Li-bus, Livno

Autor ist, Studeni 19, 2018, 17:33:21

belmoo02


podgora

Livno bus ima nove planove prije par dana na fb su izbacili plan za kolodvor
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

belmoo02


Sule

#93
Još jedna prinova stigla na adresu firme. Da bezveze ne zatrpavam temu sa slikama koje nisu moje evo jedan screenshoot pa tko želi pogledat slike novog vozila neka posjeti njihovu službenu FB stranicu.

Eh da skoro zaboravih da su svih 5 (ako se ne varam) MAN gradskih buseva registrirano i dovezeno u Livno ali zbog neuređenih zakona i uprave u gradu (o kojoj ne bih pričao i trošio riječi jer nisu vrijedni toga) vjerojatno će ostati ležati negdje u Livnu i ove školske godine.



Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk

Joo

Izgleda da su narucena jos 4 nova autobusa...??

Prica iz prijevoznickih krugova....

Sule

#95
Prinova je Neoplan Cityliner N1216.



podgora

#96
Neoplan je kući

Izvor fb Li bus

Poslano sa mog VOG-L29 koristeći Tapatalk
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

VanhoolTX

#97
Na zadnjem uskladjivanju su dobili linije bez zalbi drugih firmi:

-Njemacka
Vitez- Stuttgart , Mostar- Stuttgart, Jablanica-Stuttgart  ( poslijepodnevni polasci u biti iste linije, prespajanje Mostara i Jablanice u Bugojnu, pa onda u Jajcu s polaskom iz Viteza , svakodnevna linija, Izacic GP)

Vitez- Stuttgart,  Jablanica- Stuttgart, Mostar- Stuttgart, s polaskom u 05:30 iz Viteza , te Jablanice 05:05, Mostara 05:00,  svakodnevno s tim da ovi polasci pokrivaju skoro sva usputna mjesta do Bugojna pa sve do Izacica. U Bugojnu se spajaju Jablanica i Vitez, kasnije oko Petrovca se spoje s Mostarom

Mostar-Frankfurt, svakodnevna s polaskom u 15:00 iz Mostara, kupi do Jajca putnike, onda ide na Izacic bez stajanja.

Hrvatska


Livno-Split
Mostar-Zagreb
Livno-Dubrovnik
Mostar-Vinkovci
Capljina-Varazdin


Ovdje koliko vidim nema nekih prespajanja. Sve svakodnevne linije.


Ocekivao sam da ce mozda i za Austriju da predaju, no to vjerovatno nekad kasnije.


http://www.komorabih.ba/objavljeni-prijedlozi-redova-voznje/#1604490124840-497560e2-6bc1




Sule

Za sada su samo objavili da otvaraju novu redovnu liniju Livno-Sarajevo koja kreće sutra ako se ne varam?

Da li ovo znači da su dobili i ove gore navedene linije da je ta odluka službena? Ako jesu to onda znači da uskoro trbaju nabavit još buseva da bi mogli održavat sve te brojne linije. Iako mi neke linije nemaju nikakvog smisla.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


VanhoolTX

Da, od sutra za Sarajevo. Tu liniju su dobili u junu ove godine.

Vecinom prevoznici kada dobiju medjunarodne linije, koliko sam upratio, pocnu voziti nakon min. 6 mjeseci, neki nakon godinu, al' neki i nikad. Ne znam koliko je rok da se pocne voziti.

S obzirom na trenutnu situaciju, ne ocekujem da bi ove linije prije marta mogle profuncionisati.Da li ce odmah i 2 put dnevno za Stuutgart, to mislim da bas i ne.Sigurno da ce razvoj vakcine utjecati i na moguca olaksanja putovanja za koje se vec prica, cak i do Nove Godine da krene postepeno vakcinacija. Mada, desava se u npr. Njemackoj da je pala odluka o obaveznom karantenu za NRW regiju, sto bi moglo utjecati na putnike koji budu zeljeli doci u BIH.

U biti ove njihove linije za Stuttgart su samo prespajanja linija. Nisam provjerio kako je za Landshut trenutno. Mada ta prespajanja rade gotovo svi prevoznici u BIH, postala je normala, meni licno ne smeta ukoliko je sve dobro izorganizirano. Bus prije korone su skoro svi mogli napuniti s prespajanjima svaki dan.


Za linije prema Hrvatskoj mi se cini malo ambiciozno s 5 linija kretati, nisam bas neki poznavalac situacije i konkurencije na tom polju.

Svakako ce biti zanimljivo ispratiti njih kao i jos par prevoznika iz BIH u iducem periodu. Ja vjerujem da ce nabaviti jos kombija za ova prespajanja, te jos makar 2 autobusa za Njemacku.  Za Hr zaista ne mogu ocijeniti potencijal ovih linija, al' i tu mislim da ce kombiji/ minibusi  u pocetku imati glavnu ulogu.

Sule

Naravno slažem se s tobom u potpunosti. Imaju želju i volju i jako se trude da sve to ostvare u što kraćem roku. I da ponovno ožive Livno kao prometno čvorište mnogih linija kao što je bilo prije.

Za linije prema Njemačkoj se ne brinem na njima će uvijek biti mnogo putnika, a kako stvari stoje taj će se broj prema Njemačkoj samo povećavati...

Dok za neke linije prema Hrvatskoj mi nisu baš jasne. Svaka čast za liniju za Split jer je postalo sramotno da su i prije ove situacije sa pandemijom od prijašnjih mnogih direktnih i ostalih linija za Split iz Livna ostala samo JEDNA DNEVNO za Split. Livno-Dubrovnik mi nema baš nekog smisla niti je ikad postojala takva linija koliko ja znam, ali možda griješim vrijeme će pokazat. Mostar-Zagreb će nadam se ići preko Livna jer za sada postoji samo jedna opcija za Zagreb ako se ne varam, a to je dugotrajna vožnja koja traje oko 9h vožnje od prijašnjih 4-5h.

Definitivno će im trebati još buseva jer osim redovnih linija prevoze i mnoge klubove. Jedino što su ostali na gubitku sa 5 MAN gradskih buseva koji ne znam gdje leže (barem koliko ja znam da nisu u pokretu nigdje?) jer im grad Livno nije dozovlio da održavaju gradski to jest školski prijevoz. I da će uspijet ostvarit plan po pitanju garaža i svojeg kolodvora.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Majstor

Tko vozi gradski tj školski prijevoz u Livnu ?
Samo mi sudite pošteno !

Sule

Ćićko commerce iz Tomislavgrada jer navodno ako se ne varam linije koje su bile u ponudi od Li-bus-a nisu bile po zakonu prevedeno nije htio njima uplatit koju markicu hahaha.

Poslano sa mog CLT-L29 koristeći Tapatalk


Nitko

Evo i ja cu malo prokomentirati nove linije za Hrvatsku pošto dosta znam Livno.

Što se tiće linije Livno- Dubrovnik ja mislim da bi ona mogla imati prometa tokom ljeta ali isključivo ako bude išla preko Makarske. Za koju se ide preko ljeta iz Livna dosta.

Linija Livno- Split bi mogla imati konstantno relativno dobar promet ali bilo bi jos najbolje kad bi se polasci uskladili s linijom Livno - Sarajevo. Ili jednostavno spojiti u jednu liniju Split- Livno- Sarajevo.

Linija Zagreb- Mostar bi moga biti prometa ali samo ako bude išla autoputom preko Hrvatske cijelom dužinom jer je to i ujedno najbrži put.

Ostale linije neću komentirat jer nisam upoznat dobro sa time područjem.

ist

Nema linija za Hrvatsku jer Hrvatska godinama ne provodi usklađivanja linija