019, 19:21:05
Kotači su svi cijeli i napumpani pa ne vidim razloga zašto nebi bili i jastuci koji su od još tvrđe gume. Bus stoji poprilično ravno, znači da su sva četiri zadnja jastuka na mjestu.  Kod ispuha webastora nije toliko problem temperatura, nego njegovo nepravilno izgaranje koje često baca iskre na auspuh. To nije uređaj koji se stalno koristi nego povremeno, pogotovo kod novih autobusa gdje ispravno radi grijanje preko motora i klime. Vozači ga možda upale jedino ujutro prvih pola sata, mnogi ni to. Zna se često desit da on onda nepravilno radi, upravo zato jer rijetko radi. Foto ćelije mu budu svakakve.  Meni se desilo pred mjesec dana da je u garaži eksplodirala glava webastora zbog neispravne dizne koja je bezveze filala naftu u komoru. Sva sreća pa je zrak već bio dignuo pa sam se mogao odmaknut od ostalih autobusa jer nisam mogao s vatrogasnim aparatom prić bunkeru gdje se nalazi webasto.  Da nije bus imao zraka možda bi izgorio i taj i 3 okolna busa do njega.
Na linku od 24 sata se vidi kak je cijeli bus sjeo s kotačima do blatobrana. Čak i da nisu puknuli jastuci, on je izgubio zrak kako je bio ugašen i pao je dole, nakon toga su oni mjerili možda visinu autobusa u odnosu na zemlju. Baš sam danas gledao jednog Crossa na Črnomercu i fakat je visoko zadnji kraj dok je u normalnoj visini, nešto više nego na Citiju.

MAN truck bus

Citat: conecto  u Veljača 01, 2019, 11:20:11
Pa to je jasno, sigurno nije ZET naručio radio ili frižider.
Radije su odspojili prije puštanja u promet, a tzv. frižider puše zrak kakav puše u vozačku kabinu...

Citat: 421  u Veljača 01, 2019, 15:41:18
"Nije dozvoljeno uključivanje grijača ako su ispušne cijevi predgrijača ili motora u blizini zapaljivih materijala ( unutar 40 cm) kao što su suha trava(ne marica),lišće, granje, papir, proliveno gorivo, ulje itd."> from Uputstava   jer
"Temperatura ispušnih plinova može doseći 340°C na izlazu iz ispušnih cijevi, dok je temperatura od 120°C na razmaku od 25 cm od cijevi."
Stražnji kraj se nalazi gotovo u ravnini s karoserijom prema slici, a ispuh direktno u zapaljivoj materiji.


Još da su vozači dobili te upute, a ne sažeti pregled prekidača, možda bi i bili upućeni u takve podatke.
Ovako su vozači dobili nove buseve te se uče usput na principu ispravljanja grešaka...
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Citaro04

Sam od sebe krenuo: ZET-ov autobus udario u terasu kafića

Naime, autobus linije 607 stajao je na stajalištu, a potom iz nepoznatih razloga krenuo s mjesta. Kako nam kažu u ZET-u, autobus nije udario već se samo naslonio na terasu obližnjeg kafića

Bus je stajao na stajalištu, bez vozača i putnika. Izgledalo je kao da su popustile kočnice i autobus je krenuo. Srećom nije bila velika nizbrdica, pa nije mogao dobiti veliku brzinu. Zaustavio se na betonskim teglama za cvijeće od obližnjeg kafića, priča nam čitateljica koja je u subotu navečer svjedočila nesvakidašnjem sudaru na okretištu Savski most u Zagrebu.
Naime, autobus linije 607, koji vozi umjesto tramvajskih linija u prekidu, stajao je na stajalištu, a potom iz nepoznatih razloga krenuo s mjesta. Kako nam kažu u ZET-u, autobus nije jako udario već se samo naslonio na terasu obližnjeg kafića.

Šteta na autobusu je neznatna, a tek je mala šteta na terasi kafića. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a točan uzrok će se naknadno utvrditi - rekao nam je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

https://m.24sata.hr/news/sam-od-sebe-krenuo-zet-ov-autobus-udario-u-terasu-kafica-613286

545

#590
U 19:55 je otišao u garažu sa nagnutom prikolicom.

P. S. Mislio sam prvo da stoji kao rezerva.
Steta što ne piše vrijeme kad je krenuo "na kavu" ;-)

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk

545

155 ponovo na svojoj staroj liniji 607.

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk


leonardo123

#592
Zapalio se NG313 na liniji 109 u Dugavama, gbr 165

marin

Ode prvi biodizel. Zadnji kraj totalno izgorio. Ne sjećam se više dal se ikad slagao bus kojem je izgorio zadnji kraj komplet?

Citaro04



'Osjetili smo da jako smrdi dim pa smo vidjeli da gori autobus'


Oko podneva se u novozagrebačkom naselju Dugave zapalio ZET-ov autobus. Uzrok požar nije poznat, a ozlijeđenih srećom nema


Osjetili smo da jako smrdi dim, izašli samo iz trgovine i vidjeli bus da gori. Čekali smo da dođu vatrogasci. Došli su s dva vozila, ugasili su dim i nitko nije ozlijeđen, rekla nam je čitateljica koja oko podneva snimila požar ZET-ovog autobusa u zagrebačkom naselju Dugave.


24.sata.hr

smogovci.bbb2

Preciznije u Hribarovom prilazu na raskrižju sa Ul. SR Njemačke
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

A jbg.. Još jedan bus manje u APP-u.
Odradio je barem solidne godine..
14 godina..

Poslano sa mog SM-J730F koristeći Tapatalk


smogovci.bbb2

Citat: marin  u Veljača 19, 2019, 12:50:19
Ode prvi biodizel. Zadnji kraj totalno izgorio. Ne sjećam se više dal se ikad slagao bus kojem je izgorio zadnji kraj komplet?
Ko kaže da ne vozi good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Tomek

Kamo ga je D-5 odveo? Jer vidio sam d-5 samog prije pola sata u Sopotu kako prolazi Avenijom Dubrovnik prema zapadu.

smogovci.bbb2

Fotkan je u 13:40h, raskrižje Ul. SR Njemačke i Vatikanske. Možda u Euroherc stanica za TP u Utrini ???
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza