Kartice digitalnog tahografa

Autor NP-549, Kolovoz 14, 2013, 12:28:41

qwertz

dali tko zna koliki treba biti tjedni odmor u javnom gradskom prijevozu nakon ulaska u eu

kapetanakis

Citat: NP-549  u Kolovoz 15, 2013, 08:04:17
Citat: telige  u Kolovoz 15, 2013, 07:50:52

Obveze prijevoznika i vozača u slučaju kada vozilo nije opremljeno tahografom

Članak 18.
(1) Ako vozilo nije opremljeno tahografom u skladu s odredbom članka 2. stavka 3. ovoga Zakona, isto će se moći koristiti samo za:
a) unutarnji linijski prijevoz putnika na linijama ukupne udaljenosti do 50 km,

Ovo ti nema veze sa taho-karticama pošto u drugom zakonu stoji da nemožeš uvest i registrirat vozilo (polovno ili novo) preko 3.5 tone bez tahografa. Znači: SVI GA IMAJU


@SVICAR - da, to bi bilo idealno ispunjavanje uvjeta.  4 i pol sata na busu, onda ideš odmorit, poslije drugi dio na drugi bus. Mada je kod nas drugačiji zakon, u njemu stoji da vozač u javnom gradskom prijevozu može voziti maximalno 7 sati s tim da ima pauze po 5 minuta na okretištima.   I kako da to posložiš da zadovolji kriterije kad ti može vozilo zapet u gužvi, vozač izgubi svojih 5 minuta i što onda !?
Znam da je ovo od sedam sati bilo prije, ali u trenutnom zakonu toga nema niti se igdi spominje radno vrime vozača gradskog autobusa, spominje se samo već navedeni stavak da  linije do 50 km ne podliježu tahografu, a šta to znači niko ne zna reć, jer listić moraš ispunit i karticu moraš imat. Ima još jedan stavak na koji se može navezat a to je o radnom vremenu mobilnih radnika, ali i oni najkasnije nakon 6 sati bi tribali pola sata odmorit, tako da sve ostalo je izgleda prekršaj.