ZET razno (3)

Autor MAN19464, Ožujak 29, 2017, 15:57:45

tramvajac 92

Jedini koji otraga izgleda ok od zglobnih je 741, jer je dobio novu guzicu nakon sudara. Tim busevima treba i novi sloj boje, već su dosta izbljedili.

Ivan

Približava se 10. godina nabavci 2008./2009., nije neočekivano...

ManNLNG

Jel može solas na 607 ili može samo zglobnjak.
EUROBUS AV120

Ivan

? Jako smiješno, što bi solo točno radio na liniji koja mijenja dvije tramvajske s vozilima dugim 28-32 m?

ManNLNG

EUROBUS AV120

leonardo123

https://www.24sata.hr/news/nasred-ulice-letjele-sake-vozac-i-zet-ovac-se-vrije-ali-i-potukli-593448

ZAGREB: Oko 7.40 sati na Sveticama je vozač osobnog automobila izletio u traku kojom je vozio ZET-ov autobus. Revoltirani ZET-ovac prigovorio je vozaču. Naguravali su se i sukobili, morali su ih razdvajati

Vozač autobusa 203 normalno je vozio, a dotični gospodin mu je izletio u traku. Bus je naglo zakočio. Vozač je pustio ljude da izađu, krenuo prema automobilu i počeo se derati na gospodina, kaže nam čitateljica koja je u četvrtak malo nakon pola 8 ujutro svjedočila tučnjavi na zagrebačkim Sveticama. Kako je ispričala, ZET-ovac je vozaču vikao: "Što to radite, jeste li vi normalni? Ja imam pun bus ljudi!".

- Gospodin iz auta ga je na to počeo tući. Napao ga je šakama i nogama. ZET-ovac mu je govorio da to ne smije više raditi. Tada je iz vozačevog auta izašla žena i također nasrnula na ZET-ovca - prepričava šokirana čitateljica i dodaje da je vozač zatim ošamario ženu.

- Treći čovjek ih je pokušao razdvojiti, ali nastala je još veća galama i naguravanje. Cijeli promet je stao. Na kraju sam otišla, pretpostavljam da ih je netko razdvojio i smirio - kaže nam čitateljica čija je sestra netom nakon incidenta prolazila Sveticama, ali kako kaže čitateljica, ni ona nije vidjela policiju. 

U PU zagrebačkoj kažu da su dobili dojavu o remećenju javnog reda i mira.

- Navodno se radi samo o verbalnom sukobu - kratko su priopćili.

Svakodnevne situacije na izlaznom terminalu Svetice. Žao mi je što je tako ali vozač ima potpuno pravo. Zbog loše organizacije prometa svako jutro ista priča koja se produlji od Svetica do bolnice Rebro. Novo prometno rješenje nadasve je trebalo poboljšati situaciju, no najbolje je da se sami uvjerite o tome.  >hammer<

sniff

#606
Imao zetovac pravo ili ne, neće ništa postići raspravljanjem i naguravanjem sa tipom iz auta nasred ceste, ionako mu nadređeni odlučuju o regulaciji prometa na raskršću. Može tipu pozvati policiju ili prometnu službu, makar ne vjerujem da bi bilo koristi, ovaj u autu sigurno nije jedini koji u gužvi krši propise.

smogovci.bbb2

Na 242 vozi 229 sa 0 putnika iz Podbrežja. Na 241 vozi 453 i to je taman za tu liniju
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/rebalansom-se-obnavlja-i-bandicev-ured-1275781
Najveći je gubitnik ZET, s gotovo 54 milijuna kuna minusa. Ništa neočekivano nisu pokazala polugodišnja izvješća gradskih tvrtki, pogotovo izvješće Zagrebačkog električnog tramvaja koji bi godinu mogao završiti i sa sto milijuna kuna u minusu.
Gubitak u razdoblju od siječnja do lipnja ove godine bilježi i Velesajam, i to od 3,3 milijuna, a u plusu su Holding s 38,2 milijuna te Zagrebački inovacijski centar s gotovo 50 tisuća kuna. Dobit je ostvario i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom (ZCGO), čijeg direktora Igora Zgombu zasigurno očekuje i nagrada za menadžera godine, budući da je uspio uprihoditi – tri kune.

U plusu standardni

Međutim, ZCGO i dalje nije u minusu, kao što je već godinama u minusu, i to debelom, ZET, kojem će i ove godine Grad morati pomoći da stane na noge. Nije pretjeranih problema imao s prodajom karata, kako se činilo da će imati kad je uvedena karta od četiri kune pa se se Zagrepčani za njom pomamili. Doduše, u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, kartu za 10 kuna kupilo je čak 81,8 posto ljudi manje, ali prodalo se 3,6 milijuna više karata po četiri kune nego lani, pa je, stoji u polugodišnjem izvješću ZET-a, zarada od karata na kraju osam posto veća nego u istom razdoblju prošle godine.
Najveća stavka u rashodima su troškovi osoblja, na koje se troši 55 posto novca. Povećao se broj radnika ZET-a, stoji u dokumentaciji, na što je otišlo gotovo 11 milijuna kuna, više se trošilo na dizel za autobuse jer je gorivo poskupjelo, bilo je i plaćanja sudskih pristojba zbog tužbi s radnicima, a potrošilo se i na nove naljepnice i materijal s logom ZET-a jer se nekadašnja Holdingova podružnica početkom godine odvojila od tog trgovačkog diva. Koji je sad u plusu upravo zato što za sobom više ne vuče najvećeg gubitaša. S dobitkom u prvoj polovici godine već tradicionalno poslovali su, između ostalih, Čistoća, Zagrebparking, Gradska groblja, Autobusni kolodvor i Zrinjevac, a kako stoji u izvješću Holdinga, prihodi od gotovo 40 milijuna kuna nisu ostvareni iz poslovnog segmenta, već iz financijskog. Ili, drugim riječima, ono što se potrošilo, primjerice, na materijal te na osoblje nije se smanjilo, ali manje se dalo za kredite i kamate. Što se i koliko trošilo, detaljno će na sjednici Gradske skupštine potkraj mjeseca zastupnike i građane izvijestiti šefica Holdinga Ana Stojić-Deban.
Isti će dan za govornicu i gradonačelnik Milan Bandić, da pojasni što će se do kraja godine mijenjati u gradskom proračunu. Na red će doći tada i djelatnici u stručnoj službi Ćirilometodske 5, koji su trebali dobiti nove kolege, ali kako do zapošljavanja ipak neće doći, novac za to prenamijenit će se za namještaj u uredu gradonačelnika, a kolege djelatnika iz Skupštine, oni u Stručnoj službi gradonačelnika, dobit će novu kopirku.
Osim novca za namještaj, za ured gradonačelnika dat će se dodatnih 5,8 milijuna kuna jer je oko četiri milijuna ipak potrebno za djelatnike, budući da nije prošao Bandićev prijedlog da im se smanje plaće. Ostalo će se potrošiti na "održavanje objekta gradske uprave i režijske troškove". Gradski ured za mjesnu samoupravu također će dobiti dodatne milijune, i to kako bi uredio sve lokacije na kojima se uoče divlji deponiji. Ceh za smeće oduzet će se, međutim, Uredu za gospodarstvo. Točnije, novac koji je potkraj 2017. namijenjen dokumentaciji za gradnju kompostane Obreščica i Centru za gospodarenje otpadom, danas im nije potreban.

Branitelji neka se snađu

– Od Obreščice se odustalo zaključkom Gradske skupštine, a novac planiran za subvencioniranje Centra smanjen je jer će ga financirati Ministarstvo zaštite okoliša i energetike – pojasnili su iz Grada. S druge strane, upravo rad na dokumentaciji za istu tu kompostanu i dalje je u planu ZCGO-u, onom koji ima polugodišnji prihod od tri kune, a sredstva koja će se sad uštedjeti u Uredu za gospodarstvo, preusmjerit će se za – povećanje subvencije ZET-u. Za nešto više od 73 milijuna kuna povećat će se i novac za Gradski ured za obrazovanje.
Određenim je školama, objašnjava se u prijedlogu rebalansa proračuna, jednostavno bila potrebna obnova krovišta i stolarije te se, iako to nije bilo planirano, nije moglo čekati. Dat će se nešto više i za udžbenike jer ih sad već koristi četvrta generacija te su poprilično pohabani. U Gradskom uredu za branitelje zatvorit će se aktivnost samozapošljavanja hrvatskih branitelja "budući da Hrvatski zavod za zapošljavanje i Obrtnička komora grada Zagreba provode poduzetničke edukacije iz sredstava EU te ih hrvatski branitelji mogu polaziti", dok će se pola milijuna kuna manje nego dosad u Uredu za sport i mlade odvojiti za "program koji potiče zapošljavanje mladih". Također, Stručnoj službi gradonačelnika ide dodatnih 11,4 milijuna za održavanje informatičkog sustava koji koristi cijeli Grad. Svi dodatni milijuni, točnije njih 335, trebali bi se većinom pribaviti iz poreznih prihoda, koji će stići iz nagodbe u sudskom sporu između Grada i Ministarstva financija.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

driverzg27

u ARZ sivi MAN LION' S COACH...jel neko zna ciji je taj? zakaj je taj?
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

smogovci.bbb2

Izvor: http://www.vecernji.hr/zagreb/stojak-se-cudi-upravi-zet-a-velicanstveno-ste-nesposobni-1278551
Stojak se čudi upravi ZET-a: Veličanstveno ste nesposobni
Kada uspijete u šest mjeseci doći do gubitka od 54 milijuna kuna, onda ste ili veličanstveno nesposobni ili vas jednostavno nije briga jer znate da će vaše minuse pokriti građani Zagreba iz svojih novčanika – oštar je prema ZET-u jučer bio Tomislav Stojak, gradski zastupnik i predsjednik zagrebačkog HNS-a.
Donedavnom se Holdingovom podružnicom, ocijenio je Stojak, loše upravlja, dugogodišnji radnici ne sudjeluju u kreiranju budućnosti tvrtke, pruge se ne obnavljaju, prihodi od prodaje karata na svim razinama padaju, a sve to na kraju rezultira sa šestotinjak milijuna kuna minusa koji se "pokrije" iz proračuna.
– Ako se ovakvo poslovanje nastavi, u skoroj budućnosti moglo bi se dogoditi da se će se prepoloviti broj vožnji autobusa i tramvaja, smanjiti broj stanica, a i ukinuti pojedine linije – rekao je Stojak.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

421

https://www.index.hr/vijesti/clanak/karlovacki-policajac-ukrao-10-dkg-salame-za-gablec-prijeti-mu-otkaz/2036030.aspx
SALAMA za gablec ukradena u jednom trgovačkom centru u centru Karlovca mogla bi posla koštati policajca karlovačke Policijske uprave, javlja Radio Mrežnica.
On je prošlog tjedna uzeo desetak dekagrama nareska i nije platio. Kako se neslužbeno doznaje, uhvaćen je u krađi. U PU karlovačkoj potvrdili su događaj, ali i da su kolegu udaljili iz službe.
"Jedan policijski službenik PU karlovačke zbog teže povrede službene dužnosti prošlog je tjedna udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak, a zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela za koje se progon poduzima po privatnoj tužbi", kažu u PU karlovačkoj.

Zanimljiv slučaj pravde i kriterija za postupanje policijskih službenika.
Kad smo zbog neplaćanja karte od 10 ili 15 kn zaustavljali  bus123 i iščekivali dolazak Policije radi postupanja prema kradljivcu tj neplatiši(šverceru), odgovor dežurnog na 192 bio je da je svota manja od 2000kn, pa zato neće doći na uviđaj.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

driverzg27

kad se vec pise o svemu i svacemu : postojal je prijedlog da ZET produzi iz klince u jasku...kaj je s tim?  od KS do Jaske je par minuta...zasto APP nebi produzio tu liniju? bitno da se vozi u Hrusevec,Laktec itd... pa onda ajmo produzit 165 na Jasku...puno ljudi ima u Brezniku i Jaski koji rade u Zagrebu aka Bandic Ghetto...ali kako stvari stoje ZET od tog ce se ogradit....
Ne obaziri se na to odakle dolaziš, već gledaj kamo ideš. Nikad ne obeshrabruj nekoga tko kontinuirano napreduje, bez obzira kako sporo.

tramvajac 92

#613
S čisto tehničke strane i produženja linije tih 9 kilometara do Jaske, izvedivo je i nije nikakav problem. Drugi par rotkvica je lova, koja isto nebi trebala biti problem. Treća stvar je koncesija, koju trenutno imaju Samoborček i Autoturist. Dok god je ta koncesija važeća, ZET ne smije voziti liniju za Jasku. Putnici bi bili oduševljeni, karta bi pala sa 38? na 8 kn (u najboljem slučaju i 4 kn za putnika.

Inače, ta sela koja si naveo su ili usputni dodatak ili sitni nastavak linije.

NP-549

Moglo bi se vozit i paralelno sa Samoborčekom, unatoč njihovim koncesijama. Moralo bi se ispoštovat zaštićeno vrijeme (mislim da je 40 min na takvim linijama) ili bi se morala stavit drugačija stajališta (dva mogu bit ista).
Ali najvažnija stavka je to da ZET to neće vozit bez subvencije, a pitanje koliko je netko uopće zainteresiran za to financirat. Tu su jos naravno i političke pozadine, ko i uvijek u ovoj nakaradnoj banana državi