Obavijesti o voznom parku

Autor Tomek, Prosinac 07, 2007, 15:55:53

Tomek

Zadnja dva dana u Novom Zagrebu vidjen MAN NG 313 na linijama za Glavni Kolodvor. Uglavnom na pogon plinom je, sive je boje i ima naljepnice NG 313 po boku. Da li netko zna vise?

Ivan

#1
Citat: Tomek  u Prosinac 07, 2007, 15:55:53
Zadnja dva dana u Novom ZagrEbu vidjen MAN NG 313 na linijama za Glavni Kolodvor. Uglavnom na pogon plinom je, sive je boje i ima naljepnice NG 313 po boku. Dali netko zna vise?

:o Prvi put čujem, probat ću ga uloviti onda danas...

P.S. Sad t4 kaže na 109? Može li netko protvrditi na čemu ga je danas vidio? Moram krenuti uskoro...

Tomek

Vidjen na stanici kod novog muzeja u smjeru Glavnog kolodvora 100% gdje stoje 220,221,268...

Ivan

Citat: Tomek  u Prosinac 07, 2007, 16:16:53
Vidjen na stanici kod novog muzeja u smjeru Glavnog kolodvora 100% gdje stoje 220,221,268...
Hvala. :)

(ups, (pot)pitanje sam bio postavio na krivoj temi :-[, ispravljeno :) )

tamlover

Jučer sam ga vidio kod Karingtonke u 14:45 u smijeru Gl.Kolodvora.
Sive boje i njemačkih reg.oznaka.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

t4

Ja sam ga vidio danas, ali nisam ziher jel ipak bio 109 ili 220... al sam pretpostavio da je 109 kad je MAN. Vidio sam ga na ulazu u Dugave, al tu ide i 220 tad da ne znam.
Da, siv je, obljepljen naljepnicama, svuda piše velikim oznakama NG 313. Ima njemačku registraciju sa SZ.. nešto :)
Inače izgleda isto kao običan MAN NG 313 samo naprijed ima na krovu nešto veliko kao i onaj solo MAN na plin.

shef

Ako su tablice SZ (Salzgitter) onda je to test bus vlasništvo Neomana: tamo je sjedište.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Ivan

Ulovio sam ga na Gl. k. taman kada je odradio zadnji krug :), vozio je na 220. Koliko sam ga mogao vidjeti i čuti, vjerojatno je plinski... Slikao sam ga, slike poslije. :)

t4

Ja sam se vozio s njime taj zadnji krug :D Možda smo se i vidli... htio sam ga slikat izvana al nisam uspio iako je stajao neko vrijeme na glavnom.
Jedna slika iznutra al isto nije uspjela:



Inače, što reć. Iza ima 4 sjedala, isred njih ima tri sjedala u koso prema zadnjim vratima (slično kako ima midibus MN 223). Lijepe presvlake, simpa zvukovi motora. Tipičan MAN, tvrdi amortizeri, svaka rupa je njegova ;)

Ivan

#9
Citat: t4  u Prosinac 07, 2007, 21:13:57
Tipičan MAN, tvrdi amortizeri, svaka rupa je njegova ;)
Ne bih se složio. :)

MAN-ove generacije prije niskopodnih doduše vjerojatno jesu bile tvrđe nego MB, ali ja imam dojam da su Citari daleko najtvrđi autobusi u kojima sam se vozio, pogotovo prije zadnje osovine. A na prvoj ne daju živjeti, ako tamo sjedim ponekad mi je draže da stoje nego da voze (a na takav način inače ne razmišljam u niti jednom drugom autobusu... :) volim ja inače Citare, da ne bi bilo da izmišljam nešto protiv njih, ali stvarno su užasno grubi...) Mislim, svi niskopodnjaci znaju biti malo tvrđi, ali znaju biti i po rupama dosta udobni (mislim da je MANova 3. generacija ima uglavnom dosta dobar ovjes, osim ako su amortizeri malo ispuhani zbog kneelinga ili nečeg drugog, ali to se obično da srediti stiskanjem tipki za kneeling :))...

Evo slike, nije ispalo pretjerano dobro...

t4

Bili smo u isto vrijeme na glavnom ;)
Ne znam jesi se vozio u ovom... da, ovi ostali MAN NG 313 nemaju tako tvrde amortizere, ali ovaj ima. Ja sam se vozio od sebe do glavnog u njemu i dosta osjeti rupe. Jače od Citara. Nešto slično kao MAN NG 312 kad mu se "ispušu" amortizeri ili što god pa poskakuje na grbama. Slično i ovaj skakuče. Ima fakat tvrde amortizere. Ali je lijep autobus.

tamlover

Meni je bus totalno dosadan.
Zaključujem da nas daljnje uštede holdinga vode prema pogonu na plin (nema razloga da se ova proba ne pokaže dobrom), a baš sam se ponadao da će se nastavit trend finih miomirisa (biodizelskih) na zg cestama. Loše, loše.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Citat: tamlover  u Prosinac 09, 2007, 21:58:49
Zaključujem da nas daljnje uštede holdinga vode prema pogonu na plin (nema razloga da se ova proba ne pokaže dobrom), a baš sam se ponadao da će se nastavit trend finih miomirisa (biodizelskih) na zg cestama. Loše, loše.
Nedavna odluka (prije cca pola godine) je bila da ubuduće pola idu na plin (Dubrava), pola na biodiesel (Podsused)... A ovaj plinski MAN je trenutno u Dubravi, kao i onaj prije. Tako da još ne bih rekao da se od biodiesela odustalo...

t4

Dobro, jel to sad znači da u Dubravi neće više biti samo MB autobusi već i MAN?  :D Kad su već ta dva na plin tamo i garažirani busevi za školski prijevoz'''

t4

Još dvije slike od danas:






Posebni pozdrav jako neodgojenom i drskom vozaču i čovjeku mehaničaru koji su doslovno ovim riječima pozdravili slikanje autobusa: "što slikaš, p... ti m....., j..... ti p.. m..." i ostalim psovkama. I također kako je slikanje autobusa zabranjeno. Svaka čas, ali neki djelatnici ZET-a bi se morali naučiti kulturi. Zato ako tko ovo čita iz ZET-a, tog vozača treba malo sankcionirat. Iz principa sam ovo napisao pa neka se vidi kakvi ljudi voze ljude u Zagrebu. Vjerojatno je takav i dok vozi. Niti prvi niti zadnji nažalost.