Troosovinci i midi autobusi za Autotrolej

Autor kico101, Rujan 13, 2009, 12:09:44

mivano

midiji bi mogli na linije s malo putnika, dakle da ipak postoji određeni polazak, ali se njime vozi previše za minibus, a premalo za solo; npr.: vožnje za Lokvu, Šoiće i to kada nema kupača i van špice i kad se učenici ne vraćaju iz škole, linija 8 - kada medicinari i gimnazijalci ne idu na nastavu ( sve osim polazaka u 7:20 i 13:30 iz Torpeda; vožnje na noćnim linijama za prigrad koje se možda jednog dana uvedu (o tom sam pisao u temi "Ideje za reorganizaciju JGP" );plus ostale prigradske linije koje su neisplative subotom i nedjeljom

Shole

Ajde sad ti složi vozni red di ćeš stavljat midibuse na opisane linije ali ne u špici kad nema djece i radnika!?
To bi ti onda bilo od 8-12 (ali tad olupine nakrcaju sve buseve) onda oko podna već počnu djeca, pa negdje do 3, poslije su radnici, pa navečer opet djeca.  Znači tvoj midi bi vozio 8-12 i poslije 20:30, a šta se tiče vikenda tu se slažem s tobom.
Upravo zbog toga sam i dao za primjer Poljane, Rupu i Zlobin.  I najveća zabit u špici treba velik bus. 

mivano

a pogledaj ovo: 646 ide već dugo vremena prazan s Lokve u 14:00 i ima još takvih polazaka u prigradu; na to sam mislio

kico101

S obzirom da se rasplamsala rasprava o plinskim autobusima i uvođenjem ovakvih vozila u JGP, što ( s obzirom da smo tek ove godine dobili prve klimatizirane gradske autobuse ) je za naše prilike, ipak, daleka budućnost, smatram da bi Autotrolej trebao na probu uzeti jedan troosovinski autobus ( barem na dva tjedna ) i probati ga na svim linijama gdje bi mogao voziti. Mislim da bi to, u ovom trenutku bilo korisnije od uvođenja plina ( velika investicija ) u ovim recesijskim vremenima. Ponavljam, Rijeci trebaju trolejbusi i "obični" diesel autobusi ( solo, monotrali, minibusi, whatever ), a ne ( trenutno ) neprovedivi eksperimenti. Uostalom, kolega Shef je negdje već napisao-planiramo uvođenje plinskih autobusa u trenutku porasta cijene plina. Bravo.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

echo

Citat: kico101  u Studeni 15, 2009, 13:01:13Rijeci trebaju trolejbusi i "obični" diesel autobusi
Trojelbusi su OK što se tiče zagađenja buke i zraka, ali su teže pokretljivi u prometu. Trolejbus može voziti samo ulicama gdje su postavljene žice, što isključuje bili kakvu improvizaciju u slučaju zastoja ili sl, čak i ako ima manju autonomiju bez da je povezan. Vjerovatno i sve te žice u stupovi i prateća oprema isto stvara neke troškove.

NP-549

#35
Trolej uzeo na testiranje 8 metarski midi da se vidi kuda sve može voziti  ;)

http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/Img7AA202D0.jpg

kico101

Citat: NP-549  u Siječanj 22, 2010, 20:34:53
Trolej uzeo na testiranje 8 metarski midi da se vidi kuda sve može voziti  ;)

http://i218.photobucket.com/albums/cc265/petar22/Ostali%20Autobusi/Img7AA202D0.jpg
Ajme, ča je ružan. U prvi mah sam pomislio da je fotomontaža. Čini li se meni ili je nešto uži od MAN-ovih midija ( NMxxx ). ???
Btw, bilo bi bolje da su na probu uzeli jednog četveroosovinca tipa MB CapaCity za novu dvojku. ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Shef će znat više detalja o ovom tršćanskom 302.

Berlingo

Meni nije ruzan. Lijepa uspomena na neka stara vremena. Iako mi nije jasno na kojoj liniji bi takvi mogli voziti u nasem gradu. Mozda negdje u prigradu. Mozda su ga zato i posudili.

mivano

100% će ić za Lokvu što znači da ostaje isti raspored ili možda dodaju još koji polazak

Shole


mivano

šta je ovo ? križanac sanosa i avtomontaže??? jel ovo gore elektronički display (32) ??? ovaj ko da je ispo iz prošlih vremena

Majstor

Danas viđen na otvaranju Ri karnevala bojim se da je to to a ne proba za Trolej
Samo mi sudite pošteno !

shef

Neki forumaši to već znaju... sudionik je Riječkog karnevala, mislim kao član grupe zajednice Talijana PGŽ.

Dakle radi se o vozilu u vlasništvu kluba ljubitelja autobusa iz Trsta. To je bivši Azienda Consorziale Trasporti Trieste (prethodnik Trieste Trasporti) #302. DeSimon DSU850 na osnovi Fiat 409. Vozilo je inače godište 1968., dugo 8,5m, motor je šestocilindraš Fiat od 9,1 l radne zapremine, snage 153 KS.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Zna se ko zna takve stvari.  A oni koji su stvarno povjerovali da je ovo nova trolejeva akvizicija, ili barem vozilo na probi, nek dobro preispitaju svoje poznavanje autobusa.