Kočnice

Autor denis01000, Ožujak 06, 2009, 22:20:41

Shole

Zato i pitam jer stvarno nisam to nikad vidio.  Hvala bogu pa nisam imao prilike vozit Isuzu.
Motornu na ručicu sam i ja vidio na MB kamionu, ali se uključuje u tandemu sa retarderom.

travego 580

Citat: Shole  u Travanj 17, 2009, 12:20:54
Zato i pitam jer stvarno nisam to nikad vidio.  Hvala bogu pa nisam imao prilike vozit Isuzu.
Motornu na ručicu sam i ja vidio na MB kamionu, ali se uključuje u tandemu sa retarderom.


tako je uključuje se u tandemu sa retarederom u onim koji imaju retarder ali atego 815,1017,1523,1823 i ostali do 2000 godine u opremi  nisu imali retarder ai imali su tu ručicu koja je bila motorna kočnica i tempomat zajedno bez retardera,a takvih kamiona u hr najviše imaju u agrokoru i vindiji pa ako budeš imo priliku pogledaj.

steyr1985

Na Isuzu prve generacije gledajući sa vozačeva sjedala poluga od brisača se nalazi sa desne strane upravljača. Na toj polugi uključuje se retarder tako da se poluga povlači prema gore  te ponovnim povlačenjem prema gore ista se isključuje. Imao sam priliku voziti takav bus pa iskreno mogu samo reć  prilikom uključivanja retardera nisam čuo da se pali motorna kočnica što bi se trebalo čuti s obzirom da se u tih buseva motor nalazi naprijed. Ono što mogu još reći je da kod tog busa parkirna kočnica  drži na kardanu kao i retarder.  Što se tiče TAM-ova  331 je imao tvornički ugrađen retarder a za 260 nisam siguran.

travego 580

dragi moj stayr1985 nisi u pravu odnosno netko te krivo informiro barem što setiče isuzu-a.Ovo što sad budem napiso mi je ispričo kolega koji je imo priliku voziti sve 3 generacije isuzuova mini busa.Ujedno se ispričavam kolegi MANOPLANU što sam posudio jednju njegovu sliku bez njegova odobrenja, imam i svoje ali mi je već tri tjedna laptop u kvaru a slike su mi na njemu pa ih nemogu koristiti.nego da se vratim na temu .

Isuzu u svoju  prvu generaciju minibusanije uopće ugrađivo retarder nego samo motornu kočnicu koja je bila na ručici zajedno sa brisačima na vozačevoj desnoj strani stupa upravljača i kako mi je kolega ispričo zajedno sa kočnicama je bila dovoljna za normalnu vožnju busa u slučaju da imalo žešće stisneš papučicu gasa(za prisjetiti se da je prva generacija isuzu-a je imala motor snage 146 ks) pri kočenju se osjećalo da je to maksimum što ta konbinacija motora i kočijonog sklopa može pružiti i da za jače motore  će trebati ugrađivati retarder.

druga i treća generacija isuzu minibusa(motori 175,190,220 ks) imaju retarder(telma) koji je u trećoj generaciji seriska oprema dali je u drugoj bijo serija to neznam.Odnosno to nije retarder nego telma usporivač koji ima 4 stupnja (klasični retarder ima 6)a u četvrtom  stupnju jako dobro zaustavlja bus pri punom opterećenju i isto tako mi je rekao da prekidač kojim se upravlja motornom kočnicom je izvan funkcije u vozilima koji imaju telma usporivač

Feter

Citat: Shole  u Travanj 17, 2009, 12:20:54Hvala bogu pa nisam imao prilike vozit Isuzu.
Kolega, svaka čast na ovome!  ;D