ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

MAN truck bus

Vozači kad vide da netko slika kriomice misle da je za prijavu jer nešto krivo rade ili su nekom stali na žulj.
Bolje je izvadit mobitel/fotoaparat i slikat kako spada i izbjegavat baš slikat bus ako vozač unutra puši ili priča na mobitel. Jednostavno i nema problema.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

driverzg27

Citat: Dreamwalker  u Siječanj 19, 2019, 12:38:37
Da me (mislim na bus čiji sam vozač) slikaš tako kriomice i da te skužim isto tako bi reagirao. Ne razumijem, ako vidiš da je vozač u blizini ili u busu, jel jako teško pitat jel se smije slikat u svrhu foruma? Uglavnom vozači dopuste ako im se pristojno priđe i lijepo pita uz iskreno objašnjenje. Ako je bus u prolazu, slikam da me vidi da slikam i onda mu mahnem da shvati da je slikanje iz dobre namjere. Nekoliko jednostavnih gesti, a jako puno pomognu. Dosad me je samo jedan vozač zamolio da ne slikam jer gazda ne dozvoljava. Nisam ga slikao i kraj priče.

s obzirom da su vecinom zetovci kakvi jesu da je problem je jer samo dodatno ulazim u sukobe s njima a to mi se neda iskreno....
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Volzhanin

Da su većinom zetovci kakvi jesu?

Shvatite da su zetovci onakvi kakvi su i putnici...a putnici opet onakvi kakvi su i vozači...začarani krug

smogovci.bbb2

Izvor: https://www.telegram.hr/politika-kriminal/vozac-zet-a-poslao-nam-je-video-ljudi-koji-voze-kao-divljaci-zaobilaze-bus-i-prolaze-kroz-crveno-uz-stanicu-punu-djece/
ZET-ov vozač autobusa Ivica Piščetek ovaj je tjedan je u zagrebačkim Mikulićima snimio ljude u ekstremno glupoj vožnji. Dok je na stanici čekao da putnici izađu, primijetio je kako vozači iza njega nemaju strpljenja pa zaobilaze bus lijevom trakom, prelazeći tako u suprotan smjer, ne uzimajući u obzir da je odmah ispred i pješački prijelaz.
Stanica u ulici Črnomerec bila je pritom puna djeca koja ovim putem idu u 200 metara udaljenu osnovnu školu Medvedgrad. Ivica je stoga je uzeo mobitel i uspio snimiti petero vozača koji su napravili niz prekršaja; nisu propustili bus da se sa stajališta uključi u promet, pretjecali ga su i obilazili s lijeve strane, nisu davali žmigavac, vozili su prebrzo, radili su "skretanje uz dovođenje u opasnost ostalih sudionika u prometu".

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

driverzg27

Citat: Volzhanin  u Siječanj 19, 2019, 19:18:45
Da su većinom zetovci kakvi jesu?

Shvatite da su zetovci onakvi kakvi su i putnici...a putnici opet onakvi kakvi su i vozači...začarani krug

samo kazem istinu kakva je ak ti smeta jbg...kaj je je ima dobrih zetovaca,svega par koje ja znam,ostalo je Boze me sacuvaj....dokle god ce vozaci uzimat za pravo bit ko da su vlasnici buseva do tad bu i takav odnos i nepostivanje...da se nauce svi bit pristojni manje bi bilo problema....ovako eto....necu imenovat pogon ali ima pojedinaca kojima sam morao sterat materinu i nije mi zao zbog toga...s obzirom kak su se ponjeli i s obzirom da ima tikvana koji ne zele otvorit sva vrata kad je izlaz to je tako kako je...specijalac ima izlaz na svim vratima i covjek stoji na prvima da izidje jer mu je najblize,ovaj bulji i otvori samo srednja....i onda normalno da ces takvog sterat u rodno selo....ali dobro...a ti Volzanin il kak se vec zoves tebi ocito sve smeta....koje li sam ja srece kaj nisam vozac :)  nema tih para da trpim takav stres...ovak kao putnik imam stres i sok terapije haha ....ponovno - cast izuzecima,ima odlicnih vozaca,koji su spremni uskocit i pomoc kad treba i pritom ljubazno i susretljivo ti pomogne,kaze informacije koje trebas,ali to  se da na prste jedne ruke nabrojat....sorry ali to je moje misljenje i moj stav prema ZET-u.... bit ce valjda bolje nekog dana ( daleke buducnosti )   thumbs
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Volzhanin

Izlaz nije na prednjim vratima...tko ne zna čitati nek se u školu vrati....

driverzg27

Citat: Volzhanin  u Siječanj 19, 2019, 19:50:59
Izlaz nije na prednjim vratima...tko ne zna čitati nek se u školu vrati....

ne znas sve,nisi bio tamo,prema tome    th-down                onda po svemu tome ajde neka budu svi isti pa ajde prvo ulaz onda izlaz....da vidis pobunu u roku od minute ak imas puno ljudi..... nejde mi u glavu samo ako imas vec covjeka naprijed jel to tako tezak rad da stisnes j..ni gumb i otvoris vrata umjesto da seces ljude po busu...ali ocito ekipa ima vremena....isto tako na Kaptolu,ujutro rane,dodje ekipa i stoji tam kod Capucinera dok se narod smrzava....nije bas najpostenije....na ovoj hladnoci pustis ljude nek se smrzavaju....i onda se vozaci cude zakaj dobiju jezikovu juhu.....da se jednom i ti vozaci - serifi ceste - stave u kozu putnika bilo bi im jasnije neke stvari razumjet....no dobro....nije forum za svadjanje.....nebudu vozaci nikad ono kak su bili prije....prije su bili cjenjeni jer su bili gospoda....kratko i jasno...a ti Volozan pricaj kaj hoces,ti brani i dalje ZET koliko te god volja ali ja cu vozacu rec ako smatram da nekaj nije ok,i da krivo radi,ali ak si ti bezobrazan prema meni ja vracam isto :)   ti si super prema meni,ja super prema tebi....
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

Volzhanin

1. Autobus je prijevozno sredstvo, nije čekaona
2. Volio bi da meni dođeš i kažeš nešto...
3. O tome "ti super - ja super" odnosu i pričam...samo nitko ne želi biti prvi nego čeka drugog...naprimjer putnik ulazi i neće reć dobar dan jer vozač njemu nije rekao dobar dan...a vozač neće reć jer putnik njemu nije rekao...kao što sam gore naveo začarani krug...

leonardo123

@driverzg27
Mislim da mislimo na istog uvaženog gospodina vozača koji je prilično često na Sveticama...koji i sam krši pravila budući da sam istu situaciju doživio tri puta u skorije vrijeme...uobičajena praksa jest da se na izlaznom peronu otvaraju sva vrata radi bržeg izlaza ljudi i što manjeg zadržavanja na stanici, međutim na upit "možete li otvoriti vrata?" uvaženi gospodin odgovori u sebisvojstvenom stilu "jel znate čitat". Sve bi bilo u redu da stanice prije toga nije puštao putnike unutra na srednja vrata IAKO IZNAD NJIH PIŠE IZLAZ! (JEL ZNATE ČITAT?!) Dodajem tome to što uvijek pozdravim gospodina i nikad nisam dobio pozdrav nazad, što znači da nikad više neće dobit pozdrav kao znak poštovanja prema vozačima.

Nije točno da ih se može na prste nabrojati, osobno poznajem cca 20 vozačica i vozača koji svojim primjerom pokazuju da su svjetlo firme iz dana u dan.

S ljudske i moralne strane, u vremenu snijega, kiše i hladnoće bilo bi lijepo da autobus zagrijan stoji na početnom stajalištu nakon što obavi svoje potrebe na terminalu (wc, kava-sok, eventualno neki mini popravak). Neki vozači znaju ostaviti srednja vrata otvorena da im nije hladno na prvima i to smatram kao dobru iznimku jer ipak na srednjim vratima piše IZLAZ.

P.S. moja javna pohvala dvjema vozačicama s kojima sam se vozio na liniji 203 i 220, uz pozdrav i mirnu i sigurnu vožnju, ne moram se brinuti da li ću sigurno i ugodno doći do svog odredišta. RESPECT!

Sent from my CUBOT_X18_Plus using Tapatalk


Citaro04

#669
Citat: driverzg27  u Siječanj 19, 2019, 19:34:34
samo kazem istinu kakva je ak ti smeta jbg...kaj je je ima dobrih zetovaca,svega par koje ja znam,ostalo je Boze me sacuvaj...
Ne razumijem te, ti poznaješ sve dobre vozače (kao općenito iz ZET-a ili one s kojima se družiš su dobri svi?) Molim pojašnjenje
Citat: driverzg27  u Siječanj 19, 2019, 19:59:14
prvo ulaz onda izlaz....da vidis pobunu u roku od minute ak imas puno ljudi
Kako funkcionira Čazmatrans? Putnici znaju da moraju ući na prva vrata i platiti kartu. Autotrolej Rijeka npr. ima drugačiji sustav (ne znam dali je interna stvar ili stvar vozača) na stajalištima se otvore sva vrata, svi prislanjaju pretplatnu kartu na aparat koji se nalazi kod svih vrata, dok samo prednji validator ima otvor za kartu i kod njih je već praksa tko nema pretplatnu kartu, kupuje papirnatu.
Citat: driverzg27  u Siječanj 19, 2019, 19:59:14
isto tako na Kaptolu,ujutro rane,dodje ekipa i stoji tam kod Capucinera dok se narod smrzava....nije bas najpostenije....na ovoj hladnoci pustis ljude nek se smrzavaju....i onda se vozaci cude zakaj dobiju jezikovu juhu.....da se jednom i ti vozaci - serifi ceste - stave u kozu putnika bilo bi im jasnije neke stvari razumjet
Prema mojim saznanjima vozač je dužan doći na stajalište 5 minuta prije polaska (naravno u koliko je to moguće "Na predviđeno vrijeme polaska/dolaska, mogu utjecati poremećaji u prometu, vremenski uvjeti ili druge izvanredne okolnosti." [www.zet.hr]).

STIB

Citat: Citaro04  u Siječanj 19, 2019, 20:33:58(...)Prema mojim saznanjima vozač je dužan doći na stajalište 5 minuta prije polaska(...)
To nigdje ne piše.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Citaro04

Evo poslao sam upit, te dobio odgovor. Sad piše negdje.

Dreamwalker

Interface od whatsappa, bez da se vidi broj u 22 sata u subotu navečer. To sam mogao i ja poslat tako. Baš me zanima što IP adresa kaže i što će moderatori učiniti :)
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Citaro04


lussin

Citat: Citaro04  u Siječanj 19, 2019, 20:33:58
.... Autotrolej Rijeka npr. ima drugačiji sustav (ne znam dali je interna stvar ili stvar vozača) na stajalištima se otvore sva vrata, svi prislanjaju pretplatnu kartu na aparat koji se nalazi kod svih vrata, dok samo prednji validator ima otvor za kartu i kod njih je već praksa tko nema pretplatnu kartu, kupuje papirnatu....
Otvaraju se sva vrata ali ulaz je samo na prva i kod prvih su validator i PEL