Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/tiktok-prica-iz-splitskog-autobusa-jos-je-luda-sindikalist-prometa-golobradi-huligani-doveli-su-putnike-u-opasnost-1371052

Citat:PODRŠKA VOZAČU
TikTok priča iz splitskog autobusa još je luđa. Sindikalist 'Prometa': 'Golobradi huligani doveli su putnike u opasnost'
PIŠE FRANO KISO
10. ožujka 2024. - 17:21

Internetom se poput munje proširio video sukoba "Prometovog" vozača s mlađarijom na autobusnoj liniji broj 60. Vozač je bio vidno uzrujan ponašanjem momaka te jednog od njih nazvao "konjem" i prozvao ih za kukavičluk.

Iako u naslovu videa na TikToku piše da je incident nastao zbog neplaćanja autobusne karte, čini se da je ipak riječ o drugim nepodopštinama mladih delinkvenata.

- Sindikat izražava ozbiljnu zabrinutost u vezi ponašanja putnika u javnom prijevozu posljednjih nekoliko mjeseci. U konkretnom slučaju dovedena je u pitanje sigurnost putnika u autobusu - odmah nam se javio Hrvoje Mlikota, povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika u ovoj gradskoj firmi.

- Malodobni putnici, odnosno golobradi huligani zakretali su zračne ventile izlaznih vrata pri čemu se događa naglo sigurnosno kočenje autobusa, što može biti rizično za sve putnike - kaže Mlikota napominjući kako je "Promet" u posljednjih nekoliko mjeseci podigao više desetaka kaznenih prijava protiv nepoznatih počinitelja zbog sličnih situacija i uništavanja imovine.

- Ovaj autobus ima i videonadzor pa ćemo razmotriti elemente kaznenog djela neovlaštenog snimanja našeg vozača. Javno ga želimo još jednom pohvaliti zbog reagiranja sa željom da spriječi uništavanje imovine svih građana - zaključuje povjerenik.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/zabranjeno-zaustavljanje-ako-vas-zabiljeze-kamere-ispred-prerade-ili-mate--pojest-cete-najskuplju-krafnu-u-zivotu/197782

Citat:ZABRANJENO ZAUSTAVLJANJE Ako vas zabilježe kamere ispred Prerade ili Mate, pojest ćete najskuplju krafnu u životu

Prije nego ITS sustav u cijelosti krene s provedbom, uskoro će startati pilot projekt i kažnjavanje nepropisno zaustavljenih

Svakog dana možemo svjedočiti postavljanju kamera na splitskim križanjima. Inteligentni transportni sustavi (ITS) u cijelosti će zaživjeti tek u drugoj polovini 2025. godine kada se umreže 84 semaforizirana križanja u gradu, a dok čekamo potpunu provedbu ITS-a, uskoro kreće pilot projekt i svojevrsni test za nove i moderne kamere. U prvom koraku provedbe kažnjavat će se svi koji autobusne postaje koriste kao parkirališta. Jedna od lokacija na kojoj će se evidentirati svaki zaustavljeni automobil je ugibalište kraj Slastica kod Mate. Svi koji nepropisno nastave koristiti baš to autobusno stajalište, pojest će vjerojatno najskuplju krafnu u životu.

Snimat će se i Ulica Domovinskog rata, odnosno potez ispred Prerade, gdje smo naviknuli da se desni kolnički trak ne koristi za vožnju, već kao parkiralište gladnim kupcima brze hrane. Već kroz pilot projekt će se kažnjavati svakoga tko tamo zaustavi svoj automobil. Morat će biti oprezniji i oni koji često parkiraju ispred Sunseta na Splitu 3, kao i vozači koji uporno zaustavljaju svoj automobil u desnom kolničkom traku u Velebitskoj ulici kraj fast fooda Brzi Gonzales.

Uskoro će se kroz pilot projekt krenuti s nadzorom nekoliko raskrižja, a jedno od njih je križanje Zrinsko Frankopanske i Osmih mediteranskih igara kraj bazena na Poljudu, sjecište Dubrovačke i Domovinskog rata te Velebitske i Zagorskog puta.

Kako neslužbeno doznajemo, za sada će policija snimke kamera na križanjima pregledavati u slučaju nesreća i incidenata, ali će zato vrlo brzo krenuti s kažnjavanjem svih koji autobusna stajališta i desni kolnički trak koriste kao površinu za zaustavljanje svojih vozila.

Tako se trenutno odvijaju radovi u Dubrovačkoj ulici (blizu Slastica kod Mate), montira se kamera na Poljičkoj (kraj Autohrvatske), u Matoševoj 29, Zagrebačkoj ulici (Pazar), na Domovinskog rata (Sukoišanska) i na Splitu 3.

Interesantno - pogotovo jer na stanicu kod Mate autobus stane dvaput dnevno. :)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

COVIK

#782
Je je to je jedna od važnijih stanica u Splitu.  :)evil  Nije im palo napamet npr Pojišanska ili sve stanice u Poljičkoj a pogotovo ona isprid city centra na brniku. russian_roulette
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

Paško

https://slobodnadalmacija.hr/split/vozac-splitskog-prometa-cije-je-ponasanje-uznemirilo-putnike-ostao-bez-vozacke-i-posla-direktor-otkriva-sto-mu-bi-1372051

Citat:Vozač splitskog 'Prometa' čije je ponašanje uznemirilo putnike ostao bez vozačke i posla. Direktor otkriva što mu bi

Gradska tvrtka "Promet" obavijestila nas je o sudbini vozača koji je 26. veljače upravljao javnim autobusom na liniji broj 12, a kod kojeg su policijski službenici na temelju prijave građana utvrdili da nije u psihofizičkom stanju sigurno upravljati vozilom toga popodneva.

Tjedan dana od objave prvog članka, iz "Prometa" su nas obavijestili da je uvidom u policijski zapisnik ispitivanje pokazalo prisutnost lijeka za smirenje u organizmu, zbog čega je dobio zabranu upravljanja D kategorijom. Alkohol i opojne droge nisu pronađene, dodao je direktor Sapunar:

- Nakon što se navedeni vozač vratio s bolovanja, a svrhu sigurnosti putnika, pokrenut je postupak redovitog otkaza ugovora o radu zbog nezadovoljavanja uvjeta na probnom radu – izvijestio nas je danas Stanko Sapunar, direktor...
(tu staje dostupni tekst članka)
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/grad-kastela-izdvojio-60-tisuca-eura-za-autobusne-nadstresnice/199059

Citat:Grad Kaštela izdvojio 60 tisuća eura za autobusne nadstrešnice

U sklopu autobusnih stanica koje s nalaze s južne strane Ceste pape Ivana Pavla II (D8), postavljeno je 9 nadstrešnica, kako bi putnici mogli čekati prijevoz zaštićeni od kiše, vjetra ili jakog sunca. Stanice su tipske s integriranom drvenom klupom za sjedenje i košem za smeće.

Za radove je  ishođena potrebna suglasnost Hrvatskih cesta, a uključivali su čišćenje zemljišta, zemljane radove, betonske radove na izvođenju potpornih zidova gdje je bilo potrebno, a postavljene su i armirane betonske ploče za montažu nadstrešnica.

Izvođač radova je T.A.U. oprema d.o.o. , a ukupna vrijednost iznosi 59.485 € + PDV.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!