Snježna kraljica

Autor Portos, Studeni 21, 2007, 21:58:45

tamlover

Bilo je kako kažeš najmanje 20 autobusa previše. Oko 17h na Ženskom sedlu stajala je kolona od 15-20 autobusa a nigdje žive duše! Na putu dolje dva NL-1 iz 99. i jedan 405N2 - svi skupa imali su 20 putnika. Pa sad nek procjenjuje kako ko hoće no situaciju je mogao primjetiti svako objektivan.

Zbog jake hladnoće neki su mi već rekli da nejdu u utorak na Sljeme a ako bude snijega moglo bi ih odustati i više. Plus toga što se danas moglo čuti da je jutros na dispoziciji bilo preko 10,000 neprodanih karata, možemo samo nagađati kolko ih ima za utorak. Sve u svemu, i autobusni prijevoz kao i organizacija same utrke megalomanski su projekti kojima se pod svaku cijenu želi pokazati sposobnost, kvaliteta, darežljivost i sl. i za tu svrhu ne pita se za cijenu - ničega! Toga nema nigdje na svijetu dragi moji. Počevši od klope koja se jede ovih 4-5 dana u Zagrebu zabadav, skupih povlastica za tobožnje vip goste od kojih 90% skupu kartu nije platilo, prijevoza "običnih" posjetitelja od kojih 50% svoju kartu nije platilo i to s puno previše autobusa, i za kraj mega nagradnog fonda kao da se nalazimo u Bahreinu a ne jadnoj Hrvatskoj.

I onda nam pune uši s izjavama skijaša i skijašica kako je Zagreb predivan, kako je zalazak očaravajuć, kako je Crveni spust ravan slalomima u Šladmingu ili Kicbilu (namjerno pišem ovako). Kad živiš ko bubreg u loju par dana, spavaš u vrhunskom hotelu i još pobereš lovicu makar bio 30. sa zaostatkom od 5 sekundi....i drek bi dizao u nebo.

Da vas malo nasmijem. Naš vrli poznavatelj skijanja i zagovaratelj ovakvog suludog trošenja love g.Bandić se nije baš mogao sjetiti jednog od najpoznatijih skijališta na svijetu pa je ispalo - Kibcil..., oooovaaaj Kicbil  :P
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Kad želiš dobro jest i pit nećeš otići bogatom već sirotinji. I ovom prilikom želimo pokazati da smo nešto što zapravo nismo. Oni koji imaju više od nas ne rade takve stvari jer da ih rade onda ne bi imali to što imaju. Kad se radi prijevoz za Snježnu kraljicu ništa se ne želi prepustiti slučaju pa se za svaki slučaj doveze tolika masa autobusa. Da nešto ne ispadne dobro ne bi se svidjelo gradskim čelnicima a onda jao si ga mnogima ispod njih. Teško je i točno predvidjeti u koje vrijeme će više ili manje putnika krenuti na Sljeme ili natrag iako se prema prodanim kartama može dosta toga kalkulirati. Tu je i faktor vremena pa bi jači snijeg mogao znatno poremetiti vožnju uskom, strmom i zavojitom sljemenskom cestom, a eventualni kvar ili nezgoda mogli bi zaustaviti cijeli promet. Dosadašnjih godina takvih ekstremnih slučajeva nije bilo, a dobro je za sve nas što se uoči takvih posebnih prijevoza autobusi malo bolje pripreme i očiste što nam koristi i kad sve prođe. Snježna kraljica donijela je ZET-u i mnogo zimskih guma što prije nje baš i nije bio slučaj. I gašenje motora kod duljeg stajanja vozač radi na vlastitu odgovornost, a u slučaju da poslije neće upaliti pokusati će mnogo jezikove juhe. No laufanje motora na mjestu koje potraje i preko sat i pol osim što nije ekonomično usred parka prirode baš i nije ekološki. Kako na to mogu gledati stranci iz zemalja gdje moraš ugasiti motor uslijed svakog višeminutnog stajanja možemo pretpostaviti, no mi volimo proglašavati parkove prirode i njima se hvaliti iako se u tom području poslije mogu graditi vikendice i urbane vile. To U Kibcilu vjerojatno ne bi prošlo!

80 autobusa?! Vožnja do Sljemena u normalnim uvjetima traje oko 35 minuta. Kako ne bi praviše knapirali mogli bismo odrediti vozno vrijeme 45 minuta što nam donosi krug od 90 minuta. Polaske u razmaku od 5 minuta (većinom dovoljno) moglo bi ostvariti 18 autobusa, a kako imamo zapravo dvije linije (Dom željezničara i Žensko sedlo) dobivamo brojku od 36 autobusa. Ako dodamo još 15 autobusa za pričuvu za slučaj priljeva većeg broja putnika (ako voze 50 putnika samo oni mogu prevesti 750 putnika), kvarova ili usporenog prometa (snijeg) dolazimo do brojke 51 autobus. Pa nek ih bude i 60, ali 80?! Istina je da ljubiteljima autobusa lijepo izgleda slika najboljih ZET-ovih vozila kako kruže sljemenskim serpentinama, no realno je sve pretjerano, neka vrsta demonstracije sile.
Tu je i obveza obavljanja redovnog gradskog prijevoza, a sreća je što se ove godine utrke odvijaju neradnim danima. Uz to traju i školski praznici pa su na raspolaganju i školski autobusi kojih u prvim godinama Snježne kraljice nije bilo.

Sinoć sam vidio da iz Dupca vozi i mali Cacciamali g.b. 602 (nisam vidio na kojoj liniji) i njemu je to vjerojatno prvi dan u prometu.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Portos

Jutros sam oko 11h nakratko navratio na Mihaljevac. Nisam se dugo zadržao zbog velike hladnoće, ali vozni park je bio tamo. Nisam vidio Conecta jer nisam zapamtio v.r. na kojem vozi ali imao sam ponude za vožnju na Sljeme sa jednim Citarom i Conectom 436. Oko 11h prema Sljemenu su vozili APP autobusi, APD su se valjda uključili kasnije.

430 kao pomična prepreka



APD flota





začelje



na začelju 424



APP vozila na Medvešćaku





ima ih i sa druge strane





ulaz putnika



Na Mihaljevcu sam sreo i dobro ubundanog Kekobusa, koji je slikao za svoj gušt. Nadam se da tokom dana neće biti poteškoća niti gužve u prometu na i sa Sljemena.


PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Tomek

Mislim da je stvarno sramotno da ovaj 424 toliko dugo vozi žut.. Reklama je istekla prije ohoho, podsusedski 41 je odmah poplavio dok ovaj će ovako do penzije...

conecto

Ja sam bio gore poslije 17 h, točnije moj je v.r. stigao sa Sljemena oko 17,20 h. Jučer je to bio Citaro 651 koji je u nedjelju ostao u kvaru zbog crijeva rashladne tekućine kod vodene pumpe no to je sređeno i sve je štimalo. Jedva sam uspio sjesti za volan i brzo gore na Sljeme jer moraš napraviti mjesta ostalima koji dolaze. Već se tad dosta ljudi vraćalo (poslije prve vožnje), ali ih je dosta i išlo gore pa se u kratkom vremenu u busu našlo petnaestak putnika koji su išli na različite lokacije. Dok sam to razvezao u svoj toj gužvi još pokupio desetak putnika za dolje pa sam se na brzinu opet našao na Mihaljevcu. Poslije druge vožnje (šteta za Ivicu) bila je gužva pa smo se prepuni spuštali. Svi su očito požurili doma poslije cjelodnevnog smrzavanja pa u tom trenutku buseva uopće nije bilo previše ali ih nije ni nedostajalo. U kratko vrijeme Sljeme se ispraznilo pa kad sam se vratio treći put pokupili smo najupornije. Naravno ti su bili i najveseliji, pa iako su u busu bila samo četiri čovjeka trojica su bila previše. Uz nepogrešivo prepoznatljivi zadah gorkog pelinkovca BBB spika na vrhu pretvorila se nakon 15 minuta u svađu oko nekakvog starog duga od 13 eura. "Buraz volim te al nemoj mi to radit..." vrištao je jedan i posezao rukom u džep kao da će nešto izvadit i sve je mirišalo na frku. Srećom neopterećeni Citaro puno se brže spuštao niz Sljeme  i dok se sve bližilo vrhuncu našli smo se na Mihaljevcu. Već oko 21.30 bio sam u garaži.
Zanimljivo je očito bilo i u redovnom prometu, oba Marbusa su vozila iz Dubrave (znam da je jedan bio na 230 koji neradnim danom vozi razne linije) dok je jedan Cacciamali bio disponiran na 270.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kekobus

Evo kratak pregled prometa za dva Snježna dana, u 7 slikica. Uživajte!







conecto

#36
Snježna kraljica 2010. trebala bi se održati već idući tjedan (3.1. nedjelja) i drugi dio 6.1. Kažem "trebala" jer ove trenutne temperature baš ne obećavaju. Za ZET su ovi termini prilično pogodni jer su oba dana neradna, ali ako potraje "plinska kriza" možda bi se moglo dosta toga ipak zakomplicirati.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Bilo bi lijepo vidjeti plinaše gore..

conecto

Citat: tramvajac 92  u Prosinac 25, 2009, 10:39:29
Bilo bi lijepo vidjeti plinaše gore..

Ne znam baš da bi to bilo lijepo jer ipak nisu oni za brdo. Iako sad sasvim dobro idu po ravnom otkad su im reprogramirani mjenjači, na brijegu baš i nemaju snage. Iako solaši imaju 280 KS i kad ga natjeraš na brijeg u trojki u trećoj brzini na visokih 2000 okretaja on ipak gubi brzinu.
Kad sam spomenuo gore plinsku krizu nisam mislio da će plinaši voziti na Sljeme nego će nam trebati na redovnim linijama...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Ok..
A dobro kad su već preslabi onda ništa..
Ja se već ponadao da ću vidjet da na plinašu piše tomislavov dom ili tak nešto..

Shole

Pa bilo bi logično da na Sljeme u zaštićenu zonu vozi ekološki autobus, al očito neće bit niš od toga.  Lako moguće da ni plina nebude

ipiljek

Ma ja opće ne znam kak bude gore skijanja?? Cijelo se vrijeme govori kak sve to bude gore, ali ne razumijem šta oni misle sa snijegom.Na Sljemenu je već par dana temperatura u plusu, a i daljnje prognoze ne idu u ruku organizatorima.Tko zna možda Bandić ugovori neki posel, pa nam dopeljaju snijeg iz dalekih sjevernih krajeva?! :D
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

conecto

Jučer u medijima objavljeno da je komisija FIS-a pregledala stazu i odobrila održavanje utrke. To bi trebalo definitivno značiti da će utrke biti.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

U novom biltenu kažu da će Snježnu kraljicu voziti 80 autobusa.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

tramvajac 92

Onda postoji velika šansa da će Cityi činiti većinu vozila gore ili se varam?