Nabavke autobusa 2008. – 2017.

Autor maky, Siječanj 18, 2008, 22:26:06

maky

Ovako...

Činjenica je da Trogir nije sudjelovao dosad u nikakvim nabavama.
Prije pet godina, točnije u jesen i zimu 2003. godine nabavljeno je 30 novih autobusa (Conecto, Conecto G i SU/SG 313). Od toga je 28 kupio grad Split, a preostala 2 okolne općine. Pretpostavio bih da je jedan od njih kupila neka općina poviše Trogira, a moguće je i da nije jer je jedan Conecto stalno stacioniran u Trogiru, a to može biti i zato jer Slatine koje su na Čiovu pripadaju gradu Splitu i da je taj Conecto zapravo namijenjen njima...
Uglavnom, Trogir nikada dosada nije sudjelovao u nikakvoj nabavci autobusa, sve smo to dosada plaćali mi, građani Splita, da bi se, unatoč tome, novi autobusi slali za Trogir, što je apsolutno apsurdno i nedopustivo. Znate za onu staru "Plati pa se rugaj". E bome, Trogirani nam se već godinama rugaju, jer mi platimo nove autobuse i umjesto da im se rugamo na starima, oni profitiraju i također dobiju.  Nisu oni ni ludi. Vjerojatno su navknuli dosad na glupoću Prometa koji im je činio  ogromnu stvar šaljući novonabavljene autobuse, ali nadam se da će se to odsada promijeniti. Pa nismo mi debili šta plaćamo. Neka dobiju ono šta su zaslužili, a zaslužili su Avtomontaže i O305G, nisu čak ni Conecte ni SG 313 zaslužili jer ih nisu kupili, pa bi zato, da sam ja direktor Prometa ti autobusi bi vozili samo po Splitu, a ne 20 godina stari SG220...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Apsolutno se slažem s tebom da Trogir treba imati Avtomontaže i stare MB-ove,mada zaslužuje nove autobuse,ali neznam kojim zaslugama.Idemo redom:
1.Spomenuo si Conteca.On je dakako posebnost u Trogiru što svakako govori činjenica da je po noći zaključan  u garaži.Koliko mi je poznato nitko od Trogira pa šire nije sudjelovao u nabavci novih autobusa.Spomenuo si Slatine.Za Slatine ima dosta linija i skoro svaku liniju vozi drugi bus tako da Conteco nije imao svrhu kao što si ti rekao(Slatine splitski dio)nego je on došao po meni reda radi zato  što je bio red da jedan novi bus dođe u Trogir.Inače došao je pretprošlog ljeta kad je također zamjenio novi MAN SU 313.
2.Kad smo kod toga kod je sudjelova u nabavci jedino je sudjelovala Općina Okruk i to iz vlastitih interesa za samu općinu te je bus non stop u pogonu za Okruk.Naravno rijeć je o novom Irisbusu g.b.233 koji je općina Okruk i većinski vlasnik tako da mislim da nije on baš Prometov.(neznam kolika je cijena busa,općina izdvojila 600 000kn).
3.Kad si spomenuo "plati pa se rugaj"-većinom novi busevi znaju voziti za Trogir(37),ali kako kažeš Općina Kaštela kupila 5 novih buseva.Ja mislim da je riječ o 38-ici koja će biti u full pogonu cijeli dan jer je 37-mica preopterećena,te smatram da će glavna linija za Kaštela biti 38,a što će Promet tada slati na 37 koja neće biti više možda tako važna za Kaštela to ćemo viditi.(strah me onoga što si rekao da se nebi gužvali u starim MB-ovima i ostalom svemu starom).
4.Muči me zašto je u rashod otišao g.b.155 koji je bio u full pogonu u Trogiru od kolko ja znam 2000g,a i prije.Znači li to da Promet ima namjeru nešto oko Trogira.(novi autobusi ili bilo šta drugo).
MOJ ZAKLJUČAK:Nabavkom novih autobusa nešto će se sigurno desiti u Trogiru,ali šta vidit ćemo,mada me tvoje riječi razuvjeravaju,ali puno vjerovatnije je da će se nešto desiti,mada i ono malo nevjererovatnosti se može ostvariti.Ali kažem brojka 40 je velika i bar bi nešto "novo"trebalo doći u Trogir npr novi Reggio(hahahahah),ili nikad se nezna možda bar dođe jedan novi SU ili Conteco.Inače po meni busevi u Trogiru nisu tako loši svi osim G&S-ova,ali kad pogled kakvi se autobusi proizvode danas red je da bude nešto "novo" u Trogiru,ali izgleda da politika grada Trogira čini svoje.Neide mi uglavu da oni imaju 5% udjela u vlasništu,nečine ništa oko nabavke,a uvjek se vade kad treba nešto učiniti oko Trogira da su oni ipak vlasnici Prometa i da će probati nešto "napraviti".Pozdrav. :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

tamlover

Ajme meni taman sam se ponadao da si odlučio poradit na pravopisu a kad ono bomba. I nije to nikakav Conteco nego je Connecto. A to šta si napisao sve se razumije al čovječe mogao si to stavit u dvije rečenice!

I šta dramatiziraš toliko kad je Maky tako lijepo objasnio ko financira nove autobuse i pod kojim uvjetima. Taj jedan Connecto više il manje, nisu valjda baš svi autobusi koji se nabavljaju uvjetovani. Pa to bi razvalilo firmu koja ne može autonomno odlučivat o svom prijevozu. Jel bi trebalo onda možda osnovat deset prometa? Po jedan za svaku općinu, i deset garaža. Deset je tu tek tolko da bude neki broj... Gluposti. 37-ma je kolko se čuje Prometova žila kucavica, tu se tuku privatnici za svaku kunu a Promet bi sam sebi trebao zabit nož u leđa i pustit konkurenciji da mu pojede i ono malo zarade za gorivo. Ako će bit pametni na 37-oj neće pustit da vozi najgora krama, a Trogir to zna pa pokvareno trlja ruke i gleda kako drugi troše pare.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

kico101

#18
Rekao bih da je ipak Conecto sa jednim n. ;)
http://i87.photobucket.com/albums/k142/kico101/Autobusi/DSC00045.jpg
Barem tako piše na ovom riječkom.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tamlover

I na našima je s jednim n, a vjerojatno je tako i ispravno. Samo proguglaj malo pa ćeš vidjet kako se ta dva oblika sudaraju u glavama ljudi pa svak piše kako mu dođe. Logično bi bilo s dva n s obzirom na to na koju riječ pokušava asocirati ali eto...

Podsjeća me to na seriju koju sam sinoć gledao, Vratile se rode valjda se tako zove. Pa kaže ovaj jedan švercer otprilike: "ma ne spominji mi Bugare, to su luđaci. Vratio sam im cijeli kamion dvd-a jer su kreteni napisali tobisha umjesto toshiba!"
Tako ja i ove Turke doživljavam...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

maky

Ovom prilikom apeliram na sve Zagrepčane da se tokom idućeg tjedna zalete malo do MAN Importera ili do Eurolinea. Mislim da bi na obje lokacije trebali "nanjušit" ponešto, jer službena primopredaja je za 25 dana, a oni će vjerojatno ubrzo stići, jer ih treba registrirati, ugraditi poništivače, isrobati, uglancati...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

manoplan

Citat: maky  u Ožujak 30, 2008, 15:57:51
Ovom prilikom apeliram na sve Zagrepčane da se tokom idućeg tjedna zalete malo do MAN Importera ili do Eurolinea. Mislim da bi na obje lokacije trebali "nanjušit" ponešto, jer službena primopredaja je za 25 dana, a oni će vjerojatno ubrzo stići, jer ih treba registrirati, ugraditi poništivače, isrobati, uglancati...

Naravno...Euroline sigurno,MAN importer ne mogu garantirati. ;)

Tomek

Jel koga zanimaju limun žuti zglobni autobusi ??? ;D


maky

Ohooooooooo Tomek!!!!!!!!

Citarčad je stigla! Super, super, još malo pa će i MAN-čeki! Uff što sam uzbuuđen!  :)

Hvala!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Ako zanimaju evo onda slika iz danas proljetnog sunčanog Zagreba gdje su se ovi limuni smjestili...

To su prvi redizajnirani Citari u Hrvatskoj(Autotrolej nas je nažalost neugodno iznanadio prošle godine)..

Trend je iz Zagreba prešao i na Split te i ovih 10 makar je zglobno ima troja vrata.. Još naprednije od ZG Citara G iz 2006. su udobni stolci(nadam se da će izdržati huligane)..
Ono što je isto kao i sada već davne 2006. kad su u ZG došli Citari G je intenzivan miris(nekima to smrdi, ali meni ne) Citara G..Vratio me dvije godine u prošlost..

Pa evo i slika, malo iznimke od moje odsutnosti sa foruma:



















slijedi unutrašnjost...

Tomek

Šetajući među njima naletio sam na zadnjeg koji je bio otvoren..
Pa sam ušao poslikati





Da ne ugrade prebrzo Sava gume  ;D

















I onda nešto što me zaintrigiralo?? Zar se Mercedesi proizvode u Francuskoj ili???

















Toliko od mene... ;)

maky

#26
Još jednom, puno, puno hvala Tomek!

Nadam se da ćemo ti se već nekako odužit...  :)

Nisam ni ja znao da se proizvode i u Francuskoj  :-\  A znam da su došli iz Manheima...

Nego, jel mi se ono čini, ili nemaju antivandalsku kabinu kao moji lavovi?

P.S. ostaje nam još 30 iznenađenja  :)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Evo kako izgleda vozački dio


markost

SUPER,SUPER I OPET SUPER!!!Kako će samo Split lipo izgledat sa ovim novim žutokljuncima.  :o

Srđan

Maky mogo si što organizirat kad dođu, pa eto i nas 200 km sjevernije sa potrebnom aparaturom
da zažutimo forum  :D