Dalmacija Bus, Stobreč

Autor maky, Siječanj 12, 2008, 01:31:23

netko

U vlasništvu Dalmacije busa je i zeleni Iveco euroclass.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

markost

"Dalmacija bus" dobila prinovu u voznom parku. Polovni VOLVO 9900. Nažalost nemam još slike. biće

King of the world

To nije Volvo 9900,nego Volvo 600...

markost

Onda ja neznam čitat.   ???

maky

Citat: markost  u Ožujak 10, 2009, 16:43:24
Onda ja neznam čitat.   ???
Ma to je Volvo 9900, na njemu je natpis PLAHA

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

King of the world

Ajme vas. Moš i na fiću zalipit mercedes. Pa pogledajte malo po internetu,pa ćete vidit. Jest piše mu plaha. I 2001. godina je. A i vozio ga kad iz Njemačke.

maky

Danas sam sa Dalmacija busovim Iveco Euroclassom išao u jedan posjet cementari. Kako sam bio neplanirani putnik, tako mi je ostalo jedino suvozačko mjesto slobodno u cijelom autobusu. Odlično, tu ionako najviše volim sjediti...


U cementari smo se podijelili u 2 grupe. jedni su razgledavali pogon, dok su drugi autobusom išli u razgledavanje rudnika, i onda obrnuto.
No, danas su vremenski uvjeti bili užasni, kiša nije prestajala, a kad smo stigli do odredišta, ostao sam zaprepašten. Euroclass je nevjerojatno dobar terenski autobus.
Vozili smo se blatnim putevima gdje inače voze samo veliki 70 tonski damperi, no Iveco je uredno svaku prepreku prešao bez muke, a ja sam uzalud nekoliko puta prodrhtao u strahu da ćemo pješice doma kroz blato (a trebalo se prvo popeti na vrh, pa onda spustiti istim putevima)...
Prolazili smo kroz sve ovo:






Inače o samom Ivecu. Autobus me zadovoljio. Očekivao sam puno lošije.
2004. je godište, motor je odličan, čupa iz petnih žila i poteže ko lud, bez ikakvih problema. Ima poluautomatski mjenjač sa 8 brzina koji radi savršeno. Zvučna izolacija u autobusu je odlična, a ništa od plastika ne škripi. Udobnost je zadovoljavajuća...  Ima on i svojih mana. recimo, poneki upotrijebljeni materijali su neugledni i grubi, pomalo nedorađeni, nikakva ventilacija ne može spriječit prednju šajbu od zamagljivanja kad je kiša, a i sam autobus nekako djeluje malo starije nego što ustvari jest, takvi su materijali... Ali sve u svemu, ja sam iznimno zadovoljan. Pohvale vozaču koji je bio odličan i susretljiv, autobus čist (ali ne više nakon što smo ušli u njega blatnjavim cipelama), nadam se da ću imati još prilika za vožnju u njemu.


Inače, njihov O303 je `90 godište  ;)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

St!pe

Vozio sam se u njihovoj ljubičastoj 0404 na liniji Split-Zadar.Autobus je solidan.Iznutra je čist i miriše ko apoteka.Dobro vuče i sjedala su udobna.Putnik se stvarno nema na šta požalit....usto i vozači su prijatni.
Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

markost

Jedan od MB 0303 osta bez zadnje registracije.

netko

Citat: markost  u Kolovoz 03, 2009, 20:29:03
Jedan od MB 0303 osta bez zadnje registracije.
Moram priznat da onog MB O303 sa dupinima i valovima nisam jakoooo dugo vidio,a neki dam sam vidio i njihov Renault Master.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

markost

A onaj drugi je osta bez registracije, a onog sa dupinima nisam ni ja dugo vidija.

shef

Danas sam i ja preko cijele Slovenije lovio Volva, dakle mogu potvrditi da se radi o 9900, čini mi se da su tablice ST-xxx-SE, ali ni jedna slika nije uspjela. Možda i zahvaljujući činjenici da je u svakom vražjem selu bila policijska ophodnja, a ponegdje i s radarom.  >:(
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

markost

Danas sam kraičkom oka vidija prinovu u "Dalmacija busu" .Mislim da je Setra S 315 hd.

setra215

je setra 315hdh parkirana u stobrecu 1998 god.

inspektor Maska

već mjesec dana ovaj merđo vozi bez tablica split-zadar - neki su pred policijom jednakiji od drugih