Sinj - 15.12.2007, kolodvor + garaža

Autor maky, Prosinac 15, 2007, 17:57:57

maky

Ja i kolega Vedrobrzi odlučili smo se danas  zaputiti do Sinja i poslikati autobuse  od Autoprijevoza i Promet Makarske koji su tamo stacionirani. Već u 5 i 30 probudili  su me snažni udari orkanske bure i bio sam zabrinut za uspjeh naše ekspedicije čak i prije nego smo krenuli. Ipak, odlučili smo na koncu otići.

Krenuli smo u 9 sati iz Splita sa Neoplan Translinerom N316K:






Autobus me oduševio. Daleko je udobniji nego bi se na prvi pogled moglo zaključiti. Iako je namijenjen prigradu i kraćim relacijama, ja bi komotno mogao s njim i na dulje relacije. Zbilja je udoban, nije toliko ni tvrd kako bi očekivali od Neoplana. Dobro vuče uzbrdo i lako se "nosi" s automobilima. Prostora za putnike ima dovoljno, ima sve, od preklopivih stolića, preko pepeljara, ručki, mrežica za odlaganje novina, pa do  onih stalaka na koje možete podignuti noge. Iznimno dobro je očuvan.

Stigavši u Sinj doživjeli smo šok! Malo smo se uljuljkali onih sat vremena dok smo bili u autobusu, bilo je lijepo i  toplo. Međutim, izašavši iz  autobusa zapljusnuo nas je val hladnoće. U Splitu je bilo hladno, 1° i puhala je jaka bura, što dodatno  povećava dojam hladnoće. Međutim, ovo u Sinju je neusporedivo. Mi smo se prvih pola sata tresli od hladnoće.  Čak nije bilo nikakvog vjetra, a  bilo je jako hladno. Sigurno  minus 5°C.

Nije nam preostalo ništa drugo nego da brže  izvadimo opremu i počmemo slikavati. Tresle su nam se ruke, ali  uspjeli smo poslikati sve na kolodvoru.
Neoplan N416 (1983):


Poznata su vam svjetla?


Tu je od Promet Makarske bila još i Setra S250 Special:


Kao i Neoplan Transliner N316/3 SHDL, koji je imao tabelu s linijom za Knin. Otišao je sa kolodvora, u njemu su bili putnici, ali se i vratio nakon 45 min, što je nemoguće da ode do Knina i vrati se:




Od Autoprijevozovih autobusa, na kolodvoru je bila samo ova Dubrava, koja ne izgleda loše:



NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Sinjski kolodvor izgleda zaista pristojno, pa čak i zadivljujuće u odnosu na kolodvore nekih daleko većih gradova. U vlasništvu je Autoprijevoza, tj. Promet Makarske, pa je i obojan u ljubičato bijelu boju. Koliko vidim,  izvode se neki radovi i mislim da će izgledati fenomenalno kad bude dovršen.






NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

#2
Zaputili smo se prema garaži Autoprijevoza kako bi uslikali ono što je ostalo od nekad moćnog poduzeća na ovom području. Uglavnom smo ostali  ožalošćeni vidjevši tolike autobuse koji čekaju rashod. Već pri prilazu garaži nanjušili smo  rashode:


Sanos kojeg su upravo parkirali kada smo mi dolazili:


Dubrave su ovako završile otkada je Promet Makarska umiješao svoje prste  :'(












Ima tu i Mercedesa koji čekaju rashod:


Sanos:


A i srce mi je zaigralo ugledavši ove velikane iz mog djetinjstva. Kako se lijepo prisjetiti vremena kada sam ih svaki dan viđao na liniji za Sinj i  divio im se, pogotovo ovom Neoplanu, jer je to  bio jedan od rijetkih turističkih zglobnih  autobusa. Imao je jako udobna u crveno tapecirana sjedala. To je pretpostavljam zglobna varijanta Jetlinera. A Sanos ko Sanos. Volim stare S200 i žalim za  vremenom kad su žarili i palili.






A ovo je dio aktivnog voznog parka u garaži (u sredini obnovljena Dubrava):



NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Nakon obavljenog slikavanja, onako promrzli odlučili smo  se vratiti u Split. Na kolodvor je stigao ovaj Neoplan Transliner N318/3:






Autobus je dobar, pristojan, iako me nije nešto posebno zadivio kao onaj s kojim smo išli. Istina, imao je daleko manje opreme od onog, ali ipak ne treba zaboraviti namjenu i linije za koje je ovaj 15 metarski autobus predviđen, a to su upravo ovakve Sinj-Split koje mu dobro pašu. Unutrašnjost u stražnjem dijelu mu je malo "načeta" od strane vandala, ali sve u svemu dobro je. Ipak, najviše me razočarao motor. Nije bučan, dobro je izoliran, ne trese, mirno radi, ali slab je. Neznam koliko ima KS, ali na uzbrdicama gubi dah, što nije za pohvalu. Na ravnom je sve u redu, to se i ne primjeti, ali uzbrdo se zaista muči i to je najveća mana ovog autobusa. Eh, ne može svaki paket opreme biti savršen. Na izlasku iz Sinja su nas  otpratile pahulje snijega koje su letjele sve do Splita.

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!