Pogon Velika Gorica

Autor MAN19464, Veljača 26, 2014, 19:16:31

421

Citat: Rex69  u Ožujak 07, 2014, 12:38:52
Sumnjam da bi netko predložio da se busevi parkiraju kod vozača, to nije praksa ZET-a.
Citat: Ivan  u Ožujak 08, 2014, 13:10:24
Znam da ideja nije uobičajena za ZET, ali ne vidim nikakve prepreke da se ne proba.
Citat: kikas_usora  u Ožujak 07, 2014, 23:20:33
glupost pisat da vozaci voze buseve doma pa nije to neki privatnik...sta bi se to goriva kralo da nepricam cega jos...sta bi on trebao doma ribati i cistit bus...
Već je isprobano u praksi nekoliko puta, iako parkiranje nije bilo kod vozača. Naime, zbog radova na kolniku linije 209, bus je vozio do određene točke gdje se mogao okrenuti, putnici su propješačili cca 100-150 metara do slijedećeg stajališta gdje ih je čekao drugi bus koji se nije vraćao u garažu, a parkiran je u privatnom dvorištu (uz dogovor i naknadu(?)), a servisni mehaničar je svaku večer rezervoar dopunjavao gorivom, uz povremen  dolazak  čistačice da na licu mjesta odradi čišćenje. To je u ljetnim mjesecima trajalo do završetka radova od cca 30tak dana. Nisam čuo da je bilo ikakvih problema s gorivom.
Btw. lokot na poklopcu rezervoara ne znači da se gorivo ne može otuđiti na koji drugi način... ;D
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

dean25

#16
Ja bi radije rekao da je to bilo na liniji 213,i to više puta tijekom radova.
Zbog radova na gornjem dio trase linije 213 Branovec-Jalševec tamo je bio MAN gb 444 (ili 445) i to po 2-3 mjeseca.

Nego,što se tiče odvoza buseva doma,postojala je neka linija 3xx Jastrebarsko-Pisarovina,gdje je bus godinama bio parkiran po noći kod vozača doma (čini mi se u Jaski).
I ex pogon Samobor je godinama liniju iz Samobora za Gornju Vas (Žumberak) tako radio,pa autobus nije išao ujutro u 3:30 iz Samobora za G.Vas,nego je u 5:00 kretao iz Gornje Vasi za Samobor.

tramvajac 92

Jaska-Pisarovina-J. Kiselica-Donja Kupčina je bila linija 316
Citat: gaspa  u Veljača 01, 2010, 21:58:01

316   JASTREBARSKO - DONJA KUPČINA

Radnim danom

Jastrebarsko - J.Kiselica - D.Kupčina:   11.30

J.Kiselica - D.Kupčina - Jastrebarsko:    7.30

Vožnja iz Jastrebarskog do J.Kiselice odakle nakon kojih pola sata (ili više) stajanja za Donju Kupčinu.

Iako čini mi se da je taj bus dolazio s neke druge linije..

MAN19464

slazem se sa svime sto je Ivan napisao, to bi bilo logicno i tek tada bi se moglo racunati da je usteda uspjela, jel ako se bude radilo da svaki malo vracaju bus u garazu to su silni kilometri i onda im nema uspjeha, evo vidimo da RIjecani to imaju odlicno razradjeno i da je to dugogodisnje iskustvo, pa nebi im bilo nista da se sa njima posavjetu.
Problem je sto ZET nema iskustva sa logicnim rjesenjima, pa nebi bilo lose da sjednu u auto i odu u Rijeku pitat za pomoc,  ako im je zbilja stalo do ustede i smanjenja praznih kilometara.

Rex69

Ako poslodavac želi uštedu u poslovanju sam će predložiti da se busevi parkiraju kod vozača naročito na liniji 311, 302, 303, 325 jer na tim relacijama ima vozača koji stanuju i nadam se da bi prihvatili takav prijedlog. Izračunajte i sami da bi mjesečno bila ušteda na gorivu netto plaća vozača na jedan autobus, a gdje je amortizacija, sati vozača od garaže do polazne stanice i natrag u garažu..., tim novcima bi se mogla platiti registracija vozila, a imali bi i zadovoljnog vozača.

NP-549

Vezano za samo poslovanje firme,   ušteda goriva jest sama po sebi korist, ali prava ušteda se odnosni na plaćene sata rada vozača.  Daleko više koristi donosi 10 plaćenih sati manje, nego 10 litara goriva.
Iako mi često mislimo obratno,  samo gorivo iznosi nešto ispod 30% troška,  dok trošak vozača iznosi skoro 60 %.  Mislim da je točam omjer 28% / 58 %

tramvajac 92

Gledajući na način poslodavca: umjesto da plaćamo vozaču da dođe na posao u garažu i sat vremena vožnje do početne stanice (najmanje) taj sat mogu iskoristiti vozača da vozi putnike i zarađuje poduzeću novce.

Rex69

Ovo su jako dobri prijedlozi za pogon Velika Gorica, parkiranje buseva na linijama koje gravitiraju na periferiji grada.
Postavljam pitanje, dali je cilj poslodavca smanjiti troškove i povećati dobit ili jednostavno maknuti ZET iz Velike Gorice. Ako je cilj ostati na području Velike Gorice onda će se bez većeg razmišljanja prihvatiti prijedlog bolje racionalizacije.

kikas_usora

ja se nadam da do toga nece doci da se bus doma vozi...jer to sefovi nebi dopustili da je mozda u nekom drugom okruzenju mozda bi i dopustili a vako mislim da ne...pa oni ukinuli cisternu u garazi da se toci nafta koliko je se kralo i jos je se zakljucavalo a sta bi to tek bilo da se doma vozi pa pojedini bi vozaci vozili linije za sebe za svoj profit ne za zet...

Rex69

Prošla su vremena "Šofera" u kojem se Vi još nalazite kikas_usora. Ovi u Gorici su gospoda vozači i jedini u ZET-u sami toče gorivo na benzinskim pumpama. Iz tog je vidljivo da su pošteni, a da je tako kako ih Vi blatite ne bi sami točili gorivo. Žalosno što ne vidite sudbinu tih ljudi, jer iz vaših komentara je vidljivo da ste i Vi iz tog pogona i sve navedeno govori o vama kakva ste osoba.

MAN19464

što se tiče cisterne u PAVG-u
Ukinta je zbog pobune stanara jel je preblizu stambenih zgrada, pa su ju morali maknut, prije puno godina.

MAN19464

definitivno gasi se pogon Velika gorica kad stručnjaci završe program reorganizacije, koliko u Dubravu a koliko u Podsused.
što se tiče štednje da se nebi dvokratni autobusi vračali u zagreb traži se (livada) parking u gorici za najam gdje bi se parkirali preko dana tkz.dnevni parking.
na toj "livadi" nebi bilo prostorije za vozače tako da oni koji su predaleko od gorice da bi išli doma morat če sjedit u busu i do 5 sati čekajuči drugi navrat ili lunjat okolo po birtijama.
na kraju smjene svi se busevi vračaju u zagrebačku garažu na nočni pregled,tankiranje i ujutro natrag na svoje linije.
tražit če se od grada gorice da se odreknu nekih ranih polazaka kako nebi prerano kretali iz zagreba da nemogu vozači stiči sa službenim busom, jel ako bi morali u 3 imat izlaz ili pola 4 tada bi vozač morao ići sa svojim autom a ako pušta u gorici mora se nekako vratit u podsused ili dubravu po auto, pa če pokušat sa goricom dogovorit da se i oni malo odreknu na konto štednje.
zato se sad i radi brojanje putnika kako bi se građane koji moraju rano na posao zakinulo za prijevoz koji godinama traje.
zaključak je da u zet-u rade nestručni ljudi koji niti znaju niti žele napraviti da bude putnicima i djelatnicima dobro, možda u nekim ranim polascima i nema puno putnika ali grad gorica to plaća i neidu ti putnici u pola 5 u kazalište nego na posao jel moraju stići pa Zet je prevoznička firma koja od putnika i grada živi kako to njima u upravi nije jasno.
Prijevoz okolice gorice past če na još niže grane i vračaju se najmanje 2 stolječa unazad.
zamislite kad u kozjači crkne bus kad će doći zamjenski a samo je 1 vozni red nema drugog da pokupi te putnike.
još se nezna točan datum gašenja pogona čeka se završetak konačnog plana prijevoza za područje grada Velike Gorice, nakon toga ide se u realizaciju.

Dreamwalker

Htio bi pozvati te stručnjake da negdje u srpnju sjede u busu bez klime 5 sati na nekoj livadi bez trunke hlada, možda bi onda razmislili o tome jel to dobra odluka ili ne. Što se tiče onog dijela koji obuhvaća putnike, opet ponavljam, ZET za cijenu koju traži za kartu pruža neadekvatan prijevoz gradovima u kojima ima povjereno obavljanje JGP. Sramota. Ovo nas ništa ne bi trebalo čuditi i možemo samo čekati kad će još debilniju odluku donijeti.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Shole

Kratko i jasno:  žele se rješiti goričkog prigrada i da im ostane samo 268

MAN19464

Upravo tako.
Kad im istekne ugovor sa Goricom, neče se javit na natječaj i to je kraj.
Ovo je izlazak na mala vrata sa VG područja.