Razno (2)

Autor shef, Ožujak 30, 2012, 22:16:14

Boki651

@Čelični, bio je pokušao nešto Ericsson s pametnim stanicama, ali niti aplikacija radi kako treba niti rade one pametne stanice u gradu.

Čelični

Citat: Boki651  u Listopad 17, 2019, 19:00:10
@Čelični, bio je pokušao nešto Ericsson s pametnim stanicama, ali niti aplikacija radi kako treba niti rade one pametne stanice u gradu.
Da obje su Ericssonove pametne stanice i "Žabica" odavno i "Riječki neboder" skoro uvijek u kvaru. Što se aplikacije tiče ona ova zadnja tri, četiri dana radi na mom androidu "dosta dobro" u uspredbi s npr. prošlim tjednom kada su najprije bili ucrtani autobusi bez brojeva linija i podataka. Kad bi se kliknulo na pojedini autobus nije bilo nikakvih podataka, zatim par dana su bile ucrtane samo stanice bez autobusa i bez ikakvih podataka, ali ponavljam i sada dok ovo pišem aplikacija na mom androidu radi uz eventualne manje greškice koje su uvijek bile prisutne od kad postoji aplikacija pametne stanice. Na pametnim stanicama je najrealnija slika po mom mišljenju na karti gdje je ucrtan autobus s navedenom linijom kada se klikne na traženi smjer, ali ni to od početka pa ni sada nije 100% funkcioniralo pa bi autobus na npr. na liniji 5 u smjeru Jelačićevog trga na stajalištu "OŠ Fran Franković" nakon dužeg stajanja, naglo preskočio "Severinsku" i "skočio" na slijedeće stajalište "Bok". Pročitaj ako nisi recenzije Ericssonovih pametnih stanica i bit će ti sve jasno zašto je prosječna ocijena 2,2.

Boki651

Meni na aplikaciji stoje autobusi onako kako sam ih "uhvatio" prilikom paljenja aplikacije, s time da kad odabereš autobus da vidiš detalje, ako nema oznake linije, tada piše garažni broj, a ako ima broj linije, tada obično nije aktualan polazak nego par sati prije.

Čelični

#1113
Ne bi vjerovao meni su sada brojevi linija na svim autobusima i slika nije "zaleđena" čak se i vremena polazaka podudaraju. Stanje kakvo je kod tebe meni je bilo prošli tjedan. Kada bih kliknuo na autobus bez broja kako i tebi sada otvarao mi je s velikim slovima ispisan garažni broj bez ikakvih podataka o polascima.

trolej_trola

Citat: NP-549  u Listopad 17, 2019, 16:09:15
Istok:  13-14-12-10a-10-29-27-25-26-P-P
Zapad:  11/18/18b/19/20/21/22-30/23-P

Hvala NP-549 na informaciji.
:)

Filemona

Novi list opet o "pametnim" stanicama.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Sjecate-se-rijeckih-Pametnih-stanica-otprije-dvije-godine-Od-tehnoloske-inovacije-ostala-samo-metalna-konstrukcija?meta_refresh=false

Citat:Gdje je zapelo?
Sjećate se riječkih Pametnih stanica otprije dvije godine? Od tehnološke inovacije ostala samo metalna konstrukcija

Autor: Ljiljana Hlača   
Objavljeno: 11. studeni 2019. u 7:25

Od sve te tehnologije ostala je samo metalna konstrukcija, dok su pametni dijelovi (vertikalni ekran kao evidencija dolazaka i odlazaka autobusa, punjači za mobitel) izvan funkcije, a dijelom i devastirani

RIJEKA - Riječke pametne stanice, kod riječkog nebodera i na Rivi, spavaju tehnološki san. Od sve te tehnologije ostala je samo metalna konstrukcija, dok su pametni dijelovi (vertikalni ekran kao evidencija dolazaka i odlazaka autobusa, punjači za mobitel) izvan funkcije, a dijelom i devastirani. Pitanje je isplati li se sada sve to popravljati?

Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji je dobio pametne autobusne stanice, a u okviru pilot-projekata Centra za kompetencije za pametne gradove (CEKOM) koji je osnovan kao dio inovacijske infrastrukture Republike Hrvatske. Bilo je to 2017. godine. Cijela ta priča medijski se lijepo predstavila, sve je to obećavalo.

- Pametne stanice su postavljene u sklopu projekta testiranja novih tehnologija, a za svaki korak naprijed potreban je novac. Stoga se CEKOM svojedobno javio na natječaj za bespovratna sredstva koji provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. No do sada, iako je prošlo više od dvije godine od prijave, ministarstvo nije dovršilo evaluaciju, postupak još traje, a daljnji razvoj tog projekta zbog toga stagnira, saznali smo od Grada Rijeke.

Partneri su na tom projektu bili HT, Ericsson Nikola Tesla, Autotrolej i Rijeka Promet, a Grad Rijeka tu je imao zadatak da pametne stanice fizički postavi na lokacije u centru grada i za to je izdvojio i 5.230 kuna, koliko je otišlo za postavljanje temelja i njihovo betoniranje. Ostalo su sudionici u projektu ustupili bez naknade.

Zatražili smo komentar od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta zašto se toliko dugo čekaju rezultati na spomenuti natječaj, gdje je zapravo zapelo i zašto? Upit je poslan 22. listopada, ali odgovor nije pristigao.

Iskreno, tko god nije bio svjestan da je to bila reklama HT-a i Ericssona, grdno se razočarao.

Čelični

Autotrolej bivšem direktoru Željku Smojveru platio čak i autoškolu

Komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke svom nekadašnjem direktoru Željku Smojveru svojevremeno je platio tečaj engleskog jezika te je u tu svrhu utrošeno oko 6.600 kuna, no to nije jedini trošak slične vrste koji je Autotrolej imao prema svojoj nekadašnjoj čelnoj osobi koja se posljednjih godina nalazi na direktorskoj funkciji u gradskoj tvrtki Rijeka plus.

Portal Fiuman otkriva da mu je Autotrolej plaćao čak i autoškolu, odnosno Smojver je na račun Autotroleja, točnije rečeno na račun građana Rijeke, išao polagati za C i D kategoriju, a u konačnici je stekao tek pravo upravljanja vozilima C kategorije. Radi se o motornim vozilima čija je najveća dopuštena masa veća od 7500 kg, a ne služe za prijevoz ljudi, odnosno u pitanju su teretna vozila.

Trebao je Smojver na račun Autotrolej položiti i D kategoriju koja bi mu omogućila upravljanje autobusom, no iz javnosti nepoznatih razloga za tu kategoriju ipak ne posjeduje dozvolu.

Navedene informacije nakon upita potvrdili su nam i iz Autotroleja: "Kako bi se detaljno upoznao sa svim radnim procesima u Autotroleju, i to s ciljem unaprjeđenja poslovnih procesa te tvrtke i uvjeta rada vozača autobusa, sukladno planu edukacije kadrova u Autotroleju, planirana je, među ostalim, i edukacija tadašnjeg direktora društva Željka Smojvera za D vozačku kategoriju u koju spadaju vozači autobusa.

Budući da je u to vrijeme na snazi bio zakon kojim je prethodno trebalo položiti C vozačku kategoriju, Željko Smojver je prvo obavio edukaciju za tu kategoriju kako bi mogao nastaviti daljnju edukaciju te dobiti vozačku dozvolu i za ciljanu, D kategoriju. No, zbog opravdanih razloga g. Smojver je za trajanja svog mandata na čelu Autotroleja, obavio edukaciju samo za spomenutu C kategoriju. U tu je svrhu Autotrolej utrošio 11.635,27 kuna", otkrili su iz Autotroleja za Fiuman.

https://www.fiuman.hr/autotrolej-bivsem-direktoru-zeljku-smojveru-platio-cak-i-autoskolu/


Čelični

#1118
https://www.fiuman.hr/obersnel-o-nesreci-autotroleja-greske-se-dogadaju-necu-traziti-odgovornost-nadleznih-osoba/

VIJESTI Obersnel o nesreći Autotroleja: Greške se događaju, neću tražiti odgovornost nadležnih osoba

Gradonačelnik Vojko Obersnel kao predsjednik Skupštine Rijeka plusa i Autotroleja ignorirao je upit portala Fiuman o izvještaju sudskog vještaka da se teška prometna nesreća u ljeto prošle godine dogodila zbog kočnice koja se samospustila, no tu temu ipak nije mogao izbjegnuti tijekom Aktualnog sata na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Podsjetimo kako je u toj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Vedran Vivoda (Akcija mladih) naveo je kako je jedan od lokalnih portala objavio iskaz sudskog vještaka o prometnoj nesreći iz ljeta 2018. godine u kojoj je starija osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vijećnik je naveo kako je prema tom izvještaju za nesreću krivo loše održavanje Autotrolejevih autobusa koje obavlja tvrtka Rijeka plus, odnosno neispravan sustav kočenja na autobusu koje je bilo uključeno u nesreću. Vivoda je upitao gradonačelnika hoće li tražiti odgovornost nadležnih osoba u KD-u Autotrolej i tvrtki Rijeka plus koje su zadužene za održavanje te hoće li se ispričati vozaču autobusa koji je okrivljen za nesreću. Vijećnik je zatražio komentar na spomenuto sudsko izvješće te na održavanje autobusa javnog gradskog prijevoznika.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je prema zakonskim odredbama jasno koje su nadležnosti skupština komunalnih društava kojima je gradonačelnik prema zakonu i predsjednik te kako opisani slučaj nema veze s nadležnošću skupštine. Obersnel je istaknuo kako se greške događaju te zaključio kako neće tražiti odgovornost nadležnih osoba.

Vivoda je ocijenio kako je gradonačelnikov odgovor štur i nepotpun te zatražio opširniji pisani odgovor.

Boky719

Sretna nova godina svima

Pozdrav svima


Ivano31

Bas bio na doceku u gradu a ulice zablokirane pomocu 598 i 588 legende usle u 2020

Boky719

Osiguranje

Poslano sa mog AGS-W09 koristeći Tapatalk


Boky719

Sretna Nova godina svim kolegama i ljudima dobre voljepitanje ako ima u grupi tko od pomoči;naime imam informaciju da brodogradilište Viktor Lenac želi otkupiti jednu kockicu;za prijevoz svojih djelatnika;te da nemogu dobiti nikakav odgovor od mjerodavnih iz Autotroleja;te se pruža mjesto metisa mogučnost još služenja svrsiNadam se da če ostati bar jedna u životu

Poslano sa mog AGS-W09 koristeći Tapatalk


Paško

A ja se nadam da neće TAM bacit u staro željezo iako je to očigledan scenarij.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Čelični

#1124
Uglavom stara tematika, ali ima nešto malo i nečeg novoga i od danas je tekst. Poveznica stara:

https://www.autotrolej.hr/novosti-i-obavijesti/zbog-nedovoljnog-broja-vozaca-na-trzistu-rada-autotrolej-prisiljen-korigirat-vozni-red/

U srijedu, 8. siječnja 2020. godine, u Salonu Grada Rijeke, potpisan je Ugovor o nastavku poslovne suradnje na provedbi uključivanja željeznice u sustav javnog gradsko-prigradskog prijevoza Grada Rijeke.

U sklopu projekta integriranog putničkog prijevoza vlakovima HŽ Putničkog prijevoza i autobusima Autotroleja i tijekom 2020. godine nastavlja se suradnja kojom korisnici željezničkog i autobusnog prijevoza u gradsko-prigradskom prijevozu Grada Rijeke mogu koristiti jedinstvenu putnu kartu koja omogućava vožnju autobusom i vlakom.

Riječ je o mjesečnim i pojedinačnim kartama KD Autotrolej s kojima je, bez dodatne nadoplate, moguć i prijevoz vlakom, odnosno, svi korisnici mjesečnih pokaznih karata,  korisnici godišnjih radničkih i 65+ karata te korisnici popularnih cvikalica, imaju mogućnost do željenog odredišta doći i vlakom. Ugovor o nastavku poslovne suradnje potpisali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, zamjenik gradonačelnika Bakra Tomislav Dundović, zamjenica načelnika Općine matulji Eni Šebalj, direktor Komunalnog društva Autotrolej d.o.o. Alberto Kontuš, predsjednik Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o Željko Ukić i član Uprave HŽ Putnički prijevoz d.o.o Damir Rubčić. Svi potpisnici izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom projekta.

Naime, prema podacima HŽ Putničkog prijevoza, vlakovima je od 1. rujna do kraja 2019. godine prevezeno 8.000 putnika. Cilj  je HŽ Putničkog prijevoza i Autotroleja potaknuti povećanje broja putovanja javnim prijevozom, što će dovesti do smanjenja broja osobnih automobila na cestama, povećanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja ispušnih plinova.

Potpuna implementacija sustava integriranog putničkog prijevoza očekuje se nakon izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge od Škrljeva do Jurdana. U nastavku projekta planirano je otvoriti dodatna željeznička stajališta te sukladno potrebama korisnika, krenuti i u dodatno prilagođavanje voznog reda vlakova i autobusa, kako bi smisao integriranog prijevoza bio potpun.

Vlak prometuje na relaciji od Permana i Jurdana na zapadu do Škrljeva na istoku, pri čemu  putnici vožnju mogu realizirati jedinstvenom kartom, koja im vrijedi i za autobus, odnosno Autotrolejovom kartom.

Integrirani putnički prijevoz dio je Strategije prometnog razvoja RH 2017. – 2030.