ZET turistički prijevoz

Autor lav0607, Kolovoz 20, 2013, 09:01:07

mate

Ovaj se u sub vozikao po centru ZGa

MAN truck bus

Vozikao se na 300 PLAVA LINIJA. good_boy
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

mate

Jos malo ZET Turizma

MAN truck bus

2 odmara na Trgu bana Josipa Jelačića
E-3 u akciji na liniji 300
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Majstor

Nikad nitko unutra
Jel uopće vozi putnike ?
Samo mi sudite pošteno !

conecto

Ne vozi nikoga, ali je jeftino i ekološki. Ovo jeftino ne treba shvatiti doslovno s obzirom koliko je novaca izdvojeno za njih
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Dreamwalker

Sasvim očekivano.
Priča je vrlo slična priči sa Stratosima koji su kupljeni u enormnoj količini kako bi se pokazalo da se ima. Jedina razlika između ovih slučajeva je ta što su ove Yamahe nisu bile planirane za ZET nego su nabavljene prvenstveno za potrebe Gradskih groblja gdje bi vozile starije sugrađane na udaljenija mjesta na grobljima. U toj situaciji brojevno stanje nije bilo pretjerano, no došao je Advent, a Grad Zagreb (odnosno gradonačelnik) je morao pokazati svoju raskoš (ili rasipnost, kako god vam je draže) i Yamahe su završile u ZET-u.
Zabavna činjenica je i ta da Yamahe ne voze nikoga dok city sightseeing prijevoz u gradu cvijeta.


"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

MAN truck bus

#97
Još zanimljivije je da Spritner i Routmaster većinom voze sa većim brojem putnika, dok je u ZETovim Cabrijima veći broj putnika jedino za Dan grada Zagreba kada je besplatna vožnja.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

mate

644 na povratku iz Bos.Posavine

mate


Citaro04

#100
UPOZNAJTE STARI DUH ZAGREBA VOŽNJOM NAJMODERNIJIM VOZILIMA



Ljeto je na vrhuncu. Sezona godišnjih odmora u punom jeku, a Zagreb živi punim plućima. Zahvaljujući naporima uloženima u razvoj turističke ponude posljednjih godina, Zagreb se našao na svjetskim turističkim kartama, a slika grada je potpuno drugačija zbog sve većeg broja turista tijekom cijele godine. Promet je gust, terase kafića prepune ljudi, a tisuće turista znatiželjno obilaze grad i fotografiraju gradske znamenitosti.

Bogatoj turističkoj ponudi, i ove se godine pridružio ZET puštanjem u promet turističke linije 350, na kojoj se vožnjom jedinstvenim elektro vozilima obilazi Gornji grad.

Polazno stajalište nove turističke linije nalazi se na Katarininom trgu na Gornjem gradu, do kojeg je najlakše doći našom prekrasnom Uspinjačom. Kružna vožnja obuhvaća razgled brojnih znametinosti Gornjega grada kao što su crkva Sv. Katarine, muzej Klovićevi dvori, Kamenita vrata, Muzej grada Zagreba, Popov toranj (Zvjezdarnica), Trg i crkva Sv. Marka, Hrvatski povijesni muzej, Hrvatski sabor i sjedište Vlade RH, Državni hidrometeorološki zavod, kula Lotršćak i Uspinjača.

Elektro vozilo može prevesti do pet putnika, cijena karte po osobi iznosi tek 10 kuna, a karte su dostupne kod vozača. Bitno je napomenuti kako, osim što turistima približava pravi duh Zagreba, ZET uvođenjem ove linije pokazuje i svoju predanost promicanju elektromobilnosti i odgovornosti prema okolišu.Elektro vozila su ekološki čista i ne zagađuju atmosferu ispušnim plinovima. Nadamo se kako će ZET biti primjer i drugim tvrtkama te ih potaknuti na nabavu vozila na električni pogon čime se doprinesi očuvanju našeg grada.

No, nije ZET samo s elektro vozilima obogatio turističku ponudu Zagreba. Tu su i najsuvremeniji panoramski turistički autobusi za razgledavanje grada, koji prometuju na tri linije te pokrivaju veliki dio grada. Crvena linija prometuje užim gradskim središtem i Gornjim gradom, Zelena linija obuhvaća i jezera Jarun i Bundek, dok Žuta linija sa trasom dužine 34.5 kilometra zaokružuje ponudu.

U ponudi je i turistički vlakić, koji vikendom besplatno prometuje gradskim središtem i namijenjen je uglavnom najmlađima, a posebna je atrakcija Uspinjača, s najkraćom rutom od svega 66 metara koja povezuje Donji i Gornji grad.

http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/upoznajte-stari-duh-zagreba-voznjom-najmodernijim-vozilima/7038

smogovci.bbb2

http://www.zet.hr/aktualnosti/vijesti/oko-jarunskog-jezera-na-struju/7046
OKO JARUNSKOG JEZERA NA STRUJU 8-8

Od subote, 3. kolovoza, turistička je ponuda ZET-a dopunjena još jednom e-linijom na kojoj prometuju jedinstvena vozila na električni pogon. Linija 360 Jarun, polazi sa stajališta Hrvatskog Sokola, unutar RSC Jarun te prometuje kružnom trasom oko jezera Jarun u dužini od 6320 metara, uz zaustavljanje na devet usputnih stajališta: Otok Univerzijade, Odbojka na pijesku, Skate park, Višeosjetilni park, Kajakaški prilaz, Softball, Malo jezero, Petrine i Hrgovići.

Na ovoj liniji vozila prometuju subotom, nedjeljom i blagdanima s polascima u 16.00, 16.30, 17.00 i 17.30 sati, a karte su dostupne kod vozača. Cijena vožnje po osobi iznosi 10 kuna, a vozilo može prevesti do 5 putnika. Vožnja traje 25 minuta i prilika je to za uživanje u laganoj vožnji za sve, od mlađih do starijih osoba, a poseban je to doživljaj i za djecu.

Podsjetimo kako je športsko rekreacijsko jezero Jarun izgrađeno kada je 1987. godine Zagreb dobio domaćinstvo Univerzijade. Dijelom je nastalo iz zaostalih zaobilaznih savskih voda, a dijelom nakon vađenja pijeska tijekom niza godina. Kad je jezero završeno uređene su plaže, veslačke staze, ugostiteljski objekti i drugi sadržaji. Od svog nastanka, Jarun Zagrepčanima služi kao kupalište. Jezero je okruženo Alejom Matije Ljubeka u kojoj su istaknuti svi ponajbolji hrvatski sportaši – od Đurđice Bjedov Popović, Dražena Petrovića, Mate Parlova, Krešimira Ćosića pa do Blanke Vlašić i Ivice i Janice Kostelić. Sve o njima može se doznati na pločama istaknutim uz aleju.
Alejom Matije Ljubeka, uz Veliko jezero, nalazi se regatna staza i veslački klub a prolazi se i uz dva otoka, otok Trešnjevka i otok Univerzijade, s obalom spojeni mostovima, te također nude brojne sportske i rekreacijske sadržaje.

Rekreativci na Jarunu izvan sezone kupanja provode slobodno vrijeme vozeći bicikle, rolajući ili jednostavno roštiljajući u prirodi. Prije nekoliko godina nastao je višeosjetilni park, prvi takav park u Hrvatskoj, posebno prilagođen slijepim i slabovidnim osobama, te osobama s invaliditetom. Tijekom vožnje pruža se odličan pogled na Arenu Zagreb, sportsku dvoranu izgrađenu 2009. povodom domaćinstva Svjetskog rukometnog prvenstva. Osim toga, brojni ugostiteljski objekti čine Jarun i mjestom za noćne izlaske Zagrepčana i njihovih gostiju.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

vrba

Prilično sam siguran da uvode te bezvezne linije samo da opravdaju kupnju tih vozila.



MAN truck bus

Prihvatljiva cijena od 10 kn je dobar mamac za obitelji s djecom / penzionere / turiste. Još uvesti liniju po Bundeku i u kompletu smo. yahoo
Više mi se dopadaju te Yamahe nego turistički autobusi. Cijene su povoljne (10 kn) te su više pristupačniji u odnosu na autobuse, a nadasve zanimljivi što dizajnom i naljepnicama što trasom. 
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tramvajac 92

Ha, još da po grobljima voze, di bi se mogli uposliti par komada svaki dan...  kava