RMV Rhein-Mosel Verkehrs Koblenz

Autor RV, Siječanj 04, 2019, 20:15:27

RV

Evo par mojih slika iz Koblenza i okolice; Mülheim-Kärlicha i Neuwieda.
Prijevoznik je RMV, a imaju uglavnom Citare, Crosswaye, Lion's Citye i Citye G i par puta je naišao jedan od onih Volva što su bili na testiraju kod Promet Splita. Cityi su im narančaste boje i isti su kao naši Splitski (A21) te su im sjedala u drugačijem obliku.

Slike nažalost nisu najbolje i nema ih puno, a razlog tome je što je jednostavno previše ljudi i jedino sam dobro mogao slikati iz auta. Naravno, bilo bi još slika ali tjekom slikavanja jednog Citya u Neuwiedu našao sam se u veoma neugodnoj situaciji. Prišao mi je jedan od policijskih djelatnika i zamolio me da ne slikajem, da je to narušavanje privatnosti vozača i putnika te da ako želim slikati morao bih pitati sve koji su upali u kadar. Naravno ja sam mu pokušao objasniti da ako je tako sliku ću samo za sebe čuvati, ali ipak mi nije dopušteno. Tu sam prestao, jer je ovdje GDPR "cjenjeniji" nego u Hrvatskoj. Nadam se da sljedećeg puta bude bolje.
(Naravno, ako slike ne zadovoljavaju uvjete slobodno ih uklonite, neću se ljutiti..)

Na prvoj slici je Crossway sa posebnim displayom "Frohes neues Jahr" što na Njemačkom jeziku znači Sretna Nova Godina. Isti takav Crossway je na Božić imao isto tako prilagođen display. Na drugoj slici je Citaro u centru grada na liniji koja vozi po gradu i okolici.