Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

MAN19464

01.04.2014. zatvara se servisna radiona u pogonu autobusa Velika Gorica. radnici su več raspoređeni po drugim pogonima u Zagrebu.
još uvjek se nezna šta če biti sa prometnim radnicima u PAVG-u dal i oni sele po drugim pogonima ili do daljnjega ostaju u velikoj gorici, pošto se za servis već zna i gdje če ko, pa valda bi i prometni radnici znali dal se u potpunosti gasi pogon.
uglavnom servis i skladište se gasi u Gorici od 01.04.2014. g.

Ivan

Citat: MAN19464  u Veljača 26, 2014, 19:16:31
01.04.2014. zatvara se servisna radiona u pogonu autobusa Velika Gorica. radnici su več raspoređeni po drugim pogonima u Zagrebu.
još uvjek se nezna šta če biti sa prometnim radnicima u PAVG-u dal i oni sele po drugim pogonima ili do daljnjega ostaju u velikoj gorici, pošto se za servis već zna i gdje če ko, pa valda bi i prometni radnici znali dal se u potpunosti gasi pogon.
uglavnom servis i skladište se gasi u Gorici od 01.04.2014. g.
Znači pogon zasad ostaje samo kao parkiralište, ili? Kako bi se trebao odvijati dnevni pregled vozila, hoće li ostati itko od majstora da mogu barem mijeniti žarulje ili slično, ili će možda za takve stvari dolaziti interventni kombi ??

MAN19464

to je sve nedorečeno svako ima svoju teoriju a sta ce biti sam bog zna.
uglavnom samo da se servis zatvara je sigurno a sve ostalo znat će se u bliskoj budučnosti.

Ivan

Samo još mjesec dana, a ispada da nitko nema zapravo pojma kud točno dalje... :(
Bojim se da nas opet čeka neorganiziranost i polovično rješavanje iz aviona vidljivih problema tek kad se "pokaže" da ne ide, uvijek u hodu i improvizacijama a što bi prosječni 10-godišnjak s malo vremena, entuzijazma i inteligencije mogao bolje isplanirati od velikih stručnjaka na vrhu...  :-\

MAN19464

Do 01.06.2014. Bit če zatvoren pogon autobusa Velika Gorica.
Ubrzano se radi na tome, stručnjaci rade nove planove za linije velike gorice.
Po sadašnjem saznanju linije če biti raspoređene po pogononima:
AP PODSUSED disponirat če autobuse na sljedeće linije:
307, 308, 310, 311, 313, 315, 319, 321, 330
AP DUBRAVA disponirat če autobuse na sljedeče linije:
302, 303, 304, 305, 309, 322, 323, 324, 325, 335

Toliko za sad, više informacija nakon sastanka sa zamjenicom direktora koja če uskoro doči u Pavg održati sastanak i priopčiti djelatnicima Pavg-a ovo je KRAJ.
Pozitivno je to što nema viška i svi djelatnici bit če raspoređeni po drugim pogonima bez otkaza.

lovac27

Što će svaki dan voziti buseve u Podsused i Dubravu? Što će autobusi u pauzi između 9 do 12 h na liniji 330 ići u Podsused, pa se vraćati u Goricu?

tamlover

Pa napisao je čovjek da se ubrzano rade novi planovi za linije. Vjerojatno će pokušati riješiti takve situacije.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

#7
Nadam se da ovo znači napokon zglobne na 330.

Mogli bi još razmisliti malo bolje o ovome za linije prema Ščitarjevu i Strmcu Bukevskom, sada preko Domovinskog mosta do tamo iz Dubrave treba nekih 15 km, a iz Podsuseda duplo toliko, dakle bilo bi vrlo nelogično da se gubi tako puno vremena i goriva na izlazak na linije kad je Dubrava puno bliže. Ako treba rasporediti mogu i neke linije poput 107, 219 i 229 preći Podsusedu, puno logičnije nego 307, 308, 309, 321.
Bilo bi dobro i da područje 311-313-322 ostane pod jednim pogonom, logičnije APP, jer tako će biti puno lakše organizirati vozne redove, možda bi se dalo kombinirati i sa 166.

Rex69

Svakoj priči dođe kraj, tako i AP Velika Gorica  :'(. Sada se dijele linije, a stručnjaci rade nove planove. Gdje su bili do sada ti stručnjaci da ne dođe do zatvaranja pogona, u Velikoj Gorici sigurno nisu jer nikada ni za jedno radno mjesto nije bio raspisan natječaj za tzv. "stručnjake" >hammer<

Ivan

Nisam insajder, ali pomalo imam dojam da je možda je ovako i bolje jer pogon VG je bio uvijek brutalno zapostavljan što se tiče opreme i vozila.

Sada će biti većih problema s izlaskom na linije itd., no možda se barem neke stvari poprave, vozni park sigurno bude, a možda se čak netko sjeti da se bus može ostavljati kod vozača pa će biti vuk sit i koza cijela kako je trenutno u Rijeci i drugdje jer bi i firmi i vozačima život bio osjetno lakši, barem za linije vrlo udaljene od Zagreba poput 311 i 325 ako već za malo bliže poput 315 ili 308 nije potrebno.

Rex69

Prihvaćam da je pogon bio zapostavljen. Sumnjam da bi netko predložio da se busevi parkiraju kod vozača, to nije praksa ZET-a. Naredno vrijeme sve će pokazati.

kikas_usora

glupost pisat da vozaci voze buseve doma pa nije to neki privatnik...sta bi se to goriva kralo da nepricam cega jos...sta bi on trebao doma ribati i cistit bus...

Ivan

Pa pitaj Riječane kako kod Autotroleja funkcionira, ne mora biti privatnik, i nitko se ne žali. Rezervoar se može zaključati, o gorivu postoji evidencija i zna se koji bus na kojoj liniji koliko troši ako nema kvar, a naravno da bi na pranje i servis išli u garažu, za to nitko ne može zadužiti vozača.

Uostalom, da se nešto goriva i ukrade opet ne bi bilo 30-40 l koliko bi se svaki dan trošilo samo na izlaz i povratak od 80 km od Podsuseda ili Dubrave do Cerovskog, Vukojevca ili Kozjače.

Ivan

Znam da ideja nije uobičajena za ZET, ali ne vidim nikakve prepreke da se ne proba.

Što se tiče održavanja i goriva, umjesto noću bus može u Zagreb u garažu ujutro dok čeka između dva dijela dvokratne, usto bi išao u smjeru najjačeg kretanja putnika umjesto da noću odlazi prazan i ujutro se vraća prazan.

Recimo bus koji prenoći u Cerovskom Vrhu ionako ide pun u Zagreb na 311 pa od 8 do 13 h ode do Podsuseda; oni koji ostaju u Kozjači, V. Buni ili Vukojevcu mogu lako odvesti recimo novu liniju za Kvatrić, ujutro odu puni prema Kt i ostanu u Dubravi, popodne se vrate prema V. Gorici i nastave voziti po selima, ako treba veći popravak bus može ostati u garaži a vozač dobije drugi bus koji opet prenoći kod njih.
Naravno, trebalo bi naći koji vozači žive tamo i koji imaju dovoljno dvorište (iako većina po selima ima sasvim dovoljno prostora koliko poznam kraj, ako stane traktor s prikolicom obično stane i solo bus), no mislim da bi se našlo dovoljno dobrovoljaca koji bi žrtvovali malo prostora u dvorištu za preko 1 h duže spavanje i veliku uštedu vlastitog goriva umjesto da se ujutro moraju voziti 40 km do Podsuseda ili Dubrave, od toga barem do VG vlastitim prijevozom ako ne i skroz do garaže, a ako ostave auto kod garaže opet treba ići popodne u špici nazad po taj auto a smjena vjerojatno završava u VG umjesto da se komotno vrate doma busom, meni to zvuči kao prilično mučenje.

NP-549

#14
U Rijeci noći vani oko polovine voznog parka prigradskog prometa.  Ostatak noći na čuvanom terminalu Delta i u garaži.  Busevi svih gradskih linija noće u garaži.

Ekipe vozača uvijek voze isti bus, a smjena im je tako složena da "kod kuće"  počnu ujutro oko 5:00,  i završe navečer oko 23:30  te imaju još jednu vožnju oko 14 sati kad se promjene.  Između toga je nebitno gdje voze.  Uvijek su tokom dana dva vozača na busu, a treći je doma slobodan.  Rade po sistemu 2 dana ujutro,  2 dana popodne,  2 dana slobodan, a smjene su duge od  8:30-9:30 sati ovisno o nekoliko faktora. 

Što se parkinga tiče,  nije pravilo da je doma u dvorištu, uglavnom je riječ o nekim javnim površinama u mjestu koje su prostrane, osvjetljene i gdje cirkulira dosta ljudi.  Kod dućana,  doma,  ambulante......  Ionaku su parkirani samo od 23:30 do 5:00 pa nikom ne smetaju.  Tu i tamo dođe do nekih sitnih krađa goriva, ali to ionako pokriva osiguranje.  Svi busevi koji vani noće imaju onu portelu rezrvara na zaključavanje, i u grlo rezervara je uguran uložak kroz koji je nemoguće provuć crijevo.  To je patentirao ;) jedan vozač i kako se pokazalo uspješnim ugrađeno je i na ostale buseve.

E da, zaboravio sam dnevni servis:   pošto nije bitno koje linije voze između polazaka na matičnoj liniji,  raspored im je tako složen da ujutro imaju oko sat vremena pauze između dvije vožnje i u tom periodu odu u garažu proć kroz četke,  dnevni pregled donjeg postroja vozila,  naliti gorivo i počistit bus iznutra