Pulapromet - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:24:45

nexus

Citat: boro  u Kolovoz 28, 2008, 13:58:00
  Man SU220 na slikama je definitivno ex 164. I moram priznati da je dosta dobro ofarban.

Fenomenalno izgleda!! Ponavljam, ne mogu prežalit da nisu zadržani i iskorišteni za pojačanje linija, mogli su odradit još bar 5 godina..

Šta se tiče buseva bez reklama, jedno pitanje - hoće li takvi i ostat? Duboko se nadam da je to plan, možda onda grad bude izgledao bar zericu civiliziranije..

brioni

jučer stao zeleno-žuti mercedes na usponu kod mup-a. nisam vidio g. br. 
Oprostite ako ima pogrešaka

boro

  A čuj, netko Manove iz 1980, 81 popravlja i uređuje , a netko one iz 1991 prodaje,znam da nema logike ali to je nažalost tako.

boro

  Onaj Europolis koji je imao sudar nije 206,nije ni 209,211,212 ni 213.

nexus

#64
Nadam se samo da šteta nije velika..

Citat: boro  u Rujan 01, 2008, 14:08:10
  A čuj, netko Manove iz 1980, 81 popravlja i uređuje , a netko one iz 1991 prodaje,znam da nema logike ali to je nažalost tako.

A baš.. Neko pojačava vozne redove, a neko ih prorjeđuje.. Jasno, ciljam na novi zimski vozni red Pulaprometa. Doista, ako je to njihovo viđenje javnog prijevoza, najbolje da ga odmah kompletno i ukinu..  ::|

boro

  I 198 bez reklame. Konačno Pulski busevi počinju ličiti na javni gradski prijevoz.

boro

  U subotu gb.219 bio parkiran u dvorištu Briona,popravljen je,vjerovatno još tehnički i vjerovatno još ovaj tjedan kreče u lov na kilometre.

noxis93

kako pulapromet riješava monotoniju u autobusima (man sl 223):



::| ::|

nexus

Citat: boro  u Rujan 02, 2008, 13:23:35
  I 198 bez reklame. Konačno Pulski busevi počinju ličiti na javni gradski prijevoz.

Fala qurtzu više..  ;D

nexus

Citat: noxis93  u Rujan 02, 2008, 15:56:22
kako pulapromet riješava monotoniju u autobusima (man sl 223):



::| ::|

Ja ili sam ćorav, ili jednostavno ne kužim ove slike..  :P Pojašnjenje?

boro

  Ne kužim ni ja. Pretpostavljam da je "spika" u polugi koja spriječava da putnici ne izlaze na prednja vrata jer je samo ona na sve tri slike...ili je nešto drugo???

noxis93

da to je to. stavili su onu od mercedesa O 405 i to samo jednu

nexus

#72
Aaaaa.. Nisam se vozio u turku dugo pa sam zaboravio kako  uopće izgleda ulaz.. Sad kužim.

Dakle, iz šupljeg u prazno. Nšta novog za vrlo nam gradsko poduzeće... Ko zagrepčani što su snimili nove najave u tramvajima..

Nego, evo nečeg zanimljivog:

Vozači u Pulaprometu ukrali 200.000 kuna, direktor zataškao slučaj

PULA – Poduzeće javno, poslovanje tajno, moglo bi se reći za mnoga tzv. gradska poduzeća u nas. Ovdje bismo, međutim, opisali najnovije događaje u Pulaprometu u kojem se bez većih problema, iako nepoznato uz čija ovlaštenja, zataškava krađa teška 200 tisuća kuna.

Prema pouzdanim informacijama, naime, 20-ak se vozača tijekom ovog ljeta, manipulirajući automatima za poništavanje karata u autobusima što im je omogućilo prisvajanje novca od putnika, domoglo iznosa u rasponima od 3 do 30 tisuća kuna, zavisno u kojoj su se fazi uključili u ,,biznis". Jednom se nadzorniku u Pulaprometu prihod učinio neuobičajeno manji, a kako su transakcije vidljive u centralnom uređaju u tvrtki, cijela je operacija ipak otkrivena.

Direktor Igor Škatar je, međutim, umjesto trenutnog otkaza i prijave počinitelja policiji odlučio riješiti stvar unutar kuće. Vozačima koji su uzeli manje od 5.000 kuna naložio je povrat novca s time da ostanu zaposleni, a s vozačima koji su uzeli više od toga dogovorio je sporazumni prekid radnog odnosa. Iz ove druge skupine navodno na to nije pristao jedan od njih te je i jedini prijavljen policiji.

Policija do trenutka pisanja ovog teksta nije odgovorila na naš upit o ovom slučaju, kao ni Grad Pula, kao većinski vlasnik poduzeća. Nadali smo se i odgovoru od Marka Martinčića, predsjednika Nadzornog odbora, kojeg smo pismeno zamolili za komentar te odgovore na pitanja što su točno NO i Uprava poduzeli, odnosno koliko je ukupno osoba kazneno prijavljeno, je li direktor sam donio odluku o zadržavanju ljudi na poslu ili uz suglasnost NO-a te je li o svemu izvješten vlasnik, Grad Pula. Odgovor, vjerojatno zbog njegove zauzetosti, još nije stigao te je sve ostalo na prvoj, telefonskoj Martinčićevoj reakciji: ,,A joj, joj, da, da." (MBM)

http://www.barkun.hr/content/view/17504/124/


boro

  No comment!!!!  Ajde bacit čemo malo na zaj....ciju. Barem če se tražiti novi vozači,zato svi vi koji imate D kategoriju brzo pisati životopise.

noxis93

lol. danas je već neki novi bio bio na učenju u 27-ici. Tipac je pun straha, nije ni znao novce vratit pa ga je učitelj učio ;D ;D .
no za tu krađu sam znao i prije. Niš novog počevši od toga da je cijele prošle godine jedan vozać novce uzimao sebi i nije davao karte (isprika=nemam tinte i papira u printeru) pa bi cijena karte bila 10 kuna ili čak 8, pa 5 itd...
Nadam se da je taj čovijek dobio otkaz jer ga nisam mogao više smislit... ::|