Promet/Autoprijevoz Sinj - razno

Autor vedro-brzi, Studeni 23, 2007, 23:00:05

Paško

Već duže vremena zaboravljam slikati ove tragikomične tabele sinjskih linija. Na ovoj ima mjesta za još firmu-dvije. good_boy

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Zna li tko gdje je završio niski O404? Možda je izvezen?
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

ST-2437-J je (valjda) bivši MA-387-AM
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

podgora

#154
Citat: amfan  u Listopad 27, 2017, 18:17:47
ST-2437-J je (valjda) bivši MA-387-AM
Je i onaj bija lani gorija

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk
Sta je ono uspija tu napravit samo mi to nije jasno


Izvor fb vatrogasci makarska
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Paško

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/515212/gradonacelnica-sinja-poslala-dramaticno-pismonbsp-dorh-u-umjesto-financijske-konsolidacije

Citat:
Gradonačelnica Sinja poslala dramatično pismo  DORH-u: Umjesto financijske konsolidacije, 'Autoprijevoz Sinj' se gasi i postoji samo kao 'fikus tvrtka'!

'ZAŠTITITE RADNIKE'
Piše Toni Paštar

'Autoprijevoz Sinj' ostao je bez imovine i prava, sve je na različite načine preneseno na 'Promet Makarska' i povezana trgovačka društva
"Autoprijevoz Sinj" postoji kao "fikus tvrtka" kojoj je jedini cilj vođenje sporova s Gradom Sinjem u kojima se "obijesno parniči" i neosnovano potražuje više od 30 milijuna kuna.

Apeliramo i ponovno tražimo da zaštitite prava radnika "Autoprijevoz Sinj" te se aktivno uključite i spriječite započete radnje koje u konačnici trebaju dovesti do gašenja tvrtke, zbog čega neće doći do završetka postupka restrukturiranja i konsolidacije, a samim tim ni prodaje udjela u vlasništvu Grada Sinja, koja sredstva bi trebala biti doznačena u državni proračun RH – stoji, uz ostalo, u pismu koje je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac uputila glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, županijskom državnom odvjetniku Michelu Squiccimarru i Biljani Puharić, vršiteljici dužnosti općinskog državnog odvjetnika u Splitu, a koje je upućeno na znanje i Uredu predsjednika Vlade RH, Ministarstvu financija, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Ministarstvu branitelja.

Ponukana, kaže, nedavnim posjetom nekolicine radnika "Autoprijevoza Sinj", po njihovoj izjavi "poslodavcu nepoćudnih", koji već više od četiri mjeseca nisu dobili plaću jer je "račun tvrtke u blokadi od 28. lipnja ove godine zbog nemogućnosti naplate pravomoćne sudske presude od oko osam milijuna kuna", gradonačelnica Križanac upozorava da se tvrtka "Autoprijevoz Sinj" gasi iako je prema ugovoru od veljače 2005. godine "Promet" Makarska kao odabrani strateški partner preuzeo obavezu restrukturirati i financijski konsolidirati sinjsku tvrtku.

Umjesto toga, "Autoprijevoz Sinj" ostao je bez imovine i prava, sve je na različite načine preneseno na "Promet" Makarska i povezana trgovačka društva, a Grad Sinj, odnosno Republika Hrvatska, ostali su bez svojeg udjela. U tom kontekstu gradonačelnica Sinja izvještava čelnike DORH-a da je "Autoprijevoz Sinj" bio stopostotni vlasnik "Prometa Sinj", ali je dokapitalizacijom od pet milijuna kuna vlasnik te tvrtke s udjelom od 99,06 posto postao "Promet" Makarska. Za isti iznos od pet milijuna kuna "Autoprijevoz Sinj" prodao je autobuse "Prometu Sinj".

U pismu Križanac zaključuje:

– Očito je da je "Autoprijevoz Sinj" u dogovoru s većinskim udjeličarem poduzeo sve radnje kako bi kompletno poslovanje (s radnicima) prebacio na tvrtku "Promet Sinj", vjerojatno i imovinu, a zatim otišao u programirani stečaj.

Na kraju dodaje da su neprestanom blokadom od 28. lipnja do danas i neisplatom plaća radnicima već ispunjeni razlozi za otvaranje stečaja. Uz to napominje da se "kod Općinskog suda u Splitu (zbog inkriminacija vezanih uz restrukturiranje i financijsku konsolidaciju "Autoprijevoza Sinj") vodi kazneni postupak protiv Ante Burića, Ivana Lišnića, Vice Barbira, Mate Jujnovića, 'Autoprijevoza Sinj' i 'Prometa' Makarska zbog više kaznenih djela".

Mate Jujnović: Sve će se riješiti na sudu

Mate Jujnović, vlasnik "Prometa" d.o.o. iz Makarske, tvrtke koja je vlasnik 95-postotnog udjela u "Autoprijevozu" Sinj, komentirao je pismo gradonačelnice Križanac.

– Niti smo u programu stečaja, niti namjeravamo biti, a Grad Sinj nas je oštetio i zbog toga idemo na sud, a oni se sada brane. Istina je da je račun "Autoprijevoza Sinj" blokiran, ali će se i odblokirati. Ako je račun blokiran, znači da ni plaće ne mogu biti isplaćene, a osim toga, riječ je o radnicima koji ne rade, na čekanju su – kaže Jujnović i dodaje:

– Davali smo im otpremninu, nisu je htjeli uzeti, a mogli su uzeti otpremninu i otići u mirovinu. Nisu htjeli, zašto, treba pitati njih. I u ovom slučaju se vodi sudski postupak i sud je već za dvojicu radnika donio presudu u našu korist.
Na kraju zaključuje:

– Sudski spor s Gradom Sinjem vodi se odavno, Kristina Križanac to je preuzela kad je postala gradonačelnica.
J. Mt.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Prikladno članku koji sam gore postavio, izgleda da je dolaskom Eurolinera u rashod otišao Mercedes O303. To je bio zadnji autobus starog sinjskog Autoprijevoza. U rashod su izgleda otišle i Setre ST-158-TS i ST-2988-D.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

Navodno se dogodilo ono što je do prije par godina bilo nezamislivo - u Sinju je završilo par Prometovih Starlinera
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

jesu dva al ja jos nisan sazna koja dva fale u MA  glavauzid

podgora

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Lion's Driver

Sve sta je i bilo za sad a navodno dolaze 2 Setre i MAN.

Dreamwalker

Jednog sam ulovio u četvrtak popodne u Zagrebu. Slika je takva kakva je zbog stupa i sunca. Drugi je ST-8550-K
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Lion's Driver

Crni dan za Sinjane... u Makarsku dolazi Cityliner iz Sarajeva pola ga fali naprid... Globtour isa napravit manevar i prevjesom im razbio prednji lijevi kut i branik otpa. U međuvremenu "specijalka" ST154-ZT ostaje u Makarskoj u kvaru da bi za polazak MA-ST-SINJ vozač uzeo makarsku 195-CA koja je razbijena od nikidašnjeg sudara. Vjerojatno je 195 uzeo da ga usput odveze u Sinj na popravak jer je Promet MA ostao bez ijednog limara


Frik85

Pa mogel bi Mate kupiti kojo setrico i za Sinj