autobusi.org Forum

Međugradski prijevoz => Ostali linijski prijevoznici => // Autoherc Metković - Autopoduzeće Imotski => Autor teme: im u Prosinac 29, 2016, 13:20:57

Naziv: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Prosinac 29, 2016, 13:20:57
Postoji i novi iveco dayli s autoherc shemom prije dva dana na imotski split
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno
Autor: tony515 u Prosinac 29, 2016, 13:21:52
Citat: im  u Prosinac 29, 2016, 13:20:57
Postoji i novi iveco dayli s autoherc shemom prije dva dana na imotski split
Dva su dosla. Jedan bili jedan crveni. Dosli su iz firme atko.ee

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno
Autor: Lion's Driver u Prosinac 29, 2016, 13:39:30
Novi..???  umnik2 u Autohercu Grude imaju zuti s natpisima Autoherc koji su dosli kad i Temse pa sam pomislio na njih
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno
Autor: tony515 u Prosinac 29, 2016, 13:40:50
Citat: Lion's Driver  u Prosinac 29, 2016, 13:39:30
Novi..???  umnik2 u Autohercu Grude imaju zuti s natpisima Autoherc koji su dosli kad i Temse pa sam pomislio na njih
Ovi su dosli iz Nizozemske ja mislin. Bojani su u Grudama. Dosli su ima dva, tri tjedna

Poslano sa mog GT-I9301I koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 03, 2017, 21:23:27
Pred garazom u Imotskom fino stoji jedan Daily....crveni s velikim bijelim natpisom "Atko"....onda...ili je samo jedan sređen ili ih je vise od 2   umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tony515 u Veljača 04, 2017, 12:08:21
Bijeli je sredjen tip top, a crveni samo registriran i dobio je naljepnicu na vratima. Trenutno vozi đake
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 09, 2017, 10:32:11
http://radioimotski.hr/naslovnica/u-imotskom-otuden-autobus/

Citat:Tijekom noći  sa 7./8. veljače u Imotskom, u ulici Kralja Zvonimira, iz kruga poduzeća  otuđen je autobus Renult Iliade, dubrovačkih registarskih oznaka, godina proizvodnje 2015.

Poduzeću u vlasništvu pričinjena je materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća kuna. Provodi se kriminalističko istraživanje, prenosi PU Splitsko-dalmatinska.

Pazi ovo...2015 godiste.... ;D jesu ga nasli  umnik2

Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Veljača 09, 2017, 18:52:21
Vjerojatno su zamijenili u prometu od
I godinu proizvodnje  thumbs
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Veljača 10, 2017, 02:15:32
Da, ako se radi o Renaultu Iliade, onda to može biti samo DU-673-GB koji je petnaest godina stariji od navedenog.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 10, 2017, 09:10:37
Da....datum prve reg u HR je valjda 2015... al novinari su novinari...nebitno...
Pokusat cu ja doc do kakvih informacija pa cu javiti...ako dođem do njih...jer padaju nagađanja da je sve maslo samog gazde...moze bit a ne mora....
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Veljača 11, 2017, 13:54:59
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/467994/imocani-u-cudu-tko-je-mogao-ukrasti-dobro-cuvan-autobus-vrijedan-300000-kuna-i-odvesti-ga-da-nitko-ne-primijeti-e-za-to-treba-imati-hrabrosti

Citat:Imoćani u čudu: Tko je mogao ukrasti dobro čuvan autobus vrijedan 300.000 kuna i odvesti ga da nitko ne primijeti? E za to treba imati hrabrosti...

Je li završio u BiH?
 
Piše Braco ĆOSIĆ

Pomalo nesvakidašnja krađa iznenadila je mnoge u Imotskom - prvi je put ukraden jedan veliki autobus, i to iz čuvanog kruga tvrtke, osvijetljenog i okruženog kamerama.

Naime, u noći s utorka na srijedu s parking-prostora u krugu imotske firme "Autoherc-Autopoduzeće Imotski", bez traga je (barem za sada) nestao autobus marke renault iliade.

U šturom priopćenju policije koja je odmah obavila očevid stoji da je ukraden autobus dubrovačkih registracijskih oznaka vrijedan nekoliko stotina tisuća kuna.

Ma, hajde da je ukraden neki osobni automobil, motocikl, to se događa često, ali provaliti u autobus, upaliti ga, te se njime u gradskoj ulici uključiti u promet i jednostavno nestati - za to treba imati i te kakve hrabrosti.

- Prvi put je zabilježen ovakav slučaj u našoj firmi, a mislim i prvi put u Imotskom - veli nam još uvijek iznenađeni direktor tvrtke Zvone Milas, kojega smo kontaktirali mobitelom jer je bio na službenom putu

- Autobus je odlično očuvan, godina proizvodnje je 2002., i te kako nam je služio i bio skoro pa svakodnevno u uporabi. Iznutra je uredan kao nov i šteta je zaista velika, no nadamo se da će naša policija brzo ući u trag tom drskom lopovu i da će se renault ponovno vratiti u krug naše firme - veli Milas, koji također ističe da je autobus ukraden negdje iza jedan sat poslije ponoći, te da cijeli prostor gdje je bio parkiran pokrivaju nadzorne kamere.

Policija pregledava snimke

Dakako, snimke s nadzornih kamera su izuzete, pregledava ih policija i sada se očekuje sa zanimanjem u Imotskom daljnji tijek istrage.

Vrijednost ukradenog autobusa je oko 50 tisuća eura, negdje više od 300 tisuća kuna. Autobus je, kako doznajemo, normalno osiguran kao i svako drugo vozilo za prometovanje, no nismo doznali je li osiguran od ovakvih krađa.

Razgovori o krađi autobusa koji je bio parkiran uza samu željeznu rampu, svega pedesetak metara od Ulice kralja Zvonimira koja je noću prometna jer je jedna od ulaza u središte grada, idu još dalje.

Zna se da je granica s Bosnom i Hercegovinom vrlo blizu, svega pet, šest kilometara od Imotskoga. Onaj tko je ukrao autobus sigurno nije mogao neopaženo i bez kontrole proći na glavnim graničnim prijelazima u Vinjanima Donjim ili Vinjanima Gornjim, ali ni preko čuvanih malograničnih punktova. No, zato imaju i neobilježeni prijelazi s užim prometnicama gdje je autobus iako širok i velik mogao proći.

Skrivati takvu grdosiju u Imotskom ili negdje na području Imotske krajine vrlo je teško, pa je izglednije vjerovati da je već završio u susjednoj BiH. I tamo se, kažu stručnjaci, ne može tek tako voziti, pa ostaje opcija da će se u nekoj garaži ili skrivenom mjestu pretvoriti u dijelove.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Veljača 14, 2017, 12:33:05
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/468553/misterij-koji-je-zbunio-imocane-rijesen-pronaen-nestali-autohercov-autobus

Citat:
Misterij koji je zbunio Imoćane riješen: pronađen nestali 'Autohercov' autobus
 
Piše Braco Ćosić

U ponedjeljak poslijepodne pronađen je sigurno najpoznatiji autobus u Imotskom, onaj marke renault, dubrovačkih registracijskih oznaka, otuđen iz dobro čuvanog kruga imotske autoprijevozničke tvrtke "Autoherc – Autopoduzeće Imotski" u noći između prošlog utorka i srijede.

O tom se autobusu nagađalo svih ovih zadnjih dana, stvarale su se i kojekakve priče o tome da je završio u dijelovima negdje na prostoru susjedne Bosne i Hercegovine. Sve u svemu, bilo je teško vlasnicima tvrtke jer je autobus vrijedan oko pedeset tisuća eura.

– Nazvali su me iz kruga službene istražiteljske ekipe da je naš autobus pronađen, i to nedaleko od Imotskog. Točna lokacija je u blizini prometnice Lovreć – Studenci, kod zaseoka Mrnjavci, u borovoj šumi. Prvi pokazatelji govore kao je tek neznatno oštećen, vjerojatno zbog vožnje uskim prometnicama, no da to nije nešto posebno. Raduje nas to i hvala još jednom imotskim istražiteljima iz policije koji su uspjeli locirati autobus – rekao nam je direktor "Autopoduzeća Imotski" Ljubo Bošnjak, koji je odmah nakon dojave na lice mjesta poslao stručnu ekipu s automehaničarima i vozačem.

Tako je popularni renault još iste noći trebao biti u krugu tvrtke.

Dakako, ova vijest je odjeknula Imotskim, svi se pitaju tko bi mogao i zašto ukrasti autobus. Je li u pitanju neka poruka vlasnicima tvrtke ili je samo hir nekoga vozača koji se htio malo provozati, za sada ostaje enigmom. Možda je, kažu u Imotskom, nekom promaknula redovna linija pa se požurio posebnim autobusom doći do nekoga odredišta.

No čini se kako je za avanturistu, ili više njih, ipak toliki autobus bio preveliki zalogaj, pa su ga ostavili skrivenog u borovini u blizini zaseoka Mrnjavci. Zanimljivo je i to da je zračne linije od mjesta pronalaska autobusa do prvih kuća tek pola kilometra, pa je još čudnije da gotovo sedam dana nitko nije primijetio veliko vozilo.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: CONECTO430 u Veljača 22, 2017, 15:18:29
Ukrali bus i vozili se: Imotska policija uhitila dvojicu mladića


Imotska policija uhitila je i privela dvojicu mladića, 23-godišnjaka i 19-godišnjaka, pod sumnjom da su u noći sa 7. na 8. veljače u Imotskom iz kruga poduzeća Autoherc ukrali autobus...

Imotska policija uhitila je i privela dvojicu mladića, 23-godišnjaka i 19-godišnjaka, pod sumnjom da su u noći sa 7. na 8. veljače u Imotskom iz kruga poduzeća Autoherc ukrali autobus u vlasništvu te tvrtke, koji je naknadno pronađen u Lovreću.

Splitsko-dalmatinska policija u srijedu je izvijestila kako je mladiće kazneno prijavila za krađu autobusa Renult Iliade dubrovačkih registracija s parkirališta u Ulici kralja Zvonimira.

Istragom je utvrđena i sumnja da su prije dva dana provalili u benzinsku postaju u Cisti Velikoj, odakle su ukrali novac i prehrambene proizvode.

 Policija ih sumnjiči i da su u prosincu prošle godine u Lovreću ukrali gorivo iz radnih strojeva, a šteta se procjenjuje na oko 6700 kuna.

Izvor: www.24.sata.hr



Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Veljača 23, 2017, 11:22:30
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/470155/tko-su-imotski-pisonja-i-zuga-i-zasto-su-ukrali-autobus-dvojica-prijatelja-te-veceri-su-se-malo-napila
Ovdje ima malo više informacija 😁
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: CONECTO430 u Veljača 23, 2017, 16:55:10
Prije dva tjedna ukrali su bus, a sada su drugi zabili u stijene

U srijedu oko 12.30 sati vozač (19) autobusa na predjelu Poljica zabio se u zid. Suvozač (23) je teško ozlijeđen u nesreći te su ga Hitnom pomoći prevezli u bolnicu u Splitu

U srijedu oko 12.30 sati vozač (19) autobusa na predjelu Poljica zabio se u zid. Na cesti nije bilo tragova kočenja. U autobusu koji inače prevozi srednjoškolce iz općine Zagvozd, osim vozača bio je i njegov prijatelj (23).


- Nazvali smo vozača da vrati autobus u krug poduzeća. Zašto se zabio u zid, nam nije poznato - kazao nam je Ljubo Bošnjak, direktor Autopoduzeća Imotski.


Suvozač je teško ozlijeđen u nesreći te su ga Hitnom pomoći prevezli u bolnicu u Splitu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, radi se o dvojici mladića (19 i 23) koji su prije dva tjedna ukrali autobus imotske tvrtke "Autoherc - Autopoduzeće Imotski". Prešli su 50-ak kilometara po nepristupačnom terenu, vozeći se do zaseoka Mrnjavci, gdje su vozilo onda ostavili, a autobus je pronađen nekoliko dana nakon krađe.

Isti dvojac jučer je bio u autobusu koji se zabio u kameni usjek. Mlađi (19) je vozio, a 23-godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede - vanjski prijelom potkoljenice. Imotski vatrogasci i Hitna pomoć vrlo su brzo stigli na mjesto nesreće.


Navodno je motiv ovakvog čina bio to što je tvrtka "Autoherc - Autopoduzeće Imotski" 23-godišnjem vozaču dugovala neke plaće.

Osim krađe autobusa, mlađahni dvojac prijavljen i za provalu u benzinsku postaju u Cisti Velikoj 20. veljače, kada je ukraden novac i prehrambeni proizvodi. Također, sumnjiči ih se i da su u prosincu prošle godine u Lovreću ukrali gorivo iz radnih strojeva pričinivši štetu od 6700 kuna

Izvor: www.24sata.hr

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Veljača 23, 2017, 17:34:23
Tri portala tri različita teksta >hammer<
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 25, 2017, 16:48:42
Ne...vozač (23) ili (22) (moja je generacija...znam ga iz srednje) se sam zabio kada se vraćao sa đačke linije... navodno da su mu otkazale kočnice...pa bolje u zid nego u provaliju... a ovo što su mu sve prišili može bit/ne mora...ja ga znam kao ok momka i bio je dobar đak...nikad od belaja (a malo ih je takvih u prometnoj školi)...sad šta ga je spopalo...zao mi ga zbog prometne al tako je kako je...namjerno da se zabije sigurno nije
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Shole u Veljača 25, 2017, 17:07:27
Kocnice u 99% slučajeva otkažu onda kad ih prije toga zagriješ ili spališ.  Nemogu skužit po slici o kakvoj se cesti radi,  al po zavoju i stijenama očito je velika nizbrdica. 
Dovoljna kazna će mu bit šta će kolege ubuduće mislit o njemu
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 26, 2017, 11:49:17
Ogromna nizbrdica...za uz brdo čak imaju dvije trake...a točno gdje se on zabio kada je išao niz brdo ide oštra okuka u lijevo a pravo je provalija...
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 26, 2017, 20:53:28
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/crna-kronika/clanak/id/470587/ispovijedili-smo-naseg-pisonju-i-zugu-koji-su-maznuli-autobus-nismo-mi-kriminalci

Eto...čovik ispovidio i sebe a i firmu pa čitajte
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Ožujak 17, 2017, 07:41:35
Opaaaa....bijeli Lion's Comfort nosi na vratima naljepnicu "Autopoduzeće Z d.o.o. pravo cudo i lijepo za vidit  ;D
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: imotski.23 u Ožujak 17, 2017, 22:02:40
Pozdrav...Temsa također dobila naljepnicu Ap-a :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Ožujak 25, 2017, 09:35:09
Jesam li se ja zbog kratkotrajne avanture u špediciji skroz pogubio u vezi AP ili mehaničari pate od kronične dosade i manjka posla pa se dovezali sređivat stare autobuse... hm.... pred garažom se "okotio" jedan fini bijei Cityliner n116...fino su ga izložili pogledu i suncu... e sad...novi uradak majstora ili pak stari uradak sa slike ...al onda nije prodan...hm...hm....hm... umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: AnteIM u Travanj 08, 2017, 12:27:59
Vratio se i Euroliner u život... ;)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: travego33 u Travanj 08, 2017, 18:06:02
Citat: Lion's Driver  u Ožujak 25, 2017, 09:35:09
Jesam li se ja zbog kratkotrajne avanture u špediciji skroz pogubio u vezi AP ili mehaničari pate od kronične dosade i manjka posla pa se dovezali sređivat stare autobuse... hm.... pred garažom se "okotio" jedan fini bijei Cityliner n116...fino su ga izložili pogledu i suncu... e sad...novi uradak majstora ili pak stari uradak sa slike ...al onda nije prodan...hm...hm....hm... umnik2
inače ukradena moja slika stara sto godina a ja nisam već dosta vremena tamo!
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Travanj 08, 2017, 23:31:50
Travego33 sorry za "krađu" samo sam stavio jer me zanimalo od kud sad opet sređeni n116...palo mi na pamet da uopce nije prodan...nisam bio siguran al  nema veze...sad znamo  :D  pivkan
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Svibanj 03, 2017, 01:03:12
IM-376-AO je Ares koji je bio izletio: http://radioimotski.hr/naslovnica/prometna-nesreca-na-drzavnoj-prometnici-grubine-zagvozd/

Voze li dva ili tri Comforta i voze li još dva Citylinera ex Panturist? Kome su prodani Travegi?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Svibanj 03, 2017, 06:25:33
Ja sam uvjeren da su 3...dva crvena i bili...Citylinera nema...ne viđam ih...ima onaj nedavno steđen al stoji...i masa Neoplana je pred garažom...stoje...Za Travege neznam...za Aresa mogu pitat vozaca al mi ga mrsko podsjecat  :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Svibanj 03, 2017, 15:14:09
Probaj onda poslikati tog trećeg i ostale koje nam fale. ;)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Srpanj 22, 2017, 16:34:57
Između mase Aresa se sakrio i nekakav srebrni Sprinter (rekao bi druge generacije) s oznakom prijevoza đaka... samo sam vidio straznja vrata i tu oznaku  umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Srpanj 22, 2017, 21:13:10
Sivi kratki uvoz vjerojatno Skandinavija u ne baš bajnom stanju ali ok  ;)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Srpanj 22, 2017, 22:21:29
Samo san vidio nazad vrata....kako kratki..
B kat ili D1?

Edit: Znas li rege?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Srpanj 23, 2017, 00:55:58
Normalno kratki 12 metara kubnih ili standardni vjerojatno oko 10-ak sjedala razvozi djecu po selu kad dođu s busom iz Imotskog .Vjerojatno B kategorija.

To je druga Serija Sprintera 2000-2008 .

Mogu ti pitat vozača više o njemu ako te baš zanima.  pivkan
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Srpanj 23, 2017, 08:55:27
Ma ne treba se raspitivat hvala ti...  thumbs nego eto...nisam ga viđao... ako je u vlasništvu ap/autoherc dobro bi bilo doznati tablice da stavimo u vozni park
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 02, 2017, 14:47:36
Rashodi:
1x Setra 319 gt-ul
1x MAN (Dorteller) HOCL/SR Sultan
2x MAN Lion's Coach A13 ex Brioni (Bili i sivi... onog bilog s kockicama nema)
4x Mercedes Benz 0404
1x Neoplan Jetliner (komplet bijeli)
1x Renault Ares
1x MAN (Manaş) SL 222
1x Mercedes 0350 '96 (Turčin ex Pleso)
1x Isuzu Turquise (ex TDI ex DeniBus) nisam za nj siguran al je bez tablica ništa ne fali al je zapustan
Karambolirani Ares je još na istom mjestu

Nestali
MAN s kockicama
Jetliner sa šemom (3 crte)
Cityliner N116 ex Marić...
To je to sta znam

Na kanalu Iliade a vani cekaju jedna Zora i Euroliner Û... Temsa stoji uredna  ;D
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Kolovoz 02, 2017, 16:51:50
Citat: Lion's Driver  u Kolovoz 02, 2017, 14:47:36
Rashodi:
1x Setra 319 gt-ul

Jesi li siguran da je ta rashod? Pa ta je došla u AP tek prije možda 4 godine. Možda je crko motor ili nešto slično pa stoji.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 02, 2017, 18:29:15
Ne ona bijela ul...ima jedna gt-ul koja nije valjala ničemu...očepušana je sa svih strana  ;)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Rujan 09, 2017, 22:19:14
Jedan od Aresa dobio DU table, vjerojatno će i ostali ako već nisu. Al ne bi to bilo ništa da se ne šuška kako Autopoduzeće Imotski ide u stečaj. Svi Vozači i radnici su navodno potpisali da rade za Autoherc te Autopoduzeće nema više nikoga osim dvije cure/žene sa šaltera koje su na porodiljnom. Naravno sve je potkrjepljeno velikim dugovima Autopoduzeća (nećete virovat opet   ;D ) i ovaj put ako je sve to sigurno nema spasa.
Također se šuškalo da će Arriva kupit svu grupaciju Autoherc al se poslje tenzija smanjila i poče se pričat samo o kooperaciji u kojoj Arriva zahtjeva 100℅ ispravna vozila i redovnu plaću radnicima svog kooperanta (Autoherc / ApZ ) što će bit pravi problem za onog lopova lažnog osmjeha koji će kako se hvali "pomest sve Imoćane kao metlom". Ljudi voze za minimalac bez dnevnica dok on putuje i gradi vile po Hercegovini. Tužno do Boga ako se sve ostvari.  :'(
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Tomek u Listopad 20, 2017, 00:31:13
Viđena večeras na ZG obilaznici jedna Crobus Zora sa BiH registracijama od Autoherca.. Ne djeluje novo, bijela je, jel to neka IM promjenila registracije?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Listopad 20, 2017, 00:40:22
Odavno:

Citat: amfan  u Ožujak 03, 2017, 07:51:14
Pojavila se Crobus Zora s tablicama K78-M-278. Jel to neka koja je prešla iz hrvatskog dijela firme ili neka nova?

To bi trebala biti bivša DU-926-GN.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: SETRA S415 HDH u Siječanj 16, 2018, 23:18:44
I tako dosa palac spasit AP pa ga utra u stecaj!
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 17, 2018, 06:08:30
AP mu služi za gomilanje dugova a Autoherc čist... AP više nema nego dva radnika i jednu djelatnicu na porodiljnom... a ima linije samomanplatu za Split i đake... a to funkcionira ovako... AP zarađiva od đaka i kolodvora a Palac (Autoherc) na kojem su svi radnici i autobusi iznajmljuje sve APu kako bi pokrio te linije a za uzvrat "sam od sebe" traži za svakog vozača i za svaki bus taman toliko da mjesečno izvuče svu dobit APa na Autoherc a svaki problem koji nastane odma se hvata za AP ako je ikako moguće. eto... od velikog svetog Autopoduzeća Imotski ostalo samo ime i plavi valovi  :'(
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 17, 2018, 15:16:31
ajme ne!!!  :'(
izvor: fb autobusi hrvatska
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 31, 2018, 17:48:26
Iman dojavu da se sva uprava preselila u Zagreb a garaža u Imotskom se čisti. Ostali su samo autobusi koji nisu "rješeni".
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Kolovoz 31, 2018, 22:58:06
Ja imam info da se prodaju i navodno je ariva zaiteresirana
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tramvajac 92 u Rujan 01, 2018, 09:14:35
Nisam siguran da bi to prošlo, iskreno. Jer iako Arriva ima para (nemojmo se zavaravat, mora imati),  ne mogu pokupovati sve veće prijevoznike u državi, ni kao Arriva grupa, što znači ne da na busu piše Arriva Hrvatska d.o.o. nego APP d.o.o., postoji zakon koji brani da nastaju monopoli (ili duopoli u ovom slučaju.

U slučaju da Arriva preuzme sve što se priča da bi preuzeli, postali bi jači od Čazmatrans grupe i to jako, imali bi pod "kontrolom" otprilike pola države.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Dreamwalker u Rujan 01, 2018, 09:22:26
Prošlo bi sigurno. U okolici Imotskog i u Hercegovini imaju Croatia Bus kao konkurenciju. U Slavoniji imaju Čazmatrans (oni im zapravo nisu konkurenti nego kooperanti), Slavonija Bus i eventualno Francuzević. U Istri imaju Brione i Fils. Na Kvarneru imaju monopol.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Listopad 20, 2018, 12:09:23
Garaža se čisti ćošak parkinga na kolodvoru na moju sreću puni. Slika nije baš za u slike smetaju jedan drugom a i ja sam nespretno auto ostavio  ;D

Definitivno ih je lijepo vidjeti posebno Manaşa SL222... autobusi koji bi itekako još mogli služit svrsi da je ikoga briga za njih.

(https://i.imgur.com/QqXeLpb.jpg)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: ManNLNG u Listopad 20, 2018, 12:13:48
Di se selu?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Listopad 20, 2018, 12:20:24
Ko će to znat.... rashodovana ekipa je vjerojatno uništena nema ni Mercedesa ni Neoplana koji su se mogli vidjeti sa ceste. Pred garažom su još 2 Setre 319UL koje pomalo čepušaju i sivi MAN ex Brioni od onog što nevalja. Ova dva na kolodvoru... ostalo ne znam
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: ManNLNG u Listopad 20, 2018, 14:34:53
Se seli garaža u Zagreb?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tramvajac 92 u Listopad 20, 2018, 17:45:53
A lokalne linije će voziti iz Zagreba?  glavauzid
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: elez u Listopad 20, 2018, 18:09:33
Jel ovo SL222 ima klimu ili mi se samo cini?  umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Listopad 20, 2018, 18:34:26
Ima "Prebil" ugradbena
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Frik85 u Siječanj 03, 2019, 00:59:54
Opet see na veliko priča,da se firma prodaje I da idu linije kod flixa
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 03, 2019, 15:30:35
Jednu je uzeo Knežević i već se zna ko je priša ko vozi za njega.

Mene zanima šta će bit s Autohercom u IM oće ostat na đacima ili će ga potpuno maknit. Linije iz Hercegovine će ostat al pod kojim tablicama nezz
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Siječanj 03, 2019, 19:43:40
Jeli Knežević uzeo Njemačku neki govore da ih je Arriva uzela?

Inače ovih dana Hvala Bogu Dragom Crobusa po cesti samo tako inače gdje je Temsa ? Hvala unaprijed.  hi
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Frik85 u Siječanj 03, 2019, 21:51:27
Arriva je u minusu tako,da monentalno ima zabrano kupjne bilo koje tvrtke.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: 415 ul u Siječanj 03, 2019, 22:29:25
Tu bi mogao Cazmatrans upast
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 03, 2019, 22:57:17
 Ljudi o čemu vi... Nije prodan autoherc nego linije flixbusu koji će odredit kome ih dat da voze.... a temsa temsa je u garaži (bar je bila kad sam bacio pogled)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: steyr1985 u Siječanj 06, 2019, 17:22:26
Čapljina Zagreb ce voziti Delminij travel za flix a Mostar Zagreb jos nesluzbeno Knezevic
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Frik85 u Siječanj 06, 2019, 21:41:10
A Osijek Imotski?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Siječanj 07, 2019, 14:32:28
Sve pise
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Dreamwalker u Veljača 01, 2019, 15:27:43
Sinoć u 23:55 prvi polazak iz Zagreba prema jugu odradio je Vincek. Stoga se i službeno može reći da je Flixbus preuzeo sve linije.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 01, 2019, 16:02:34
Ne znam da je baš sve. Samonaplata priko Omiša Zadvarja Ciste i Studenaca ide ko i uvijek. Nešto je ostalo i Autohercu uz đake
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Tlimfocit u Veljača 23, 2019, 09:20:38
Ka i uvik naslov je senzacionalisticki, al ipak su napravili glupost...

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/pun-autobus-putnika-medu-kojima-ima-i-djece-zarobljen-na-a1-molili-smo-vozaca-da-skrene-na-lokalne-ceste-on-se-oglusio/8411288/
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 23, 2019, 10:19:11
Ima već jedno 2 tjedna da i linije za ST  su pod sistemom Flixbusa.   :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 23, 2019, 19:39:40
kakve linije za st? ima samonaplata IM-ST-IM i to je to al covjek minja buseve pa naleti nekad i zeleni  ;D

totalna glupost od strane vozača. da stvar bude gora... putnici zvali policiju policija ih presrela i nema 2 dana mrdanja s Jasenica... tako da bi tribali bit jos gore... e sad... je li im se itko smilovao... nisam čuo  ???
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 24, 2019, 11:52:48
Kate izdaje flix znam na koga misliš vozač se zove na T  A on mi je i rekao da je i to sad pod flix sistemom i cijene variraju .  :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Frik85 u Veljača 24, 2019, 12:09:41
Koliko znam linija Imotski Osijek nije pod Flix još uvjek se radi u navjezi sa Pt
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tramvajac 92 u Veljača 24, 2019, 12:15:09
Hmm, a kako službeno funkcionira to variranje cijena? Zar ne mora biti cjenik za linijski prijevoz (na ovaj ili onaj način) u autobusu, di je osnovna cijena npr. 100 kn, neki putnici imaju popust 20% i tako dalje, što sve piše u cjeniku.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 24, 2019, 12:45:57
Znam da je meni naplatio kartu 29 kuna a za istu relaciju je  zaminutu , dvije karta bila 39 kuna. Pričao mi je šole o tome da variraju inače ne može se kupiti povratna karta a nema više ni dječijih karata .  :)

A Temsicu sam vidio u garaži a Osijek u zadnje vrijeme nisam baš vidio (doduše nisam baš ni gledao naročito , prije koji mjesec bio je redovan VDL sa 3 osovine )  hi

Lp.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Zadarsko dite u Travanj 08, 2019, 00:09:03
U Imotskom je ostalo Autopoduzece Z d.o.o., Osnivac drustva Ljubo Bosnjak, adresa Imotski (Grad Imotski)
Kralja Zvonimira 75

U Metkovicu je registrirano Autopoduzece Imotski d.o.o, vlasnistvo tvrtke Flix, adresa Metković (Grad Metković)
Don Radovana Jerkovića 2

Autoherc d.o.o. je u vlasnistvu Anke Palac, takodjer u Metkovicu, adresa Metković (Grad Metković)
Ul. Slatine 7

Sto tko vozi, sto tko ima, tko ima linije, tko je podvozar?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Zadarsko dite u Srpanj 26, 2019, 01:21:56
  Autopoduzece Z d.o.o., Osnivac drustva Ljubo Bosnjak, adresa Imotski (Grad Imotski)
Kralja Zvonimira 75  je dobilo privremenog stecajnog upravitelja.


Autopoduzece Imotski d.o.o, vlasnistvo tvrtke Flix, adresa Metković (Grad Metković)
Don Radovana Jerkovića 2 se brise iz registra poslovnih subjekata jer je odlukom drustva integrirano u Flix south (ne da mi se sve pisati), kao i Croatia line (Clissa linije).


Autopoduzece Imotski i Auto poduzece Imotski polako ali sigurno odlaze u povijest........
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Srpanj 29, 2019, 09:18:50
Nekakav Lion's Regio pred garažom  umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 05, 2019, 08:00:05
Prenosim priču kolege ex Autoherc  ;D

Regiji su 2008 godiste... za sad su dva no dolazi ih još x broj od Postbusa. Autoherc je dobio u Imotskom sve đake, što osnovnu što srednju školu. Kako kaže kolega, ko je zainteresiran ko će vozit dobija plaću oko 1000€.
Meni je to malo sumnjivo, budući da je Autoherc, no nije nemoguće.  umnik2
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: 415 ul u Kolovoz 05, 2019, 09:28:28
Znaci sve uzima Autoherc,nista Ap Imotski
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Kolovoz 05, 2019, 10:48:44
Auto poduzeće i Autopoduzeće su mrtva slova na papiru. Ako je AP i slučajno dobilo to je Autoherc, i vozači i autobusi pa Autoherc udari AP toliki najam da sve pare izvuče na Autoherc. Dosadašnja praksa.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: 415 ul u Kolovoz 05, 2019, 11:31:56
Nasa realnost,i zakoni koji mu to dopustaju
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Kolovoz 23, 2019, 15:14:10
Zna li netko gdje je nestao ostatak flote koji je nekada odrađivao većinu posla Autopoduzeća/Autoherca: 3x Travego, 1x Temsa, 1x Scania Irizard, 1x Neoplan Tourliner ?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Dreamwalker u Travanj 01, 2020, 19:46:48
Zna li se gdje su Zore? Što voze (kad se vozi)? Što im je uopće i ostalo od linija?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Frik85 u Travanj 01, 2020, 20:07:11
Citat: Dreamwalker  u Travanj 01, 2020, 19:46:48
Zna li se gdje su Zore? Što voze (kad se vozi)? Što im je uopće i ostalo od linija?
Znam,da se je prije korona krize vozilo Osijek i Frankfurt.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Travanj 01, 2020, 20:23:55
Ostali su im samo đaci i možda jedna linija za Zagreb (flix), Osijek i Frankfurt voze Scanie troosovinke. Crobusevi voze povremeni prijevoz a strogo što drži Autoherc još uvijek su đaci (srednja škola)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: steyr1985 u Travanj 01, 2020, 21:06:18
Mislim da Frankfurt vise ne voze. Voze linije za Zagreb i Osijek.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Dreamwalker u Travanj 02, 2020, 10:43:42
Tako je. Već neko vrijeme ne voze Frankfurt, već samo Osijek i jedan polazak za Zagreb koji vozi Scania Touring. Zato i pitam jer je Zora bilo stvarno puno, a već dugo nismo vidjeli ni jednu ;)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Travanj 02, 2020, 12:19:41
Frankfurt ne vozi više nikako ili ga netko drugi vozi ? Crobu sivi je vozio đake Imotski - Biorine , ljeti je onaj nekad vozio vezu Mostar - Split sa APZ shemom nekad čini mi se onaj flix , imaju 2 regija najmanje i čini mi se Euroliner niski ex TDI tours da je prinova .  hi
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: steyr1985 u Travanj 02, 2020, 13:21:59
Bilo je price da Molnar vozi Frankfurt. Oni su vozili sve polaske iz Imotskoga ua Zagreb . Mozda se u zadnje vrijeme nesto promjenilo nisam siguran
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: mate u Travanj 02, 2020, 15:12:06
Upravo to, Molnar vozi Mostar - Frankfurt
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Travanj 02, 2020, 20:14:47
Proslo lito je redovitno knezevic vozio polazak za zagreb u 12
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: steyr1985 u Travanj 03, 2020, 14:45:52
Da taj polazak je iz Im preko like. Ali polasci iz Imotski Split Zagreb autocestom  voze oni jos do ove situacije .
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Travanj 04, 2020, 19:32:24
A u 1 misecu je niska setra vozila dake za biorine i cak ima autopoduzece semu😁😁😁
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Svibanj 22, 2020, 10:22:09
Ta Setra je na kolodvoru i još 2 Aresa... Bio sam u njoj pridjučer kad su je dotrali... uništena po temelju, nazad leži prednji kraj se razapeo u nebesa  ko navalno vozilo  ;D

Navodno je garaža prodana, valja je očistit a sve vozive autobuse priparkirat negdi drugo nešto je na kolodvoru, Scania i nekoliko Zora su ispred kuće jednog vozača ostalo će također negdje na plac ili će svak svoj autobus držat doma.

Do 9 mjeseca nema mrdanja.

Jednu Zoru je kupio njihov bivši vozač za 40 000 eura
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Svibanj 24, 2020, 19:54:45
Garaza se prodaje odavno bila je na njuskalu
jer vec dugo nije njihova nego od banke kojoj su vjerovatno placali najam ......
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: dado1 u Lipanj 14, 2020, 17:36:59
Evo gledam danas garaža prazna....izgleda kao noćna mora svih ljudi kojima je nekada ova tvrtka nešto značila....zna li itko kome je prodana garaža ?
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: Lion's Driver u Lipanj 14, 2020, 17:44:20
Navodno jednom od dva  Bašića  glavauzid Dxxxx sta ima specijalne transporte
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: Zadarsko dite u Lipanj 14, 2020, 18:14:18
Citat: im  u Lipanj 13, 2020, 02:25:12
Srce me boli kad vidim ovaj natpis koji ce uskoro otic u zaborav  :'(

Vec je dio povijesti. Nema vise.

Citat:

Provedba upisa na dan 24.02.2020
Objavljeno dana 25.02.2020
Trgovački sud u Splitu objavljuje upis brisanje društva, u Sudski registar proveden kod ovoga suda po rješenju pod poslovnim brojem Tt-20/450-2 od 29. siječnja 2020. godine, redni broj upisa 21, za subjekt upisa s matičnim brojem (MBS): 060243698, osobnim identifikacijskim brojem (OIB): 68201030279, europskim jedinstvenim identifikatorom (EUID): HRSR.060243698, pod tvrtkom/nazivom: AUTO PODUZEĆE Z. društvo s ograničenom odgovornošću za prijevoz putnika, trgovinu i usluge, turistička agencija u stečaju, sa sjedištem u: Imotski (Grad Imotski), Kralja Zvonimira 75:
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: Zadarsko dite u Lipanj 14, 2020, 18:21:13
Mozete mirno promijeniti naslov teme i ostaviti Autoherc jer Autopoduzece Imotski vise ne postoji. U nijednom obliku......
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: Lion's Driver u Lipanj 14, 2020, 18:56:06
Neka tema stoji... kakav Autoherc ne priznajemo mi imocani to. Samo oni "prodani" ;D
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: steyr1985 u Lipanj 14, 2020, 19:31:23
Ppstoji Autopoduzece Imotski doo Zagreb  u stecaju koji je u vlasnistvu AP Varazdin.
Naziv: Odg: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - slike
Autor: Zadarsko dite u Lipanj 16, 2020, 00:45:24
Jes. Imocani znaju tko je, kada i zasto napravio firmu u Zagrebu. baci im malo soli u rane...... :)evil
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Rujan 02, 2020, 00:12:07
Zanimljiva slika s bhbusa, slikano u nedjelju kod Vojkovića. Na slici je Zora E02-O-199, gotovo sigurno jedna koja je prije imala HR tablice. Bilo bi dobro kad bi netko imao konkretne podatke. Još davno je prebačena prva (DU-926-GN), a prošle godine su, navodno, prebačene dvije. Te dvije mogle bi biti ZG-3429 i 3440-FM, a onda bi ova sa slike mogla biti jedna od njih:

(https://i.postimg.cc/59kmJjWj/IMG-20200829-123339.jpg)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Rujan 04, 2020, 14:07:45
Izgubili su i skolske linije koliko sam.cuo od jednog mog pznanika koji se.prijavio na natjecaj za jednu od tih skolskih linija   
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Rujan 04, 2020, 18:07:41
Aj provjeri pa javi. Srednja škola je županijska linija kao i IM ST IM recimo i odluke idu na razini županije. To su Palčeve linije koje je također prodao Flixu a za Flix će vozit Autoherc većinom sa Zorama i eventualno sa Lions Regio. Javio se Hiems za te sad već Flix linije i već sam kovao plan zaposlit se za vozit Lug i Šumet al ništa od toga pa sam prihvatio posao na šleperu. Gadi mi se sve jer je Palac to očito dobio od Flixa ispod stola
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Rujan 04, 2020, 21:29:58
Liniju imotski biorine imotski se zanimaju mihaljevic i transporti kegalj to znam jer sam dobar sa ovim kegljom
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: EUROBUSZG u Rujan 05, 2020, 11:28:21
Linija Imotski-Zagreb vozi Delminium u novim manovima.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Zadarsko dite u Rujan 06, 2020, 00:03:03
Citat: Lion's Driver  u Rujan 04, 2020, 18:07:41
.............ispod stola
isplaceno na racun temeljem kupoprodaje fvrtke Autopoduzece Imotski sa sjedistem u Metkovicu.

Misljenja sam kako ce Autoherc maksimalno smanjiti broj vozila i radnika u RH ili cak i ugasiti to. Vec poodavna drugi poslovi su prioritet, u RH.......
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Rujan 07, 2020, 14:33:00
Inace evo jedna tužna vijest: uskoro kreće izgradnja stambenog kompleksa na Imotskom kolodvoru tako da grad ostaje bez kolodvora. Inače to je žalosno da se u RH kolodvore nije proglasilo strateškim interesom te ih se na taj način zaštitilo od ovakve prenamjene koja zasigurno ne donosi ništa dobro....
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Zadarsko dite u Rujan 08, 2020, 03:13:22
Kakve veze ima RH s autobusnim kolodvorima????????

Kolodvori spadaju u komunalnu djelatnost i sve vezano za rusenje ili gradnju ili sto vec na imotskom autobusnom kolodvoru treba uputiti gradu gdje se isti i nalazi. Na kraju krajeva, oni su i izdali gradjevinsku dozvolu, ako je to sve uopce istina.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Rujan 08, 2020, 18:16:32
Kazem samo da ih je RH trebala zastiti zakonom jer puno gradova ce dugorocno gledano imati problema s tim bas radi neodgovorne lokalne vlasti
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: martin u Rujan 10, 2020, 10:29:45
Citat: im  u Rujan 04, 2020, 21:29:58
Liniju imotski biorine imotski se zanimaju mihaljevic i transporti kegalj to znam jer sam dobar sa ovim kegljom
Dezinformacija za Mihaljevića...
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Studeni 02, 2020, 18:42:14
Stari autobusi Panturist kod bivše Vodoprivrede su ispilani i raskomadani. Ostali su bijeli Tourismo ex Pleso i srebrni Coach ex Brioni koliko sam vidio u prolazu
Naziv: Odg: Autopoduzeće Imotski - povijest
Autor: MAN464 u Prosinac 12, 2020, 19:50:02
3426 8)
3423 8)
3418 (nema više shemu flixbus  yahoo yahoo yahoo yahoo yahoo) perfeto
3441  perfeto
jedan s Ap Imotski shemom
i još 2 ili 3 aktivna Crobusa sinoć u 19:00 po Đake svi se sjaje i blješte
također viđena i 2 daiylia oba bijela , jedan stariji 1. generacija ( ne turbodaily) i jedan 2 ili 3 generacije (bio je na forumu amfan ga slikao mislim).

Over and out. Sve najbolje.
Naziv: Odg: Odg: Autopoduzeće Imotski - povijest
Autor: Lion's Driver u Prosinac 12, 2020, 21:11:43
A zašto sve ovo u temi "povijest" valjda ide u "raspravu"  kava

Nego, mene zanima gdje oni održavaju autobuse sad kad nemaju garažu?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Prosinac 13, 2020, 20:54:49
To sam se i ja pitao...osim toga gdje se svi autobusi parkiraju??..ostalo im je koliko znam 14 Zora, 2 lion's regia, 1 sprinter, 1 ares, 2 iveco dailya  mslm to je pun plac autobusa a nigdje po krajini ih ne vidam na parkingu...
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Prosinac 13, 2020, 22:15:33
Zato što svak svoj autobus vozi kući. A nekoliko autobusa je bilo ispred kuće jednog vozača uključujući Scaniu troosovnku. Odavno nisam prošao tamo ne znam trenutno stanje.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Veljača 10, 2021, 18:23:24
Evo danas gledam preko puta shooping centra Park & shop na placu stoji 1× Crobus flix shema razvaljena zadnja vrata i stoji 1x MAN ex Panturist i  1x Mercedes Tourismo (mislim da je ex Pleso)....vidjet cemo kakva je sudbina i ova 3 autobusa osobito Crobusa
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 10, 2021, 19:06:01
Mislim da bi trebalo da je tu man sivi ex Brioni Pula i Tourismo bijeli stariji, to ustvari nisu njihovi autobusi to su autobusi koje je ( sa još nekoliko njih stari 2 mana SL222, mini mali man, taj coach i tourismo) prodavala porezna uprava ima skoro 3 godine. Crobus je njihov.

Crobusa je trenutno 10 komada i voze đake, taj neznam šta mu je. Ako Dragi Bog Da uskoro Crobusići opet na putu dalje od Imotskog.  thumbs thumbs hi

Sve najbolje i pozdrav.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 11, 2021, 21:48:02
Često prolazim tuda, sivog MANa ex Brioni se ne sjećam da je tu. Pogledajte slike unatrag, na njima se vidi da je uništen, žutih MANova SL222 nema nigdje kao da su u zemlju propali kao ni "Sultana".

@MAN464 kako misliš da će Zore dalje Imotskog? Možda prodajom? Mada sam čuo da Palac nije trajno prodao linije Flixu nego do 2024 godine
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Ožujak 20, 2021, 19:44:26
Nemam pristup informacijama koji su točno Crobusi prebačeni iz Imotskog u Grude (to su interne stvari Autoherca), ali mogu provjeriti koje više nisu registrirane u Hrvatskoj.

DU-926-GN - odjavljena još 2017. - za nju znamo da je bila prva prebačena u BiH

Ove tri nisu na HR tablicama od 2019., dakle vjerojatno su prebačene:

ZG-3440-FM
ZG-3429-FM
DU-102-GE

Ovima je registracija istekla prošle godine pa ne znam jesu li prebačene ili negdje pauziraju.

ZG-3425-FM
DU-101-GE
DU-103-GE
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Travanj 06, 2021, 21:11:17
3425,103 su tu i mislim i 3429 također .
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Travanj 06, 2021, 21:33:03
ZG-3429-FM: zadnja registracija istekla 10.5.2019.
Ako je tu, već skoro dvije godine ne vozi, to mi se ne čini vjerojatnim.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Travanj 06, 2021, 21:40:57
Ajde pošaljem ti na pp što je s kojom :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Svibanj 01, 2021, 19:50:30
Ja PP još čekam, a u međuvremenu se na bhbusu pojavila slika ove Zore na novim putevima:

(https://i.postimg.cc/9MND0zbb/178731297-800978557191189-4830050818535266759-n.jpg)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Svibanj 01, 2021, 21:04:19
Scanie koje više nisu u HR 101 102 103 694 ( prodana vozaču ima slika na forumu) 3423 3429 3440 , Sprinter i bijeli daily također su u VP kao i još neki autobusi .  :) :)

Ova je mislim ex du 101 ge :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Svibanj 01, 2021, 22:44:11
Hvala za info, ali jesi li sugran da je otišla 3423, a ne 3425? 3423 je registrirana u kolovozu prošle godine, a 3425 posljednji put u svibnju 2019., dakle ona ne bi trebala biti više tu - osim ako negdje leži.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Svibanj 02, 2021, 11:23:18
 A ja dok ovo gledam ne znam je li mi drago da je autobus dobio novu šansu ili bi zaplakao što je svaka firma grupacije bina osim Imotskog Autopoduzeća. To je valjda bio prioritet uništit pa sve što valja raspodjeliti dalje po firmama.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Svibanj 02, 2021, 17:11:24
Uf maj mistejk 3423 je tu , 3425 mislim ima kvar on je na slikama onim u krugu bivše vodoprivrede ( ima one zelene naljepnice) , 10 ih je u pogonu ta jedna ( 3425) je stojala

Ako Dragi Bog Da uskoro će na IM tablice neki  thumbs nema razloga biti tužan.  :) klinac

I usput tu više nisu
101
102
103
694 ( um IM prodana vozaču)
3429
3440

Usput onaj zlatni man je nazad u BIH.  :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Svibanj 05, 2021, 12:37:23
Tvoja želja za povratkom IM tablica je razumna jer pretpostavljam da iza nje stoji ljubav prema firmi Autopoduzeće Imotski kojoj su se nekada divili ljudi diljem bivše države. Međutim ta želja nema nikakvog temelja da prijeđe u stvarnost iz razloga što je poduzeće Autoherc registrirano u Metkoviću (DU tablice), prije nekoliko godina dio autobusa je bio na Autopoduzeću Z d.o.o. registriranom u Imotskom (IM tablice) ali to je poduzeće 2019.g likvidirano odnosno završilo je stečajni postupak. Dio autobusa koji je na ZG tablicama je pod Leasingom. Tvrtka Autopoduzeće Z funkcijonirala je dok su linije bile u njenom vlasnistvu pa su ih zapravo Autoherc i Autopoduzeće Z vozili u kooperaciji  pa je zato i u Palčevom interesu bilo da se Autopoduzeće Z kako tako održi ali sad su linije sve prebačene u vlasništvo Flixbusa a tvtrka Autopoduzeće Z je ugašena. Uzevši u obzir i situaciju da je se ostalo bez garaža i kolodvora u Imotskom te COVID krizu u kojoj prijevoznici u RH nisu dobili niti jednu kn za razliku od BiH gdje su dobili nekakvu odštetu, Palac će poslove u RH obavljati preko Autoherca (uključujući i ove još sitnice koje rade na području Imotskog kao što je prijevoz srednjoškolaca) a Autopoduzeće će otići u rotopotarnicu povijesti.


Da rezimiramo osjećaji su jedno a stvarnost i ekonomija drugo.
Ali da ne završimo pesimistično možda se jednom u budućnosto pojaci netko tko će revitalizirati ovaj veliki brand ali to mora biti netko s puuuuuno ljubavi, znanja ali i novca
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Svibanj 05, 2021, 12:56:45



a se jednom u budućnosto pojaci netko tko će revitalizirati ovaj veliki brand ali to mora biti netko s puuuuuno ljubavi, znanja ali i novca
[/quote]

Eto to je to  :) Ako Dragi Bog Da već možda do kraja ove godine  hi
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Svibanj 05, 2021, 19:48:46
Da bi se takvo nešto dogodilo treba nam neko čudo.

Kapital prije svega zatim...
Ljubav
Volja
Autobusi
Linije

Probleme stvara
Ekonomsko stanje u HR a u IM da ne pričam
Linije koje su koliko znam do 2024 pod Flixbusom
Gubitak garaže
Gubitak kolodvora
I naravno korona kriza koja je dotukla i postojeće prijevoznike a kamo li da se otvaraju novi.

Najzad, hoće li banka, država, tko već dozvoliti da se otvori nova firma pod imenom Autopoduzeće Imotski? Kako će linijski prijevoz funkcionirati ili bi je taj "netko" otvorio firmu za turizam? Ako je turizam to je samo još jedan, moguće čak i obrt, u moru ostalih a ime kao ime, privlačno al gubi se povijest linijskog prijevoza.

Dakle, sve mora imat, i nastaviti starim stopama starog AP Imotski, osim financijski da bi to bila neka utjeha što vozačima, što fanaticima, što nostalgičarima.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Srpanj 04, 2021, 23:07:15
Scanie Touring više nisu u voznom parku :)  :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Tomek u Srpanj 04, 2021, 23:10:11
Gdje su?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Srpanj 04, 2021, 23:13:02
Blizu tebe Tomek :) u Zagrebu valjda Scania Lučko :)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Rujan 02, 2021, 01:46:40
https://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=121.msg292461#msg292461

Koliko se vidi u ovom postu, bile su četiri Setre S 319 UL. Mi imamo registracije (i imali smo slike) samo tri:

DU-946-GB
DU-532-GN
DU-798-GO

Koja je četvrta?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Rujan 02, 2021, 08:56:39
Četvrta nije nikad registrirana. Otkada je stigla stajala je ispred garaže, pretpostavljam da je trebala ići za dijelove....
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Tomek u Rujan 02, 2021, 12:49:54
Da odmah provjerimo, MAN SL 222 su bila 3 komada? Regia 2 komada i Aresa 11 komada?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Rujan 03, 2021, 23:25:18
Za SL 222 i Regie se može potvrditi ali za Arese ne znam. Previše ih je, što po Imotskom što na potezu do Vrgorca što u Hercegovini. Bilo je tu svakakvih šema, bijelih, crveno žutih, bijelo žutih....a i kemijanja sa položajem tih svih autobusa
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Tomek u Rujan 03, 2021, 23:26:04
Jesu S319UL još parkirane u Imotskom?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Rujan 04, 2021, 19:10:28
Da još su gore ali uskoro se na tom mjestu trebaju početi graditi stambene zgrade tako da će uskoro svi autobusi koji su trenutno parkirani na kolodvoru trebati ili naći dr mjesto za počinak ili u vječna lovišta
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: dado1 u Rujan 14, 2021, 09:36:19
Jedan Lion's regio i koliko sam uspio vidjeti 2 Crobusa su dobili na zadnjoj šajbi jako neukusnu reklamu za INU. Nazalost bio je mrak pa nisam uspio slikati
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Studeni 04, 2021, 21:13:50
https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/autoprijevoznik-prijeti-djeci-da-ce-ih-izbaciti-iz-autobusa-ako-ne-plate-kartu-nacelnik-je-ogorcen-na-njih-a-oni-za-njega-kazu-da-je-smijesan-lik-ne-ovo-nije-neka-komicna-serija-ovo-je-tuzna-istina-iz-runovica-1140411

Citat:Autoprijevoznik prijeti djeci da će ih izbaciti iz autobusa ako ne plate kartu, načelnik je ogorčen na njih, a oni za njega kažu da je smiješan lik. Ne, ovo nije neka komična serija, ovo je tužna istina iz Runovića
PIŠE VINKO VUKOVIĆ
4. studenog 2021. - 20:47

Više od 80 djece iz runovićkog kraja mora plaćati prijevoz do škole iako je u svim ostalim općinama Imotske krajine besplatan.

Roditelji su bijesni na Općinu, Općina na prijevoznika, a prijevoznik na načelnika. Kažu za njega da je smiješan lik.

Tekst koji slijedi, da ne biste krivo pomislili, nije komedija. Ne isključujemo, naravno, da ćete naletjeti i na kakav komičan detalj, no u osnovi je riječ o suvremenoj socijalnoj drami koju od mnogih sličnih kojima u Hrvatskoj svjedočimo izdvajaju živopisni likovi i njihov još živopisniji verbalni izričaj.

A u pozadini svega krije se novac. Neimaština. Ista muka koja muči i roditelje i Općinu i prijevoznika.

Priča počinje s početkom (n)ove školske godine. Prijevoznička tvrtka "Autoherc" obavještava Općinu Runovići kako će morati sudjelovati u pokrivanju dijela troškova prijevoza svojih srednjoškolaca do Imotskog ako žele da im prijevoz i dalje bude besplatan. Općina je šokirana.

- Nastava je počinjala u ponedjeljak, a oni su nama obavijest poslali u petak, u zadnji čas, namjerno, da nas dovedu pred svršen čin - govori načelnik Mario Repušić.

Dodaje da on ne pristaje na ucjene. U glasu mu se ponos miješa s prkosom.

- Kod drugih možda takvo ponašanje i može proći, ali kod mene neće - jasno će Repušić.

Roditelje, koji ga neprestano zovu, upućuje na prijevoznika. "Autoherc" je za sve kriv, to je adresa na koju se trebaju obratiti.

A roditelja ima dosta. Umirućem kraju možda su baš ovih 80 tinejdžera nova šansa za život.

- Na našu dicu vrši se nenormalan pritisak, da samo vidite - kaže nam jedan roditelj.

Anoniman je. Kao i ostali. Nitko ne želi da ga se krivo shvati. Pogotovo ne načelnik kojega su mnogi i sami birali. I čije im ponašanje nikako nije jasno. Jednako kao i ono "Autoherca".

- Šoferi nam dici govore da ih neće vozit ako ne plate, da će ih izbacit iz autobusa, da tako reču ćaći i materi - ljute se Runovićani.

Kad su nazvali u "Autoherc" provjeriti što se događa, rečeno im je da se obrate Općini. A kad su nazvali Općinu, rečeno im je da se obrate "Autohercu".

- Igraju se s nama ko da smo ne znan šta, i ko da pare sa grana beremo - gnjevno će drugi roditelj.

- Lako je, vraga lako, ali ajde, ko ima jedno dite, ali šta će onaj ko ih ima više, ko će njemu sve to poplaćat - zaključuje.

A platiti treba 150 kuna mjesečno. Za pokaznu kartu do 13 kilometara udaljenog Imotskog.

- Načelnik kaže da Općina za subvenciju nema para, a ima za razne gluposti i svoje budalašćine, koliko para samo na nogometni klub Mračaj ode - ne mire se roditelji s pojašnjenjima Marija Repušića.

A ne mire se ni s činjenicom koja kaže da od svih osam općina s područja Imotske krajine samo njihova ne pomaže srednjoškolcima. Pitaju se zar je baš njihova najsiromašnija. Pitaju se retorički, naravno, jer znaju da nije.

Načelnik je tvrda srca. Ne prestaje govoriti kako nije do Općine, nego do "Autoherca".

- Nikad mi s njima ugovor nismo ni imali, a na ovu njihovu taktiku "ako prođe, prođe", ja neću pasti - izričit je Repušić.

Uvjerava nas da su u "Autohercu" sami odredili cijenu prijevoza.

- Ne bi da do Imotskog ima sto kilometara - čudi se.

Ponavlja kako Općina novca nema, svakako ne onoliko koliko traži "Autoherc".

- Mi bismo, prema njihovu traženju, u sufinanciranju prijevoza naših srednjoškolaca godišnje trebali sudjelovati s oko 150 tisuća kuna, a to je nama previše. Kad ih pak pitamo papire, da nam pokažu ugovore na osnovi kojih su odredili tu cijenu, oni to odbijaju. A kad je tako, onda i mi njih odbijamo, jer nismo na pijaci da trgujemo. I plus, oni ne žele "kupiti" svu našu djecu, jer su im ona s područja Slivna neisplativa - napominje Repušić.

Najviše mu smeta što "ovi iz 'Autoherca' huškaju i djecu i roditelje protiv Općine".

- Zovu ih i govore da smo mi krivi što sad moraju plaćati skupi pokaz, šalju im kontrolore, zastrašuju ih, no ja im i ovom prilikom poručujem da kod mene zastrašivanje ne prolazi - decidirano će načelnik.

Ipak, svjestan je kako problem treba riješiti. I to što prije.

- Čuo sam se s Tomislavom Đonlićem, županijskim pročelnikom za prosvjetu, a uskoro ćemo imati i sastanak s "Autohercom", vjerojatno do kraja tjedna. Bez obzira na sve nesuglasice, moramo sjesti i naći rješenje koje će sve zadovoljiti - pomirljivo će na kraju kratkog razgovora za "Slobodnu" runovićki načelnik.

U "Autohercu", zanimljivo, prvi put čuju za ikakav sastanak.

- Nemamo pojma, nitko nam ništa nije rekao. No, to od načelnika Repušića i ne čudi, smiješan je to lik - kaže nam direktor tvrtke Domagoj Ćavar.

Na sastanak će se, ako do njega dođe, odazvati. I njima je, naglašava, stalo da se ova financijska zavrzlama okonča na korist srednjoškolaca. A opet, nemaju namjeru popustiti u svojim zahtjevima, jer - dosta su popuštali.

- Deveti mjesec smo na toj relaciji završili u gubitku jer smo mi pokrivali trošak koji za svoju djecu Općina Runovići nije željela pokriti, a taj minus sebi više ne možemo priuštiti jer je naša branša ionako na koljenima zbog svega što se u posljednje vrijeme događa s cijenama goriva - kaže Ćavar.

Demantira zastrašivanja i prijetnje.

- Gluposti, mi vozimo svaki dan i još nikoga nismo ostavili. Istina je tek da smo prije 25 dana rekli djeci da ih više nećemo voziti ako ne plate, nakon čega je dio djece kupio pokaznu kartu, njih negdje oko 40 - objašnjava Ćavar.

Tvrdi kako je "Autoherc" i tu roditeljima izišao ususret jer bi realna cijena pokaza trebala iznositi 200 kuna.

- Puna cijena mjesečne karte je 793 kune, od čega Ministarstvo obrazovanja pokriva 75 posto, odnosno 590 kuna, dok bi preostalih 25 posto trebale subvencionirati jedinice lokalne samouprave. I sve to i čine osim Općine Runovići - veli direktor.

Pitamo ga zašto načelniku ne želi pokazati ugovore s Ministarstvom na osnovi kojih je i određena cijena te dobivena koncesija.

- Pokazat ću ih vama, ali njemu neću, ne pada mi napamet! Što mi njemu imamo pokazivati ugovore, neka provjeri u Ministarstvu pa će vidjeti da mi s određivanjem cijene prijevoza nemamo ništa. Mogao bih, međutim, vama pokazati i još nešto.

- Što?!

- Mogao bih vam pokazati poruke koje mi je načelnik slao, sve ih imam sačuvane.

- Kakve poruke?

- Ništa, zasad toliko, zadržat ću ih za sebe, ali neka se zna da ih imam.

Ćavar spominje kako je čuo, nije nam znao reći od koga, da će Općina od prosinca početi srednjoškolcima plaćati pokaze.

- Hm, čudno, maloprije smo razgovarali s načelnikom i ništa nam nije rekao, spomenuo je samo sastanak.

- Smiješan lik, rekao sam vam, ali nema veze, neka zove na sastanak, kad je već umislio da je mali Putin kojemu treba doći na poklon, no može zaboraviti da ćemo mi od ikoga išta prositi.

Eto, čuli ste. Roditelji po Općini, Općina po prijevozniku, prijevoznik po načelniku, a runovićka djeca po 150 kuna mjesečno za pokaz.

793 kune iznosi puna cijena mjesečnog 'pokaza', prema tvrdnjama prijevozničke tvrtke, a država pokriva 75 posto
80 srednjoškolaca s područja općine Runovići koristi 'Autohercovu' liniju, i to bez učenika iz Slivna
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Studeni 04, 2021, 21:52:04
Na tim linijama se tuku samo takve pare, ne drže oni njih bezveze, a ovo oko cijena je bezveze, ima tu i zarade bez subvencije općine.

Možeš kako hoćeš ali ne dokle hoćeš ( ne želeći nikome ništa loše...)
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: bonaparte12 u Studeni 05, 2021, 00:55:26
j... općinu koja nema 150000 kn
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Studeni 16, 2021, 22:30:15
Evo Scania ko za Scanie pita :)

https://www.njuskalo.hr/autobusi/scania-touring-hd-450ks-13.7m-6x2-4-57-2-sjedala-wc-tv-leasing-oglas-36038391

https://www.njuskalo.hr/autobusi/scania-touring-hd-450ks-6x2-4-57-sjedala-wc-tv-leasing-oglas-36038450
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Doki21 u Siječanj 18, 2022, 20:55:26
Dosta zanimljiv članak a u drugu ruku i smiješan ,ali u jednu ruku i žalostan jer je to nažalost bila realnost APZ-a

https://www.facebook.com/107861655950370/posts/5062180503851769/
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Siječanj 18, 2022, 21:21:52
Momak 99% tih prica nisu istina i nastale su iz puke dosade. Autopoduzece nikad nije imalo 100 buseva ali je uvijek imalo najljubaznije i usluznije sofere, busevi su bili dobri dok ih jedan nije poceo malo po malo nagrizati (Zovko), ljudi su uvijek bili ljubazni i spremni svima pomoci. Sto se tice toga mislim da ti ne mozes bas znati sto im je bila svakodnevnica jer em si mlad em nisu bas bili u tvome kraju, osim u Osijeku gdje su bili svaki dan a uvijek se pitalo kad Imocani (Mate nek neda lagat)  voze tako da  good_boy . Bila je to nekad dobra tvrtka sa dobrim linijama, autobusima i najvaznije dobrim ljudima, da je bilo i losih stvari da bilo je ali tko od nas nije grešan, nazalost u samo par mjeseci uspjeli su ih Švabe dokrajčiti, ali su se te "zelene" švabe na krive namirile.  pivkan

Edit kad vidim koji je portal  th-down th-down povraca mi se
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Majstor u Siječanj 18, 2022, 21:26:54
I ja se sjećam Imota
Prtljaga gore u bus pa hodaš po tuđoj prljazi jer su bunkeri puni mandarina,kupusa,biduna vina,rakije svega i svačega
Jel se još netko toga sjeća
Vozio se taj puta prvi i zadnji puta
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Siječanj 18, 2022, 21:36:14
Neka je tebi Slavonija busa pa sa dihtuje u voznji da ne bude prevruce.

Sta nije tebe ono Ap povezao kad si isao iz vojske da stignes na vojni bus?

Eh malo nas je a mrzimo se ljepo  yahoo
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Doki21 u Siječanj 18, 2022, 21:49:41
Citat: MAN464  u Siječanj 18, 2022, 21:21:52
Momak 99% tih prica nisu istina i nastale su iz puke dosade. Autopoduzece nikad nije imalo 100 buseva ali je uvijek imalo najljubaznije i usluznije sofere, busevi su bili dobri dok ih jedan nije poceo malo po malo nagrizati (Zovko), ljudi su uvijek bili ljubazni i spremni svima pomoci. Sto se tice toga mislim da ti ne mozes bas znati sto im je bila svakodnevnica jer em si mlad em nisu bas bili u tvome kraju, osim u Osijeku gdje su bili svaki dan a uvijek se pitalo kad Imocani (Mate nek neda lagat)  voze tako da  good_boy . Bila je to nekad dobra tvrtka sa dobrim linijama, autobusima i najvaznije dobrim ljudima, da je bilo i losih stvari da bilo je ali tko od nas nije grešan, nazalost u samo par mjeseci uspjeli su ih Švabe dokrajčiti, ali su se te "zelene" švabe na krive namirile.  pivkan

Edit kad vidim koji je portal  th-down th-down povraca mi se
ništa loše nisam mislio na račun firme drago mi je da je to bila nekad uspješna i dobra firma mislim pošto sam mlad neznam baš toliko njihovu prošlost kakvi su bili prije rata,lijepo je to da su ih ljudi cjenili i voljeli putovati s njima

Znam ni ja nešto ne ulazim previše na index ali mi je bio zanimljiv članak zbog toga što svaki čovjek ima neku anegdotu s njima bila ona pozitivna ili negativna opet je smiješno ali i lijepo

Citat: Majstor  u Siječanj 18, 2022, 21:26:54
I ja se sjećam Imota
Prtljaga gore u bus pa hodaš po tuđoj prljazi jer su bunkeri puni mandarina,kupusa,biduna vina,rakije svega i svačega
Jel se još netko toga sjeća
Vozio se taj puta prvi i zadnji puta

Kolega Majstor mlad sam ali koliko mogu vidjeti toga je bilo oduvijek ima i bit će, baš sam negdje prije gledao jedan prilog o tome autobusi krcati sve dolaze iz DE nakraju više stvari nego ljudi ima u busevima ali dobro ipak je ovo Balkan ako griješim slobodno me ispravite ;D
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Majstor u Siječanj 18, 2022, 22:05:59
MAN 464
Ne nije me vozio Imota ni neće
Koji se klinac pjeniš i nabacujes sa Slbusom
oni su svemirski brod za većinu današnjih prijevoznika

Radim u bus branši već 25 god+ i isao i na intervenciju Imotama na Neoplana koji je stao na cesti
Pored njega istovarena robe za jedan kamioncic a putnika 15
Njima je bilo glavno dovest robu u Zg a putnika ko je..
Nez od kuda si ali vidim da nisi objektivan

Uvijek ću cijeniti privatan kapital u privatnoj tvrtci koja posluje po zakonu pa kako se ona zvala / ATI,CONTUS,BRIONI,RUDI,KNEŽEVIĆ,ANTONIO i ostali /
Danas je umjetnost opstati u toj branši i to treba cijeniti jel i mi servisno osoblje od toga živimo — nisam ja klinjo sa foto aparatom koji svršava na šarene buseve
Svega sam se u karijeri nagledao pa ponešto mogu i zaključiti
LP
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 19, 2022, 17:44:35
DU-827-HB Iveco Dialy bijeli.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Veljača 19, 2022, 19:21:31
Šta s njim?
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Veljača 19, 2022, 20:07:56
Jok ništa samo da imamo zabilježen da je i on tu neznam je li smo ga imali . Vozio je neku djecu mislim neka utakmica ili sta vec.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Veljača 19, 2022, 20:17:01
Da, snimio sam ga u Splitu prije dosta godina.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Ožujak 19, 2022, 14:06:38
Jedan od Otokara ima tablice DU 276 JC
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Ožujak 19, 2022, 14:37:49
Biti će kasnije slike neznam jeli to onaj što ga T vozi .
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Paško u Ožujak 19, 2022, 14:50:51
DU-259-JC su registracije Aresa koji je nekad bio DU-386-GS (u međuvremenu imao još jedne tablice).
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Ožujak 21, 2022, 20:45:25
Otokari.... 1 ostaje u Imotskom a 6 u Hercegovinu. Tako da za sada imamo samo 1 s ovim registracijama koje sam napisao.Imaju nisku potrošnju. Usput, jedan od bijelih Aresa je još aktivan ali bio mi je daleko da vidim registracije. Ostali voze Zore i 1 MAN Regio.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Ožujak 21, 2022, 21:16:09
Vozio je u subotu ili petak nezz točno kad srednju na probu mature a već danas je T bio sa "svojom" sivkanom  byeg
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tony515 u Ožujak 29, 2022, 17:39:22
Zora napokon maknuta sa odmorišta Nadin  klinac
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Ožujak 29, 2022, 19:12:26
Nije to vise njihova nego od ex njihovog vozača , bice su je doveli da je pripreme za sezonu .
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Svibanj 04, 2022, 18:07:51
Ako će netko popravljati VP  od Crobusa su tu : 3441, 3428, 3427, 3426, 3423, 3419, 3418, 104, 692, 693, (ostali u BIH, jedan mislim u djelovima, 694 prodan).

Scanie Touring više nisu tu, mercedes 410 d također, euroliner i cityliner nisu više aktivni, iliade i man comforti također više nisu aktivni ako se ne varam, Man supreme je nazad u BIH, od aresa mislim 1 max 2 aktivna, od setri 319 mislim samo da je jedna bijela s natpisom autopoduzeće aktivna. Ako netko zna više neka slobodno nadopuni :)


BVB
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: tony515 u Svibanj 05, 2022, 00:11:22
Citat: MAN464  u Svibanj 04, 2022, 18:07:51
Ako će netko popravljati VP  od Crobusa su tu : 3441, 3428, 3427, 3426, 3423, 3419, 3418, 104, 692, 693, (ostali u BIH, jedan mislim u djelovima, 694 prodan).

Scanie Touring više nisu tu, mercedes 410 d također, euroliner i cityliner nisu više aktivni, iliade i man comforti također više nisu aktivni ako se ne varam, Man supreme je nazad u BIH, od aresa mislim 1 max 2 aktivna, od setri 319 mislim samo da je jedna bijela s natpisom autopoduzeće aktivna. Ako netko zna više neka slobodno nadopuni :)


BVB

Setra 319 nije ni jedna aktivna, sve na kolodvoru propadaju kao i mercedes integro
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Svibanj 05, 2022, 16:42:42
Znamo mi puno više i bez ovog posta. Pohvalno za aktivne Zore. Ovo sve ostalo je ili rashod ili polurashod. Ares je samo jedan aktivan... I imamo mu nove tablice par postova u nazad. Vozi Gornje Vinjane.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Svibanj 10, 2022, 23:11:55
Nije bilo ali svaka čast  hi https://caritas-mostar.ba/view-more/autoherc-darivao-caritas/276?fbclid=IwAR1fgsyRWyp3aSTeSxfQoCFeCyg8QolknNJds1AI9G24VbgPZN9Fzszgjeg
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: im u Siječanj 16, 2023, 11:19:55
https://slobodnadalmacija.hr/premium/rat-u-imotskom-novi-vlasnik-protjerao-je-flixbus-s-kolodvora-putnici-se-ukrcavaju-na-ulici-bez-cekaonice-i-wc-a-1255518
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 16, 2023, 11:32:41
Kakve to ima veze sa Autopoduzećem ili Autohercom kad Autoherc nije ni suvlasnik kolodvora a kamoli vlasnik. Ima svoj ured tamo iznajmljen od jednog suvlasnika nekoliko kolodvorskih prostora. Toliki članak o svemu tome a zaključka nigdje, jer tko je vlasnik ostatka ostataka kolodvora tko zna.
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: MAN464 u Travanj 13, 2023, 22:59:31
ZG-5354-AV Promet Makarska
ZG-5358-AV Autotransport Karlovac
ZG-5356-AV Samoborček
 hi

BVB
Naziv: Odg: AP Imotski / Autoherc Metković - razno (2)
Autor: Lion's Driver u Siječanj 16, 2024, 18:16:29
Prva novost je da počinje lagano čišćenje placa uz kolodvor. Danas je odvežena bijela Setra troosovinka u Bosnu. Da li će kolodvor ostati u potpunosti bez olupina nije sigurno ali jedan dio odlazi. A na placu se stvorila i Zora sa flix shemom koja je stajala na placu u predgrađu. Turski Mercedes s placa je na otpadu a MAN ex Panturist prodan u Bosnu.

Druga bitna novost je da je Autoherc, koliko ja imam informaciju kupio prigradske perone i nekoliko poslovnih prostora na srednjoj etaži. Tako bi kroz neko vrijeme Imotski trebao dobiti novi-stari kolodvor koji će naravno biti sređen i imati sadržaj koji svaki kolodvor u Hrvatskoj ima. Na međugradske perone autobusi uopće ne bi išli radi nereda o vlasništvu perona i pustih sudskih sporova oko istih. Nitko ne potraje autobuse ali, bolje imati svoje.

Pratimo situaciju  :)