ZET - polusatna karta

Autor CONECTO430, Siječanj 21, 2017, 23:57:20

citaro

Svugdje u svijetu... Gdje se to placa po broju stanica? Jedino sam cuo da je takav sistem (bio?) u Osijeku, a ja gdje god sam bio u svijetu se u velikoj vecini slucajeva placalo po broju zona.

Shole

#76
Za takav sistem bi morao postojati check in i check out.  Znači validatori na svim vratima, i plus toga mi balkanci bi se redovito odjavljivali nakon 2,3 stanice a ostali bi se voziti u busu svih 25

smogovci.bbb2

To samo govori o našim političarima koliko su kompetentni. Znači linija 172 ili još bolji primjer linija 330 ne zaustavljaju se na svakom stajalištu i po tome imaju jednak ili manji broj stanica od neke kraće linije koja se zaustavlja na svakom stajalištu a one su zapravo duže u kilometraži od ove kraće
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Shole

Po daljinaru bi trebalo radit takve cijene, ali to je prekomplicirano.  Dovoljno je imati  3 ili 4 tarifne zone ali da su organizirane kako bog zapovjeda, po udaljenostima, a ne po pripadnosti općini. S kraja na kraj Zagreba tramvajem jedna zona, a tamo prema Gorici u par minuta okreneš tri zone.

421

Citat: MAN truck bus  u Veljača 01, 2017, 20:21:25
Imao sam na kartici prije pa mi je za 2 vožnje skinuo 20 kn unutra 1:30 min
Jesi li to išao reklamirati u Ozaljsku?
Citat: Diermeech  u Veljača 01, 2017, 19:51:27
Ako već prodaju papirnate ( umjesto da to bude samo mogućnost za vrijednosnu kartu) nek prodaju u buketima od 5 ili 10 komada.
Nitko ti ne brani da kupiš količinu koju želiš-pa i buket od 5 ili 10 karata.Bilo na prodajnom mjestu, bilo kod vozačice/vozača.
Ja sam jučer i danas nekolicini prodao 2,5 i 10 komada.
Citat: Diermeech  u Veljača 01, 2017, 19:51:27
I nek zet počne forsirati putnike na te vrijednosne karte ( npr. karta od 90min preko vrijednosne - 9kn neovisno o smjeru, u vozilu 10 u jednom smjeru i slično )
ZET je dao izbor: cijena papirnate i vrijednosne karte je 10 kn, obje vrijede 90 minuta, ALI papirnata vrijedi samo u jednom smjeru, a vrijednosna u svim smjerovima. Ljudi se nisu mogli naučiti dok je karta u  bus123 bila 15 kn, na kiosku 12 kn sve dok Wizzard nije izjednačio cijene.
Da je polsatna karta u  bus123 5 kn, a na kiosku 4, onda bi to bilo to, ovako postoje problemi za vozače jer imamo veliki promet-malu zaradu i gubitak vremena na stajalištima iako su korisnici prilično disciplinirani te većinom imaju adekvatan iznos, A ako nemaju, dadeš poguranac pitanjem jedna dvije  (ovisno o banknoti plaćanja) pa se proda (neplanirano) više.
Citat: smogovci.bbb2  u Veljača 02, 2017, 13:53:50
Znači linija 172 ili još bolji primjer linija 330 ne zaustavljaju se na svakom stajalištu i po tome imaju jednak ili manji broj stanica od neke kraće linije koja se zaustavlja na svakom stajalištu a one su zapravo duže u kilometraži od ove kraće
Fakat ti je dobra usporedba: 268  ima 22 , 330 tek  6 stajališta, i  idu istom trasom, znači ista km. S tim da 268 ima praktički 3 uvjetne na kojima  se rijetko zaustavljaju ( Podbrežje, Odra-nadvožnjak,Ulica Rudolfa Fizira ) . 
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sniff

Uz novu navalu polusatnih karata, Zetu će trebati:

MAN truck bus

@421 jesam :)
Ja sam u srijedu kod vozača 20 kn i 5 karata u subotu ću si kupit još 5 za cijeli tjedan. Lakše je tako ne maltretiram vozača nego samo uđem i poništim.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

C2

#82
Moram prokomentirati ovo što ste pisali u vezi papirnatih karata. Službeno vrijedi da je papirnata karta jednosmjerna, iako sam ja primjetio da kontrolorsko osoblje uopće ne reagira na to. Kao da na neki način toleriraju vožnju i u smjeru povratka. I nikada nisam čuo da je netko od putnika stradao zbog smjera karte. Uglavnom pri pregledu karte su više fokusirani na vrijeme. Kontrolorima su najviše na meti oni koji nemaju nikakvu kartu.

MAN truck bus

Da ne gledaju smjer nego samo vrijeme i datum.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

CONECTO430

Sve ti je isto!!


Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

tramvajac 92

Programiran je samo da dozvoli kupovinu karte za 4 kn koja vrijedi pola sata i to je to.

MAN19464

#86
Velikogoričani će od 1. ožujka, baš kao i Zagrepčani, kartu za vožnju od pola sata, plaćati 4 kune. Tako cijelo velikogoričko područje postaje jedinstvena zona prilikom kupnje pojedinačne karte.
-    Ovo je rezultat dugotrajnog rada i pregovora s Gradom Zagrebom. Današnjim sastankom između mene i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića postignut je i konačni dogovor. Ovo je dokaz dobrih susjedskih i partnerskih odnosa između nas dvojice kolega i sretan sam što se zajednički trud i zalaganje isplatilo i što smo našim sugrađanima omogućili jeftiniji prijevoz – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Po tome, saznajemo, s obzirom na više zona u goričkom području, putnik koji u Strmcu Bukevskom sjedne na ZET bus za četiri kune može doći do Velike Gorica, a s dodatne 4 kune i do Zagreba. Ovo je velika ušteda za putnike, uzevši u obzir da je takva vožnja do sada koštala 30 kuna.
Grad Velika Gorica i ZET sve uvjete će morati definirati posebnim ugovorom, a tada će se razjasniti i pitanje da li će ovakvom kartom biti omogućen prelazak i iz 1. zone Velike Gorice u 2. zonu Zagreba, što još uvijek nije poznato! No, s obzirom da u Zagrebu s ovakvom kartom se može mijenjati i prijevozno sredstvo - autobus, tramvaj, uspinjača, ne bi bilo smisleno da administrativna granica diskriminira korisnike iz Velike Gorice.
Na današnjem sastanku, na kojem su uz gradonačelnika Dražena Barišića, nazočili i pročelnici Krešimir Ačkar i Zvonko Kunić, razgovaralo se i o gradnji crkve u Velikoj Mlaki, kao i o predškolskom odgoju u dječjim vrtićima dvaju gradova. Razgovori sa Zagrebom nastavljaju se i sljedeći tjedan, a vezani su uz autobusnu liniju prema Kvatriću te pitanje ZET-ove garaže u Velikoj Gorici, javljaju iz gradske uprave.
Izvor: vg danas





smogovci.bbb2

Naravno da na poleđini i ove polusatne karte piše pogrešno da se uređaj nalazi pored zadnjih vrata u zglobnim autobusima
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

Kak te nije sram na autobusnom forumu prikazivati kartu poništenu u tramvaju??? >hammer<
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Kad nisam pronašao uređaj kod zadnjih vrata ni u jednom zglobnom autobusu (kako piše na karti) :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza